Папа Франциск разреши на свещеници да опрощават аборти

Папа Франциск даде пълномощия на всички католически свещеници да опрощават абортите - право, което досега имаха само епископите или специалните изповедници.

Обратно в новината

Коментари - Папа Франциск разреши на свещеници да опрощават аборти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПАПАТА ЧИИ СЛУЖИТЕЛ Е???

Как е възможно човек да опрощава греховете на друг човек?!?! В Библията ясно и недвусмислено е посочено, че САМО Богът може да прости греха на човек. И то само при положение, че даденият човек помоли Христос да дойде и да живее в сърцето му и се откаже да върши греховете си. Нима някакви си смъртни изземат функциите на Бога?!?! Бива, бива изкривяване, но чак пък толкова ...

Явно се позовават на Иоан 20:22-23

Баси великодушието, попе! Ако родителите на меркел са били опростени предварително, що мъки щяха да се спестят на милиони хора...

попе, абе верно, що не вземете обама при вас? а после и клинтън? ще си паснете като лъжица в масло! а пък и ще се сбъдне и желанието на Иисуса! :-)))

Тоя смешен папа съвсем го удари през просото. Мислех, че заряди йезуитския си корен ще пипа много леко и финно ще прокарва глобалистките идеи, но не би. Направо се н--ра.

Папата разрешава. Тръмп не. ;)

Лошо попе, лошо. Значи жените се еб.т като не видели забременяват, абортират и хоп после опрощен греха, не съм съгласен.....

За пореден път доказа, че дори католицизма се развива и върви до потребностите на енориашите и съвременното общество. Не може да се раждат деца, които не можеш да издържаш и ги лепваш на държавата, т.е. на всички останали, които са създали само толкова, деца за колкото могат да се грижат. Само исляма остана-там се ражда безконтролно и не им трябва война, по този начин ще залеят света-чрез многото деца!

Чудно кой е опростил папеса Йоана. За българите знаем кой ги опрости, една от тях е миловидно гледаща женица, но по устата ще я познаете. Не ме гледайте какво правя, а ме слушайте какво ви говоря.

малко свирене на райска свирка, после клатене на грехомера и дедо поп дава прошка.

Днес ще започнат обикновените свещеници да опрощават абортите,утре изнасилванията,други ден убийствата и те така... Важното е да цари анархия и хаос и престъпниците да се чувстват все по безнаказани и смели в деянията си! и това,ако не е сатанизъм... Този Папа на кого служи???Кой е Папата изобщо или кардиналите,че да опрощават грехове?!?!?Бог е единственият,който може да опрощава греховете ни,а ние сме тези,които трябва да го помолим за прошка и да се стремим да не повтаряме греховете си...

Това е още едно доказателство колко са далеч католиците от истинското християнство!

Тоя папа хептен я опапа. .

И сега нашите праволсавни, великденски-християни, ще се окажат по католици от папата. :) Нищо ново под слънцето.

Zapadyt propadna veche napylno. To edva li njakoi ste kazhe ,che katolizite sa v Xristovata zyrkva,zastoto te otdavna sa otpadnali i sega nagledno mozhe da vidim do kyde vodi edin star grjax, a imenno do novi grexove. Tova si e za men cherno na bjalo razreshenie na abortite.Nisto novo pod slynzeto. Ta te ne sa i protiv ednopolovite brakove. I Pravoslavieto iska da se obedinim. Sega dali ste sa syglasni s tezi kompromisi?

Двете църкви не могат на този етап да се обединят никога! Дори и Българската православна църква /официалната/ да се обедини има и други неофициални. Има у нас старостилни църкви, в Гърция не една и две неофициални /някои имат формирования и у нас/, да не говорим пък за Русия! Аз лично съм православен християнин, и ако не дай си Боже се обедини официалната БПЦ има с кого да я заестим както се вижда! Нашите го знаят, и /засега/ няма опасност да стане.

Ти, като си православен, сигурно знаеш, че в БПЦ демокрация няма по принцип. Т.е. твоето мнение е просто неканонично, а следователно недействително. А иначе си писал за някакви църкви още, май си толкова православен, колкото и аз. А пък аз съм атеист.

тоя папа много мек излезна бе,то не беха срещи с чалмалии,то не беше друго,и сега се отмета от вечните църковни забрани,не е на добре това,колкото и да сме атеисти все пак сме християни

Това е в пълен противовес с църковните канони. Ужас.