Уорлик провери сигурността на АЕЦ ”Козлодуй”

Само ден след като в АЕЦ "Козлодуй" стана инцидент, посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик отиде там, съобщиха от централата.

Обратно в новината

Коментари - Уорлик провери сигурността на АЕЦ ”Козлодуй” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СИГУРНОСТ СЕ ПРОВЕРЯВА-КАТО СЕ ВЛЕЗЕ В ЗАЛАТА НА РЕАКТОРА ПРИ ЯДРЕНОТО ГОРИВО ДА ВЛЕЗЕ ТАМ ДА ПОСЕДИ 2-3 ЧАСА И ПОСЛЕ ДА ДОКЛАДВА НА ОСАМА-ГРЕШКА- НАОБАМА КВО СТАВА

Сега му е паднала възможност да влезе в АЕЦ. В страната му е сигурно, че не може и да си помисли за такова приключение.

ей натова ме се казва наглост, кой го вика и пуска да ходи където си поиска и на всичко отгоре да дава изявление, какъв спец е този субект и докога ще дерибейства в държавицата ни...да направи така в Русия, пък после ще чуем отзвука на братушките.ццццц

Спрените 1-4 блок на АЕЦ не са ли изведени от експлоатация? Сега е момента да се искат от ЕС милиарди за демонтирането им, толкова струва това в Европа. 100-200 млн. не са достатъчни.

В разграден двор-всеки влиза-това е БГ.

Грешиш,Уорлик не е премиер,а е над него - казва се генерал-губернатор! Ако беше англичанин щеше да се зове вицекрал...

Абе хора, не си дерете гърлата за тоя дето клати дърветата. Хората се грижат да няма втори Чернобил, да няма толкова много "облъчени", както сред пишещите по-долу!Споко! И мислете за бъдещето, вярно е че вашите дечица и внуци са далеч от България и се "мъчат" в САЩ и Канада, затова не ви пука за АЕЦ!

Така ли мислиш? А видя ли действията на американската енергийна компания "Уестингхаус"? Сега ясно ли ти е защо Уорлик лично ходи в Козлодуй?

Другари сме по Клуб на ОФ, нали играем табла и белот всеки ден? Само по мислене сме по-различни, щото не съм толкова наивна или манипулираща на дребно като теб! Аз съм мома засукана, но трезва в мисленето, а ти- пиян от заблуди.

Нямаме си - нищо си нямаме и няма да имаме, докато има нивници и будали като тебе, хора с промити мозъци!

Американският посланик да се учи как се управлява България от челния опит на съветските и руските посланици. И да се вслушва в съветите на другарите и другарките тук. Щото те от два дена грачат и вече прегракнаха!

Това вече мина всякакви граници.Американският посланик може би ще ни научи и как да дишаме, как да спим и да ядем.Той ни е такава майка-пазителка, че остава усещането за несвобода.А, стига толкова, бе българино!Ние имаме ли суверенитет?Защо сами се вкарваме вълка в кошарата.И така ни съсипаха нашите си вътрешни полоточески рожби, ами вече и чуждите се разхождат с повод и без повод.

уорлик си се разполага сякаш сме му американска губерния........паметник си вдигна на войните бомбандирали ни преди има няма 70 години......ама те ни проектираха Боко така че сега вече сме им на гости и ще им търпим простотиите..........ИНАК ЩЕ НИ ХАРИЗАТ НА ЕРДУГАН

пис от американски натрапници вече ,ббда иде там при соенчо ганевия и заедно да лижан американските д....

Като ходите по нужда, поглеждайте в тоалетната - да не би оттам да ви гледа влажният поглед на американски посланик!

В САЩ са изключили някакъв АЕЦ, който се намирал на пътя на торнадото. Там имат проблем с голямо бедствие.

А къде в случая видяхте посланника да си отваря устата и да проверява? Посещението не е заради аварията и заглавието е подвеждащо за да разбуни тъпаците. Посещението е работно и е свързано с бизнес интереси. Отишъл е с министъра на енергетиката на щатите. Най-отдолу даже подсказват и защо е отишъл - ... Уестингхаус... са представили разработените от тях управляващи системи за безопасност, приложими при американски, руски и френски реактори, както и с технологични възможности за извеждане от експлоатация на спрените блокове 1-4 на АЕЦ Козлодуй. Ама простотията бъка тука във форума. Всъщност точно това е работата на един дипломат да помага на търговските и бизнес взаимоотношения на страните.

Абе бате, що се правиш на интересен. Къв Уестингхаус, кви пет лева. Не виждаш ли, че само ръководството на посолството начело с бай Уорлик е хукнало към Козлодуй. Просто генерал-губернатора отвреме-навреме трябва да си инспектира владенията.

Кольо, аве смотльо, кво се правиш на разбиращ, къв акъл си седнал да даваш, не видиш ли че Дадата ги разбира тия неща много повече от тебе?! Я блъскай белота с твойте акрани в ОФ клуба!

Абе тоя кога ще го поставят под домашен арест?

Онзи ден руснаците казаха, че реакторите им били от поколение 3+ и помолиха Трайков да спре да лъже. Вчера Трайков се срещнал с представители на Уестингхауз и те му казали, че и техните реактори били 3+. Днес Уорлик инспектирал Козлодуй. Американска дипломация в действие. Разбирай: Белене? Може, ама с американски реактори, че да няма чужда конкуренция за Мариците. Демек: не е въпросът да сме независими от руснаците, а да сме зависими от щатяните. А дано да построят Белене с американски реактори, че да видя дали ще протестират пак "еколозите"!

Как реактори 3+, та те са с оценка поне 5+ и то по дванадесетстепенната скала на Шпонхойер- Медведев-Р. Овчаров!

Руснаците безочливо лъжат. Блоковете им са модел ВВЕР1000/В-466 разработка А-92 (т.е. от миналия век), Тогава не е имало 3+, а 2+. Докато тези на Уестингхауз са модел 2006 г., по сигурни са и поне двойно по-малки като краен резултат и цена. Като руските предложени за Белене е построен само 1 в нямашия друг избор Иран и а там, повече от година мужиците не могат да го пуснат поради технически причини. Руснаците дори не си строят от тия 3+, а от старите ВВЕР1000/В320 като тия в Козлодуй ( в Ростовската и Калининската АЕЦ) и от най-новите ВВЕР1200 в Нововоронежката и Ленинградската АЕЦ, а се канят да започват още 2 от тях в Калининградската АЕЦ. И Лукашенко ще строи от ВВЕР1200. НО и американски не ни трябват в следващите 15 г. След това може да строим - тия АР1000 се строят за по-малко от 2 г.

Не зная кой лъже безочливо,но е очевидно,че ти лъжеш като дърт циганен!А в Иран "мужиците" завършиха реактора много отдавна,но ни бързат да го пуснат,защото трябва да бъде извършена детайлна проверка на немските съоръжения и адаптирането им към ядрения блок. Фактически руснаците довършват започнатия преди няколко десетки години немски реактор...

Нека ходи човекът, нека гледа. Тук му се е паднало да види модерна ядрена централа. Иначе в САЩ ще гледа реакторите на Дженерал Илектрик от 1967 г.

Прав е другаря Наивник! САЩ са най-изостаналата страна в света. Затова там всяка годна има аварии като чернобилската! Янки го-хом!

Николай

Не ми слагай в устата думи, които не съм казвал. САЩ отдавна не сторят ядрени централи, и поради тади причина, АЕз Козлодуй е по-модерна от техните. Нищо повече. П.С. И не съм ти другар.

ДОЛУ САЩ , ДОЛУ ЯНКИТЕ.ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО , КОГАТО ВСИЧКИ ЯНКИ ЩЕ СИ ПЛАЩАТ ЗА ГЕНОЦИДА НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО , КОЕТО ИЗВЪРШВАТ . ВИДОВДЕН НАБЛИЖАВА ЗА ТЯХ ..-..

ДА дойде лично при мен да му подам играчката , да си поиграе с нея . УОРЛИК- ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ .ВЪН ЯНКИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ .

Буратино Уорлик е на всяко гърне капаче. Като е толкова загрижен да пише на Международната агенция по атомна енергетика и те да ни проверят. То не бе конференции на мютийството, то не бе атомни централи, нагъл тип, ако България беше истинска държава отдавна да те бяхме изритали.

Това пък какво значи?!?

Това значи, че Хорът на Нварталния Клуб по интереси, виж по-долу, има спявка. И всички пеят в един глас, колкото и да е фалшиво. Тъгуват за времето на 16-та республика! Ко да се прави, мъка!

Не е много възпитано да обръщам публично внимание на естествените ти недъзи,но не мога да не ти кажа,че няма начин да си музикален инвалид и песента да не ти звучи фалшиво. Но не се притеснявай,като си знаеш недъга ще се отнасяш по спокойно към хорското пеене...

Дали пък и нашият посланик в щатите не ходи така насам-натам по АЕЦ-вете им да му докладват как са нещата там. А?

Да доде вкъщи да ми провери газовата печка.

На какво основание са го пуснали този образ в АЕЦ-а?!?!?! Или нашите политици за пионки или са коне с капаци .... МВнР няма ли най- накрая да предприеме действия и да поиска отзоваване ...

преди 16 република, сега 42 щат...а утре..

Ама с визи!

Ще довърша мисълта ти: а утре...една империя по малко! Която и империя се е хванала с нас,добро не е видяла!

Яааа, колко "алени макве" и "червени рози" са нацъфтяли около централата?! Дерзайте другари, след нас ще никнат хиляди червени цветя и ние ще сме все така в калта!

Е...ако беше руския посланник ...да сте му облизали задника до сега 1000пъти!

А, не. На руския отдавна не, от доста време това се случва на американския посланик.

Бас ловя, че ако не ти е Гутъла под ръка, няма да можеш да кажеш името на руския послаНик /пише се послаНик, с едно Н/.

Ей, а кой ни купуваше продукцията 45 години и за чий пазар "драпаме" все още,а?Май за РУСКИЯ...някой да е прокопсал от американците - не. А тази мумия Уорлик да не се меша в националната ни политика!

Браво Уорли! Ти подразни нашата агитка на атомната мафия! Но ще се караме с тебе!

Да ходи да брои яйцата на бойко

Всички норми на международната дипломация изискват сега Българския посланник да провери някоя американска АЕЦ. Но дали смешния ни външен министър мисли така

преди 16 република, сега 42 щат...а утре.....демокрацiя, независимост, свобода? .... нема такова нещо...jaлка страна сме...

Инересно,отиде ли американският посланик в Япония,да инспектира Фукушима?

Дори и загубила втората световна война, Япония не е протекторат...

Браво на енергетика Уорлик за старанието, така и така няма работа, вече не се снима и в "Стъклен дом " да дойде да провери в къщи как съм измила прозорците. И ако не съм се справила да призове НАТО да се намеси като бомбандират блока.

Тоя нахалник още малко ще го пуснем и в леглата на управляващите да ги проверява!

Числото не се вижда поради някаква реклама на Мтел.

Единият живее в чужбина и се "разстроил, че в България американският посланик е посетил АЕЦ Козлудуй, защото не вярва на информацията в нашата страна. На другият пък му е все едно дали ще има радиация. Важно е Уорлик да не влиза в АЕЦ. Скудоумие!

И като провери какво установи този "титан на атома" ?

...ма каква работа има тоя тюфлек да ходи да проверява БЪЛГАРСКА АЕЦ?

Има ли друга държава в Европа,където посланик от САЩ да е ходил на проверка в атомната им централа ?

от 16 години живея в чужбина, веднъж не съм чула американският посланник да си отваря устата и да се меси в политиката на страната на която е просто гост.

Какво става в България,след като живееш в чужбина,не е твоя работа.Стой си там и мий чинийте в пицариите. Само ще ти кажа,че преди два дни руският посланик /в България/,си позволи да дава с доста назидателен,дори нахален тон, акъл. Този факт защо пропускаш да коментираш?

Разбира се че е негова работа. М/у другото по-добре да мие чините в европа и да взима пари за това, от колкото да му плюят в устата тука и да не му дават нито лев.

ти дето се дървиш, аз ако миех чинии едва ли щях да пиша във форума през работно време, за 16 години не само в българия, но и на луната бих си намерила хубава работа ако имам акъл и желание, така че айде стига с тия банални чинии, какво става в българия ме интерисува, защото съм български гражданин, а ти трябва да си мега кух, за да не разбереш, че тук става дума за пари интереси ама не твоите... "Миналата седмица американската енергийна компания Уестингхаус представи в София възможностите на реакторите си от най-ново поколение 3+ представя във вторник в София."...

Предполагам, че живееш в страна, управлявана от политици с чуство за национално достойнство. Нашите мижитурки са свикнали да козируват - преди на Владимир Базовский, сега на Джеймс Уорлик...нищо ново под родното слънце..

А къде в случая видя посланника да си отваря устата. Посещението не е заради аварията и заглавието е подвеждащо за да разбуни тъпаците. Посещението е работно и есвързано с бизнес интереси. Отишъл е с министъра на енергетиката на щатите. Най-отдолу даже подсказват и защо е отишъл - ... Гостите са представили разработените от тях управляващи системи за безопасност, приложими при американски, руски и френски реактори, както и с технологични възможности за извеждане от експлоатация на спрените блокове 1-4 на АЕЦ Козлодуй. Ама простотията бъка тука във форума. Всъщност точно това е работата на един дипломата да помага на търговските и бизнес взаимоотношения на страните.

Николай

По някаква случайност не си е отворил устата днес. Защото през другите дни просто не я затваря.

Еййййй оревахте орталъка с поредната доза безмислици. Как може едни и същи 20 човека да пишете едни и също 2000 простотии всеки ден не ми е ясно. Знам, че е безнадеждно ама ще се опитам да ви подам малко полезна информацийка. Тук не е Ирак и не се опитваме да обогатяваме уран за бомби в централите си. Тук е Европа и няма как да пазиш в тайна нещо, с потенциала да изпразни половината континент. И последно, но най-важно: в АЕЦ Козлодуй се правят Дни на отворените врати по 2 пъти всяка година и през тези дни дори и такива като тук мрънкащите могат да си влязат на същите свръх секретни места и да си разгледад. Нищо, че ползата ще е тотално нулева.

Никъде в интернет новината не е отразена като "посещение при отворени врати", а като "проверка". Щом си най-компетентният информатор да беше отправил критиките си към медиите! Хората коментират новините, не ги пишат!

Сигурно се е мушнал м реактора да види как се цепят атомчетата с тесла.

Ех Губернатора отново се е проявил - нали той е нашия губернатор - Джеймс Уорлик - губернатор на република България и посланик на Сащ тук. Този човек е много вреден и се прави,че от всичко разбира.Голям всезнайко е станал.До кога ли този човек ще продължава да се меси в неща които не са му работа и докога ще казва какво да се прави тук и какво не.До сега трябваше да са го изгонили от тук без право да стъпва повече в държавата ни.До сега никой не си е позволявал толкова нагло да се меси там където не му е работата.

Ако боковото правителство имаше грам достойнство отдавна да беше изгонило това нещо на снимката. Но малоумната мутра трябва някой да му е шеф че да му казва какво да прави защото очевидно е прекалено тъп. Сега какво ЕС ни следи правосъдната система САЩ ще ни следи АЕЦ-а а руснаците ще ни следят горивата. А боко ще открива обекти и ще се сърди като журналистите му задават неудобни въпроси или шеги щото той шегите не ги разбира.

Досега завалията раздаваше съвети и присъди сега почна и проверки на българската държавна собственост..Това не ви ли говори че някой упорито започва да си наглежда собствеността............

Не си прав. Скоро Дянков ще продаде и тази последно останала държавна стратегическа собственост - можеш да бъдеш сигурен в това! В момента тече процедура по ликвидирането на такъв стратегически отрасъл,като производството на цигаре,а е в ход и тайна продажба на държавния дял в енергоразпределителните дружества. И тогава ЧЕЗ,ЕОН и не зная още кои си съвсем ще си разпашат пояса и ще ни дерат не по две,а по три кожи! Да не говорим за Софийска вода...

лекичко припомням само - кородирали тръби с 60 год.гаранция спешно и великодушно доставени от ношия славянски брат,щото иначе след 6 месеца ,та направете си изводи за качеството на сделаното в ссср,пардон русия

лекичко припомням само - какво направи "Шеврон" в задния двор на САЩ преди месец и колко милиона глоба отнесе по тъз причина? Само дето тяхната техника е "мъде ин уса". Същият "Шеврон", дето сега Уорлик ни го води да ни копа шистите.

Когато тези тръби, седерастино, кородират, ти отдавна ще си приключил жалкия си живот на тази грешна земя и ще си се преродил в шебек, капише?