Добрев: Може да удължим срока за АЕЦ ”Белене”

Може би ще се наложи удължаване на срока за вземане на решение за АЕЦ "Белене", заяви Делян Добрев, който бе номиниран за министър на икономиката, енергетиката и туризма, след като Трайчо Трайков бе принуден да подаде оставка.

Обратно в новината

Коментари - Добрев: Може да удължим срока за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ни трябва АЦ , някой вярва ли че тези дебили дето посегнаха на парите за раково болни хора и се заиграват със сребърния фонд няма да врътнат далавера с парите за безорастност на АЦ ? И май вече са се наточили щом Плевнелиев така упорито бяга от референдум

Деляне Диляне, къде ти е държавната политика? Не е важно решението по принцип, а КАКВО да бъде това. АЕЦ Белене е стратегически отрасъл на България и ако тя строи атомна електроцентрала, то тя трябва да бъде с ДЪРЖАВНИ ПАРИ И ДЪРЖАВАТА, а не със заем от държава Русия( или въобще с заем и от отвън) защото от Русия парите са на руско български олигарси, а от запад са на банки и автоматично цялата икономика на държава България попада в чужди ръце. Така мислят западноевропейските демократични, социални и правови държава. Те не приемат инвестиции от НЕдемокартични страни като Русия в стратегически отрасли, нито строят атомни електроцентрали с частни капитали.

Лъсна некомпетентното управление на Герб. ТРИ ГОДИНИ НЕ МОГАТ ДА АНАЛИЗИРАТ РЕНТАБИЛНОСТТА НА НОВА АЕЦ. Русия строи на Турция 3-4 АЕЦ. Изградиха "СИН ПОТОК" с Турция, "СЕВЕРЕН ПОТОК" с Германия САМО ТУКАШНИТЕ ТИКВИ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ. От 6 милиарда евро преди 2 години(които Русия предложи като крайна и пълна цена) сега НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ от ГЕБР ще я договорят за 10 милиарда евро. ПО-ГОЛЯМА НЕКЪДЪРНОСТ ОТ КОЛОНИАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ не е имало. ДА СВАЛИМ ГЕРБ ПО-СКОРО.

Преди да заговори е добре хора с подобна свръх бърза кариера да обяснят на гласоподавателите си с какви пари и как е финансирал обучението и университетските си такси в чужбина и на какъв конкурс и от кого е назначен в съответното министерство. Това важи и за г-жата бъдещ здравен министър. Нека знаем и се гордеем с тях. Или обратното.

Нещо лъжат и мажат...Преди месец Трайков и Дянков се разходиха по заръка на ББ до Москва за да заявят че се отказваме от Белене...сега пък на новоизлюпения министър му трябвали 2-4 седмици за да има "резултат" а на Трайков да му е обица на ухото че политиката не е като бизнеса..

Руска АЕЦ ще има. Дали ще е в Белене или на 5 километра от Резово за Руснаците е все тая. За нас не е все едно дали ще внасяме ток от Турция или ще си го произвеждаме ние.

Поредния пубер-говорител на хаотичните проблясъци от мозъка на щастливия петел Боко. От време на време се сеща,че за да угоди на Уорлик,ще трябва да плати 2 милиарда неустойки.

ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ВИДЕНОВ СЕ РАЗМИНА С ЛИНЧУВАНЕ, ВИЕ ОБАЧЕ НЯМА ДА ГО ПРОПУСНЕТЕ.

Причината за оставката на Трайчо е че е малко по-умен от другите и не е член на партията. Дянков каза, че е знаел за тази оставка от вторник. Ясно е, че Трайков е жертвено агне, което трябва да бъде заколено, за да се потуши резила на управляващите във всички сфери. Сега срока за Белене ще се удължи, защото Борисов еднолично взема решения, но е много затруднен. Никой не е в състояние, да следва темпото на мисълта му, защото тя се върти хаотично. Така, че и 33 годишното бушонче ще изгори.

Абе, пикльо, руснаците имат алтернатива и си стягат куфарите от Белене, чакат ги в Беларус, Виетнам, Йордания! Ние за къде да се стягаме с тъпунгери като вас, затрихте ни като държава и го правите с такова незавидно темпо!

"... ще се наложи удължаване на срока за вземане на решение за АЕЦ "Белене"..." за четиридесет и осми път. ;) Бравос, това се казва "стабиУни политици"

Добрев, как така снощи си бил готов да си тръгнеш с Трайков, а днес си вписан като министър,за що клекна партер? Момче запази си достойнството министър може да бъдеш и друг път, но човек българин достоен ще бъдеш ли ?

Всичко е било добре подготвено представление. Днес така се запатачиха в обясненията, че направо са жалки.

това второ мазно след Найденов гербарско леке ще прави каквото му нареди босът, а босът както го натиснат от Москва.

тоз младок къде са го нахендрили хахахах

Абе Добрев, да не си мислиш, че руснаците са балъци и с тартора ти Боко от Банкя ще ги разигравате повече за Белене? Какво се паравите на ощипани моми. Кажете им в края на краищата:ще я има ли Белене или не? Но изглежда, че след посещението на мадам Кринтън през февруари в България, яко ви е подплашила и подпалила чергата и се гърчите като червеи! Защо се правите на умрели лисици с Боко след като Русия каза, че може да ни построи централата и без пари? Явно ЦРУ и ФБР здраво държат Боко с компромати, за да шикалкави вече 2 тодини и 8 месеца за централата и да търси диверсионно-алтернативно американски източници на енергия, включително и с безумието за шистовия газ! И не забравяйте, че руснаците няма да се откажан от обезщетението за съсване на договора от вашето калпаво правителство и българския народ ще плаща неустойка не от 1.5 млрд.лв. както твърди Боко, а 2 млрд. евро, барабар с лихвите и прпуснатите ползи - на руснаците!!

В условията на относителна демокрация и прозрачност , руските агенти , като Рапона , просто ще бъдат по- предпазливи , по селски -хитри и нагли... Защо ли присъстваме на "прегоовори" между ДВЕ КРИМИНАЛНИ БАНДИ-от зората на "прехода".. А той може ли и друго ?? Само че , сега се опитва да баламосва НЕ другата банда , а цял един народ или поне тези , нормалните граждани от този народ, които не са руски агенти .. С други думи : златевци , боковци , р.овчаровци , гейчета и манчевци , по-ниско разредни агенти - се опитват да ни будалкат - за НАША сметка ... Колкото бензина СЕГА ви е по- евтин , толкова и руските агенти, ще ви прдават "евтин" ток ..) Руменовчаровци и сие Рапони :)))))

:-) Здрасти !(, както казват били казвали Тези ... дето ако Станат изпод Паметниците -- ще ни откъснат ушите )

за какво са и на балгария 4-5 милиона хора 2 атомни централи?за да потанат още милярди, дето уж ги нямаме.

Не са две. Докато се построи АЕЦ Белене, АЕЦ Козлодуй ще бъде изведена от експлоатация. А парите за АЕЦ Белене няма да се дават от България, като не ти е ясно питай, а не пиши глупости.

Кой според теб ще го плати?

Бойко е мъж - назначава пикльовци ...

Е нали на някаква фирма плащахте да ви проучва дали има смисъл за атомна централа? Кви дебати и референдуми ви напират пак ве?

Протакат умишлено, защото нямат куража да вземат решения.

Стига с тази детска градина и експерименти.Вече години слушам -Дайте да сложим млади хора-силни амбициозни енергични.Да, ама не.Това правило важи когато се отнася за борба,лека атлетика и секс но има области в които опита ,знанията мъдростта са задължителни.Пред очите ми минаха поколения инженери, и знам ,че колкото повече работиш,толкова повече знаеш. Вижте МРРБ министър-33 годишна ,зам министър 29 годишен ,друг зам.министър 32 годишна.колкото и да се стараят липсва им много .

Но Срокът бе Вчера, г-н Добрев ! ( .... Добрев ?! ... А, нищо, сигурно съм се затаковал . )

Поредният глупондер

Доколкото си спомням, избраният консултант има определен срок да извърши проучването и даде готовата консултация. А срокът беше до миналата година. Ако не спази срока, каква санкция и отбив от хонорара е предвидена? Спазва ли се?!