БСП привика Стойнев заради споразумението с “Уестингхаус“

Драгомир Стойнев каза, че е започнал преговорният маратон с “Уестингхаус“. От БСП приканиха да не се бърза и привикаха министъра за обяснения.

Обратно в новината

Коментари - БСП привика Стойнев заради споразумението с “Уестингхаус“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Между другото,г-н Стойнев беше ли на Бузлуджа?! И ако не ,ЗАЩО? ЗАЩО г-н Миков?

... Тоя Стойнев е надут пуяк---прилича на руско турско протеже! Държи се нагло---като собственик на България! Но явно държи на бакшиша ! Комисионните!Последен напън преди ....! Ще е лош дъх! АЕЦ е като чилик за тоя! Жалко!

Тук явно няма секретни клаузи. Сигурно, защото не е проект на БСП.

Набутахме се между шамарите.Който не емигрира ще плаща тока на циганите.

Разстрел,как може да предаде болшевико-комуноидната идея!!

и този продажник щяха да го правят шеф на БСП. УЖАС!

Този е от любимците на Станишев.

защо ЕС мълчи? Не трябва ли да строят примерно французите реактора, за да се подпомага европейската икономика, а не американци да го стоят?!?

Това е бял кахър. По-лошото е, че ЕС за някоя обществена поръчка за няколко хиляди евро ще ни извади душите - а за многомилиарден проект си мълчи като комунист на разпит! Защото конкурсът за 7-ми блок нещо ми се губи от паметта - поправете ме, ако греша?

не, не грешиш. Но нашия глас е като глас в пустиня.

"Каквото не можем да откраднем от вас, ще го вземем отсега от децата и внуците ви" скрит надпис над входа на Министерски съвет

Вместо готова площадка за 20 милиарда лева,се набутваме на американци за 40 милиарда лева и като сложим и неустойката към Русия, просто не ми се мислиq колко ще бъде тока в България

Уестингхаус помагаше на Никола Тесла във войната му с Томас Едисон. Така ли беше? Нещо да кажете за американската ядрена енергетика, фалшиви безродници, които крещяхте екологично срещу Белене?? Може американска АЕЦ, руска не може! Най- смешното е, че идиотите българи няма да разберат защо сега всичко ще се успокои. Защото руснаците ще получат Южен поток и Белене (или неустойки!) , а Уестингхаус седми блок.

А всички ние (останалите) ще получим по един четвъртит от вечната и нерушима българо-руско-американска дружба!

Да се повтаря папагалски, че щели да влизат 5 милиарда, без да се посочат конкретни параметри на сделката, е шантаж. Лъжа. Предателство. Отвратителен е и факта, че новият шеф на БЕХ бил човек на Пашата и съответно ББ.

Петте милиарда са за сметка на българите, каквито са всички инвестиции на американските колонизатори ще се плаща с ток и цената на тока от 7 блок ще е 60 пъти по-висока от себестойността от руските блокове в Козлодуй.

Уестингхауз, освен, че предлага 1 реактор на книга на цената на 2 руски, никога няма да инвестира и лев в България. Тия 5 милиарда са жива химера. Уестингхауз е продал лиценз на ктайците и 7 блок ще го строят китайци, че по евтино им излизало.

За тези, които се тревожат каква, ев., ще е българската неустойка и че фирмата е нелицензирана в ЕС - споко! До тогава ще е подписан Трансатлантическия Търговски и Инвестиционен Договор, който в момента е първа грижа на САЩ и в частност заради който правят всичко и в Украйна, за да придърпат още повече ЕС към Вашингтон. Тогава вече ще видим чудеса, е не само ние, но ние, разбира се, най-много. Та според този договор ФИРМАТА има право да съди ДЪРЖАВАТА за какво ли не, вкл. пропуснати ползи и т.н. И като обезщетение си прилапва каквото й хареса от жалките остатъци - не само от фирмите по договора, а въобще.

това споразумение понамирисва здраво. Стойнев накрая се у.ака.

Хубавото е, че откровено си описвате глупостите и продажността. Лошото за нас е, че я научаваме след като сте се нагълтали и сте ги надробили и ние ще ги сърбаме! И така, вие българи ли сте, от друга губерния ли сте?! Защо забравяте откъде се пръквате, негодници? Имайте поне малко достойнство!

Аз като един не специалист по модели реактори имам едно процедурно питане така да се каже. Доколкото си спомням като 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй щеше да се монтира вече произведеният за АЕЦ Белене руски реактор (щото вече сме го били платили или трябвало да го платим ...). След това изненадващо вместо него се появи Уестингхаус със супер ултра мега модерният си реактор на цена почти колкото щеше да струва цялата АЕЦ Белене (може и наистина да е добър реактора, но и цената му е добра). Та питането е: какво стана с въпросният руски реактор и арбитражното дело? Както се казва: "Неведоми са пътищата на парите до джобовете да българските политици"

Да това е много хубав въпрос, ама журналистите не го задават.

как разбра, че пишещите тук са неспециалисти и защо се "репчиш " на мнението на Специалиста - ДТН ? Я, остави специалистите да си дават мнението! Ама де!

Със сигурност т.нар. " Енергийни Експерти" от БАН са гласували ЗА реактора на САЩ - "Уестингхауз", същите добре платени "Експерти" от БАН защитаваха и Шистовия Газ у нас !! Но, подписаното Споразумение за Акционерно дружество не е Договор за построяването на реактора от не лицензираната Фирма в Европа!! Отново трябва да се вдигне Народа срещу Националните Предатели - БЕХ, БАН и т.н! Временното Правителство НЯМА ПРАВО ДА ПАДПИСВА ТАКИВА ДОГОВОРИ! Президента лакей също!

БАН е голяма организация - 3000 учени. Какво общо има тя със подписите на 5-6 продажници, които работят в нея и в още 2-3 фирми!?! Това не е становище на Академията, а на отделни лица.

Освен това реакторите на Уестингхаус може би наистина са МНОГО ДОБРИ. Но за нас са прекалено скъпи и прекалено големи като мощност. Това е политическо решение. различавай експертните решения от политическите. Безспорно експертно мнение е, че Мерцесес и Волво са добри и сигурни коли, но дали да си купиш такава, за да си прекарваш дърва от гората щото си беден и нямаш пари за парно е нищо съвсем друго, нали?!

Ще разсипят хубавата държава, а хората си седят и мрънкат под носа си. А не може ли да протестират и да излязат по улиците, защото още повече после ще се разболеят от рак и какви ли не болести. Знаете ли, че преди имаше много столетници и хората в България доживяваха поне до 80 години и това си беше напълно нормално. А сега масово са болни и се хранят със заразена храна и генно модифицирана. Че той живота си е един. Защо едни шепа хора да живеят чудесно за сметка на останалите и да ги имат за стадо овце?! По добре обикновен живот и природосъобразен да има в България с натурални продукти, отколкото модерен и смърт навсякъде в ранна младост. Какво ще стане с децата в тази държава и те ли трябва да плащат за милионите на корумпираните властващи? Къде ни отиде спокойствието и нормалният живот?

Фактът, че сделката ще се възложи без трърг на ЕДНА офшорна американска фирма много прилича на Ваньо Костовите два ТЕЦ-а в М.Изток, които загробиха енргетиката .Сега им пасем високите цени на тока на тези два ТЕЦ-а, а Ваньо им ги е харизал за 30 години по твърди цени, доколкото знам. Къде са менторите от ЕС и защо не се намесват и не спрат сделката при явно непазарен подход. Нали точно те ни учиха , че пазарът е всичко? и че трябва да се борим срещу монополите. Да, ама -не, както казва един хитрец или все едно "Дума дупка не прави" както казва бае ви Ганьо.

Това, че бърза да подпише е явен знак за корупция и огромна далавера за страхотни пари! Държавата трябва да го спре и да се направи разследване, защо и как са нещата и бързането за подписване, тъкмо, когато си замина кабинета? С такива подозрителни типове България не трябва да се занимава, а да отклони веднага искането. Атомни ел-централи се строят с проверени и доказани експерти и фирми, които са известни с практиката си и са се утвърдили.

На туй му се казва "СКЪПИ НА ТРИЦИТЕ, А ЕВТИНИ НА БРАШНОТО" Как може да се съгласим на нещо, което е хем не изпитано никъде, хем ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО-СКЪПО. Заменяме кон за кокошка. Т.е. заменяме два реактора за 5 милиарда за един за 10 милиарда и то без горивото. Това не мога да си обясня, моля някой знаещ да го разясни!

Консултанта за Белене и Уестингхаус е ЕДИН И СЪЩ. РИСК някакъв си, но много вещ в комисионните... Първо на Позитано, след това - в НДК-то. Сега в мътното време - посещава и двата адреса... А половината си е половина. Та да стане пак - ЦЯЛО... Позитано и НДК си спретват една ОБЩА ДАЛАВЕРКА!!! И паричките - ПАК ЩЕ СИ ТЕКАТ... И не се чуди, че отначало бяха обявили Уестингхауса с ЕДИН МИЛИАРД по е ФФФтин от Беленето с двата реактора... А сега - някакви си там 10 милиарда..

Времето е все мътно и постоянно го мътят, за да ловят всички шарани в България, а те останаха малко. Едни напуснаха този свят, други си заминаха по държавите, а трети умуват какво да правят и са с единия крак извън България, а с другия в гроба. Зависи накъде ще тръгнат. Друг път няма.

Далаверата "Уестингхауз": " На това място обаче на сцената на здравия разум с гръм и трясък излиза политиката. Западът иска да накаже Русия заради Украйна. България не може да участва съюзнически в тази кампания, като спре проекта за АЕЦ Белене, защото той вече е спрян от правителството на ГЕРБ. АЕЦ Козлодуй не може да се откаже от руското ядрено гориво, защото няма други уранови касети, за които да е доказано, че ще работят безопасно в нашите реактори ВВЕР 1000. Тестовете на американското гориво на Уестингхаус в чешката АЕЦ Темелин и в Южноукраинската АЕЦ през последните години приключиха зле - със съответните финансови загуби за операторите. Прътите вибрирали и се деформирали. Наложило се предсрочно да бъдат извадени от реакторите, за да не стане беля. След това вече във вид на високорадиоактивен опасен отпадък е трябвало да бъдат изпратени някъде за съхранение, преработка или погребване." link

след като е налице такава информация, може направо да се каже, че Стойнев си е престъпник.

Е сега ме хвана шубето. Пак всичко на тъмно, пак всичко се решава от лобита и дори един да има експертно мнение, никой няма да му има вяра, защото в урагана от лъжи истината няма да се забележи.

Стойнев трябва много ясно да разбере: Не може само той да е взел, трябва и Партията, иначе този проект няма да го бъде! Няма да допуснем хаос!

Току-що чух американецът да обясбява, че "след консултации с всички политически партии" споразумението вече е подписано. Явно не става дума само за директни комисионни, но и за "правилната американска" линия. И за това падат много всякакви благинки. Смешно е за "свободния пазар". И излязлата неотдавна автобиографична книга на Клинтън тя се бие в гърдите какви огромни договори на щатски компании е пробутала по света и как те после "благодарили", уж на правителството де! Че онова световно недоразумение Уорлик нали го разкараха не за друго, а защото не уреди Шеврон! За тези, които не са наясно - от Шеврон за нас ще има само мръсна вода, болести и земетресения. Печалба - нула (или минус) и да купуваме по колкото ни кажат. Прочети за Мелроуз (за печалбата) ама там са още бели кахъри.

Те затова са санкциите срещу Русия, за да могат американците да превземат целия световен пазар. А дали качеството ще е добро, това не е важно. Впрочем, колко платиха на господина и неговите хора, за да се вредят американците за това изпълнение? Плюс това държавата все повече ще затъва надолу, докато стане зависима като някоя от Карибските подчинени на САЩ. Принципът е все един и същ като настолен учебник. Няма нужда да се гадае.

"Никъде в света няма такъв реактор построен от Уестингхаус", ""Няма финансов модел, който да определи крайната цена на реактора, крайната цена на произведената енергия и кои ще бъдат банките кредитори", каза Стойнев." ????!!!! Абе кой си ти,бе Стойнев че да загробваш държава и народ с такова "чудо" дето никъде в света го няма??? Ти си национален предател,това си ти!!! Нищо конкретно не можеш да кажеш, обаче подписваш! Все едно аз да почна да строя къща, но да не знам колко ще ми струва.Ама то народа ще я плаща твойта далавера, що ти трябва да знаеш кое колко ще струва? Пък ако вземе и да гръмне нещо, ти ще си в я в Америка,я на друго топло местенце и хич няма да те вълнува какво става в България,нали?

Абсолютно вярно е, че не трябва да се бърза да се подписва, но са глупости, че това е експериментален реактор. Такива има в САЩ и се изграждат в Чехия. "AP1000" е най-модерният реактор в света и единствения с пасивна система за сигурност, където дори не е нужна човешка намеса.

Ванка, можеш ли да посочиш една централа в света, в която да има точно такъв работещ реактор? И да не го сбъркаш с предишния модел.

Ванка не лъжи.Никъде няма построен и влязъл в действие реактор "АР1000" , а за модификация и тест след Фукушима да не говорим.Водят се преговори.Чехите нямат договор за Темелин и те са на ниво проучване.Така,че просто не лъжи.

САЩ, Великобритания, Чехия, Кубрия... Този реактор ще заработи най-рано 2024 г. така че не лъжете вие. Явно другите държави са по-тъпи от нас а?

БСП се притеснява, че някой ще подписва нещо, преди да са си взели комисионната . . .

Според казаното злиза че седми блок ще бъде строен с печалбата от тока произвеждан от работещите в момента реактори. А дали само тя ще стигне за изграждането на проекта?

и от този, бе главанак - от седми реактор

Прочетох и разбрах че още не са построили машина на времето-)

Последно, това правителство на БСП ли е, не е ли на БСП?

Ако Стойнев не го е подписал, имаме време да му спретнем един протест на изпроводяк.

Така ли му викаме вече на линча за кражба на обществени при в особено големи размери?

Закъде бързаш бе, младежо? Няма никаква, ама абсолютно никаква логика! Я гледай как за "проекта" не се знае още абсолютно нищо, освен цената ( и ев. й формула за увеличение). Къш! Както и други съфорумци изтъкнаха това е изключително опасен експериментален реактор, който не случайно още никъде не работи, въпреки че фирмата се опитва да го пробута къде ли не от много години. Май само Китай се е навил, но за тях 100-на млн китайци повече - но-малко - върло важно!

остави другото, ами не е ли редно като ще го експериментират у нас поне да ни го построят без пари?

Тоз таен тихомълком прокаран договор е класически пример за корупция. България беше превърната в рай за посредствени кариеристи, използвани умело от запада за усвояване на ресурсите на България и стратегическите производства. Това не е бизнес. Това е грабеж.

Протежето на Станишев- Стойнев явно е "поел ангажимент" под формата на куфар с финикийски знаци и бърза да подпише преди да си напусне поста. Иначе защо ще бърза? Неповторими са тези "управляващи" от кабинета Орешарски, които ще ни доведат до просешка тояга...

Ако мислят пак да ми го засекретяват, по-добре изобщо да не го подписват! Няма какво да крият от хората.

Първо. Къде е прокуратурата? Как може един министър в оставка при това да подписва каквито е да е стратегически споразумения без мандат от парламента. Казвам парламента, а не мандатоносителя. Второ. Е, кво стана сега? Изпокараха се лобитата в БСП за това, кой от кого е взел комисионни и кой на кого ще се отчете за провала си. И Трето. Кой въобще кара влака на държавата България? Кой и как носи отговорност за делата си, ако те са в проиворечие с интересите на народа? Не се ли кълняха всички тези, че ще се ръководят само от интересите на народа?

НА КНИГА, щото НЯМА ТАКЪВ ПОСТРОЕН И ДЕЙСТВАЩ В СВЕТА!!! И УестингХАУСА са пъне да намери балъци за да си го построи най-после, някъде.... На един чайник във Фокушима му фръкна капака... НЕ СМЕ ЧЕХИ и това си е. Те що ли си натириха УестингХАУСА - и за РЕАКТОРА, и за ГОРИВОТО - дето е нефелно за старите им руски реактори.....

Вие от БСП сте креатури на политическия бандитизъм! Вие сте политически проститутки! Защо предавате България в ръцете на Дявола? Вие сте долна измет, подкрепяна САМО от лумпени! Умен човек, няма връзка с вас! ИЗРОДИ!!!

Това е СПОРАЗУМЕНИЕ,между АЕЦ-а и американците бе тъпчо.Договора за самото дружество и изграждане,ще одобри и подпише следващото правителство.Че БСП не са цветя за мирисане,така е,но чети до край новината.

забърка сагата с Уестингхаус ??? След един референдум - УЖ за БЕЛЕНЕ. И договора за ЯДРЕНОТО ГОРИВО С ТЯХ си провери - КОЙ ГО ПОДПИСА... ПРЕМИЕРИНЪТ по туй време ВИЖ....

Тия са от наш'те, за тех може. Поне да стане ясно че сме с колониален статут, не е важно какво ще се строи, важно е кой ще го строи! То не случайно на генералгубернатора г-жа Рийс последния и пост е бил помощник секратар по ядрената политика в държавния департамент.

Кой ти е позволил да подписваш договора бе, леке? Кога имаше референдум като за АЕЦ Белене?

То пък голяма важно като имаше референдум, нали ГЕРБ след приключването му заявиха, че не важи. Вожда излезе и каза, че няма значение резултата, важно е той к'во казва....

Каза, че няма пари за Белене и ако се намери инвеститор ще се строи.

Защо ни е този 7 реактор в АЕЦ Козлудий като евтината енергия се изнася ,а ние ползваме скъпа енергия от възобновяеми източници и тецове.Стойне много си малък ,а много алчен.Внимавай!Няма все да ви се разминава.Търпението е изчерпано,защото страданието ни е огромно.Не виждате ли какво става с тези порои и катаклизми кой ще помисли за народа.Вие сте за разстрел.

Енергийната стратегия на цяла Европа и на ЕС е такава - увеличаване на инсталираните мощности. Това е стратегия за 30-50 години напред и е обвързана с ръста на населението и най-вече на производството. Не гледайте само България. Само за пример - ЕС през 2010 подписа договор с Ирак за внос на електроенергия от 2020-2025 година натам.

Много правилно! Трябва ни много и много евтина енергия - и без това циганите не плащат.

АМИ НЕ ДАВАЙТЕ МНЕНИЕ, КАТО СТЕ НЕКОМПЕТЕНТЕН! БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ ДОБРЕ ПОДГОТВЕНА ТЕХНИЧЕСКА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ. АЗ САМИЯТ СЪМ Д.Т.Н. И СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ДАВАМ МНЕНИЕ, КОЕТО Е В ИНТЕРЕС НА РОДИНАТА МИ.

Фирмата японска , а финансиращата банка руска, технологията американска, абе интернационал в действие...Най-интересното е че министърчето в оставка е в ръководството на БСП и участва в балотажа при избора на председател на социалистическата партия, а сега само как лаете срещу него, веднъж да се окаже прав бившият ви лидер, че БСП се е превърнала в озверела глутница.

Чакайте,чакайте г-н Стойнев не беше ли от БСП? Не беше ли кандидат за ЛИДЕР на тази "партия"?Защо не подписа преди "конгреса"? Това РЕВАНШ за неговата елиминация ли е? Ще бъде ли ИЗКЛЮЧЕН от редовете на БСП,след този ГАФ? Ха, сега да видим, дали БСП ще тръгне по ПРАВИЛНИЯ ПЪТ?!