Коментари - Адвокат: Неизбежната отбрана не е лиценз за убиване | dnes.dir.bg
назад

Адвокат: Неизбежната отбрана не е лиценз за убиване

Искането за промяна на закона в частта му за неизбежната отбрана се прави от хора, които нямат правна култура. Това е нов опит за отнемане на човешки права.

Обратно в новината

Коментари - Адвокат: Неизбежната отбрана не е лиценз за убиване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, това не е вярно и не е достатъчен един минус за това мнение, затова пиша - не, това не е вярно. Колкото по-малко са хората, които мислят така, толкова по-малко няма да е необходимо да обсъждаме подобни ситуации.

Ти да не си от родата на джевизов?

abasador

господин, Хаджиадвокат, тук става дума да отпадане или да се промени текста за ... неизбежната отбрана, когато крадец или престъпник е влезнал в жилището ти! Собственика не докарал никой насила в дома си, за да мери сили с него или да се убиват по някакъв начин! Тук неизбежната отбрана има само едно значение, или престъпника ще те убие или ти него, и ти нямаш никакъв шанс ако си по слаб, жена, дете, стар или болен човек! Закона трябва да даде възможност на собственика да защити семейството и даома си! Това е и в съответствие с Конституцията ни чл.17(3) Частната собственост е неприкосновена. Естествено трябва да бъде променен и текста... ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище! Много от кражбите се извършват от крадци, който притежават тежнически умения и специален инструмант за отваряна на врати вкл. и такива с електронно заключване... значи ли това, че ако някой ти влезе в дома по описания от мен начин, трябва да го почерпиш с кафе!!! Аман от некадърници, които ежедневно се опитват да ни обяснят, колко са сложни нещата. Лек ден.

Бах ти гнусния джендър е този"айдукатин" Пожелавм ву да изнасилят дъщеря му 7-8 цигани посред нощ в домът му. И пак да ги покани, че до не им се нарушат правата - щото хормона пак ще ги удари а никой няма право да ги лишава от това. Гнусен ПАРЦАЛ.

Соросоидно леке. Сребърниците са много по-важни от морала. А у тоя измекяр, морал?

говорете си, но и докторчето, и Опиц, са живи. от затвора се излиза...

Този адвокат, заслужава трима цигани да го изнасилят и пребият от бой.

Нека има и един негър за разнообразие.

Ъъъъъ....аз съм първи глупак, ама ти Хаджи счупи направо тъпомеро. Според теб над 65 % от сенаторите на 50 те щата в САЩ нямат правна култура! Е добре, че ти им го каза, че иначе те не са наясно, умник, браавоооо нали?

"Ако обаче е изстрелял 10 куршума в него, е по-различно" Този "адвокат" не е карал казарма. Да види как паникьосан новобранец попилява мишена. Ако и от право разбира толкова...

и на мен ми мина такава мисъл, новобранец на пост на какво може да направи животно, заплело се в оградите. абе мани го, цигански адвокат...

А Какво е? Покана за нова среща с рандеву. Крадеца влиза незаконно в личния ти имот бе, некадърник.

Интелигентно се изказва човекът, но има ли кой да слуша? "все едно аз и Ангел Джамбазки (от ВМРО - б.р.) да коментираме наръчник за коремна хирургия. Толкова разбираме и двамата от нея, колкото тези хора от право. "

ентелегентем, подъл, мръсник.

Не проблема в закона. Проблема е че тези, които трябва да го защитава, се хващат за работа, когато ги лишат от спонсор като плъха. Ако мързеливите фуражки си изпълняват служебните задължения, вместо само да се оплакват, никой няма да стреля по "случайно минаващи наблизо". Или при спор за паркомясто.

КАКВО ЩЕ ЯДАТ СОТАДЖИИТЕ И ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ, АКО РАЗРЕШАТ НА ПОЛИЦИЯТА И НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА?

Тъй де трябва да се пази мургавия електорат!!!

Какви ги дрънка този адвокат? Да чакаш да те убият ли???? Наркомана отишъл да краде лютеница??? Знае ли човека какво може да направи този наркоман?Можеше да го убие...Това,че е нямал присъда нищо не значи...

глупак който се има за много голяма работа а иначе е пълен измамник и страхливец червеи не подценявай всички и не се мисли за много умен. нещастен бъзлив плъх си ти и природата ще те накаже

Посегателството върху личното ми имущество, влизането в мой имот без разрешение, нарушаването на спокойствието ми какво е? Аз, редовият данъкоплатец, имам ли ПРАВО ДА ЖИВЕЯ СПОКОЙНО? Мое задължение като родител е да запазя здравето и живота на децата си и това мое задължение не може да се отмени от правото на крадеца да посяга безнаказано. Разбрахме ли се, Соросогенов? Превенцията налага престпъникът да е наясно, че го чака смърт, ако понечи да открадне, да нападне, да свути живота на децата, на семейството, моя живот.

vasil

Щом туряш имуществото пред децата - ясен си.

за градация чувал ли си?

Ей Туз, май нещо не го разбираш българския, а???

Като чета коментарите съм сигурен, че никой не чете статията, а просто започва да пише, адвоката точно и ясно описва какво значи неизбежна отбрана, но явно вас ви дразни защитата му за човешкия живот, а щом е друг , явно вас не ви засяга. Особено , ако не дай си боже е ром, този човек е практикуващ юрист, всеки ден се сблсква с казуси като този, говори, че политиците не трябва да променят така спешно нещо според случая. НК е основен закон за правата на всеки от нас.

ти на кои свят живееш...колко ограбени и изнасилени вазрастни хора има в балгаря...и колко от тези престапленя са разкрити? не е хубаво но какво ще правиш ако на теб се случи....?

На този адвокат му пожелавам от сърце: трима цигани да влязат в дома му, да изнасилят жена му и децата му а след това да ги убият, а той да наблюдава отстрани и да преценява има ли условия за неизбежна отбрана!!!!

Че изпадат в паника милите управляващи, и изобщо политичекста класа, защото европейците са нещо много близо тези няколко месеца - факт! Че трябва да се правим, все едно нищо друго не се случва, и да запушваме на инакомислещите устите с нежни приказки и обещания, заради споменатите по-горе - факт! Че изпадаме в популизъм, без да премисляме нещата - факт! Но на тоя "адвокат" му трябва 12 калибър със ситни съчми и сол в задника, че ако не от човещина, то поне от болка да се сети що е то пролята сълза...а човещината ще дойде по-късно, по един или друг начин.

AMERIKAHCITE SA GO IZMISLELI,NE SE NAPAVAITE,OTKRITA E TDPLATA VODA PREPIHETE TEZI ZAKONI V 4ASTA ISTREL KAIO TI VLEZNAT Kradci v tvoata sobstvenos

Обраха ни, 5 човека и 3 големи кучета в къщата - упоени, много пари, скъпи вещи....Сина ми 2 дни повръща от гадорията, която се е надишал.Добре, че никой не е вдигнал глава и всички са живи.Жена съм, но бих отстреляла крадците с чиста съвест.И да, ще ги излежа, ще изляза и ще си доживея живота щастливо!

Пожелавам на този мазен джендер да го обират на всеки няколко седмици мургавите му приятелчета, но без да го уважават откъм задния двор, защото за него това ще е радост неописуема.

Адвокатите и Съдиите са винаги на страната на разбойниците. На тях от там им идва най-сладкия хляб. Затова сега надават такъв рев. Даже и ВСС.

Значи както казаха много хора, ако вратата на балкона на къщата, вилата през лятото е отворена, няма взлом и насилие и ще съм виновен ако утрепам нашественика!Или примерно ни е ударила съчмата със жената и сме се награбили в сеното на ливадата на вилата, и някои изроди решават, че и те могат да намажат като се включат, за какво говорим тогава!Какви са тези изроди дето се водят прависти! В САЩ има един закон и той се нарича Stand Your Ground, накратко е Имаш право да се защитиш навсякъде където си!А този изрод ще ми обяснява глупости, от които става ясно, че те единствено поддържат положението, защото имат добре изразен материален интерес!

Законът за неизбежната отбрана трябва да е такъв, че да гарантира, че ако някой ще умира, това да е нашественика, а не домакина. Ама той бил влязал да краде? По какъв начин това може да се докаже? По честната дума на един крадец (или по лошо) ли? Ама аз не съм наред бе! Седнал съм да споря с някакъв си, който си мисли, че средният българин пие по четири пет ракии всяка вечер и започва да бие. Този е толкова далеч от истината, че още не е измислена мярка за такива разстояния, може би "свтлинни мезозойски ери" би подхождало.

Деца/младежи спортуват баскетбол/футбол топката им пада в двора на някой чичак психопат с оръжие .Гръмва го и слага един нож в ръката на момчето и после твърди ,че е самоотбрана.По-вашия закон защитници на доктора убиец.Кажете в този случай психопата с оръжието ще бъде ли осъден.

на мен топката ми колко пъти е падала в двора на някого. "Лельо Цонке, (Чичо Петре) моля ти се, дай ми топката, без да искам я вкарах в двора ти" върши чудеса! Пък и ако си се сетил на връщане от училище да помогнеш на леля си Цонка в носенето на някоя пазарска торба, си е направо вълшебно. А доколкото леля Иванка беше много проклета и вдигаше скандали за всичко, ние просто не играехме пред двора и. Място колкото щеш, желание трябва!

Ти добре го каза , ама никога не се знае дали ще попаднеш на леля Цонка или на някой ненормален или кука или военен с арсенал дет да те надупчи заедно с топката.

Г-н адвокат, завършил НБУ, моля да ми разясните: 2) Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата явно не съответствува на характера и опасността на нападението./ как да преценя характера и опасността на нападението в 00.00ч когато Плъха е влязъл в дома ми през прозореца? Защо е влязъл и с каква цел?/ (3) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище. (4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение./ как вие ще докажете в съда, че съм убил крадеца вследствие уплаха или смущение?/ Моля отговорете!

Toзи сайт е храна за масите, които искат линч, кърваво отмъщение за каквото и да било провинение. Да ти влязат в гаража не е като да ти влязат у вас.

Бонбон, кой научи ,сиганите да карадат. И когато става въпрос за кражби има ли разлика между Комунисти и сигани и каква е тя

Така ли? И 'що??? Или викаш Плъха-Млъха там си складирал дървата за зимата, та решил нощеска да си понапали печката ;)

Май нищо не си разбрал от написаното от адвоката.Влизането в жилище на чужд човек по какъвто и да е начин при заключена врата(прозорец) е Взлом и може да действащ както поискаш.

Вече да не мога да си отворя прозорец по жегите, защото няма да е взломно проникването ли???

Значи както казаха много хора, ако вратата на балкона на къщата, вилата през лятото е отворена, няма взлом и насилие и ще съм виновен ако утрепам нашественика!Или примерно ни е ударила съчмата със жената и сме се награбили в сеното на ливадата на вилата, и някои изроди решават, че и те могат да намажат като се включат, за какво говорим тогава!Какви са тези изроди дето се водят прависти! В САЩ има един закон и той се нарича Stand Your Ground, накратко е Имаш право да се защитиш навсякъде където си!А този изрод ще ми обяснява глупости, от които става ясно, че те единствено поддържат положението, защото имат добре изразен материален интерес!

Дано му дойдат на "гости" в къщи вечерта на адвокатчето и ще видим каква песен ще запее!

Адвокатът е трениран кикбоксьор. Ще се справи.

ми каза следното: Аз няма да чакам някой,да ми разреши да имам патлак под ръка а сам ще си го набавя по втория начин.И не ми пука ,че това е незаконно, защото ОТ ЗАТВОР СЕ ИЗЛИЗА, НО ОТ ГРОБ НЕ СЕ ИЗЛИЗА.Ще го ползвам и още как, мене са ме били и ограбвали два пъти,като таксиметров шофьор.Адвокатчетата и съдийчетата се стрехуват от новите промени,защото далаверите и вратичките в закона се затварят.

Куцо, сляпо и сакато и особено пожарникарят Борисов и той почна да "разбира" от право! Смешна работа. Пенкилери!

Глупавите магистрати трябва да са наясно че след като не могат да защитят хората от тази напаст трябва да се скрият в дупките си и да ни оставят правото да се защитаваме сами. А не от една страна те ръгат престъпници от другата магистратите те вкарват в затвора.

значи, деца, които крадат череши са сладури, така ли ? а на крадците как им викате ? да си посее череша или да си купи плодове, какво майка си търси в двора ми ?

с техните деца е, че майките им не се грижат за тях. Не знам дали ще има застреляни "деца, берящи череши", но непрекъснато има деца, брали проводници и си останали на стълба; деца, брали тухли и керемиди, и сградата се срутила върху тях, деца, оставени сами вкъщи, родителите отишли да гледат видео от сватба, печката причинила пожар и изгорели; деца, удавили се във водоеми, където не е разрешено къпането; наскоро пък дете беше убито от куче, изобщо родителската небрежност при тях и сега взима много жертви. То и с черешите ще е пак родителска небрежност, но не вярвам някой да стреля, докато токът не прощава.

дкми

Пожелавам на тоя адвокат тумба цигани да му отидат на гости. Предполагам, доброволно ще се остави да бъде нае.... ан и обран. Щом така ги защитава.

мисля да поканя този "адвокат" у дома си и неизбежно да се отбраня от него! Естествено, че закона има нужда от промяна, ама айде сега да не ми се изреждат кат бате Гойко... пардон, Бойко да казват, че хората щели да трепят "деца крадящи череши"

В този си вид закона просто обслужва и дава мнооооого работа/и пари/ за адвокати и прокурори/в сговор помежду им/. Условностите са доста субективни за преценка /като тъпизма смущение и уплаха/ да не не говорим ,че повечето рецидивисти се промъкват в жилища и помещения без насилие и взлом.

Нещата са много прости. Преписваме швейцарската нормативна уредба за правото за притежаване на оръжие и неизбежна самоотбрана, и спираме да се правим на умни. Да, но намаляването на престъпленията не е в интерес на адвокатите, нотариусите...

Каква глупост, че на адвокат Хаджигенов ще му секнат парите от престъпниците! Когато ги стреляте като доктора, адвокатите ще защитават вас, даже ще имат повече работа :). В момента вдигат хонорарите :).

Те пък циганите са луди да влизат, ако ще ги стреляме. Все умни ви въдят. В началото може да имат работа адвокатите, но после, когато на среднощните гости им стане ясно, че се стреля, ще забравят да пикаят на 7 км от дома си. Освен това нали затова се борим - да променят определението за неизбежна отбрана и тогава - няма работа за адвокатите, а само за гробарите, но, както вече казах, само в началото.

Още един защитник на "правата" на "гражданите - крадци-рецидивисти"! Да са му честити, да си ги води у тях си, в своята голяма къща да си прибере тая жена на плъха, която сега има претенции да получавала държавна издръжка за децата на плъха, които оня не е припознал, докато е бил жив, както и не са били женени всъщност по българските закони! Но сега искат по някакви други български закони да получават още пари - защото и сега получава като "самотна майка", нищо, че се води и жена на плъха ... И нищо, че нито тя, нито плъха, нямат ни един ден трудов стаж - работа някъде, някаква, не са внесли в тоя бюджет една стотинка! Винаги са крали и се били с полицаи включително, за което той бил дори ефективно осъден - да се чудиш просто, щото за кражбите от имотите на хората, внасящи в бюджета пари всеки месец, бил само регистриран! Е, не, продажните адвокати са по-противни дори от плъха и мишките му!

Съгласна съм за другите споменати случаи, че алкохолизмът и наркоманията предизвикват много проблеми, но вместо да вкарваме хора в затвора, че са застреляли наркоман, не бива, разбира се за една лютеница, но не е ли по-добре да ги накараме да се лекуват, принудително. Докато едни хора имат права да пият и да се дрогират, на други хора се отнемат права, дори правото на живот в някои случаи. Така че с правата е сложно. Когато се мисли, че на даден индивид по някакъв начин се отнемат права, трябва също да се мисли, че в противен случай той отнема правата на други, а това също е противоконституционно.

Искаш ли теб да те накарат принудително да се лекуваш? Например затова, че имаш мания за контрол и благодарение на нея ще отгледаш психически непълноценни деца, някое от които евентуално може да стане убиец?

го потвърди комисия от специалисти на основание деянията ми, със съгласието на близките ми - да. Само че едно е да си упражнявате фантазията с глупости, а друго - да има трупове след някого.

Според този "адвокат" е редно първо нападателят да те убие,и чак тогава да можеш да го убиеш и ти!Чудесна логика!