Светът ”купува” талибаните за мирен Афганистан

Създаването на международен фонд, средствата в който ще се използват за създаване на стимули сред талибаните да се откажат от насилието и да се реинтегрират в обществото, бе одобрено на международната конференция по проблемите на сигурността и възстановяването на Афганистан в Лондон.

Обратно в новината

Коментари - Светът ”купува” талибаните за мирен Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помощите са били,за да започне да функционира обществото с труд и образование,и полици за оразване на реда,а за това,че са злоупотребили с това като ,че ли е "купуване" ,са им спрени помощите в пари от месец юни т.г. от САЩ,и от август т.г. се изисква да възстановят имущество,купено с помощите в Дубаи,след като всички се юрнали да мислят "налудно",че им дават пари да си купуват къщи и вили,а и банкови служители назначени от президента са точили средства с такава цел,те са отстранени и траябва да предадат имотите обратно,чуждите войски се изтеглят през 2011,оттук нататък няма да им се дават пари -те не ги разбират като еквивалент на труд,а ще им се разработват в натура проекти за квалификации

Позволявам си да ви обърна внимание,че сте икономисали многобройни коментари по темата във времевия прозорец между (29.01.2010 г. 11:59ч.) и(30.01.2010 г. 13:12ч.)

Светът купува, но талибаните не се продават :)

Това демокрацията наистина превръщала и най-интелигентните индивиди в Абсолютни идиоти. Мюсюлманските екстремисти ще използват същите тези пари, които запада ще им плаща за да продължат да избиват всички немюсюлмани по света. Егати смотаното решение. Направо ума ми не го побира. Никоя развита държава за толкова много години и с какви ли не отстъпки не можа да интегрира собствените си граждани мюсюлмани, така че да прекъсне връзките им с радикалния ислям, та талибаните щели да подкупват. Празногл хуманисти.

Ква интеграция бре? Ще ги интеГрират толкова колкото ще интегрират някога и циганите - значи НИКОТА! С тези 140 милиона ако обяват награда за отрязана талибанска кратуна от 5 000 долара, само за една година самите афганистанци ще ти изпотрепят.

Дали няма да позная от три пъти, че ние ще наливаме в този фонд от нашите данъци.

В грешка си човече. Талибаните изкорениха маковите полета докато бяха и затова американците ги нападнаха и възстановиха дрогата.

Аз съм против! САЩ да си им дават пари, нали те ги създадоха!!

Няма начин да социализираш диво животно, то нашите цигани неможем да приобщим а талибаните дето са 100пъти по диви.

Не можем да подкрепим план, обречен на провал, който ще предизвика несигурност в Афганистан. Сега всички ще станат талибани. 20 милионна държава без закони, без власт, със екстремистка религия ,за какво говорят тези откачени правителствени чиновници. Грешка след грешка. Сега и дупе ще дават за да се измъкнат, но тук ще бъде по страшно от Виетнам. Милиарди потрошени народни пари и стотици жертви от млади момчета, хиляди психично болни. 10 самолета със дефолианти за 6 месеца можеха да изчистят наркополетата в тази страна за 10 години напред за да си дойде всичко на мястото. Наркотиците се изнасят официално и неофициално от тази феодална държава. Къде е мюсулманският свят в тези начинания. Те гледат и се подсмиват на нефелните държави, които не познават манталитета и живота на тези племена. Демокрацията може да вирее на запад. Тук владеят ислямът и патриархалният живот на племената, под диктатурата на шериата. Безсилие и страх, това са резултатите от влизането в Авганистан.

айде стига с тия примати - на тях не им е интересен мирния живот , диваци и варвари - тъй си живеят от векове във дупките откъдето изпълвяват

Пропуска се мнението на талибаните дали се продават

Време бе да се сетят,че ако дават парите които се харчат за оръжие ще са по на далавера.Проблема ще бъде с производителите на оръжие.

Досега около 9000 бунтовници да ги наречем са се върнали към мирния живот. Талибаните не са единни и често воюват помежду си. ''Талибани'' е нарицателно дадено от пресата по скоро , отколкото организация. Има твърдо ядро, което никога няма да откаже, има умерени а има и такива защото са им казали,че трябва да се бият. НАТО не може да избие всички, които не са съгласни с окупацията.......... вместо бомбандировки на цивилни, да им построят пътища, язовири и пр. инфраструктура.

Сега всички ще се пишат талибани е тва ми хареса . А поредната идея на американците е направо безумна утре пак ще се чудят кой ми сра в гащите . Не си научиха урока тъпите янки влязоха във Виетнам след като виентнамците наритаха франсетата и ядяха пердах сега влязоха в Афганистан след руснаците и пак ще духат супата не се научиха . Това не са им цивилизованите сърби да им пуснат малко бомби и да се кротнат Виетнам и Афганистан са страни в които се водеха войни години наред преди янките да стъпят там и бойците и самите народи закоравяха сега америнаците си мислят че тези които някога а и сега се биха като фанатици и се хвърляха в боя без страх за своя живот ще се пречупят пред малко гущерчета жалка картинка на безсилие .Те ако искаха пари щеха да свържат с Карзай да ги включи в трафика на дрога .Само се чудя дали и ние солидарно ще пратим малко кинти или ще пращаме само подвижни мишени . Като следя бойко навярно ще пратим малко кинти се пак требе сме солидарни с американците се пак кво са няколко болници пред това да имаме контингет в Афганистан то си е лек за всяка болешка .

По-страшно от войната няма! Ни звяр подобен, ни злина. Пред нея всякаква измама е като капка добрина. Дори природната стихия приемай като бял кахър, пред паля, стрелям да убия, без разлика на лош, добър. Гърмят оръжия и бомби, на бойното поле е ад, без въздух, като в катакомби, валят куршуми като град. В барутен прах и дим простора, разкъсани от взрив тела, парчета и кайма от хора, в пожари градове, села! Разруха, смърт и гибел! Страшно!Пълзи гробовна тишина! Надвиснало небето прашно! Изцъклени очи! Война! Човечеството да се стресне! Войната вечна да се спре! Светът от вечен мир да блесне! За всички ще е най-добре!

Мисля че е страхотна идея. А как мога да се запиша като талибан? :)

Тази стъпка в основата си логична ще се окаже неуспешна. Все едно да вкараш циганите в правия път обещавайки им работа и пари. Ще вземат парите а работата ще е циганска. На другия ден ще са роми но в действителност цигани. С Доган и обкръжението му - също. Омразата им към всичко бьлгарско е на само голяма а расте ежеминутно. В такива случаи най резултатно е да се действа с най голямата тояга, до строшаване на глави и гръбнаци. За такива като тях е крилатата фраза на Сталин : Няма цигани и турци/муслини - няма проблеми.

една стотинка не давам за тези малоумници

Да много хитро и мислят, че ние ще се ханем. Пак са измислили схема да ни източват икономиките! Хитри евреи! Не стига, че начисляат вече данък въглероден двуокис, не стига, че хероинът им се връзва почти без пари: плащат само превоз, ами трябва да финансираме подкупи за местните племена!!! Няма да стане.