”Белене” - само с европейски инвеститор

Не е намерено Соломоновското решение за АЕЦ "Белене", заяви на пресконференция лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов.

Обратно в новината

Коментари - ”Белене” - само с европейски инвеститор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодарение на надеждните европейско-еврейски инвеститори безработицата е 200 000 а страната междувременно са напуснали 1 милион българи, да си търсят препитание немили-недраги. Така че България трябва да инвестира, не искаме друг да ни е чорбаджия, а ние роби в собствената си страна.

Преди да съм прочел коментарите слагам своя:1. Когато Костов решаваше какви да са инвеститорите, това го решаваше Костов, защото беше министър председател. Той предпочиташе надеждни западни или израелски инвеститори. Справка Гад Зееви. То и Кремиковци отиде при един друг надежден инвеститор. Всъщност само Нефтохим някак се изплъзна и отиде при дребните тубаджии (продавали тук таме бензин в туби) от Сибир, а не при надеждният европейски бизнесмен Марк Рич. Последният е много надежден, съдейки по това колко полиции в колко държави го издирват. Та нещо сега май само купеното от ненадеждният инвеститор работи. Така, че Костов да не се обажда защото определено не е експерт по подбора на инвеститори. Има едно отворено писмо на Сугарев към Костов, където са изредени много примери.Друг което вече не е въпрос към Костов, а към ББ и целукупното правителство е как цената стана 10 000 000 000 евра? Нещо се загуби информацията, но това е около 5 евра на ват генерираща мощност. Ако са верни слуховете, че реакторите ще са 1000 МВ. От прочетеното тук таме от мен оставам с впечаткение, че АЕЦ са с цена около 2 долара на ват или такава АЕЦ не трябва да струва повече от 4 000 000 000 долара или малко под 3 000 000 000 евра. Останалото е далавера на правителството ни.

Чисто технологично атомната енергия засега е без алтернатива. Нормалният подход обаче изисква да бъде построена централата с местни ресурси, финансови и всякакви. Да бъде примерно акционерно дружество със значително държавно и общинско участие, регистрирано и свободно търгуемо на фондовата борса. Това е модел, който би позволил от една страна защита на интересите на населението и от друга страна - печалба за ВЪТРЕШНИ инвеститори. Осигурява и множество положителни странични ефекти, които не е нужно да се обясняват. Въобще идеята да се допусне държавно гарантиран заем или външен мажоритарен акционер силно мирише на корупция. Октоподите са тук, на високото.

Ма какво стана. Вижте европа колко се е загрижила да ни направи цветущи и силни. Близо 200 хил. души останаха без работа заради кризата. Само 3,17 млн. българи работят в края на миналата година, обявиха от Националния статистически институт. Всеки зает вече храни по 2-3 души. И това е само началото драги приятели.сетне идат глобите за щяло и нещяло. За боклука, за въглеводородите, за проектите които не знаем как и не можем да оползотворим, и за каквото се сетите. И продължавайте да дърдорите срещу руснаците.

Защо тия които реват във форума срещу белене не реваха така срещу строежите по черноморието и кОСТОВИТЕ приятели Баневци и Джанковци купиха Русалка, Копитото и т.нт. За ссведение братята турци ще строят в момента 4/четири/ централи, а не блокове....С руска помощ???Който може да мисли........

Поздравления! Много точен коментар. Така трябва да се разсъждава! Не ни трябват да се ровим в руските енергийни ,нито в американски интереси,нита на сините камилчета, нито да ни впечатляват думите на хамелеона Костов, нито на жълтите гербери.Трябва ни политика отговаряща най вече на националните интереси на българския народ. А това е -максимално евтин ток и държавна защита на потребителите, а централата ДЪРЖАВНА. Белене беше политическа измишльотина на тандемадедо цар / куневица/Паси, защото хитро решиха да затворят Козлодуй и да започнат Белене, заради комисионните, за които им течаха лигите.От стара централа комисионни не се взимат, но от нова се взимат.Трябваше да оправдаят нуждата от енергийни източници след като затвориха Козлодуй. Пък и куневица играеше с Франция , работеше за чужди френски интереси на Балканите. България е в национална катастрофа, на този етап има възможност само да отвори 1-4 блокове на Козлодуй със собствено решение, но няма възможност да строи нови централи с държавни заеми дали ще са от Русия или някъде другаде- няма значение. След 5 години ако се вдигнем от катастрофата( ама без сини , червени жълти и прочее политически помияри от прехода) и имаме свои пари - да построим още една централа, може да не е Белене, а на по-не сеизмична зона. Това е моето мнение, мислещо от ъгъла на националните български интереси..

Абе за какво руско робство бълнувате бе малоумници. Може ли толкова да сте прости. Нали си караме джиповете, имаме си собственост ,някак си се оправяме. А иде лошо време за България. Не разбирате ли. Дръжте се за Русия и няма страшно. Иначе ще видите живот на кредит и друго по страшно робство от което спасение няма да дебне от никаде. Ама как не го разбирате бе кратуни прости.За каква независимост ми говорите бе. Сега с МВФ нямаме никакъв национален суверенитет бе. Небето над къщите ви го пазят турските ВВС. Някой ден както спите ще ви кацнат ако искат и на балконите . Това ви го казва човек който е обиколил света и е видял и знае това онова. Няма такива работи като демокрация и свобода. Светът е вълчи, и правото е на по силния. Всичко останало са бабини деветини. Спомнете си какво казва Дон Кихот на Санчо .Свободата Санчо се крепи на върха на копието. Алооо, опомнете се и мислете за България ,щото утре ще бъде късно.

Може и да си прав. Според мен - по-хубаво е да имаш нещо и да си независим, отколкото - ако ти се наложи да нямаш. НО - не е ли малко време да се поразхвърлят разни енергоразпределите дружества, които освен комисионери, концесионери - какво друго са? 21 век - баровски квартали около софия - около бул. България, след околовръстното и т.н. ток НЕ СТИГА - гасне, задъхва се, точно - има търсене - няма предлагане. Баровците - на генератори - бабите на свещи. В другия край на София - около летището - перка 250 волта и нагоре, гори техниката и т.н. ТА - ако според тебе, електричеството произвеждано в България е достатъчно - защо пък ннннннннннииииииикой не се замисли кой и как го разпределя??? Защото от там са големите ежесекундни парички, а Белене - какво? Ритат се атовете за комисион, а може да не го доживеят... А на народа му дреме на *ура... Днес - няма ток, утре - изгорял му телевизора... КОЙ разхвърля разни дружества да събират сметките за ток????????

Ей хора, не се изказвайте неподготвени.Българи се нуждае от АЕЦ Белене.Който е против Белене е против Българския национален интерес. Нещата никак не са прости и тия двамата от СДС и ДСБ дрънкат глупости и манипулират народа. Трябва бързо да започваме енергийните проекти с Русите. Стига глупости. Хората дават 2 милиарда и още ще дадът. Не познавате вие руснаците. Нищо че някои ги мразят,ама като се видите на тясно за тях пищите. И запомнете ,от ЕС нищо добро няма да видим. Вече и без това се върнахме сто години назад от 1989г. икономически. Няма друга алтерантива освен ядрената централа. Това е аксиома ! Който говори друго е просто тъпак.

Пропуснах все пак да отбележа,че тоя от СДС с очилцата ми се струва малоумен,а за крадливия ц.......,все си мисля,че е национален предател. Струва ми се ,че от Белене, България в края на краищата има интерес и няма да загуби. Без русите сме за никъде. как мислиш. Виж светът накъде отива. Нямаме друг избор и западняците хич не им пука за нас.Освен това са хищни чакали. А с русите все някак ще се разберем. Като изчезнат те ще изчезнем и ние. Това е. Европейския съюз ще ни скъса от глоби и наказания за каквото си науми. Не е никак лошо да си имаме две централки,още повече че горивото е осигурено а отпадъците не складираме тук.

Гоце ще ни превърне в заробена държава от Русия, каквато бяхме преди 1989 година. тогавшния окупатор се наричаше Съветски съюз. Разлика - никаква. КГБ и червените социалистическо-кому български структури не позволяват малкия брат да решава сам съдбата си. Много сме им мили на руснаците като сателит.........

Допълнение: Енергопреносната ни система е стара и загубите са около 30% ( закона на ОМ го знаете) при енергопренасянето. С около милиард евро инвестиции може да стане модерна и загубите ще са 15 %. Значи с 1 милиард инвестиции може да си осигурим 15 % повече ток................. сметка, обаче няма далавера за рашките и техните слуги .............

Уважаеми Иван (22.02.2010 г. 18:35ч.) - само в някакви десетина реда, Вие сте изложили цялата квинт-есенция на т.нар. преход у нас, както и базовите референтни точки за съблюдаване в по-нататъшното ни развитие . Дано тези, които трябва - ги прочетат и разберат ; и когато ги приложат наистина - ще имаме радоста да живеем в условия на ред, просперитет и силна държава .

В България в момента без Енел инсталираните мощности са около 10,5хиляди мегавата ,за потреблението на ток зимата са необходими средно 5хиляди мегавата/тази година при - 20 С беше 6,5хиляди/,лятото около 3,5хиляди .За износ работят 600 мегавата макс .1000/просто толкова ни купуват комшиите и не искат повече,даже преди години български пратеници стояха в Турция дни наред и се молеха да продължат да ни купуват тока/Токът който изнасяме в никакъв случай няма да стане повече по-скоро ще стане по-малко.Една проста аритметика показва 5-6хиляди мегавата свободни мощности в момента /и това е при затворени от 1 до 4 блок на Козлудуй/.За какъв хй са ни още 2000мегавата мощности ,които не са ни необходими ,обаче за които трябва да се платят някъде между 10 и 14 милиарда , с които да се напълнят пеликанските гуши на енергийната мафия ,но които трябва да плащат ние и нашите деца и нашите внуци. Това е основното -това ,че реакторите са руски,че ни предлагат руски заем, който да заровим при досега заровените милиони и след ,който вече хептен ще стане ни напред ,ни назад,че Белене е рестартиран от комунистите ,за които бъдещите плащания на заемите от всички нас винаги са били малка грижа ,че подръжниците на строежа на АЕЦ2 са най-малограмотните и неспособни да разсъждават хора -това са нюанси от наглоста на едни и от глупоста на други живеещи в тази клета страна.

И НАКРАЯ ТОЗИ ИНВЕСТИТОР ЩЕ СЕ ОКАЖЕ РУСКА ФИРМА РЕГИСТРИРАНА В НЯКОЙ ШВЕЙЦАРСКИ КАНТОН, ЩЕ ПОСТРОИ БЕЛЕНЕ И ВЕЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ СПРАТ КОЗЛОДУЙ

Абе хора, кво разбира това младо момче, дето няма един ден трудов стаж, а направо акъл ни дава и прави политика. Време е в политиката да влизат хора доказани в конкретна област, политиката да е обществен ангажимент след натрупан кспертен опит в определена област. След като има значими професионални успехи и натрупат социален опит, нека дава и раздава в политиката - в полза на обществото. От зелена тиква семе нещем. А бачо И.К. като е срещу руснаците що продаде нефтохима на руснаците и затвори българската рафинерия, а? Вместо приказки, хайде намерете пари от Европа и тогава да напъдим руснаците. Ел енергия е нужна щото най-малкото до десетина години циганьора, андрешковците и мутрите ще изсекат горите за отопление.

Преди да напишеш коментара, да беше прочел до края този на дедо Йоцо. Колко е глупаво да каниш чужд инвеститор. Или удобно го пропусна. Ако заема е 10 млрд, ще се плаща във времето. Всичко зависи от икономическата обосновка. Стига тя да бъде направена от гледна точка националния интерес на България, а не разни частни интереси. Външен инвеститор в това дело няма никакво място. Дедо Йоцо е прав, че след това четвъртит ще ни го блъснат, с цената на тока. Автонматично. всяко производство, в което ще има вкаран ток, ще оскъпи продукцията на родния бизнес и ще прави стоките ни скъпи и слабо конкурентни на външния пазар. Или леко ще ни елиминират като конкуренция. А със своя АЕЦ държавата може да провежда политика в подкрепа на българския бизнес. Външните инвеститори идват да печелят. Идвалите до сега, гледат да смъкнат 5 кожи от гърба на потребителите. Така показва кратката ни капиталистическа история. И повечето са форма на измамници, които ще източат чрез офшорка всички печалба и едва ли и данъци ще платят. България духа супата.

Какво му е мъжкото на Симеон Дянков - че едвам свързва двата края и доразтуря българската икономика. Това си личи и по БФБ, която еднам крета - защо ли не я закрият!

Преди години един мой познат се хвана на въдицата на негов братовчед, който внасяше автомобили. Та последния му продаде микробус, като го излъга, че с него ще може да прави транспортни услуги и така ще изкара пари. Същия му уреди да си ипотекира апартамента и да вземе заем, с който да му плати микробуса. В резултат на тази печеливша сделка моя познат остана на улицата и в момента няма нито жилише нито микробус. Като гледам как се развиват нещата имам чувството, че това очаква и всички, които се обвързват с руснаците. И между другото - след като е толкова изгодна за нас АЕЦ Белене защо руснаците не си построят такава на тяхна територия така и цялата печалба ще си е за тях.

Глупостите на Костов и Мартинчо Димитров могат скъпо да ни излязат само след няколко години. Костов вместо да прави поредното манипулативно медийно изявление да каже какво построи в БГ когато беше премиер. Не само че нищо не построи но и съсипа почти всичко до което се докопа. 1.Манипулац първа: българският данъкоплатец щял да бъде заробен,щото щял да изплаща заема. Това е чиста и явна лъжа, която е съвсем ясна за всеки който поне малко разбира за какво става дума, но за пред простия народец звучи много плашещо. Истината е, че заема го взема/получава и изплаща дружеството АЕЦ Белене. Това е компания и та носи отговорност за дълговете си, а не данъкоплатеца. По същиея начин се структурира собствеността, активите и пасивите в множество други инфраструктурни проекти и те НЕ СА задължение на БГ данъкоплатеца. Манипулация 2: Цената била 10 милиарда. Тази глупост продължава да циркулира като партенка и всички медий се изтрепаха да я препечатват и повтарят. Въпросната цифра обаче съществува само във въображението на тези които първи я тиражираха за нуждите на собствената си пропаганда - самите Костов и М. Димитров. Реалната цена е към два пъти по ниска, и то за двата реактора, но глупаците от медийте и на лумпените по-добре им звучат големи кръгли числа. Манипулация 3: Виждате ли, непременно трябвало да има европейски инвеститор, еддва ли не това е някакво задължително условие. Може и да е задължително за тези които плащат на Костов и Мартинчо, но за България и националните интереси е по-скоро минус. Естествено че за България е най-добре да притежава централата напълно, или с малко чуждо участие. Ако се скрънзосаме, може да включим и чужд инвеститор (което означава да плащаме по-скъп ток после) но това нещо което сами си решаваме. Манипулация 4: Нови блокове в Козлодуй били по-изгодни. Това не е алтернатива, защото дори не са започнали проучвания дали подобен строеж е възможен. Отделно процедурата по получаване на разрешение, подготовка на проект, документация, площадка и тн, и т.н ще отнеме поне 2 десетилетия, а ние имаме нужда от мощности най-късно след 4-5 години. Защо имаме нужда от мощности ли? Ами защото ЕС се е захванал да съкращева въглеродните емисии в ПЪТИ в следващите 20тина години и ние не можем да ги съкратим по друг начин. Да не говорим че другите ни сериозни мощности,ТЕЦовете са по на 40-50 години и не след толкова дълго ще трябва да ги спираме. Моля да не се дрънкат глупости за електроенергия от ветрогенератори, биогаз и прочее фантасмагории, които никой разбиращ нещо от енергетика не взима на сериозно. Ако разчитаме на тях, пътят ни е само един - към каменния век и обратно в пещерите. Щото тока ще остане само спомен. И последно - защо след като според някои наши умници като Костов и Мартинчо АЕЦ е толкова неизгодна, всички комшии се канят да си строят АЕЦ? И защо да не я построим преди тях и десетилетия да им продаваме електроенергия, вместо да купуваме от тях?

Не трябва да се заробва България и поради това трябва да се направи тази АЕЦ. Явно АЕЦ е изключително печеливша, щом като всички искат да правят тепърва АЕЦове: Турция -3,Гърция-до 2014 год,Румъния разширява с 2 блока,Сърбия проектира собствена атомна централа. Няма нужда от 7-ми блок на Коизлодуй, А инвеститорите не трябва да са немски,френски,канад или други, защото ще ни ограбват. АЕЦ трябва да е българска, за да сме господари, а не слуги. Никога няма да се доближим до западния стандарт, ако доброволно избираме да сме слуги, а не искаме ние да сме инвеститори - т.е. господари.

Почвайте да продавате акции, облигации и др ценни книжа, купувам на всички пари дето имам, и много хора станат богати как норвеги, купили державни облигации на нефтените кули, Само че нещо правителството ни само лъж вериж иска да прави, балканска му работа. Не ще да даде на хората възможност да спечелят и да оставят за следващите поколения. Искат само за тяхните деца.

Кой пита Костов, той си е за затвора Нали помним как живяхме при неговото

Стига лицемерие! ще спаси само Герберите и сини лакомници, а народът ще види един голям среден пръст наречен ОГРОМЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ- независимо дали е държавен или частен.Питайте КРАС да ви обясни разликата между държавни и частни външни дългове- пардонприликите! ideyazabulgaria.org

Костов вместо да се вайка да вземе да извади парите от Булбанк и да помогне за проекта лично ...

АЕЦ е единственото положително нещо от 20 години насам. Досега само се унищожаваше и разграбваше построеното през соца. Сега вече идва време за реални инвестиции и този проект ще спаси България и ще накара младите да остават в България.

Господа управляващи, стига сте ни държали под напрежение с това атомно чудовище,което е опасно и ненужно за България от всяка гледна точка:икономическа,е и политическа.

Ние трябва да сме много прост народ, щом години наред търпим политици, които явно работят срещу интересите на собствените си данъкоплатци , тези, които са ги избрали.Време е да бъдат сменени!!!! Време е, защото животът е кратък.

Дядо Йоцо е прав ,че не трябва да се заробва България от ,добавям,камилчета с различни цветове.Още повече ,че се очертава в следващите години да няма външни потребители на тази енергия.АЕЦ ще строят Турция -3,Гърция-до 2014 год,Румъния разширява с 2 блока,Сърбия проектира собствена атомна централа.Инвеститори за 7-ми блок на Коизлодуй ,ако не се отворят старите блокове -там има подготвени кадри и опит.Не е и сеизмична зона.А инвеститорите трябва да са немски,френски,канад или други,но да не сме зависими само от една държава.Ако АЕЦ е печеливша ,всеки от тях ще вложи средства,откаже ли ,значи е единствено с политически замисъл строена.

Става дума за АЕЦ бе хора т.е. евтина енергия, екологична в определен смисъл. За циганите ще има и без пари защото така ги научихме. Останалото е българщина - да оплюем, да отречем, да ни е виновен другия ( Русия). Това е планиране напред с десетилетия на цената и мощностите - нещо много ценно дето никой не оценява обаче. А в изостанала технологично България ще оправим дори и статистоката - проценти високотехнологично производство. Да се минава на климатици при топлоизолирани жилища, а не да се сече поголовно гората за отопление. Очевидно проблемите с парното са сериозни. Да се направи стратегия истинска - парно в най-големите градове 80-90 процента от населението им, климатици в по-малките. Нещо такова като цифри, проценти, време и т.н., а не хули и злъч до бога само защото си знаем че сме крадливи и прости т.е. няма начин да не поизпортим и най-добрата идея/технология.

Разлика има, независимо каква печалба ще има Белене, щото се отразява на собствеността на централата. Ако тези 10 милиарда са държавно гарантирани заеми са ЗАРОБВАЩ ВЪНШЕН ДЪЛГ , който ще се изплаща от целия народ и той няма да види повишение на заплатите следващите 10 години!!! Ако се дадат от частници( както се мъчи да лапнат Гербовото правителство и сините камилчета) то от тези печалби на Белене народът ни ще види един голям среден пръст, защото частниците ще определят цената на тока, а не държавата, частникът никога не защитава обществени интереси, а свои лични, ще имаме най високата цена на тока в бита в Европа, от там ще имаме най-неконкурентно способната по цени вътрешна всякаква продукция щото този ток се наслагва върху всичко като цена. За това Финландия строи ДЪРЖАВНА атомна централа, защото Финландия и високо демократична държава и мисли за интересите на потребителите си ПЪРВО, да не го ищетята със скъп ток и за конкурентно способността на вътрешната си продукция. Финландия има много ниска цена на електричество от България.

KOSTOV I DIMITROFF ZA6TITAVAT ENERGINITE INTERESI NA KANADSKATA KOMPANIQ KOQTO STROI AEC V RUMUNIQ ZA DA MOJE SLED VREME DA VNASQME TOK IT RUMUNIQ...........DA NA BELENE

В страните изповядващи реална демокрация се гледат ПЪРВО и най -важно не кои да са чужди интереси, а НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ. Така правят западноевропейците, изповядващи реалната демокрация. В проекта Белене май правителството на ГЕРБ гледа НЕ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ, а своите- джобни интереси, определило цената на обекта 10 милиарда. ideyazabulgaria.org

Хайде пак се пробутва определението 10 милиарден, че да не си помисли после някой че е струвал 4-5 млрд. Докато го построят към сумата ще прибавят и добавка евро. Явно не остана друго за крадене (приватизиране) и всички са се наредили на опашката Белене.

Странно защо когато някои риши да строи нищо в България Веднага някои ще се изкаже против Костов като беше премиер доведе ли ! читав европеиски инвеститор Смешно е на фона на тая криза да губиме инвестиции Е С нека плямпа видяхме колко са строги спрямо Гърция а ако им пречи Белене да е с Руско участие и финансиране та нека инвестират те на нашата площадка

Аре стига с тоя Костов !! За всяко нещо дава акъл,а е доказано провален политик

Какво значение какви са парите? Важно зама да е изгоден. Костов когато взима за себе си заем тогава има право на претенции!

Направи една сметка дедо, че приходите от АЕЦ Белене ще са около 180 милиарда Евро. Така че какво са 10 милиарда (реални 4)? АЕЦ трябва да българска за да приберем голямата печалба и да богатеем.

Спирането на готови енергийни проекти урежда само чужди интереси.Или отново надделява простотията на властимащите. Дянко е безпомощен да се грижи за децата си,те му дали да решава енергетиката?!Стига лигавене!

щом иван костов е против, значи АЕЦ Белене с Руска инвестиция е най доброто за България! слушайте кви ги дрънка отявленият българофоб костов и правете точно обратното.

Костов е комунист по мислене, не случайно е преподавател по комунистическа политикономия. Той не знае, че при капитализма трябва да инвестираш пари, поемайки риска, за да изкараш пари + пари прим. Това е двигателя. Който не инвестира става слуга. Това може би иска Костов за съдба на българите.

То е ясно че няма какво да краднете вие двамцата господа (ик и мд), но поне не говорете глупости, че на следващите избори напълно ще затриете синята идея, за 20 години ми писна от такива като вас, Държавоубийци, Българоубийци,!!!

Не мило мое дете - ПОВРЪЩА МИ СЕ ВЕЧЕ ОТ ПРОДАЖНИ БЪЛГАРЧЕТА, КОИТО ПОД ПРЕДТЕКСТ, ЧЕ СМЕ НАТОВЦИ (И ПОДОБНИ ЕС ПРОСТОТИИ) НИ ПРЕДАВАТ ЕЖЕДНЕВНО НА ТЕЗИ ИЗРОДИ - АМЕРИКАНЦИТЕ!!!!!!!!

това наистина е доста глупаво изказване ;)

Белене се подкрепя от енергийната мафия. --- но не от руската ,а от българската енергийна мафия. Как ви се струва българския народ да плаща следващите 20 години стойността й от 10 милиарда взета като заем, дали от Париба или някой друга банка, все тая, тази стойност ще изплаща целия народ с огроооомна цена. По добре е да си отворим всички блокове на Козлодуй 1-4 ( имаме право без са питаме никой от ЕС, а да го решим с един референдум на българския народ) и да изчакаме по късно, когато имаме свои пари да строим Белене. Но сините камилчета мълчат като риби по отношение на Козлодуй , щото имат яко участие в затварянето на 1-4 блокове на Козлодуй под диктовката на американците. ideyazabulgaria.org

Белене не се подкрепя от енергийната мафия. Само българския народ има интерес от Белене. Никой друг. Иначе без АЕЦ ще станем зависими от Турция и ще усетим отново, какво е това робство, като дойдат онези с ятаганите.

Дянков номер 1 uspex dqnkov

Тоя елитен от елитните роми да се навре под перваза и да млъкне.След като се провалил на изборите и изчезнал от хоризонта за 2 години сега пак започнал да бълва с цинизми.Сега му виновни руснаците, след като почти закрил Козлодуй, затрил стопанство на БГ и оставил лунен пейзаж в икономиката, а кражбите му наречени приватизация са станали пословични. Такова безочие да търсиш някой да ти е виновен след поразиите от теб нанесени, едва ли ще намериш някъде. А темата за Русия му е болна, след като изучил там и се разкарвал там на времето като привърженик на комунистическата идея и явно сега има комплекси по темата и иска сега да изпъкне като привърженик на капиталистическата идея.Но продажникът е винаги продажник .

Абе докога ще слушам какво е казал този велик вожд. Нямате ли малко срам, вие журналистите?

От преди 10 години е ясно, че Костов не е любител на строежите, а на продажбите и то за жълти стотинки на уж стратегически инвеститори. Ето и сега иска да подарим площадката на АЕЦ-Белене на стойност два милиарда лева на сульо и пульо от Европа. Българската страна, ако иска да консумира печалба трябва и да поема съответните рискове. И пак питам за чиф хуй ни е чужда атомна централа на българска територия?