България и Русия се срещат в съда за АЕЦ ”Белене”

ЗАО "Атомстройeкспорт" подаде иск в Международния арбитражен съд в Париж срещу НЕК за изплащане на сумата от 58 милиона евро, съобщиха от компанията. От НЕК отговориха, че ще заведат контраиск за 61 млн. евро.

Обратно в новината

Коментари - България и Русия се срещат в съда за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЯВНО ТУК СТЕ ДАЛИ ТРИБУНА САМО НА БАБА ВУНА. ОТНОВО ИМА ЦЕНЗУРА, И ТО КАКВА ЦЕНЗУРА!!!! САМО ИЗКАЗВАНИЯ, БЛИЗКИ ДО ВАШЕТО МНЕНИЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ. А УЖ ЖИВЕЕМ В ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА....

Очевидно имаме ново поколение правителство. Харесва ми!

Централата мили деца ще я бъде колкото и да не ви се иска и паметниците и те ще си стояаааат ..а тук една шепичка измекяри ще си риваааат и това ще си им остане риването...егати съдбата..лай-кучки

Таз война ни е наша (на обикновените български данъкоплатци), нито я искаме .( според моето лично мнение ) И за да не стане стогодишно око-за-две и зъб-за-чейне : -- Трайче/НЕК, вади молива и тефтера : 1.Разнобоят между официално представеното последно становище на ищецът-Атом и реалните му действия говорят за злонамереност и/или целева-непрозрачност ; 2.Отсъствието на какъвто-и-да-е официален документ -предупреждение от ищеца-Атом автоматически инвалидира започването на един процес ( Е, освен ако не е от тип шменти капели де ... т.е. желан и от двете страни за-аааа ... претакане на някой-и-друг годзилион вересийски пари на "сигурно" място ) ----------- И изобщо, Трайче: -- защо все-още не е назначена надеждна независима проверка за установяване какво-що-как -- е било заложено в договора, както и свършено дотук ?!

ще ни осъдят,че свят ще ни се завиe, нали знаете че силният има само права,а слабият само задължения

Да плащат Овчаров, Станишев и компания, които взеха тлъстите комисиони!България е независима държава, член на ЕС и българският народ не иска и няма да бъде зависим от Русия!Не искаме руска АЕЦ с остаряла поколения техника!Льокайте си водката товарищи, дано жените ви се наситят на мъже/рускините са се разчекнали по света!НЕ ВИ ИСКАМЕ РУСКИ МИЗЕРНИЦИ!

Ще плащат, ама с нашите пари! Нито централа ще видим ама ще си платим и така ще ни светне яко пред очите за мноого време напред ! Трайчо го измисли по нашенски

Щом искаш да ти светва, заминавай за Русия, там има бели нощи, ще ти свети по всяко време.

А най -яко ще ти светне,когато един ден този АЕЦ просто гръмне.А щом е руски - ще гръмне.Спомни си,че Чернобил нито земетресение го люля,нито вулкан го затрупа,нито цунами го заляха.Ей тй,на!,гръмна си защото е руски /съветски/.

Едно братсво и единство..... Най-сетне видяхме истинското лице на Големио брат и сателитите му. Почиваха си и си живееха на наш гръб тука като у дома си, та и по-хубаво, а сега - ну, давай деньги, батюшка! Да си спомним в такива моменти за конницата на ген. Колев в Добруджа през Първата световна и още по-назад, за "помощта" на киевския княз Светослав. Два пъти са яли як бой от нас, но явно им държи завинаги и не забравят. Нещо като футболния нокаут на "Парк-де-Пренс" през 1993-та.

Абе с/за тях поне е ясно ; Ама как ще да се оправяме с францушките ингилъци ...

Трайчо подписа договора с Шеврон за шистовия газ без да дава обяснения на никого. Просто защото е американска фирма. Спрямо руснаците обаче той показа завидни умения: Въртя се като пумпал наляво и надясно, прави лупинги, лъга, маза, само и само да провали сделката. И я провали, тоест удовлетвори интересите на американските фирми... Какво ще последва сега? Ами, както винаги: ще платим за глупостта си, ще останем без електрическа енергия и ще я внасяме от Турция, тъй като руснаците ще построят там атомните си електроцентрали. Тоест и тази война загубихме, от глупост, както загубихме всичките войни през последните 100 години.

ами БСП-то ги бяха така осрали нещата че с Фадрома трябваше да се изринат. А договора сключен все едно Станишката и доносник Гоце са представители на на България, а на Русия. Договорът с Шеврон е само за проучване. Пък дай Боже и газ да открият - тогава вече в Москва газ ще пикаят.

Ми като не си плащаме, ще ни съдят, разбира се. То и аз искам да ям и пия безплатно по кръчмите, ма не дават...)

Дайте ми 3,9млрд.евро и до 5 г. ще имате 2000МВт вятърни паркове със себестойност на енергията 6 евроцента на кВтч. Сравнете тази стойност с прогнозните 15 евроцента/кВтч от бъдещата АЕЦ - Белене...:о)))

Да бе, ще ти дадем на теб. Ние вече ги дадохме на Вожда и любовницата му.

И като спре вятъра как ще ги компенсирате тези 2000 мегавата ? Истината е, че на всеки мегават вятърна или слънчева мощност трябва да има един мегават водна или газова централа (пускат се бързо). Ама водни централи вече няма къде да се строят, газовите са скъпи ... Не може без ядрена централа.

Замразяването на преговорите не значи и опрощаване на задълженията... То и един куп абонати на топлофикация не бяха официално уведомени ама бяфа официално осъдени с лихвите да заплатят нищото което получават от топлофикацията.

Ето в това е въпроса. защо трябва да докараме нещата до там че Русия да се държи с нас като Топлофикация. И може би трябва да потърсим кой е виновен за това - то се знае кой е де, доносник Гоце и неговата клика от висшето ръководство на бСП. И да си преосмислим отношението към Русия.

ДА НАПРАВИМ КАТО ГЕРМАНЦИТЕ. Проектните срокове на 5 и6 блок изтичат през 2018 и 2020 год.Да ги спрем и преминем на газови централи от собствен ШИСТОВ ГАЗ.

До 2020 година ток въобще няма да ни трябва. Ще си светиме с тиквени фенери.

Вчера стана ясно, че руската компания ще съди НЕК в Международния арбитражен съд за 58 млн. евро.Искът вече е заведен,не руската страна трябва да уведомява България,а международният арбитражен съд.Сега очаквам Боко да обвини тези преди него НДСВ и БСП.Само че договора беше подписан преди два месеца от шефа на НЕК с неговото одобрение,след което беше уволнен от м-р Трайков.

Точно затова го уволниха. Защото е подписал без разрешение. Даже уволнението му е малко - трябва да го съдят за национално предателство.

Никакъв договор няма подписан! Уволненият Директор на НЕК, подписа споразумение, отлагащо окончателното подписване на договора за изграждане на АЕЦ Белене с Руски кредите с няколко месеца, които изтекоха. Министър Трайков намери повод да отложи подписването на договора с още три месеца, чакайки една английска Банка да даде становище, че на България не и трябва АЕЦ Белене, за да може българското правителство мотивирано да спре договора! За съжаление мнението на Банката ще е ясно през септември и каквото и да е ще попречи на ГЕРБ за местните и Президентски избори.

Не мисля,че този скандал ще попречи на ГЕРБ за изборите.Самите те казаха,че този договор е излишен и,че дори и строежа на Аец Белене е излишен.защото той е още една финансова тежест на страната ни. За това са виновни БСП и компания и те трябва да носят отговорност за случващото се в момента.

Руснаците явно се чудят какво да правят. Видяха че натискът не помага, даже и когато е безпрецедентен, като случая с оня юнак дето го баха прикарали да подпише. Той вече не е на работа в нЕК, ама самият факт че действат така е притеснителен. Е, салед като те искат с лошо, и ние ще я подкараме с лошо. И да видим след като заведат иск как ще строят българска АЕЦ. просто ги отбримчваме и толкова.

драскаш не драскаш добре си знаеш че ще духаш накрая...