Дончев: Да платим за руските реактори, но фирмите нямат пари

България трябва да си плати за руските реактори, а енергийните дружества нямат пари, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: Да платим за руските реактори, но фирмите нямат пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A? Нали сме в ЕС, НАТО с могъщи приятели? Защо не просперираме?

Да ги плащат Офчароф и Гоце Сиришника

браво но те растът паричките и кво праим всеки месец 10 отгоре е сега кой го спре да има съд

Кокал с месо!!!!!!, боже какви хора са министрите, политиците ни, какъв речник имат, за логика да не говорим, за чест - изобщо не става въпрос. Говеда безсрамни!

Пари нема, действайте !!!!! Със нови заеми !

Едно нещо разбрах за това Белене - много пари има да се крадат там и скоро няма да приключат с цялата тази история.

И ти ли бе, смешник? Кога си четеш глупостите?

Няма го джоджето МАЛКА ПИЧКА а това, то избуя, до 1.55 метра от Габровски кебапчия, Вицепомощник- служител на щанд Топла Пичка Философ дърдорко от Природната гимназия, набедена "Завод за лансиране на копелета", от които сам деректора излезе да препоръча Тоя, и, мустакатестия шеф на КТБ, в чужбина, и го замоли да му върне, ах някава дребна сума! Какви е чеда раждала, дано вече не ражда тая РБ- майка Ю-нашка, Ю-нашка още ГЕРБерастия !

Дружествата щяха да имат пари, ако не бяха неизгодните договори с американските централи, веи-тата и проектите като цанков камък. С милярдите, които са откраднати и продължават да изтичат можехме да имаме да имаме по ефективна енергетика. А под всички тези договори има подписи и дати. Знае се много добре кой е бил на власт, кой министър и т.н. и т.н.

Кви американски централи , тецовете са руска технология, руско строителство руско наследство , което оскъпява тока , , американците само ги модернизираха , да не са чак толкова зле както са ги измислили руснаците. Не си прехвърляйте лайната в които ни завряхте на други. Накрая винаги се давите в собствените си лайна , щото си мислите , че са нещо друго.

Да де, може и така да е но след като краварите са ги подобрили, защо не изнасят скъпия си ток навън а го пробутват тук ? Да ти пиша ли или ти ще се сетиш сам ? Защото навън НЯМА кой да им го купи а тук има кой бедните българи това е ???!!!

Тези пари да ги изплатят десните правителства, които спъваха проекта. Помните ли какви живи вериги правеха СДС по Белене, а техните депутати обикаляха Европа да насъскват конкурентите на българияя срещу атомните централи в Козлодуй и Белене. Десните нали са високо чувство за отговорност - те да плащат!

А бе, олигофрени за КТБ на мига намерихте пари, а да си платите където трябва няма. Баси скапаната държава :

Eй тъпанари. тъпанари, тъпанари , не е национален навик, защото народа не взе това решение да се прекрати по никое време проекта, всички сте за затвора.

Има едно единствено решение в тази ситуация. НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА МУТРАТА и на неговия плешив лакей!

това му е зора!Приватизацийка на Белене! Комисионката вече е "разписана"....

МИЛИОНЕР

дружествата, нямат пари!Хора помогнете!Дайте да дадете, но така, че да има и за нас!

Нали, рИвахтиИ против Русия, а сега олеле Маноле!

"Това е проект, в който има не само кокал, но и доста месо по този начин Томислав Дончев коментира подмятанията в руската преса, че газоразпределителният център Балкан е кокал без месо, подхвърлен от Брюксел на Москва." Томито може да се надява на газ само от Русия. Затова хъбчето се строи край Варна, а не край Хасково.

Хм ... а когато се чудихме да спираме ли Белене, или не, защо никой не се изправи да каже, че ако не ползваме реакторите, ще плащаме по 10млн на месец само лихви, остави другото??!!??

Заслужаваме си всеки управляващ - селския пъдар, гаулайтер, министър, фюрер и Онова нещо в Президентството - избрани са от електората. Лошото е, че винаги плаща народът!!

ей тва е тъпото....не остана народ, който да плаща. и сега им се прирева, на теглилите кредити от наше име.

ТЕГЛЕТЕ КРЕДИТ БЕ АБДАЛИ ) ОВЧИЯ НАРОДА ПАК ЩЕ ПЛАЩА

Това е правилния път. Пък овцете ще плащат, докато им дойде ума в главата и станат нещо друго.

В такива ситуации разумните политици сменят поавителството, а президентът сменя тона и преговорите започват наново. Пример? Турция.

Ще платя глобата, но съседа няма пари, затуй няма да я плащам. Абе главо, нали вие ще платите белене, какво значение има дали фирмите имат пари?

Пари има. Конфискация имуществото на цялата политическа класа. Ако не бяха сбърканите ни политици Белене отдавна щеше да работи.

И сега щяхме да имаме да връщаме 10 милиарда. Ток в близкия регион нокой не ще.

България се превърна в склад на руски газови тръби и ядрени реактори. На всичко отгоре трябва да ги плащаме, а нямаме пари. Това е резултат от действията на мъдрата тиква. Дончев минаваше за разумен човек, но в края на краищата, всички заприличват на началника си

Че да не е поръчал "тиквата" реакторите ма овца през 2006 г.Де го скатаваш Р.ОВч.беленджията,освен че няма пари ,ами и да ни затрие иска в земетръсен рсйон,но преди това да си вземе комисионната!

Не България трябва да плаща, а българска фирма. Държавата може да остави в НЕК само реактора и да я подари на БСП.

Значиì да плащаме хиляди обезщетения от Страсбург заради герберасите и не ги искате от тях ама сега пак по гербераски БСП вие виновно и да плаща отново за гербераските подлоги..Та нали герберасите се пъчеха че СПРЕЛИ 'руските' обекти пред американците и еврогейовете ама по техен почин - самохвалството им за тях плащането за нас. НЕК не е частна фирма така че тия тъпани да плащат защото само още милиони ни качват на гърба догато те гушкат в джобовете си

много лесно тоя плешивец да го пратим в амстердам да избива лихвита а на другият плешивец боико тиквата да му конфискуваме милярда и да платим за реакторите

сега, да увеличим българските бедняци с още двама ли ? И после и социални да им плащаме ? Не така, колега !

Дончев, сайта е от 10:40, днес е работен ден, още ли не сте платили и питаш ? Няма кой да Ви помогне на Вас. Приели сте, че българския народ е крава, която само да доите, но .....Дончев, дайте малко по-умно и стига с лакардиите, щото българския народ е доказал, че може да бъде непредсказуем, когато му писне !

Дончев, и ти като мутрата започна да разтягаш турски локум, само за Истанбул отивали 15 млрд. кубика газ. Ами защо не направихте това да минава през България, както първоначално започна да се строи ЮП. Защо ритнахте бакъра с 15 млрд. газ за Истанбул само бе идиоти??! Кой нормален човек на тоя свят ще се откаже от такава сделка, кой освен продажниците антибългари като Тъпун Винетуто. и ред други..?

щото през украйна като минава за половин европа газа и не един, а десет истанбула захранва, та е цъфнала и вързала, та и ги окастриха по границите, докато сме зависими от тия варвари-получовеци ще сме на преход не 27, а 270 години, до последния жив българин, най-добре да се плати всичко по белене и да се национализира лукойл, това е, другото са путлераски глупости

Какъв частен инвеститор? Тоя проект е губещ. Кой ще си хвърли парите?

Келнер, дай менюто искам от всичко по-малко,.........след 1час....Господине сметката е 1000 лв., добре , а ама аз съм си забравил портфейла, ами къде си тръгнал бе , останала ти е една гола чест, иди си до къщи и ела да платиш! Извод : няма безплатен обяд, винаги някой трябва да плати, в случая всички ние 7 млн. българи със спестявания от до 1000 лв., ще плащаме сметката на 7 политици, всеки със сметки над 1000 лв.! Какво да се прави, така е било, така и ще бъде...!?!

Е Тоше, то утопията, че ще имаш АЕЦ и ще си велик се плаща.

Тошо имаш лекаааа грешка. Българите които плащат не са 7мил. България се населява от 7мил, но платците са много по-малко. Може би на половина. преди време имаше предложение да се увеличава водата, че събираемоста била малка. Лошото е, че платците все повече намаляват.

се похвали, че 1,5 милиарда сте спастрили, кат УЖ сте преборили контрабандата.. ТЕЗ ПАРИ НЕ СТИГАТ ЛИ ДА СЕ ПЛАТИ.. Извънбюджетни са... Не сте ги ЗАЛОЖИЛИ В ПРИХОДИТЕ.. БАЦЕ нъл има едни "ПРЕДСТАВИТЕЛНИ" от бюджета, с които да поема ТАКВИЗ НЕОЧАКВАНИ РАЗХОДИ.. И с локума - "НЕК няма пари", не ни подготвяй за НОВ ЗАЕМ. НАЦИОНАЛНО по Конституцията си е ДЪРЖАВНО!

Какво направи ТЕМЕНУЖКАТА ви във воаяжа и до Москва? И КОГА бе тоз воаяж? Вчера се съобщи, че се е провела първата среща с Росатом. Само тези дни да и удържите от заплатката и ТЯ ДА ПЛАЩА ДНЕВНИТЕ НЕУСТОЙКИ.. И ша спИчелите изборите.. И що сега се разприказвахте. Първо Бочко - "ДА ПЛАТИМЕ..". А не както обикновено "АЗ плащам, АЗ давам." Щот избори идат и трябва да поддържаме ВРЪТКАТА С ТЕКУЩАТА СМЕТКА ПО БЮДЖЕТА. ИЗЛИШЪК ДА ОТЧИТАМЕ.. Щот ако платим - ША ЛЪСНЕ НУЛАТА В БАЛАНСА.. ИЛИ ДЕФИЦИТА..

Ето, с това си изказване сложи окончателно кръст на ГРОБ.А като прочетох и във в-к Капитал какво е казъл един друг мафиот за "управлението"ви ми стана напълно ясно ,че вашето "управление"е комисионни,далавери и заробване на народа.Вие направо сте глухи и слепи от пристрастеност към парите.Дано да даде Господ и ние да се зарадваме скоро.Идете всички в а.а.Това вече не се издържа.

Успешното натикване на АбсолютноВсичките 'наште' е ЕдинственоВъзможно виа Двустъпковата. - а конкретно по ТазиПоредна Дойня на Наши Данъкоплатски пари за/към ДнешенКремъл - в 14:26 Изказах Всички варианти.

Частна АЕЦ , само ГЕРБ може така да ни ЗАГРОБИ

Виждаш ли как се загробихме с ДЪРЖАВНО АЕЦ?

Да ама ако стане беля частника ще каже: "Ооопс, извинявайте :P и ще си тръгне ". А ние ще отцепим 50км в радиус земя, която векове няма за нищо да става. Справка Чернобил и Фукушима. Честито!

Но пасаран ! -> или Незабавно - Глобална среща у Нас -> или Незабавно - Скъсване на Всякакви договорености/дипломатически с ДнешенКремъл. (Избор ВсякакъвДруг просто Няма !)

Влагайте откраднатото ,мафия ,какво още гласите за този оскотял народ?Купихте всичко ,даже живота му да вземете няма кой да го поведе и ще си умре в мизерия и нищета.На кого са нужни реактори ,като икономика няма и сега изнасяме ток ,за да пълним джобовете на вас олигарсите.

След последното ти изречение добавям - да се задавите ,дано, че все не ви стига !

Ами, Дончев, плащай, бе! Що не плащаш?... Нали не дружествата, а Кабинетът спря АЕЦ Белене. А преди десетина дена Свищовският финансов "гений" Влади Горанов "произведе новина", че Министерство на финансите било имало 3,5 милиарда резерв, натрупан само от началото на годината до август?!!!.

Трябва да плащат тези, които искат да има "АЕЦ Белене", това са всички русофили. Не е логично да плаща този, който не желае една стока, а този, който я желае. И не от общия джоб, а от своя.

Не, байно, аз си спомням, че съм ходил на референдум по въпроса. След като народа е казал, че трябва да има, по всички демократични закони следваше да се изгради. Сега тази цигания да я плащат тези, които спряха градежа и не оправиха сметките. Като че ли за пръв път виждат как се прави сделка за изграждане на нещо. Тези идиоти не са ли викали майстори за ремонт вкъщи? Поръчаш кухня, направят ти я, плащаш си я, какво има да се политизира? Просто личи, че в България, за да станеш управляващ трябва най-напред да ти ампутират акъла.

Ха така, браво Дончев , браво ГЕРБ пак нов кредит !!! Да ги извадят тези които го спряха проекта и да си ги плащат от джоба българите не са длъжни да ви плащат безумията.А що се отнася до хъба, нека Дончев ви каже има ли газ от първите сондажи в Черно море или не ? Той мълчи мълчят и всики от правителството.Но интересно и защо никой не ги пита от "независимите" медии защо ли ?

Плащането трябва да стане от лицата които са поръчали и разписали съответните договори и техните роднини!!! Стига с тези мераци всички да плащат за далаверите на банда престъпници!!! Ясно е че не е имало нужда да бъдат поръчвани тези реактори и тази централа и всичко е било за да има някаква изгода за определени лица и кръгове, а в последствие щетите се прехвърлят на невинния народ! След като няма пари.... да плащат с дупе и мерак в натура, натоварвате ги на влака за Москва и руснаците да си ги въдворяват където искат и да си ги правят каквото искат, тези лица струват толкова за колкото претендират руснаците дайте им ги!

Айде пичове наприказвахте се. Сега минавам да събирам парите. по 100 евро на човек.

А бе м...но,нали щеше да си върните 4,5млд.които наляхте в КТБ?вземате тези милиарди от фонда за гарантиране на влоговете и плащате.Няма "банкерите "ни да получават с хиляди ,а бедния народ да им плаща гяволъците.Стига вече за нищо не ставате само кредите теглите.Кога и за народа ще помислите макар ,че повечето емигрираха ,а други погинаха.Ей не сте правителство,МАФИЯ сте.Докато напълно не я закриете тази държавица няма да мирясате.Има пари за привилегии на милиционери /Дето никой не ги вижда и полза от тях никаква/за пожарникари,за "футболисти"за мангали ,всъщност за вашия електорат ,а за друго няма.Как от философ стана голямата работа.М...умник.

Ти ли ще плащаш бе цървул ! Ние тъпите български овце ще плащаме ! Но дай боже, скоро търпението ни да се изчерпи и тогава ще видиш КОЙ ще плаща !

Кой?

Платете вие,ЦРУкрадци от ГРОП!

25Г. ОЩЕ, КОМУНИСТИТЕ НИ ГО НАЧУКВАТ ,НЯМА ОТЪРВАВАНЕ ОТ ТЯХ !!!! Можеха да го реализират този проект още преди мнооого години ,но на комуниста в главата му е само едно ,как да открадне и то по-дълго време ,ех Станишев ,Станишев...!

Бъзикате се ,ама на следващите избори пак за тях....а?

Айде на бас , че схемата с частната АЕЦ е замислена дълеко в миналото и е продължение на схемата с американските тецове - тука кокъла ще е за гроб и представителите на ВТБ за България! Тия милярди от схеми и рекет Лидера слънце е опасно да ги държи навън, че току виж му ги прибрали! Пък и интересен факт е , че близки до него фирми отдавна са подготвили плана за строителство на градчи до БЕЛЯНЕ! Най - интесен цирк напрай Дянков с плескането!!!

Когато излезе решението на Арбитражния съд,Теменужка и Бойко а и съшия този Томислав ни убеждаваха,че е постигната лека присъда и едва ли не сме спечелили.Сега се оказва едва ли не трябва да продадем НЕК за да платим глупоста на Бойко.А може би и целта е такава.И ако някой ден някой купи НЕК Бойко ще бъде последния човек научил за това от пресата.

Като разбере, веднага ще има виновен. Той винаги има кой да посочо за виновен. Крадеца вика дръжте крадеца.

Фирмите нямат пари, но затова пък народът е богат, така че вдигайте цената на тока и плащайте... И се боя, че това не е черен хумор, а бъдеща стратегия на ББ и компания.

..ЧАО !

Грозна гледка са това соросодебилите и герберугите. Властелините на халката и лъжата. Мозъкът на тези същества е колкото на един гас ФАШШШШШШШт