Адвокатът на майката, усъмнила се първа за разменените бебета, внесе иск за 300 000 лв. в съда

Делото ще бъде разпределено на случаен принцип на магистрат от Софийския градски съд

Обратно в новината

Коментари - Адвокатът на майката, усъмнила се първа за разменените бебета, внесе иск за 300 000 лв. в съда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Равносметката накрая от това дело ще бъде следната: Адвокатът вече е получил поне 20 хил. лева,но ще иска още.На тези 300 хиляди лева иск, семейството ще трябва да внесе 10% такса - сиреч 30 хил.лева в държавната хазна,а Съда ще уважи иска им максимум до 50 хил.лева. Да бяха проявили разум.

Да съди България в Страсбург - в съда на Сорос!

Не аз, народът го е казал: Хубава работа,ама циганска. Може да добавя-адвокатска.

Доколкото разбрах номерата на майките и бебетата не са сгрешени, те са си с техните номера . При това положение циганките във всеки едишн момент могат да си разменят бебетата и да кажат че са разменени в родилното и да искат 300 000 лв .

Цялата история е много "усъмнителна" и изглежда предварително нагласена с цел изкрънкване на много пари.

тази история с която ни занимават толкова време ми прилича на добре скалъпена ами като си взимаш детето проверяваш номерата затова са гривните на майката и на детето абе циганска работа ама хората вече не им вярват на тия две майки

Всяка родилка трябва с раждането да си погледне детето и да го запамети. Сега при тези иновации, с телефон да се направи снимка, това е най-правилното, а не да се чудят от болницата от "ктой кладенец да носят вода, за да не се получават грешки.."

Ти колко деца си родил, че така ги разбираш нещата?

Да ти искарат от пу* 3кг чонече може и да си в несвяст. Ама много прости хора и по тези земи. Трябвало да го запамети. :))) Къде ви произвеждат, такива дефектни.

Абе вие нормални ли сте? Колко малумна трябва да си, че да не си запомниш детето за цели три дни до изписването??

адвокатите им пускат мухи как ще изкарат едни лесни пари и майките милите прости им се връзват. Давайте сега по 12 хиляди съдебни такси, после по няколко К за експертизи. Адвокатчетата въпреки тлъстия хонорар гаранция, че и те ще искат минимум по едно 10-на К за старт плюс едно 30-на % при успех. Давайте мили майки с парите напред, нали сте много ербап, да ви видим колко бързо ще ви минат амбициите....

Ще спечелят и още как. Директорът сам си призна, че са направили грешка.

Повече от 15-20 000 едва ли, за 300 000 мечтите са безплатни. Разбира се за хора без работа и занимания освен това да раждат деца и да живеят цял живот на чужд гръб пак е файда

Що не питат Севда кой от техните е синеок,че и русокос. Тя как така не се е усъмнила първа ?

какво странно свойство имат парите да оправят наранени чувства и погазено достойнство... ако можеха и да се ядат направо щеше да е супер

Наглост. Чакала почти 3 месеца, докато се ориентира, сега и тези работи...

Кое точно е наглост?

Още 2 много съществени допълнения: 1. Имайки предвид, че това дело вероятно ще се точи години, ако ли не и десетилетия, трябва да отчетем и инфлацията. Не съм юрист, но има ли механизъм за индексиране на сумата? Май не? Тоест, тези 300К днешни пари след 10 години може да са джобните за деня. 2. Освен това нали чак на края на делото, тоест след обжалване на обжалването на обжалването и прочие победителят получава парите? През това време вероятно има достатъчно разходи, които плаща от собствения си джоб? Дали страните ще издържат финансово на тези разходи, при положение, че теоретично може и да загубят делото? P.S. Извинявам се на адвокат Ст., че по-рано му скочих за травми-мравми, каквито за щастие не мисля, че има (като при бебето бито с бутилка беше?), но просто наистина се вбесих, защото го приех като опит да ме манипулират, което е особено типично за моите т.нар. близки и там действам на принципа "виновен до доказване на противното". :)

дотогава болницата ше я закрият и никой нема а види нищо.... тя целата не може а се продаде за толкова

Браво!!! Просто сумата е малка. Те от касата вземат милиони.

Направете ДНК тестове и стига сте ни занимавали с това. Вой до небето и тормоз за потърпевшите. Те хлапетата ще пораснат докато се натуткат бюрократите

А русичкото можеше да расте при осиновители в Гърция.

Колко ще получат адвокатите за това. Сигурно те им дават акъл, гювеча да е голям Срамотия българска,ако им затвориш устата за пари ще им се отвори зад. ---

Това му е работата ан адвоката! Да са мислили тези, които са допуснали да е в ъзможна подмяната на бебета! И такива искове тепърва ще започнат към болницата, само гледай ...

Работят - печелят! Да беше станал и ти адвокат, като ти се иска "гювеч".

не може да се докаже, че бебетата са разменени вътре в болницата. Кви са гаранциите, че майките не са ги разменили отвън, точно с цел обезщетение.

Ти верно ли ще си дадеш детето на непознат, особено от боята, за да търсиш обезщетение после? Ако е така, направо си потърси психиатър!

Тя била същата като ромката - мързелана и авантаджийка . Не мога да повярвам направо .

Дотук не са внесли изискуемата държавна такса за иска си. Няма и да я внесат. Накрая всичко ще отиде с едно споразумение за много ама много по-малка сума, която ще отиде за хонорара на адвокатите.

Тук трябва да се пипа много внимателно, защото едно колосално за нашия стандарт обезщетение би насърчило разни мамици дори и умишлено да разменят бебета, щом могат да захлебят. В Щатите отдавна е бизнес да съдиш за щяло и нещяло. В резултат на тази системна злоупотреба, доколкото знам в някои щати (Кали?, Тексас? - не съм сигурна, знам го от познати, не съм юрист) има таван на обезщетенията, заради които дори и при доказана лекарска грешка с доживотни поражениея върху жертвата, обезщетенията са просто смешни. От друга страна, една дребна сума за болницата няма да има нужния ефект за превенция - да си отварят очите на четири да не се случва пак. Иначе децата са специални - не само са родени на 13-ти (петък ли е било?), а вече имат първата си готина случка - колко други бебета са толкова единствени и неповторими като тях? :)

Да, да гледаш цял живот ромче вместо собственото си детенце е супер, нали?!

Маме, какви разсъждения само... отиди направи един ЯМР на глава, че имам съмнения дали вътре има нещо

Няма такова нещо тук(САЩ) Обезщетенията за доживотни трвами са колосални. Дори за недоказана психическа травма обезщетенията достигат милиони долари. Даже психическите травми са най-честите защото са най-трудни за доказване и си е чист бизнес. Всеки се чуди как да осъди някого или нещо за морални вреди

директорът сам призна, че 4-ма болнични служители са замесени в случая, но не иска да плаща обезщетение, което означава че не чувства никаква вина, колко ли деца са заменени в тази болница, а заплатата на директора е толкова висока, че само от нея може да плати обезщетението

300 000 лв.. съдът дава за починал човек, за причинена смърт. Тези с алчността си да внимават да не предизвикат съдбата.

Еййй,завист, ейййй... Ти по-добре провери дали децата ти са твои, че размяна на деца е практика от години в бг. Но обикновено ти дават починалото, а в случая и двете са живи. Болницата заслужава не само да плати колосално обезщетение. Трябва да са в затвора и то дълго!

Коя от двете майки първа се е усъмнила в размяна на бебетата и аз ще ви кажа в коя от двете първо се усъмних за умишлено скалъпена далавера за 300 хил. А Това си е за разследване, съд и затвор.

.

Гледах сутринта ромската страна и трябва да отбележа,че бащата на цигането е много над средното интелектуално ниво в България. Не разбрах имат ли брак, но вероятно нямат заради "едни пари".

Не разбрах, че е вуйчото.

Въобще не се залъгвай ! Отишли са подковани от адвокати и затова изглеждат така ! Прости мангали са !

Гледах интервюто на ромката и вуйчо й. И двамата са много травмирани, защото няма да могат да шитнат бялото дете за хиляди евро в Гърция. Гърците много повече ще платят за бяло дете.

А така и после се чудете защо няма болници. Тя не съди болницата а целия български народ който всъщност ще плати глобата. После като започнат жените да раждат пак по плевници и мазета ще е супер. Трябва да има начин да се подведат под отговорност виновните ,истинските виновни, и трябва да има как да се организират тези бизнес сдружения(болниците) така че такива нелепи грешки да не се случват.

При недостиг на персонал пак ще има такива грешки. Вярвам, че нито един от пишещите тук няма толкова надработени часове на месец, колкото тези акушерки имат в тази болница.

Точно !

Това всъщност не са дела на майките, а на адвокатите. Те са инициаторите, те движат нещата и вземат голяма част от присъденото. От майките се иска само един подпис и, ако адвокатът реши да им даде нещо след спечелване на делото. В случая, мисля, че вече е спазарено предварително, колко ще им бъде платено. Само за пред хората се прави цирк да има някаква интрига.

т.е ако вие бяхте потърпевш(а) щяхте да оставите нещата така ? Леко се съмнявам в това. За такова нещо и затвор трябва да има.

Моля като на по-прост, да ми обясните как с 300 000лв. какво по-точно ще компенсират???? Или това е за гледане на чуждо бебе такса???? алчни боклуци и адвокатите и родилките!

Не разбрахме само дали са платили таксата ?! Това е най-важното !!! Без таксата делото няма да тръгне !!!

ясно е ,че са я платили. Като спечелят ще им върнат и тези пари

Илиян Илиев

Ти можеш ли да четеш ?! Ако можеш прочети внимателно статия !!! Ако ли не намери някой да ти я прочете внимателно !

Ето ви все пак да имате някаква БАЗА за сравнение какви обезщетения дава съдът и за кво ги дава ВИОЛА НИКОЛОВА е убита след като цял един час е блъскана в главата със стикове за голф бита с парче стоманена тръба в лицето и ръгана с ножове Умира в страшни мъки след близо час гаври За което убиеца е осъден да плати кръвнина 400 000 лева Тоест съдът е оценил това зверско изтезание +убииство на 400 000 лева кръвнина за Стефан Станев Тоест грубо казано ако някоя от тези майки с бебето беше умряла по време на раждане в гърч около 1 час то кръвнината щеше да е от тоя порядък на 400 000 лева Няма начин двете страдания докато те убиват и се гаврят с тебе цял час да е еквивалентно и съизмеримо на разменено бебе В единият случай животът продължава без физически увреждания в другият случай живота е жестоко прекъснат. Как за едното 400 000 и за другото толкоз Ми то тогава утре някой ако ви хване за ГЪЗА пак може да искате 300 000 ??? Па що да не искате ? Преживели сте страдание все пак Значи няма начин и обезщетението да е толкова огромно

За обезобразен млад човек, в лицето, непоправим след множество операции, от трудова злополука - 80 000 лв.

Те затова искат по 300 хил. Та съдът да присъди поне 50-100 хил. Ако искат 50 хил, я им дадат 10, я не.

Децата са разменени извън болницата, за да искат пари

Раменени са където адвокатите са преценили , че е най-удачно, откъм избягване на бъдещи правни усложнеия. От къв зор да се разменят в болницата , к ато вече са изписани от там преди три месеца? А дали болницата е искала да се разменят на нейна територия, че да дадат коз в ръцете на ищицте, от към признаване на отговорност и вина?

Манталитет - не виждат некадърността и безотговорността в медицинското заведение, а се кахърят как майките щели да получат обещетение за причиненото им, на тях, децата и семействата им!

Как точно доказаха, че немарливи и безхаберни служители на болницата са разменили бебетата?

Самата болница си призна. Няма нужда и друг да го доказва.

Браво ! Платили са държавна такса 12 000 лева Съда ще отсъди 8 000 лева Загубата на адвокатя ки е само 4 000 лева Бълха го е ущипала

Като гледам децата на снимката, те се различават много и по ръст. Едното си е съвсем добре за 5 месечно, другото е като новородено, увитото в одеалце. Сигурно и при раждането разликата е била видима, да не говорим, че са различни и по тен , коса. Майката със секцио не е видяла детето си в момента след раждането, но другата майка е видяла своето дете,това не се забравя! След това винаги си разпознаваш рожбата, става интуитивно. Тази работа е нагласена от “етноса”, за докопване до едни парички. И това не е идея на самата майка, а на дъртите около нея. За да се пресече тази идея за в бъдеще, просто да не се дава ход на такова искане. Колкото и да са потърпевши, всичко е добре накрая! Но на отделението в болницата трябва да се наложи глоба , за да бъдат по-отговорни и внимателни за в бъдеще..!

Нищо не се вижда на снимката, нито личицата, нито косичките, за да можем да сравним децата.

Циганката като няма пари , как ще внесе 12 000. но, поне от сутринта разбрахме, че се радва да нейното си бяло бебе, че ще живее при богати родители. А, черното не го харесва за сега, надява се да го хареса за в бъдеще.

Нали чака от 20 до 25 процента да отидат към него. Това е стандартната тарифа при адвокатите.

40% !

Някои адвокати достигат и до 40%...

Имат право на обезщетение платено от виновна сестра или лекар от джоба им. Но сумата е прекалена, при положение, че убийците се разминават с по-малки суми.

Абе за шефа на болницата това са три заплати, да вземат от него и да платят и на двете семейства

Сериозно? Вие сте шеф на болница и знаете какви са заплатните? Или пък някой публикува фиша на шефа на "Шейново"?

Тия неща ли много лакоми да но нищо да не получат ха ха

Срама нямат и майката и адвоката и. Детето да жшво и здраво. Локомо дупе глава затрива

И откога колегите по наказателно право станаха вещи в медицинско неглижиране? Или е за тлъстия хонорар и реклама по медии?

Мангалката надали ще събере 12000 за такса, а не ми се вярва адвокатът и да е толкова просто и алчен, че да и "услужи" с тая пара. Затова и вдигат разни пушилки "внесъл в деловодството на болницата" бла бла бла.

Като гледам фейслифта от днес на цитираната майка, не е като да няма пари.

Ако спечели делото парите ще дойдат от данъкоплатеца! А иначе сумата е добра.

добра за кого? за ищеца или за данакоплатеца?

Бах мааму - адвокатското братство в пълен синхрон - нито левче разлика в претендираните обезщетения!