Рекорден брой носорози и слонове убити тази година

Рекорден брой от най-големите африкански животни са били избити от бракониери през 2012 г., като зад това стои увеличаващото се търсене на рога и слонова кост в Азия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Рекорден брой носорози и слонове убити тази година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, бе, ловци....повечето ходят на лов за да се издокарат, че са големи мъжаги. За да създадат някой бизнес контакт и най-вече, за да се нафиркат по мъжки.

Възмутително и дълбоко потресаващо е убийството на беззащитни животни. ООН трябва да предприеме всякакви рестриктивни и абсолютно задължителни за държавите -членки мерки срещу подобни масови убийства.Това е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Организацията. Дружеството за ООН в България трябва незабавно да реагира и изрази искането на хиляди възмутени българи срещу подобни зверства. Колкото до т.нар."ловци" - адекватни и равностойни на убийствата на животни мерки и срещу тях. Защото след животните следва унищожението на хората...

Ми Гоце вече не е президент и има повече свободно време ;)

Мене лично, винаги ме е шокирал факта, че стрелянето и убиването на животни се води вид спорт.

По такъв начин са изчезнали много животински видове!

Жовотното , наречено човек е най-големият вредител на тази планета .

За тези изроди трябва да се налагат наказанията налагани на сипаите при потушаване на бунта им.

Мъжаги гоуеми с пушката... Ама в къщи пред жените си са пу*ки и половина :)

Аз се чудя, ако животните имаха пушки, колко ловджии щеше да има? Ама така е лесно животните безащитни, па авджиите си имат гоелми патрони и оптики... Убийството на животно е равносилно убийството на дете и двете са еднакво безащитни... Скапани ловци... Ловец ли е заплюй го...

Повярвай ми, че тогава щеше да има още повече ловци (не бракониери). Не напразно най-агресивните животни изчезват. Не си разбрала проблема дискутиран в статията. Проблемът е в голямото търсене на слонова кост от забогатяващи китайци. А когато се дават пари, положението става страшно. Дори и бракониерите не са за винене, защото в общият случай това са хориа, които са по-ограничени дори от масата коментиращи тук и едва свързват 2-та края. Въобще - тъжна картинка. Тези които се нуждаят от атрибути от убити животни са истинските виновници. Огледай се из гардероба си и ако намериш нещо кожено би трябвало да се замислиш...

Аз също мразя и презирам ловците!

Elita

Каква кастрация, аз на такива, както и на всякакви ловци, убийци и бракониерчета предлагам наказание тип "SAW" или "Убийствен пъзел". Тези, които са го гледали ще ме разберат ;)

Само едно ме успокоява. Като свършат животните, лова ще се прехвърли на истинските хищници - хората.

Големите убийци са копувачите на слоновата кост

Кико, кастрирания пак може да стреля и убива. Това не са просто цигани да ги кастрираш и да им ограничиш популацията, това са гадни бракониери които трябва да ги изтребват без съд и присъда. Въобще, лова е изродско забавление. А и популацията на хората стана твърде много..

ако ги хванат.от много години сам тък и е голяма борба с тя гадни бракониери. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.