Африканската чума по свинете: Заплаха с дъх на кебапчета

Ако заразата влезе в предприятията, икономическите щети ще бъдат огромни, а това ще се отрази на всеки от нас

Обратно в новината

Коментари - Африканската чума по свинете: Заплаха с дъх на кебапчета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чумата е правителството. Ако чумата действително съществува, то тогава защо е допусната. Много просто немарливост, безхаберие и безотговорност на управляващите. Аз обаче имам съмнението, че чумата по свинете е толкова реална, колкото беше миналата година и по козите, когато избиха цели стада В Странджа, за които впоследствие се оказа, че не са заразени. Цели се масов терор над населението и срещу всеки, който по един или друг начин е малко независим. За по-големите свинеферми се цели най-вероятно изземане на бизнеса в полза на близки до партията кърмилница бандити. Друга хипотеза е, че са взети мангизи от ЕС за прекратяване на чумата и сега се имитира дейност, без да бъдат обезпечени стопаните или обезпечени с нищожни суми, а по-голявата част ще потънат в джобовете на избраници на кърмилницата.

Това е целенасочен терор върху населението. Утре ще измислят чума по доматите.

Какво пипа тази мрежа , какво разбира ?

Какво пипа тази мрежа , какво разбира ?

Аз тая чума де се появява само в черветите общини я знам в банкя чума несъм чул да има ни птиче грип как така от плевен прескочи чумата до странджа пак незнам странна чума е тая де все се появява като парламента идлезе в отпуск тестига че териториялно избира ами и периода на отпуските на хората следи

На тая територия само смърт безпаричието чие и болести!

Kaka vi Kurni da otidem da gushne edno pracence

Ние, болните диви прасета си носим големи табели, за да могат ловците да ги виждат и да но отстрелват!

Миналата година избиха овецете Тая година прасетата догодина кравите... Управляват ни пълни кретени, но още по големи кретени са тия дето не гласуват...та мангалите ни определят житието битието

Абе не ми разтегай лукуми,ами действай действай! И кажи ще мрем ли,ако ядем свинско,белки се кортулишем от тея скапани управници!!!

Ще се куртулишем, не като умрем ние, а като избием тях. Вижте гърците избиват управниците си бандите с камъни и тояги. Ама било нечовешко. А много ли е човешко да ти влезе крадец и убиец в къщата и да се гаври с тебе. Нашите управници са точно такива крадци и бандите. Влезли са в нашата къща и безчинстват за наша сметка. Какво трябва да се направи с един такъв бандит, влязал насила в дома ти ? Отговорът е ясен. Трябва да бъде унищожен.

тези болести ги няма - туй питам аз и отговор не искам?

....ами нямаги ,защото реда е добър ,съответните служби и организации си гледат работата ,виж че пробивите на болеста са само в бившите соц. страни . братските служби сродни на БАБХ са пародийни и дезориентирани ...... та никакъв заговор не е .... просто разлика в стандарта

Разликата в стандарта е програмирана. А ти летиш из облаците. Чети Ран и Ът.

Там си има установен монопол. Тук по селата всеки се спасява както може, отглеждайки по някое прасе. Инатят се селендурите и не щат да купуват вносното месо, щото си произвеждат сами. На какво прилича това? Остави това, ами и къщи някакви имат, наследени от дядовците им, дето са се били срещу турците. От къде накъде, ще имат имоти? Трябва наеми да плащат, от наемите, данъци се внасят, бюджет от данъци се прави. Като вземе всеки да си произвежда месо и домати, ток и топло, вода и ракия, тая държава ще остане без бюджет, бре.

Страшна чума има. Нарича се ГЕРБ. Има заразено и опасно стадо организирана престъпна група.ГЕРБ. Само ликвидация на стадото ОПГ ГЕРБ може да спаси България и българите.

Баш, чумата се казва герб

Питам къде е това б.г. правителство ,какво прави за да предотврати нашествието на чумата ,защо унищожиха ВМС и нищо не прави да защити българския скотовъдец и животновъд...!?Всички тия са виновни за това -дано ги тръшне Чумата ...първо тях...!?

Докато директор на Агенцията по храните е 70 годишния крадец Дамян Илиев нищо добро не може да се случи. Докато той е бил директор всички болести минаха през българия и нанесоха щети за милиони. То не беше чума, птичи грип, шап , дерматит и сега чумата по свинете. Очевидно този Илиев е тежък некадърник и вреди на държавата.

Изпълнява директиви. Ако не е той, друг ще е. Директивата за скапване на българите обаче, е несменяема.

че е пълен некадърник тоя да, ама ставаш шеф на БАБХ като дъщеряти ходи по цици из софийските улици

За чумата не знам, ама кебапчетата и кифтетата по морето ще бъдат много доходоносни.

УБИИЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... как само в Източна Европа има такива СТРАШНИ вируси бе, а, говеда управляващи и Вие подлоги от медиите? ТОВА Е ЗА СЪСИПВАНЕ НА НАШАТА ДЪРЖАВА, за да ни държат в ръцете си като РОБИ, за да нямаме собствен поминък !!!!!!!!!!!!!! СМЪРТ НА УПРАВЛЯВАЩАТА ХУНТА!!!!!!!!!!! СМЪРТ!!!!!

Чумата я търсети в партия ГРОБ. А тая оградка дивото прасе като я види и умира от смях. Явно не са наясно от къде и как може да си проправи път и тая смешна ограда мен няма да спре, камо ли един див глиган.

Що създаваме проблеми на администрацията, която мисли денонощно за нас? Ако сами не избием всичко което мърда и не е човек на територията, то отговорните фактори ще го направят! Я колко проверяващи и контролиращи органи във всяка една сфера има в тази държава, които стоят на своя пост и мислят за нас, вкл. и за това, което мърда икономически! Голям праз, че при тези крути мерки простосмъртните които останаха на територията може и да избягат преди да дочакат светлото бъдеще! А останалите тук, грижещи се за просперитета (си) - ами те дали ще могат да ги последват, и да се грижат за други народи?

за Българскиговорящите -Домъз йок- проблем йок.Чок мутра- чок проблем.Мутрите и комунистите вече се нас*аха тотално.Време е да доде батко Ердоан и да оправи и прасетатаи свинските работи.Чок резил.

Ами то толкова мигриращи свине от Африка от Афганистан и т.н. Много се разгрухтя инфекцията

Много, но ние, румънците, украинците и прочие български територии си гледаме домашни прасета и това много дразни запада. За това африканската чума не идва от Африка, а от Румъния.

Сега ако може да се измисли и един опасен вирус по домашната ракия,ще се оправи изцяло тотото на властимащите !

С голяма загриженост за здравето на гражданите и селяните, метиловият спирт може веднага да свърши тази работа.

Риск за хората категорично няма, но има риск хората да пренесат заболяването върху свинете като механични разпространители - чрез дрехи, обувки, уточни д-р Пепович.

който ми е написал минуса е свиня . тва лекари го казват

и това лято ли с този номер пак искате да минете ? Де напънете се та измислете някакъв друг сценарии, че този вече се изтърка яко

Африканската чума идва от др. Вносители ......

Така е то - мачкат ни икономически. Политиците играят с едри банкови служители, да бъде продадена земята и един ден да осъмнем без поминък и земя живеещи в градове с непосилни данъци - после всичко законно и виновните са при децата си в америка, понеже имало успешен бизнес / процент.

Румънските тирове с живи прасета не спират всяка нощ да минават покрай Русе. Миризмата на изпражнения се усища по целия път. Иначе болестта била в Румъния, каза телевизорът...

Ей на един идеален повод Баце да избие прасетат на БГ. Ама няма още заповед от оная треперушка меркантилната. В момента в кйто му намине и ще пусне касапите да трепят прасунгели....

Ами тогава яжте. Аде де. Те , че ми кажат. ....Че си ям , колкото душа ми сака. Една бълха ме ухапала, като ям. Яжте!Ама хубаво се натъпкайте, като попско дете на задушница и комунист с червени великденски яйца. Папкайте, другари!!!! Днес има утре -нема.Бирка да не забравите, че върви....Ах-гладният му народ......При Тато как се живееше....Всеки си гледаше прасето , а в градовете ч. пипер, лук, чесън , леща, боб бяха най-липсващите стоки.За лека кола се чакше години, но кой ти го мисли това.ЯВажното е ПАРТИЯТА да ни води към ,,СВЕТЛИ БЪДНИНИ!!!! Така ни заведе в бъдещето, че купувахме картофи от Полша...плюс 11млд. долара заем.Сладури!

добре

Човек който не може да пресее доброто от лошето се превръща в ТЪП емигрант ! Жалко че дори и в емиграция не ти е дошъл акъла за трезво расъждение!

Ето как са се справили в Чехия: "Пакетът от мерки, приложен в Чехия, се свежда до ограничаване на достъпа до зоната на огнището в комбинация с наблюдение и незабавно отстраняване на труповете в съчетание с интензивен лов на дива свиня в района около зоната на заразата. По този начин вирусът се задържа в зоната и успоредно с това се унищожават източниците на заразата. Според данните, предоставени на Световната организация за здравето на животните, в Чешката република общо 221 диви свине умират от вируса между юни 2017 г. и април 2018 г. Последното огнище е установено на 19 април 2018 г. В страната не са заразени домашни свине." Там не се били заразили домашни свине??? Къде са избитите здрави животни, къде са 3-километровите, 10-километровите заони? Къде е терора върху населението. Всичко е една грозна лъжа и мръсна "хибридна" война срещу България! По-мръсна от войната във Виетнам...

Еойната я прават наще политици, за да угодят на фирмичките с вноса. Затова и картофите са ни от Полша, защото тука картофи не растат!

спасението бракя българе е да станем мюсюлмане. с премането на прават вера проблема с чумата по домуза ке отпадне

За внос на свинско месо от чужбина.

Как кой?!

Пак се крадът пари Хайде да го сметнем 2 милиарда делено на 5 лева живо тегло излиза 400 милиона килограма свинско Ако всяко прасе е 100 килограма излиза 4 милиона прасета В България едва ли има повече от 400 000 прасята Значи лъжат и крадът

.......""Казват ми така: едно да има положително, всички се избиват. Аз питам: Защо не ми разрешиха да си ги заколя, при положение, че прасетата ми са 80-100 кила, да ги изядат моите деца и аз да си ги изям, вместо да купувам от магазините боклуците."..... ----- Заради подобните на тоя про3так -в Бг каквито и мерки да се вземат, ефекта ще 0!!! Ще има огромни загуби, защото селяците ще си затварят месо от болни прасета в бурканите!!! Важно е селяка да си зареди зимнината в мазето, другите кучета ги яли!!Най-добре всички свинекомплекси да колят всичко поголовно, за да не останат с празни ръце накрая!! А месото като стане 20-30 лв килото -тогава ще разберат всички празни кратуни що е то загуба!!!

Миризлив глупак. Като няма влияние върху хората или както обясниха при добра термична обработка няма никакъв проблем, защо да не го изяде прасето. Буркана като е изварен и вътрешно и външно няма вирус, няма нищо. Но за едно лобиране говорим. Тъпак като на снимката си.

Проблема не е в буркана. Проблема е че на село като се заколи прасето, докато стигне месото до буркана, заразата ще иде по обувките на 5тимата колачи и дечурлигата наоколо, по престилките на жените дето правят бурканите и т.н. Клането на прасе в селски условия не е хирургия...

Аз съм чувал, че в консерва, варена на автоклав, на 123 градуса температура, притова минимум един час, нищо не е в състояние да оцелее, нито вируси, нито бактерии. Дали е вярно?

Така се освобождава място за Американската чума, тя е нео- нео- нео либерална чума, братска/ Соломон паСифистка/ и не закача свинете- по прости кратуни ходи...

То не случайно от Плевналийско идва....Ще кълвете американски хормони, и ще мрете като 120-140 кг Хамерикански прасета

Трима големи предатели има БГ в най- новата си история Желю Желев- че разсипа СДС, Роската Плевналиев и Соломон Паси с малките царски педалчета ...

ще внасяме свинско

Защо говорите глупости за чума по дребните преживни?! И на децата е ясно, че всъщност нямаше никаква епидемия миналата година. Докога ще създавате погрешни внушения???

Крадът пари

Тази китна градина, която бяхме, скоро без хора и без животни ще се превърне в пустиня. За да се заселват в нея пришълците, отраснали в пустини. На това ми прилича...

Коньо Чипев (сещате се кой е) пак ще получи пари за "усвояване". Тоя човек е "гений" за подобни схеми. Интересно колко пари са похарчени в Чехия и колко ще се потрошат у нас ?

Въобще няма да си направя и друда да чета тъпите обяснения на некой си!Толко е прозрачна работата , че няма накъде повече !!! ИЗБИХТЕ КОКОШКИТЕ,ИЗБИХТЕ ГОВЕДОВЪДСТВОТО ИЗБИХТЕ ОВЦИТЕ И КОЗИТЕ НА ХОРАТА ИЗБИВАТЕ И СВИНЕТЕ!Боклуци сте и предатели на всичко което е останало на тоя клет народ,дано дойде и вашият ред!!!

Допускането на свинската чума в България е част от пълната неспособност и безхаберие на властимащите от ГРОБ да се справят с нормалното управление на България. Всичко се прави на пожар и само в краен случай, когато и каруцата и конят са отишли вече в дълбоката река. С една прочетена книга, толкова!

ти верно ли си мислиш, че има чума??

кви чуми бродят,вие за едни прасета се тревожите,само да не преебеме кебапчетата за бузлуджа другия месец

голяма работа ...Колкото 7 самолета Ф 16....Бълха ни ухапала...!

Матриалът, усещате ли как тиквите ви подготвят за нов скок на цените? Тези еFове трябва да се плащат! Авансово! Щото сме големи преговарящи! Конграчулейшън, Баце!

Ма тя оградата с Румъния много висока трябва да е по-ниска !

Поредната схема на разбойниците от БАБХ за усвояване на едни кинти за сметка унущожаването на българското производсто!

Далаверата е конкретно на директора на Агенцията по храните - Дамян Илиев. Разбойник и крадец, в комбина със сливенската перла - министър .

Една чума броди по прасетата - чумата на комунизма ! И не се плащат от заразено месо - щом е на аванта от партията - ще изпапат стотици хиляди кебапчета на Бузлуджа !

И за празни тикви и кратуни, лекарства няма открити!

Авторът пак се е препънал в аритметиката. За да понесем 2 милиарда загуби, трябва да имаме 1 милион прасета, всички да умрат и всяко да струва по 2000 лв. Нито едно от трите предположения не е вярно.

Той включва в тях и парите за Фантомите!

Всяко лято чумата ГЕРБ в действие, прави репетиция как да унищожи Българския народ! Дир ще ме изтрие но за мен ГЕРБ са садисти, щелящи да затрият Българското животновъдство и селата ни.

Няма животно в България да е умряло от африканска чума. Мойте прасета може и да са болни,но са вкусни . Чуждото месо е с хормони и стероиди. Няма вкус и е като гума. Винаги ще гледам 30-40 прасета и ще продавам месо .

Преди ГЕРБ чума нямаше. Извод?

Stan Stan

Абе не е така. Винаги е имало. Но не се шумеше, не се плашеха хората така грозно !

Гачи от свинарника не си излизал.

Имало е друг път!! Айде стига глупости. От Сърбия не мога да внеса месо и месни продукти, че тряя им ям тука боклуците на ЕС-то и резерва на Таджикистан ?!