Пред нацията Тръмп представи новата стратегия за Афганистан

Новата стратегия на САЩ в Афганистан и региона ще зависи от обстоятелствата на терена, а не от времеви рамки.

Обратно в новината

Коментари - Пред нацията Тръмп представи новата стратегия за Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бо Бо

КAКВО ПРАВИ САЩ В АФГАНИСТАН, НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ОТ АМЕРИКА!?! КАКВО ПРАВЯТ БЕЗПЛАТНИTE БАЗИ НА САЩ В БЪЛГАРИЯ!?! НЯМА ЕДИН ПОЛИТИК С ТОПКИ, КОЙТО ДА ТРОПНЕ ПО МАСАТА И ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ С/У ТОЗИ МАСОВ АМЕРИКАНСКИ СКАМ! ДОКОГА!?!

"Целта на американските сили в Афганистан ще бъде да преследват и убиват терористи, а не да изграждат нация, посочи той." А дано. Да убиват повече от терористите които се гърмят в Европа и Близкия Изток, и да правят по - малко експерименти от типа на Косово.

Оставате, а?! Добре върви търговийката с наркотици...

Има малко известни неща около Афганистан, но едно трябва да е ясно. Тази страна никой не е успял да я завладее с военна сила. Първи са изяли хурката англичаните през 19-ти век, след тях руснаците, а сега е ред на американците, пък по край тях и на НАТО. Само един въпрос ме гложди, чий го крепим ние в тоя Афганистан??? Страхувам се да не дойде ден, когато ще плачем за загинали наши войници там. И на цялата ни беднотия си плащаме за "привилегията" да пращаме войници там, където нямаме никаква, ама никаква, работа...Мдаа, евроатлантическа "солидарност"...

ЕДИН ВЪПРОС: А КОКВО ВЪОБЩЕ ПРАВЯТ САЩ ТАМ????? И КАКВО И ЗАЩО ЩЕ ПОБЕЖДАВАТ???? И КАКВО ПРАВЯТ ТЕХНИТЕ БЕЗПЛАТНИ БАЗИ У НАС???

Тъй ми. А руснаците навремето победиха!

Без да съм кандидат за ясновидец, първото фиаско след пълното слънчево затъмнение в САЩ, е тази "стратегия" на Наш Тръмп. Понеже модераторът не желае пророчествата ми, то дори когато някои бъдат публикувани след не много време те "изчезват". По този начин модераторът ме импулсира да продължа да работя, за да стана реален ясновидец. А във форума, на "мъгълите" не им харесва идващата КАРДИНАЛНО РАЗЛИЧНА РЕАЛНОСТ, за която аз нямам никакъв принос.

Днеска сайта е жесток.

Когато американските войници влязоха в Афганистан, през далечната 2001 год., Путин, в едно интервю пред западни журналисти, каза: Те лесно ще влязат там, но как ще излязат?. И се оказа прав, защото знаеше много добре горчивия опит на съветските войски от десетгодишното им присъствие там. Каква е основната причина за присъствие на чужди войски в Афганистан, на тогавашния СССР и сегашните САЩ? Малко известен факт е, а той всъщност е и основната причина за влизане на руснаците през 1979 год. е, че съветското разузнаване е докладвало на Брежнев за съвсем реални планове на американците да разполжат по цялата граница на СССР с Афганистан ракетите "Пършинг", с което всички южни азиатски републики ставали много уязвими. Нищо ново под слънцето, и тогава, както и сега продължава стягането на обръча около Русия. Тогава руснаците са предприели като превантивна и защитна реакция, вкарването на военни части, за да не допуснат разполагането на ''Пършинг"-ите. В първите години не е имало никакви конфликти и сражения с местните. Всичко започва след активната намеса на ЦРУ и все по-мащабното въоръжаване на бойни формирования от наемници и отявлени ислямисти, с цел нанасяне на непрекъсанти поражение на военна техника и жива сила в руските части. Дори имаше и един американски филм за цялата тази затея, мисля че Том Ханкс беше главния герой. Каква е основната причина за присъствие на американски части? Едва ли е, че руснаците искат да разположат крилати ракети срещу Америка? Нека всеки намери своя верен отговор!

ОБРЪЧЪТ СЕ СТЯГА ОКОЛО НЕСМЕТНИТЕ БОГАТСТВА НА РУСИЯ...

Путин винаги е познавал.

Новите стари времена Наркоиндустрията, разбита от талибаните, незабавно се възстанови до доталибанския си обем, правейки Афганистан един от най-големите производители на суров опиум в света. "По неофициални данни от 185 тона до близо 7000 тона годишно." "Дори само логистиката на хиляди тонове опиум поражда въпроси. Когато процъфтява на територия под контрола на американски миротворци, вече се превръща в отговор."

Афганистан - доходен източник на суровини(наркотични) за американските политици и пазар за оръжия на военния бизнес. Ще стоим там вечно. А пък е близо и до Русия.

Бо Бо

Разликата от температурните различия м/у тялото и атмосферата, оказват негативно влияние в/у мозъка на американските политици. Обстоятелствата на терена или времевите рамки са в контекста на бягане от истината.

Ех Афганистане Афганистане, земьо Американска, и за тебе ли ще се бием, и за тебе ли кръв ще леем.

Наркотиците ли им свършиха? Или загубиха контрола върху маковите полета?

А точно Тръмо иначе дрънкаше как трябва да се махат по-скоро оттам, щото изхарчили сума ти милиарди безсмислено, сума ти народ измрял безсмислено ... но пък то предизборно навсякъде лъжат де.

След 12-13 годишно присъствие в Афганистан какво е положението?! Промяната е единствено в многократното увеличение на производството на хероин. Та, така..., драги Доналд. Може би американците все още вярват на гръмките лозУнги, но има и други хора, които могат да мислят.

иде време се жъне канабиса и мака трее работна ръка и после се гони Михаля.

ВИСОКО ЦЕНЯ УСИЛИЯТА НА АМЕРИКА ДА НАПРАВИ СВЕТА ПО ДОБЪР. ТОВА НЕ МИ ПОЗВОЛЯВА ДА УПОТРЕБЯВАМ ЛОШИ ЕПИТЕТИ, КОГАТО ПИША КОМЕНТАРИ ЗА ТЯХ. НО ЗА ДА ДОСТИГНАТ ТЕХНИТЕ ДОБРИ ЦЕЛИ, ТЕ ИЗПОЛЗВАТ ТАКИВА КОНТРАПРОДУКТИВНИ МЕТОДИ, ЧЕ ПОЧТИ ВИНАГИ РЕЗУЛТАТА СЕ ОКАЗВА ПРОТИВОПОЛОЖЕН НА ОЧАКВАНИЯТА. ВИЖ ИРАК И НЕ ПИТАЙ ЗА ПОВЕЧЕ ПРИМЕРИ. В АВГАНИСТАН Е ОЩЕ ПО ЛОШО. ИСКАТ САМИ ДА ДОМИНИРАТ В РАЙОН, КЪДЕТО КИТАЙ И РУСНАЦИТЕ ТРАДИЦИОНО ДОМИНИРАТ. НИКОГА НЯМА ДА УСПЕЯТ, АКО НЕ ДЕЙСТВАТ ВСИЧКИ ЗАЕДНО. ОСОБЕНО ПЪК СЕГА, КОГАТО КИТАЙ ОПРЕДЕЛЕНО СТАВА ИКОНОМИЧЕСКИ, А ЗНАЧИ И ВОЕНЕН ФАКТОР ОТ СВЕТОВНО ЗНАЧЕНИЕ. АМЕРИКАНЦИТЕ СА ЕЛЕМЕНТАРНИ И ПЪРВОСИГНАЛНИ, КАКТО В ЖИВОТА, ТАКА И В ПОЛИТИКАТА. МОЖЕ ДА НЕ ОБИЧАТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ РУСИЯ. НО БИ ТРЯБВАЛО ДА СА УБЕДЕНИ, ЧЕ РУСИЯ И СЪЮЗНИЦИТЕ И ИМАТ САМОЧУВСТВИЕТО, ЧЕ ВСЕ ПАК БЪДЕЩЕТО ПРИНАДЛЕЖИ НА ТЯХ. ХЕВ А НАЙС ДЕЙ.

Сеньоре, виждам че сте интелигентен човек (моите уважения), затова ще напиша само: "Пътят към ада е постлан само с добри намерения."

Само колко новаторски и интелигентно е написал: АВГАНИСТАН

ЕДНА БЕЗКРАЙНА ВОЙНА В АВГАНИСТАН. АМИ НЕКА ПОЧВАТ!:-)

ей смръдльо, ако си мислиш, че просто така си се отървал и че тука натискът им ще престане. спомените им за сърбия изобщо не са изчезнали и хейта им към българия е безкраен, смръдльо такъв

не безкрайна , без граница , това е смисълна новият лозинг . Война "unleashed" , нов хардвер , нов софтвер , вместо аутсурсинг кодове за цялата операция "Made in USA" . Голямата инвестиция : жовешки капитал , курсове на ценни книжа на-горе , Wall Street триумфира . Време за самолети от серия Ф , време за повече солидарност , време за изпращане на войска . Време за възторг на 18 до 28 годишната възраст .

Бре, ти ако изглеждаш така, както пишеш, сигурно работиш в моргата.

как ги заблуждават тези американци, още един кораб се блъснал защото американците мислиличе са изключителни и имат предимство ....

Въпрос на още малко време и американците да проумеят, че нямат работа в Афганистан. Какво налагат там? Техния начин на живот. Кой ви го иска? Кой ви е викал? Хем нахални, хем пък афганистанците им виновни че не ги искат. Това си е чиста агресия, времето им изтича и трябва да си обират крушите от там. На народ с хилядолетна история не можеш му налагаш твойте правила, защото ги смяташ за най-прави. Просто не върви, ама егото че си най-великия няма почивен ден. Ако не този президент следващия или последващия ще го направят. Времето не е за тях, тяхната работа няма да стане, поне за сега.

БРЦК

Налагат политическо влияние и военни бази срещу руснаците. Ама талибаните не им се дават.

Мракобесни кравари, запалихте планетата, да горите в ада дано !

абе свинчо кви са тия пищни епитети бе. кво ти напраи америка на тебе че си са разболял от умраза ?

За сега нищо добро не е направила, но си имаме техни ТЕЦ :)

Доколкото си спомням, едно от категоричните предизборни обещания на Тръмп бе, че ще изтегли всички задгранични контингенти и нито един американски войник повече няма да загине извън Щатите.

Шило

Трепери от импийчмънт. Затова стана кротко пале.

морална подкрепа за американските воjни!

Шило

Ама не им трябва само морал...

Фа ка й се !

Шило

По-кротко с гръмките приказки, Доналд. Че досега само усмивки си предизвиквал.

РУСНАЦТЕ ГО РАЗБРАХА И ИЗЧЕЗНАХА ,ПРЕДИ ТЯХ СЕ ОПИТАХА ФРАНЦУЗИ ,АНГЛИЧАНИ,АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ И ВСИЧКИ ГО ЯДОХА ДЕБЕЛИЯ.КОЛКО ГЛУПАВ ,ТРЯБВА ДА СИ ЗА ДА СИ НАВРЕШ ЗАДНИКА ТАМ?МНОООГООО,МНОГО ГЛУПАВ

БРЦК

Руснаците обаче не бяха сами. САЩ срещу тях наливаше здраво пари и оръжие в подкрепа на талибаните.

Е стъпил хамерикански крак,остава само пепел. Дано тази пъклена клоака бъде изравнена със земята така,както изравни чужди земи.

бре бре бре...... големи приказки от голтак бе. ти що мразиш щатите толкова бе селендур ? удари му малко ракиика с мезенце да са поуспокоиш

Рано ми е за ракийка, за сега съм на биричка от онази Хасковската която в тъмното свети.

Ами сега- всички войници от миниармията ни да тръгват пак за Афганистан на гурбет и придобиват навици!, а афганистанците идват в България през неохраняемятя ни граница. А проблема на САЩ и Тръмп е да не оставят на другите най-удобният подход от юг към центр.Азия и бившите съветски републики, демек през корема към Сибир и Русия, афганистан въобще не им трябва.

Само преди няколко дни руснаците загадъчно ги посъветваха да напуснат Афганистан, понеже за 16 години не са свършили никаква работа, освен да се крият в базите и да пазят мака на мафията. Разбира се, че това не бе казано случайно. Медиите прикриват някакъв колосален техен резил от световната общественост, и сега пЛезидентът им се чуди как да измие срама от отдавна повехналото им лице на световна суперсила. Съжалявам ги, просто виждам как ще свършат! До каквото се докоснат, рязко се обръща срещу тях.

С Майдан не става ли? По-евтинко излиза...

Афганистанците воюват повече от 2000 години. Ако им доскучее, хващат пращката/копието/кремъклийката/калашника/РПГ-то и отиват да се забавляват. САЩ дали са готови петдесет-сто години да пращат в Кандахар и Кабул латиноси и негра?

заштото са пермамнентно захранвани с пари...те не работят - платена армия като турците.

След пълното слънчево затъмнение, олигофренясала Химерика влиза в новия век пак със старите разбирания. Понеже светът разбра, че хамите са книжен тигър срещу големите играчи, пак се хванаха с добрия стар Афганистан - да бият слабака, та белким некой им поверва, че си остават световна... как беше тъпизмът на оня полски евреин... "суперсила". Чета простотиите на Тръмп и истаблишмънта около него и направо умирам тая сутрин от смях. Така не бях се хилил никога досега. Предстоят огромни сеири с горката Хихимерика.

вземи си хапчетата да са успокоиш малко

Всеки разумен човек, който затъне в тресавище, гледа да се избъкне по възможност с най-малко загуби от него, а този кравар явно е решил да се удавят в него.

След 1945 година САЩ са организирали десетки войни в много държави. В нито една те не са били победители. В една част от държавите които са оцапали са яли як пердах - Виетнам, Корея.... В друга част народите са разделяли държавата си. Тръмп започна да оставя Мелания без контрол, това ще бъзе забелязано от Кимчо Ченов Унов. Тоя мушморок само това чака.

ее, ама как се върнаха в Афганистан на бързо, за часове направо. На тях мечтата им е яко да бомбандират някъде, някой да им е виновен, яко проблеми да има, да осъждат, да се правят на съкрушени, и въобще да се правят на супер заети с това как да оправят света, а всъщност пращат шитовете и собствените си проблеми навсякъде Афганистан им е любимото местенце, нещо ги човърка просто там, перхидролите им не издържат и веднага се набутват в Афганистан.