Коментари - Либерия в извънредно положение заради Ебола, САЩ под тревога | Днес.dir.bg

Либерия в извънредно положение заради Ебола, САЩ под тревога

Либерия обявява извънредно положение, а САЩ обявяват тревога първа степен заради епидемията от Ебола в Африка.

Обратно в новината

Коментари - Либерия в извънредно положение заради Ебола, САЩ под тревога | Днес.dir.bg

Коментари

С прииждащите нелегални емигранти от Африка, които влизат в страната всеки ден, не бих се изненадала ако скоро видим и първия случай в България. Искам да попитам на какъв здравен контрол са подложени емигрантите в центровете преди да бъдат пуснати навън? За стотиците, които са си влезли директно през разградената порта(нашата граница) няма какво да питам. Опасно е защоото лятото в България е топло а вируса вирее точно на топло.

Има известни предположения,че групата Ебола е продукт на генна модификация както и вирусът на СПИН.Разбира се това са конспиративни теории,но не е изключено да има и зрънце истина,поради факта,че групата Ебола не се вписва в никаква еволюционна ниша.Добре известно е , че еволюцията е довела до известен баланс между организмите и най - добре са приспособени онези организми които съжителстват с гостоприемника без да му причиняват особен дискомфорт. Това води до съмнение, че Ебола са сравнително от скоро в околната среда.Разбира се никой няма да си признае,че е изпуснал биологично оръжие, но лично аз имам сериозни съмнения за това.Остава само да гадаем и да се молим да не ни докопа.

Марбургската и Кримска-Конго хеморагични трески са от същото семейство...

Из ония земи маймуните, най-честия преносител на тази зооноза, се считат за деликатес и тъй като продължават да ги ядат, въпреки че местните власти забраниха лова и консумирането на маймунско, заболяването се разпространява толкова бързо из Африка. Извън Африка регистрираните епидемии са причинени от изнесени маймуни вирусоносители или работа върху заразени маймунски вътрешности из разни био лаборатории. Като последната голяма издънка е била в Югославия преди повече от 30 години, с 27 заболели от които 7 са починали. Така че в момента просто подържат температурата на паниката, и скоро сигуно ще разберем защо го правят след като извън Африка има десетина инцидента с Ебола овладяни с прости карантинни мерки.

Поздравления за аргументираното обяснение-навярно фармацефтичните компании имат пръст в истерията и то голям....

Представа си нямам, но е факт че всички заразени далеч от Африка и извън научни лаборатирии са били гледачи или ветиринари на доставени африкански маймуни, като има един случай на заразяване от внесени пак от Африка прилепи.

не са маимуни а прилепи...

Абе, кой е тоя Обонго, да говори за функциониращи здравни системи...

Опасявам се за личната си безопасност.

Абсолютно непростимо е САЩ и ЕС да концентрират милиардите на данъкоплатците в малките си игри в Украйна и Сирия, докато Африка се е превърнала в плацдарм на разпостранение на смъртоносен вирус способен да затрие 2/3 от населението на земята. Всеки наличен ресурс трябва да се пренасочи в Западна Африка, за да се ограничи и потуши епидемията точно сега.

Доста наивно мнение. Вирусът се разпространява, защото много хуманитарни организации отидоха да "помагат" за вирус, за който няма намерено ефективно лечение. От откриването му преди няколко десетилетия подобни огнища се появяват и самоунищожават след измирането на всички поставени под карантина. Понякога дори се разбира за зараза след като е преминала. Вирусът е опасен, но труден за прихващане. Паниката е ненужна, както и 90% от оказваната помощ.

Оказва се, че не е толкова трудно да се прихване - епидемията го доказва. Това не са единични случаи. Както се вижда от новините по американските телевизии заразените получили разработения серум, който не бил одобрен, се оправят забележително бързо. Това поставя въпроса, защо въпросния серум не се изпрати в засегнатите страни? Отговорите са много и все очевидни и за съжаление не говорят добре за нас и западната демокрация. Вирусът може да се превърне в интересна разменна монета за въздействие върху цели общности, народи и държави.

Вие си го създадохте този вирус, дано час по скоро да си се върне при вас мърши американски

Проучване, проведено през 2012 г. показа, че вируса Ебола е в състояние да се предава между прасета и маймуни, които са били в отделни клетки и никога не са били поставени в пряк контакт. Въпреки, че начина на предаване в проучването не е бил официално определен, един от учените, участващи, д-р Гари Кобингер от Националната лаборатория по микробиология в Агенцията за обществено здраве на Канада, казва по BBC News: Аз вярвам, че инфекцията се разпространява чрез големи капчици, които са били спрени във въздуха, за това сме намерили доказателство в белите дробове на човекоподобни примати. Поставен така въпроса хората пътували в самолета заедно със заразения пътник не са били поставени под карантина, което означава, че всеки един от тях може да е вирусоносител. ВЪН АМЕРИКАНСКАТА БАЗА ОТ БЪЛГАРИЯ

ОК, ама да беше прочел превода на това, което механично си "копи-пейстнал", защото е пълен "нонсенс", с изключение само на първото изречение...

Ооо Бама, оообама-мама, оооо Обама, оооо... Естествено, защо да се дава експерименталната ваксина - та нали, току виж помогнала срещу тази КОНТРОЛИРАНА болест!

Сега като си оберат крушите американските агенти от Африка и дьлго подтисканите народи на континента ще имат повече шансове за икономическо развитие.

От Уики: ''Либерия е богата на природни ресурси и разполага с плодородни почви и благоприятен климат. Полезните изкопаеми включват желязо, злато и диаманти. Правителството прави опити за вдигане на забраната на ООН върху добива на диаманти, който би могъл да даде силен тласък на либерийската икономика. Въпреки големия си потенциал, Либерия остава една от най-бедните страни, като близо 80% от населението е под прага на бедността, а безработицата е от порядъка на 80-85% - една от най-големите в света.''.

Богатствата на България също си изнасят от чужди компании а за българина остават екологичните последици и бедноста .Като ни докарат и Ебола с нашато здравеопазване и финансиране спокойно ще ни впишат в

Според мен, решението е Обама да пусне няколко томахоука да дезинфекцират терена.

Решението е Обама да нареди закриване на лабораториите, в които се създават биологични оръжия !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Очевидно, няма да ги закрие, защото лабораториите подпомагат терористичната дейност на САЩ.

Все пак ми е странно такива непознати в миналото вируси да станат толкова модерни в последно време. Не е далеч времето когато някоя био лаборатория изтърве някой опасен внимателно селектиран вирусен щам.

Ебола се появява циклично в Африка ... Не Вирее добре на по хладен климат ( освен ако някой не му помогне - разбирате какво имам на предвид). На окло 10 години има епидемии от Ебола в Африка ... Друг е въпроса защо не се прави нищо ... Вируса е вирулентен но не е сложен като структура ... Май въпроса е че на фармацевтичните компании не им се занимава с "втора ръка" хора от Африка а предпочитат да ни тровят под претекст на птичи, свински и разни други измислени вируси ... за момента има повече загинали от ебола отколкото от всичките изброени мега пандемии по горе ... направете си сметката ... човешкия живот не струва нищо ... само парите са важни ...

Не е лесно , особенно когато изпуснеш нещата от контрол и те се стоварят на твоята глава.Жалки "господари " на света , все някога трябва и вие да си платите за хилядите мъки и жертви по света ,които нанесохте с болните си амбиции за пари и господство.

dsco@

Да внимават другарките любителки на ... : При евентуално (само)излекуване човек престава да бъде заразоносител, като интересното е, че в вирусът продължава да живее допълнително 7-8 седмици в мъжката полова система, правейки семенната течност през този период опасна дори и след пълното излекуване.

Поредният гнусен експеримент. И защо Обама е против експерименталното лечение, като че ли има какво да губят хората, заболели от него. Или може би са го хванали за топките от еврейската фармацевтична индустрия и го държат здраво. Когато кажат те, тогава ще се разпространи лекарството, щото и цената щу у на ниво и ще могат да се извиват ръце. Нека само великите сили отпуснат още няколко милиона помощ, че да си заслужава... Нещастници....

На някого дали му прави впечетление, че Ебола има най-много в районите в Африка, най-богати на петрол и га?

ima w naj-izostanalite dyrvawi kojto se zaigrawaha s komunisъма и русия

Толкоз си елементарен, че ти правя услуга, като ти го казвам.

засегнатите страни трябва да признаят, че техните здравни системи са били изпреварени, тъй като не са били в състояние да идентифицират болестта и да изолират достатъчно бързо пациентите.

Надушвам бизнес и клъста печалба Май ще ставам и милеардерин

"Знаем обаче, че вирусът Ебола може да бъде спрян, ако разполагате със стабилно публично здравеопазване" - рекъл Обама... Да му мислим ние, с нашето "публично здравеопазване" и с пристигащите нелегални емигранти от Африка - нещо спряхме да ги коментираме напоследък, а те едва ли са спрели да идват... А, за контрол по летищата няма да коментирам...

Интересно е българските здравни власти ще предприемат ли някакъв засилен контрол към хора идващи от Африка. Аз поне на летище София не съм видял никъде здравен контрол (мисля, че имат специални скенери, които следят телесната температура на минаващите хора).

ИМАШЕ В САРАФОВО.....НЕ РАБОТЯТ... ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОФИЦИАЛНО ОБЯВИХА ЧЕ СТИСКАТ ПАЛЦИ ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ...... СТИСКАЙ И ТИ ЧЕ НЯМА МАЙТАП....

jingiby

В тая работа няма никакъв майтап. Нещата са много сериозни, за съжаление!

Много удобен, 50/100 смъртност и по -малко гърла за хранене в африка, тамошните управници ще се изявяват като диктатори под предлог, че се борят с вируса а западните фирми ще печелят луди пари за да предложат лекарства.Тоя вирус беше хит отдавна (филма Зараза за него е правен) и ме съмнява да не са разработили лекарства за него, при такава висока смъртност подобни вируси не са много устойчиви.Затова от грипа нема отърване...

Господ си знае работата.

Малко извън темата, но преводачът кърти миФки с фразата "за опазване животите на нашия народ" . Браво, евала, ашколсун!

Да... явно доста игрички е играл, дето животите се намират в колбички из мазетата!

Станали сме като котките, с по-няколко живота-)

Ей този вирус, ако стигне до България, ще ни довърши. Парите за здраве и сега недостигат, а нашите мили управници си избърсаха ръцете и запретнаха ръкави за нови избори без да ги е грижа за здравето на народа.

Няма да се учудя. Доста африканци прииждат да търсят статут на "бежанец".

Поредният "световен" проблем със "предопределено" решение.

... вирус предизвикващ особено опасна инфекция, толкова ли си изостанал да проумееш, че не е шега и си е световен проблем без кавички!

Коментари - Либерия в извънредно положение заради Ебола, САЩ под тревога | Днес.dir.bg

Либерия в извънредно положение заради Ебола, САЩ под тревога

Либерия обявява извънредно положение, а САЩ обявяват тревога първа степен заради епидемията от Ебола в Африка.

Обратно в новината

Коментари - Либерия в извънредно положение заради Ебола, САЩ под тревога | Днес.dir.bg

Коментари

С прииждащите нелегални емигранти от Африка, които влизат в страната всеки ден, не бих се изненадала ако скоро видим и първия случай в България. Искам да попитам на какъв здравен контрол са подложени емигрантите в центровете преди да бъдат пуснати навън? За стотиците, които са си влезли директно през разградената порта(нашата граница) няма какво да питам. Опасно е защоото лятото в България е топло а вируса вирее точно на топло.

Има известни предположения,че групата Ебола е продукт на генна модификация както и вирусът на СПИН.Разбира се това са конспиративни теории,но не е изключено да има и зрънце истина,поради факта,че групата Ебола не се вписва в никаква еволюционна ниша.Добре известно е , че еволюцията е довела до известен баланс между организмите и най - добре са приспособени онези организми които съжителстват с гостоприемника без да му причиняват особен дискомфорт. Това води до съмнение, че Ебола са сравнително от скоро в околната среда.Разбира се никой няма да си признае,че е изпуснал биологично оръжие, но лично аз имам сериозни съмнения за това.Остава само да гадаем и да се молим да не ни докопа.

Марбургската и Кримска-Конго хеморагични трески са от същото семейство...

Из ония земи маймуните, най-честия преносител на тази зооноза, се считат за деликатес и тъй като продължават да ги ядат, въпреки че местните власти забраниха лова и консумирането на маймунско, заболяването се разпространява толкова бързо из Африка. Извън Африка регистрираните епидемии са причинени от изнесени маймуни вирусоносители или работа върху заразени маймунски вътрешности из разни био лаборатории. Като последната голяма издънка е била в Югославия преди повече от 30 години, с 27 заболели от които 7 са починали. Така че в момента просто подържат температурата на паниката, и скоро сигуно ще разберем защо го правят след като извън Африка има десетина инцидента с Ебола овладяни с прости карантинни мерки.

Поздравления за аргументираното обяснение-навярно фармацефтичните компании имат пръст в истерията и то голям....

Представа си нямам, но е факт че всички заразени далеч от Африка и извън научни лаборатирии са били гледачи или ветиринари на доставени африкански маймуни, като има един случай на заразяване от внесени пак от Африка прилепи.

не са маимуни а прилепи...

Абе, кой е тоя Обонго, да говори за функциониращи здравни системи...

Опасявам се за личната си безопасност.

Абсолютно непростимо е САЩ и ЕС да концентрират милиардите на данъкоплатците в малките си игри в Украйна и Сирия, докато Африка се е превърнала в плацдарм на разпостранение на смъртоносен вирус способен да затрие 2/3 от населението на земята. Всеки наличен ресурс трябва да се пренасочи в Западна Африка, за да се ограничи и потуши епидемията точно сега.

Доста наивно мнение. Вирусът се разпространява, защото много хуманитарни организации отидоха да "помагат" за вирус, за който няма намерено ефективно лечение. От откриването му преди няколко десетилетия подобни огнища се появяват и самоунищожават след измирането на всички поставени под карантина. Понякога дори се разбира за зараза след като е преминала. Вирусът е опасен, но труден за прихващане. Паниката е ненужна, както и 90% от оказваната помощ.

Оказва се, че не е толкова трудно да се прихване - епидемията го доказва. Това не са единични случаи. Както се вижда от новините по американските телевизии заразените получили разработения серум, който не бил одобрен, се оправят забележително бързо. Това поставя въпроса, защо въпросния серум не се изпрати в засегнатите страни? Отговорите са много и все очевидни и за съжаление не говорят добре за нас и западната демокрация. Вирусът може да се превърне в интересна разменна монета за въздействие върху цели общности, народи и държави.

Вие си го създадохте този вирус, дано час по скоро да си се върне при вас мърши американски

Проучване, проведено през 2012 г. показа, че вируса Ебола е в състояние да се предава между прасета и маймуни, които са били в отделни клетки и никога не са били поставени в пряк контакт. Въпреки, че начина на предаване в проучването не е бил официално определен, един от учените, участващи, д-р Гари Кобингер от Националната лаборатория по микробиология в Агенцията за обществено здраве на Канада, казва по BBC News: Аз вярвам, че инфекцията се разпространява чрез големи капчици, които са били спрени във въздуха, за това сме намерили доказателство в белите дробове на човекоподобни примати. Поставен така въпроса хората пътували в самолета заедно със заразения пътник не са били поставени под карантина, което означава, че всеки един от тях може да е вирусоносител. ВЪН АМЕРИКАНСКАТА БАЗА ОТ БЪЛГАРИЯ

ОК, ама да беше прочел превода на това, което механично си "копи-пейстнал", защото е пълен "нонсенс", с изключение само на първото изречение...

Ооо Бама, оообама-мама, оооо Обама, оооо... Естествено, защо да се дава експерименталната ваксина - та нали, току виж помогнала срещу тази КОНТРОЛИРАНА болест!

Сега като си оберат крушите американските агенти от Африка и дьлго подтисканите народи на континента ще имат повече шансове за икономическо развитие.

От Уики: ''Либерия е богата на природни ресурси и разполага с плодородни почви и благоприятен климат. Полезните изкопаеми включват желязо, злато и диаманти. Правителството прави опити за вдигане на забраната на ООН върху добива на диаманти, който би могъл да даде силен тласък на либерийската икономика. Въпреки големия си потенциал, Либерия остава една от най-бедните страни, като близо 80% от населението е под прага на бедността, а безработицата е от порядъка на 80-85% - една от най-големите в света.''.

Богатствата на България също си изнасят от чужди компании а за българина остават екологичните последици и бедноста .Като ни докарат и Ебола с нашато здравеопазване и финансиране спокойно ще ни впишат в

Според мен, решението е Обама да пусне няколко томахоука да дезинфекцират терена.

Решението е Обама да нареди закриване на лабораториите, в които се създават биологични оръжия !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Очевидно, няма да ги закрие, защото лабораториите подпомагат терористичната дейност на САЩ.

Все пак ми е странно такива непознати в миналото вируси да станат толкова модерни в последно време. Не е далеч времето когато някоя био лаборатория изтърве някой опасен внимателно селектиран вирусен щам.

Ебола се появява циклично в Африка ... Не Вирее добре на по хладен климат ( освен ако някой не му помогне - разбирате какво имам на предвид). На окло 10 години има епидемии от Ебола в Африка ... Друг е въпроса защо не се прави нищо ... Вируса е вирулентен но не е сложен като структура ... Май въпроса е че на фармацевтичните компании не им се занимава с "втора ръка" хора от Африка а предпочитат да ни тровят под претекст на птичи, свински и разни други измислени вируси ... за момента има повече загинали от ебола отколкото от всичките изброени мега пандемии по горе ... направете си сметката ... човешкия живот не струва нищо ... само парите са важни ...

Не е лесно , особенно когато изпуснеш нещата от контрол и те се стоварят на твоята глава.Жалки "господари " на света , все някога трябва и вие да си платите за хилядите мъки и жертви по света ,които нанесохте с болните си амбиции за пари и господство.

dsco@

Да внимават другарките любителки на ... : При евентуално (само)излекуване човек престава да бъде заразоносител, като интересното е, че в вирусът продължава да живее допълнително 7-8 седмици в мъжката полова система, правейки семенната течност през този период опасна дори и след пълното излекуване.

Поредният гнусен експеримент. И защо Обама е против експерименталното лечение, като че ли има какво да губят хората, заболели от него. Или може би са го хванали за топките от еврейската фармацевтична индустрия и го държат здраво. Когато кажат те, тогава ще се разпространи лекарството, щото и цената щу у на ниво и ще могат да се извиват ръце. Нека само великите сили отпуснат още няколко милиона помощ, че да си заслужава... Нещастници....

На някого дали му прави впечетление, че Ебола има най-много в районите в Африка, най-богати на петрол и га?

ima w naj-izostanalite dyrvawi kojto se zaigrawaha s komunisъма и русия

Толкоз си елементарен, че ти правя услуга, като ти го казвам.

засегнатите страни трябва да признаят, че техните здравни системи са били изпреварени, тъй като не са били в състояние да идентифицират болестта и да изолират достатъчно бързо пациентите.

Надушвам бизнес и клъста печалба Май ще ставам и милеардерин

"Знаем обаче, че вирусът Ебола може да бъде спрян, ако разполагате със стабилно публично здравеопазване" - рекъл Обама... Да му мислим ние, с нашето "публично здравеопазване" и с пристигащите нелегални емигранти от Африка - нещо спряхме да ги коментираме напоследък, а те едва ли са спрели да идват... А, за контрол по летищата няма да коментирам...

Интересно е българските здравни власти ще предприемат ли някакъв засилен контрол към хора идващи от Африка. Аз поне на летище София не съм видял никъде здравен контрол (мисля, че имат специални скенери, които следят телесната температура на минаващите хора).

ИМАШЕ В САРАФОВО.....НЕ РАБОТЯТ... ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОФИЦИАЛНО ОБЯВИХА ЧЕ СТИСКАТ ПАЛЦИ ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ...... СТИСКАЙ И ТИ ЧЕ НЯМА МАЙТАП....

jingiby

В тая работа няма никакъв майтап. Нещата са много сериозни, за съжаление!

Много удобен, 50/100 смъртност и по -малко гърла за хранене в африка, тамошните управници ще се изявяват като диктатори под предлог, че се борят с вируса а западните фирми ще печелят луди пари за да предложат лекарства.Тоя вирус беше хит отдавна (филма Зараза за него е правен) и ме съмнява да не са разработили лекарства за него, при такава висока смъртност подобни вируси не са много устойчиви.Затова от грипа нема отърване...

Господ си знае работата.

Малко извън темата, но преводачът кърти миФки с фразата "за опазване животите на нашия народ" . Браво, евала, ашколсун!

Да... явно доста игрички е играл, дето животите се намират в колбички из мазетата!

Станали сме като котките, с по-няколко живота-)

Ей този вирус, ако стигне до България, ще ни довърши. Парите за здраве и сега недостигат, а нашите мили управници си избърсаха ръцете и запретнаха ръкави за нови избори без да ги е грижа за здравето на народа.

Няма да се учудя. Доста африканци прииждат да търсят статут на "бежанец".

Поредният "световен" проблем със "предопределено" решение.

... вирус предизвикващ особено опасна инфекция, толкова ли си изостанал да проумееш, че не е шега и си е световен проблем без кавички!