Африканската мисия на първата дама на САЩ (снимки)

По време на визитата Джил Байдън ще следва стъпките на доскорошните си предшественички

Обратно в новината

Коментари - Африканската мисия на първата дама на САЩ (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Направо да съ разплачеш от умиление.

Ходят в Африка за да популизират демократичната такса от 0.5% върху печалбата при добив на полезни изкопаеми и да напомнят колко е недемократично да се дават между 7 и 9% от печалбата от държави като Китай.

Искате ли да знаете какво САЩ е направил за Африка, а и какво смята да направи? Ами направи едно голямо нищо досега, толкова голямо нищо, че африканците се чудят на наглостта и лицемерието им. Това което САЩ има в Африка са единствено нефтените платформи за яко смучене на африкански нефт, нищо повече не е построила САЩ в Африка. А какво ще построи ли? Ами ще построи мини за копане на природни ресурси - руди, минерали и т.н. Блинкен вече мина от там да ги зарибява със светло американско бъдеще. Африканците питат - а освен да копаме руди, минерали, природни ресурси и да ви ги пращаме там в задокеанската обетована земя нещо друго САЩ няма ли да направи за Африка? Няма ли да построи някой и друг завод където да произвеждаме от нашите ресурси стоки които да продаваме на целия свят включително и в САЩ, да построите пътища, железници, училища, болници, водоснабдяване, електрификация, фармация ..., няма ли? Американците - ама ние нали ще ви даваме долари срещу ресурсите за за си ги построите вие, ние във вашите вътрешни работи не искаме да се месим. Толкова за американските интереси и помощ, тя и европейската е такава де.

Е па не е ли хитро....те копат злато нефт минерали и ги дават за прясно напечатани американски хартийки....и те това ако не е краварска хитрост...

И кво ше прави в Китай?

ОТИДЕ ЛИ ПОНЕ В ОХАЙО, КЪДЕТО ИМА ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА В МОМЕНТА? А ПРИ СОТАНАЛИТЕ ВЗРИВОВЕ И ПОЖАРИ? КОИТО СТРАННО ЗАЧЕСТИХА НАПОСЛЕДЪК И ВСЕ В ЗАВОДИ ЗА ПРЕРАБОТКА НА ХРАНИ И В СКЛАДОВЕ ЗА ГОРИВА. А СТАРЕЦЪТ И ОТИДЕ ПРИ ЗЕЛЕНСКИ, ДА МУ ДАВА МИЛИАРДИ, А ОТКАЗА ПОМОЩ ЗА ОХАЙО! ТЕ ПРЕВЪРНАХА САЩ В АФРИКА С ТЯХНОТО ПСИХОПАТИЧНО УПРАВЛЕНИЕ, НЯМА НУЖДА ДА Я ТЪРСЯТ НАДАЛЕЧ! ЛИГАВИ БАБИЧКИ!

Ще следва стъпките на доскорошните си предшественички? Значи тези стъпки са добри и успешни? А защо тогава африканските държави се организират за борба с налагането на американска политика на Африка? САЩ диктуват политиката на африканските държави. Ето какво казва Маки Сал, който е президент на Африканския съюз по време на една среща на високо равнище през 2019 в Сочи. " When we talk, we’re often not listened to, or in any case, not with enough interest. This is what we want to change. And let no one tell us no, don’t work with so-and-so, just work with us. We want to work and trade with everyone. " Това, което САЩ правят в Африка е, да обясняват на африканските лидери и президенти, колко лоши са китайците. А Китай строи там пътище, железопътни трасета, мостове, болници и училища. И как ще обясниш на някой, колко е лош китаеца, като по новия път стигаш много по-бързо до близкия град? Или, когато детето ти учи в чисто, спретнато и оборудвано училище... Американците се държат просто неуважително с африканските държави и лидерите им. Защото не ги вижда като различни държави, а като цяло. Политиката на САЩ е геополитика и затова тя е насочена към Африка, на към всяка държава там по отделно. Защото всяка една държава има своята история, култура, политика, икономика, своите различни и специфични нужди. Нуждите на една държава не са нужди и на останалите, а САЩ ги третира като една обща маса. Причината за затвърдяването на патньорството между Китай и Африка е, че Китай нямат отношението на САЩ и са партньори и не налагат политика. Хубаво е да чуете тази жена, какво казва: https://youtu.be/UfLxnIqi4Uc?t=80 През миналата година търговския обем на Китай с Африка е бил пет пъти повече от този на САЩ с африканския континент.

А няма ли да посети "демократична република" Конго? Да види как се справят децата с добива на "кобалт"! Един от основните компоненти за литиевойонните батерии и източниците за зелена енергия. След като се използва детски труд в бивши мини за уран без употребата на защитно оборудване пък камо ли нещо по модерно от добрата стара лопата и кирка!!!

Децата дори просто ровят с ръце земята. Но за това по телевизиите не се говори и дори дума не се отваря. Колко ли деца ще си увредят зрението или щитовидната жлеза, за да може ЕС да наложи нулеви емисии СО2 до 2035...

Оооо африканци, ще свалите и това листо което имате на газа си. Кой се е хванал с САЩ, добре не е видял.

SS-Nebel

Да си го направи перманентно това посещение, щом е толкова загрижена за маймуните!

Знаете ли защо Джил Байдън отиде в Намибия? Заради Урана за АЕЦ. Намибия днес е втория по обем/тегло производител на Уран за нуждите на ядрената енергетика. Първият е Казахстан с близо 45% от световната търговия, и САЩ неистово търсят алтернатива на руското гориво както от Русия, така и от Казастан.

Трябва да се краде от някъде.... Малко мъниста, малко подкупи, малко театър и туземците се събуждат без гащи...

САЩ ще пратят на Африка няколко кораба с нерециклиран боклук в замяна на въглеродните им квоти.

на лицето и се чете отвращение, явно е там по задължение..