Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” отново работи

В 23:27 часа снощи пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е включен в паралел с електроенергийната система на страната, информираха от атомната централа.

Обратно в новината

Коментари - Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” отново работи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно наличието на БЕХ, НЕК министерство на енергетиката с ТРИМА зам.министри не обеспечава безаварийната работа на все още работещия АЕЦ. Не може само да се лапа трябва и да се работи!!!

Вярно ли е.че кмета на гр .Козлодуй-този бивш съдия мошеник от ГЕРБ е писал писмо срещу АЕЦ а.

Путин към западноевропейците; " Не искате атомна енергетика, не искате газ, а ако го спрем, как ще се отоплявате? Та вие и дърва нямате! А до Сибир ви е много далече и няма да ви пуснем! Помислете!!!"

Правителството да обяви и даде достъп до Аргументите на учреждения, фирми и физ. лица възразяващи срещу удължаването живота на 5 и 6 блок. Удължаването на живота им се допуска и разглежда още в проектната и техническата документация при доп.условия. Най-изгодното за РБ е удължаване срока на експлоатация!

Най-готината топлина си остават ---ДрЪВАТА...

Но не е така с миризмата на сажди които се лепят по стените и влошаване на качеството на въздуха в помещенията, което не подобрява интелектуалната дейност в тях.

А ''8-ми'' блок ,как е ?

Изсичането на горите не е в резултат на отоплението с дърва, не позволявайте да ви баламосват!!! От как свят светува с какво се топли човечеството бе, с климатици ли? Днес делът на отопляващите се с газ и ток е много по-голям от колкото преди 100 години например- от което следва по-малкото търсена на дървен материал, по-малката му цена на пазара и по-малко изсичане на горите. Изсичането на горите е в резултата на претенциозното и малоумно човечество- помислете си колко хиляди тона безполезни листовки и реклами на хипермаркети, не знам си какви маркети, фирмички за дограма, екскурзии, лекарства пълнят ежедневно пощите на хората? То са вестници, брошури, листовки- с които си изтрива човек задника. за това са изсечени горите !!!! Този вид реклама трябва да бъде тотално забранен !!!!

Отопляваме се с електричество, с парно, с пелети... Напоследък пелетите са много голям хит, не мислите ли? Всеки уважаващ себе си "мебелист" прави пелети. От какво се правят пелетите?

Дневно ми трябват 150 000 килокалории.....ако ще и вестници да горя трябва да ги вкарам......писна ми от аматьори.

Проблема е в генератора, а не в реактора. Генератор имат дори ВЕЦ. Но добре ви манипулират да ревете срещу АЕЦ. Прост народ, лесна манипулация.

Във всяка стая акумулираща печка,включва и изключва спрямо електромера.....чисто и топло.... Сега камини, изсякохме горите....мизерия.

Сега на смотаните минусчета обяснявам като за малоумни....опс те са си такива:) Дневна енергия 3 ст.,нощна 1 ст.....правят ти връзка към електромера и когато стане 22 ч. печката включва,в 6 изключва...елементарно но ефективно.; А впрочем знаете ли къде е гърловина на резервоара и с какво гориво карате:))))

Пропуснали са да напишат, че дефектиралия контролер е американски.

Руснаците не произвеждат контролери. Докато нямаше контролери АЕЦа работеше безаварийно.

печалбата от АЕЦа трябва да отива единствено и само за изплащане на пенсии. Логиката е проста построена е по тяхно време, когато всеки е притежавал една малка част от всичко в онези малоумни времена...иначе шепа хора сега ги грабят ПАК.

Време е да бъдат закрити тези комунистически реликви които вещаят все по-голяма екологична опасност. Света се развива. Вече има ВЕИ и електричество, никой няма нужда от атомни бомби на територията си. При положение, че съвсем скоро ще сме нетен износител на газ, спокойно може да си направим няколко ГЕЦ-а.

...забрави и шисти, е сега американският експерт ще донесе на Бойко най-безопасната технология.

ivo10

Тъпо, тъпо, много тъпо. Защо Франция разчита основно на ядрена енергия. САЩ също и не само те. Това е най-евтината енергия засега. Бъдещето е на електромобилите и на алтернативни технологии на нефта. Изсякоха горите за да се топлим, а това ще има трайни скъпи последици за всички. Ядрените технологии стават все по-безопасни и надеждни. Има една катастрофа на територията на Европа и тя е от човешка некадърност, втората е от цунами в Япония. Трябват ни два нови реактора за да се задържим на ниво като икономика и държава. Енергията на веитата е толкова скъпа, че няма да можем да изнесем нищо освен земеделски стоки. Фосилните горива също са скъпи. Газ може само да сънуваме. Пак ще сме зависими от руския газ, а той няма да стане по-евтин, дори напротив. Истината ще излезе малко по-късно, когато вече ще е късно и ще останем и без двата работещи блока на Козлодуй. Ще внасяме ток от Турция.

Франция са комунисти. А, САЩ преди да започнат да дупчат за шистов газ, бяха много зле.

"Защо Франция разчита основно на ядрена енергия. САЩ също и не само те. ". Защото това е политиката на "мирния" атом" прокарвана от слабоумниците от миналия век и не е толкова лесно да се откажеш от нея, след като ядреното лоби натиска по врата всички правителства за "евфтината" ядерена енергия, чиито истински гигантски разходи ще се заплащат от бъдещите поколения. И сега в сметките за тока не са включени огромни части от тази "напредничава" технология. Питайте и защо ток от най-новите реактори се договаря с правителствата за изкупуване на определена цена за определено време. Пазарна икономика????

в САЩ има над 100 такива реликви, защо не си ги спрат?

Защото са по американска технология. Там почти няма атомен разпад, само чиста енергия. Тия стари комунистически реактори са си бомба със закъснител. Питай Чернобилци.

Слънчевите централи работят 2000 часа в годината, през станалото време по природни закони, които няма да се променят със субсидии слънце просто няма. 2000 часа са 1/4 от годината. През останалите 3/4 как да се топлим ? Особено през зимата, когато трябва много енергия, а слънчевите централи работят през 2 дни ? Вятърните пък са още по-зле, могат да спират и тръгват когато им хрумне. Понеже това са разбираеми факти, за които не е нужно никакво инженерно обрзование можем само да предполагаме, че който си е въобразил на тема ВЕИ просто дразни останалите или искрено желае колапса на енергетиката.

Глупости. Още повече, че си имаме ВЕЦ-ове. Каскадата в Арда е достатъчна за половин България. А, случайно ако не знаеш има глобално затопляне и слънцето грее все повече и повече през годината.

3евзек

По света има няколко денонощно работещи с постоянна мощност слънчеви централи. У нас такива все още няма, но не е правилно заради това да затриваме такъв голям енергиен източник.

Какво е внушението - трябва ли да ги спираме и кога? Нека г-жа Кунева се изкаже като експерт. Имаме си фото волтаици и американски тецове. За какво ни е АЕЦ.

Много взеха да се развалят украинските и българските реактори. Как да не се притесни човек като има такива западни експерти на разположение.

кога ще спре тази опасност?

коя по-точно опасност, гориво от Уестингхаус в руски реактори???????????

КОЙ е подал жалби срещу удължаване живота на реакторите? най-големите врагове сме си ние ебаси катилите

Да, това е интересно. И Борисов, ако е мъж, би трябвало да каже имената - и да изпрати съответните другари в АЕЦ-а - пък там ще им покажат откъде изгрява слънцето. Може би някому е направило впечатление, че Пръмовица не смее да стъпи в Козлодуй - а пък Костов трябва да целува ръцете на полицаите, които го отърваха от заслуженото "телесно възпитание" в Козлодуй!