Коментари - Адвокат Кокинов: И шофьорът на автобуса на "Тракия" може да има вина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една чаша вино не дава 0,9 - 1,... промила в кръвта. Усещам, че искат да я спасят - това оправдание е опит за заблуда и омаловажаане на деянието й.

тази шофьорка все е имала някаква вина. Иначе защо ще изпадне в шок и да мисли, че е виновна. Ако не се беше залепила за автобуса и не го беше ударила или не - според вас "докоснала", а може и да не го е докоснала защо автобусът ще прави маневри. Ама и аз - пардон не знам защо ги пиша тези щуротии - и аз като всички от всичко разбирам ха-ха.

Тя вина си има и не го отрича, ще си бъде съдена. Но и аз не мисля, че действията ѝ биха причинили тези щети при поставени колани, за което вината е на фирмата. Сензори на всички колани и автобусът не тръгва, ако не са закопчани. За шофьора вече трудно ще докажат нещо, но при 100 км е достатъчно леко пипване, за да загуби управление. Че колата ѝ е малка няма никакво значение при тази скорост. Да не забравяме и магистралата. Минала е покрай магистрала, подскачаш и се тресеш, крайно време е или да я оправят, или да махнат табелата...

Вина за удара в автобуса има, но е много съмнително само от това да и се стовари цялата вина с излизането от пътя на автобуса и загиналите пътници.

Огледа на автобуса показва, че не е имало "врязване" на лекия автомобил в него, а ударът е плъзгащ. Щетите по автобуса са незначителни.Освен това относителната скорост между двете превозни средства е била ниска. При 110 км/ч на автомобила и 93 км/ч на автобуса, относителната скорост е само 17 км/ч. Освен това разликата в масите е очевидна 1,3 тона за лекия автомобил и 13 тона за автобуса. Какво искам да кажа. Никой не оспорва вината на лекият автомобил, защото той е предизвикал контакта и той е първопричината. В такива случаи обаче, шофьорът действа инстинктивно в стремеж да избегне удара. Дори съвсем лекото завъртане на воланът надясно, при такава скорост ще доведе до загуба на устойчивост на автобуса, защото неговият център на тежестта е разположен относително високо. ОПИТНИЯТ ШОФЬОР В ТАКИВА СЛУЧАИ ЩЕ ДЪРЖИ ЗДРАВО ВОЛАНЪТ И НЯМА ДА ПРАВИ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ДВИЖЕНИЯ С НЕГО. ЩЕ СЕ СТРЕМИ ДА ПОДДЪРЖА НА ВСЯКА ЦЕНА ПРАВОЛИНЕЙНОТО ДВИЖЕНИЕ НА АВТОБУСА! Според мен, предположението на Кокинов е съвсем логично и е твърде вероятно да се е случило точно това. Автобусният шофьор не го е направил умишлено, А ИНСТИНКТИВНО! ВСЛЕДСТВИЕ НА НЕДОСТАТЪЧЕН ОПИТ!

Само с държане на волана нищо няма да стане. Залепя се газта до ламарината, ако МПСто се разклати. Ускорението внася стабилност. И волана с повече от 2 градуса не бих го отместил.

Gaz she mine, samo go durji i pazi pravata, no dori da trepne leko v dyasno malko vrushane i e ok, avtobusa ima extri koito se grijat za stabilnosta mu. No shofera mu e reagiral neadekvatno. Ili malko opit ili e gledal telefona i se e sttesnal za da go zakara tolkova v keaq na sholdera.

Виновни са от превозвачната фирма, че не са осигурили колани, ако имаше колани, нямаше да има жертви! Идентичен случай някъде в азия показва разликата между тези, които са с колани и тези без, които фърчаха из рейса като мухи без глави, останалите не мръднаха от мястото си!

Допускаме: Лекият автомобил изпреварва. В процеса на изпреварване се изравнява с автобуса. В този момент водача на автобуса решава да изпревари камиона пред него.Поглежда в огледалото назад (леката кола е под огледалото и не се вижда). Завърта кормилото наляво (по думите на водача на автобуса) и задира леката кола с предното си ляво колело - цялата дясна половина на леката кола е "изфрезована" (виж снимките).Жената върти на дясно, с усилие удържа колата на платното. Усетил удара водачът на автобуса се сепва, върти на дясно и влиза в канавката. Кой е виновен?

И аз мисля, че това е била реалната ситуация на място. И ако някой пита, ама защо жената след катастрофата е поела вината върху себе си, ще ви отговоря: Да не ви се случва. Само си представете ситуацията и си представете че сте на нейно място. Дали ще имате реална и адекватна реакция за да оцените случилото се и да не говорите небивалици... Жалко за жертвите, но виновен преди всичко е автобуса и шофьора му.

Жената е реагирала по адекватно, запазила е стабилносна на автомобила, но този е бил някъде другаде.

Ако имаше мантинела рейса нямаше да изпадне от магистралата и вероятно нямаше да има жертви, така че може да съди, че и държавата носи вина!

Ако сте изпреварвали такива големи автобуси знаете че те никога не намаляват скороста защото гонят графика за пристигане.Той е виновен -автобуса.

Автобусът е карал с 96. Тръгваш да изпреварваш и трябва изпреварваният да намали скоростта според теб. Шофьор съм от 1982, но още помня какво казваше инструкторът при изпреварване. Тръгваш, изпреварваш и се прибираш в дясно само след като се увериш, че не сечеш пътя на другия и не го принуждаваш да набие спирачки, или друга маневра. Сега доброто момиче от доброто семейство ще излезе невинно, а шофьорът на автобуса ще го отнесе, защото не може да си позволи адвокат като Кокинов. Пропагандата и агитацията текат с пълна сила и ни внушават, че е невинна.

"Моеже разбира се"! А да ти е минавало през тъпанарката, че колелата може да са на дясно в следствие на процеса на обръщане и шофьора да се е държал за него по време на страничното падане?

поравка - да се държал за волана!

А защо се въвеждат в експлоатация пътища и то магистрали с канавки, които не са обезопасени с мантинели?

Лично мое мнение мантинелите ще доведат до по-големи поражения. Мантинелата ще държи МПС-то на пътя и всички МПС-та отзад ще се натресат в предните. Но пак казвам лично мое мнение.

ако сте гледали "Бързи и яростни 5 " , ще видите нагледно как една малка кола удря странично тежък брониран автобус, преобръща го и т.н. та, дори ако удариш прав човек по крака, странично и той ще падне. каква вина има шофьора на автобуса, че изневиделица някой го удря странично и го прави практически неуправляем ?

Много филми гледаш ;)

Много филми гледаш ;)

Следите от "страничен удар" по автобуса се изразяват с надраскана боя, без да има изкривени ламарини, за какъв удар говорим тогава.

*88888

Много точен коментар, но някои биха предпочели да не съществува и никой да не се е досетил за съдържанието му....

Като адвокат на тази дето е ПЪРВОПРИЧИНАТА за смъртта на хората няма как да не търси и някой друг да замита нейните действия.. Дори шофьора на автобуса да ''има'' някаква вина тя е предизвикана от мацката дето си не гледа волана който ''не била изпуснала'' зер да не се затрие тя самата ама май е объркала ляво и дясно при въртенето му....

*88888

“...на тази дето е ПЪРВОПРИЧИНАТА за смъртта на хората ...“ ПЪРВОПРИЧИНАТА за смъртта на хората ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ИЗЯСНЯВА В СЪДЕБНО ЗАСЕДАНИЕ. При положение, че съдът установи СЪПРИЧИНЯВАНЕ от страна на водача на автобуса, ВИНАТА ЗА СМЪРТТА НА ХОРАТА, образно казано, СЕ НОСИ И ОТ ДВАМАТА ШОФЬОРИ.

Разбира се , че шофьора на автобуса е виновен. Леката кола е причина. И въобще какви разработки ни предлагат вече три седмици. Не само това , ами в един момент автобуса е зад колата и неговата предна лява гума минава върху предна дясна на колата - т.е. задния е с по-висока скорост от предния.

Избрала си е един от най добрите адвокати,който ще я измъкне от тази ситуация.То се знае,че тя е виновна и заради нейното невнимание шест човека са загинали,но сега ще обвинят шофьора на автобуса защото е циганин и фирмата няма да му вземе добър адвокат и няма накрая да има виновни,но като чета отзиви на хората преди мен и виждам,че не всички разбират,че ако е спрял автобуса е едно,но при скорост над 90км/ч нещата загрубяват при този удар.Сега ще и вземат ли книжката и за какъв срок,че като гледам как ги оправдават ме е страх да карам?

България е на 111-о място, след Македония и Боливия, в класацията за свободата на печата в света за 2018 г., виждаме го всеки ден и час, ДИР е сред първенците по триене на коментари !!!

Колата може да източника на катастрофата но явно като е закачила или се е ударила в автобуса шофиора се е стреснал и инстиктивно е навил волана за да избегне удъра и това го е пратило в канавката.Тоест вината е споделена.Това едното но пък тоя Кокинов да се изказва е смешно нали той беше преди прокурор и сътвори сумати гафове и......

В случая с катастрофата,за мен виновна е жената, тя е предизвикала катастрофата,тя трябва да опере пешкира.Никой не го учат как да реагира при катастрофа, учат ни винаги какво да правим ,за да не създаваме предпоставки за катастрофа. И на мен ми се струва ,че шофьора на автобуса е можел да избегне обръщането,но не мога да твърдя със сигурност.Така или иначе, и на него жертвите ще му тежат на съвеста.

"бил реагирал инстинктивно", "ти как би реагирал", дай и аз та те шибна така" - пълни глупости! Как бих реагирал аз, или някой друг, в такава ситуация е без значение! От значение е, че в резълтат от некадърност и неадекватна реакция от

защо мнението ми е "отрязано"?

Кольо,бива ли да говориш толкова глупости ,бе ?

"По думите МУ тя не е изпускала волана на автомобила си при инцидента" ... По думите Й тя е ровичкала радиото на автомобила си при инцидента ...

И ?

Аз съм убеден, че лека кола не може да избута автобус от путя, освен ако шофьора на автобуса сам не завие в някоя посока. Убеден съм, че шофьора на автобуса го е набутал в канафката. И също така съм убеден, че по-скоро неадекватната реакция на шофьора на автобуса е причина за трагедията, а не толкова завъртането и удара на леката кола в автобуса.

Не го избутва, а го прави неуправляем!!

Как по-точно го прави неуправляем? Не съм шофьор, и ми е интересно да разбера.

че тая ако не се беше шибнала в автобуса това щеше да се случи?

Ако Ботев беше с каска, ако Левски беше с ботуши, ако автобуса беше намалил скоростта, а не увеличил , зарежи ако.

Да! Не е първия случай с конкретната фирма, нейни автобуси да свършват в канавката. Досега оправданието беше, засякоха ме и извъртях волана. За щастие досега нещата приключваха без жертви.

Абсолютни кретени дращят тука. След удар в придна лява гума, кормилните щанги се кривят и МПС става неуправляемо. Удяли са ме така и знам от личен опит.

*88888

Вие сте бил участник в птп в качеството си на водач на АВТОБУС- същата марка и модел, като автобусът- участник в птп- то край Вакарел? ;) Да сте чувал, че има разлика в хидравликата на едно леко мпс и един автобус?

*88888

Йейййй- лобито на юнион ивкони от кога взе да разбира това, което пиша, че чак и минуси да ми поставя?:) Тцъ, тцъ, тцъ- шофЕрите на юнион ивкони взеха да разбират адвокатската логика и даже да я оценяват с плюс или минус- хахаха:)

*88888

И аз мисля, че е налице съпричиняване от страна на шофьора на автобуса, тъй като- видно от всички публикувани снимки в нета след катастрофата: 1. Колелата на автобуса бяха извити в крайно дясно положение 2. Не се виждаше счупване на мост в ходовата част на автобуса 3. На самия автобус не са причинени такива щети, които биха възникнали и които отговарят на толкова силен страничен удар от леко МПС, който би предизвикал обръщането на автобуса на дясната му страна, без намесата на неговият водач.

Да ти ударя предна лява гума отзад с моята кола?

Това как си го представяш (механично)?

*88888

За да удариш предната лява гума на моето леко мпс в момента на движение, първо трябва да я уцелиш , при положение, че и двете мпс-та - и моето, и твоето, са в момент на движение, при това с висока, но различна скорост:D

Автобуса е с хидравлика, удряй с каквото си искаш, докато не счупиш кормилната щанга автобуса няма да помръдне.

Може да е всичко, но донякъде е прав. Този не става за професионален шофьор. Това са действия на паникьор. Никакво хладнокръвие. Не е направил адекватна преценка на ситуацията и е навил рязко волана на дясно - безмислено. Още повече произшествието се случва при изкачване по баир. Без майтап случвало ми се е подобно нещо. Овладях си автомобила - чак после се усетих, какво е могло да стане.

Че момичето е младо и сега ще плаща заради глупост - това е ясно, ама и тоя плещи пълни глупости с явно непознаване на ЗДвП и ППЗДвП.

Гледах го по БТВ. Той каза, че "случайно" е минал покрай катастрофата и е "видял", че "автобусът е с извити надясно гуми", т . е. автоматична реакция на шофьора, т. е., и той е виновен. Той предаде думите й, че " е предприела изпреварване и след това не помни нищо". На въпроса на г-н Хекимян - "изпускала ли е волана", той отговори - "не го е изпускала", т. е. хем нищо не помни, хем помни, че не е изпускала волана. Кое е вярно, г-н Кокинов. Или и вие, правейки се на много принципен и честен, говорите неверни неща, за да вземете по-висок хонорар ? Ще трябва да преосмислите сериозно защитните си тези, защото тази съдебна система стана съвсем за смях. И " шоуто" с г-жа Иванчева не е такова, а законно действие по регистриране на доказателствен материал, защото др. марковски търси и под вола теле, плаща на съдиите, за да излезе доказаният бандит вода ненапита.

ако те надена странично както си караш, ти как точно ще реагираш?

Този има ли на идея как се навива волад на автобус ?! Ако няма да му дадат да опита и после да се прави на оригинален !!!

Пак е прекарал една забележителна вечер в Банкя

Съвсем очаквана теза на защитата. Такава му е работата на адвоката. Нека видим АТЕ, която най-вероятно ще е тройна, ще се оспорва, ще има втора и т.н.т...

Като прокурор търси хиляди начини да натопи някого, сега като адвокат търси хиляди начини да оправдава престъпници!? С какво е виновен шофьорът на автобуса, как няма да иска да се изтегли на дясно, като вижда как едно камикадзе се забива в автобуса? Ако не е била тази самонадеяна на пътя, автобусът нямаше да се гътне в канавката! Както пияна е карала навремето, така самонадеяно е шофирала и при тази катастрофа, тя ще си остане такава, потенциален убиец!

Караш си спокойно, виждаш че някой ще те удари и да си спасиш безценните ламарини въртиш волана и се качваш на тротоара....върху клас деца... Ама другия е виновен. КОЙ ви дава на такива книжките???

ОТ КАРУЦАТА ПРОКУРОР ГОВОРИ ГЛУПОСТИ.ТА НАЛИ АКО ТАЗИ ПИКЛА НЕ БЕШЕ СЕ УДАРИЛА В АВТОБУСА НИЩО НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ.ВИНОВНА Е 100%.А ТОВА ПРОТАКАНЕ С ТЕЗИ НАГЛАСЕНИ ЕКСПЕРТИЗИ Е ДА СЕ НАГУШАТ ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА. ЯЗЪК ЗА УМРЕЛИТЕ.

Не е виновна тя, а един от пътниците! Правил е опити за преместване на предмети с мисълта си! Но за нещастие на мястото, към което е насочена мисълта му са попаднали Реното и автобуса! Абе нещастници, вземете се в ръце!

Но шофьорът не бива да бъде подвеждан под съдебна отговорност. Просто да си търси друга работа - не става за шофьор повече от любител.

Няма как да не му се търси отговорност! В ситуация, в която можеше да се размине с малко смачкани ламарини, имаме 6 загинали! Заради реакцията му на подплашена овца!

Законът изисква поставени колани. Не би трябвало никой да е отговорен за нарушаването на законите от друг.

жената е достатъчна да опере пешкира.