САЩ анулираха резултатите за ”Зелена карта”

Държавният департамент на Съединените щати отмени резултатите от тазгодишната лотария за американски имиграционни визи, т.нар. "Зелена карта".

Обратно в новината

Коментари - САЩ анулираха резултатите за ”Зелена карта” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква прозорливост,Кирчо! Какво нещо! Добре, че не беше сред подалите сега за зелена карта, че щеше да хванеш "зеления" и сигурно най-жалкото- нямаше да си с хамерикаския флаг. Тц, тц, ех, какво нещо е съдбата!

Кирпич, верно ли, туй дето Цветомира цепила дърва в Коми? Май някоя треска и е влязла в главата!

Добре, М, прочетох коментара ти където пишеш за кредитите, кредитната история и т.н. Остави някакви координати-електронна поща или скайп, за да се свържа с теб. Искам да те питам нещо точно за кредите, защото така както си го писал му изглежда недостижимо.

Приятели, оставете тия зелени карти. Аз бях там- не важат. Там е мизерия и глад. Тия по филмите лъжат и нарочна правят всичко да изглежда красиво. Там е ужас. Аз от три години живея на воля в Пхенян, Северна Корея. Тук хората са добри и обичат Ким Чен Ир. Животът е спокоен, няма тревоги и кризи за бензин, ходим пеш и дишаме чист въздух, а аз имам вноска за велосипед!Тая Цветомира е права, ние с нея работихме в Коми навремето, сякохме дърва.

Някои просто беснеят от квартално-червена злоба към държавата, към онази държава към която се стреми ЦЯЛ СВЯТ!Уважаеми форумци, моля Ви най-чистосърдечно да оставите на мира моята пациента Цветомира. В последните дни нейното душевно равновесие е силно разклатено, а някои онаследени особености в начина на мислене и изразяване, при нея са забелязани от най-ранна възраст и тя е освидетествувана като развиваща се с устойчиви, но по-забавени темпове. Бъдете толерантни!

Ей на това се вика изиграване, не "разиграване". 22 000 души за получили грешни съобщения! Осъдете американската администрация, за тази грешка си има точен човек, поне така става в "белите" държави.

Осъдете хамериканските империалисти и елате в балогендстващ Китай! Обещавам по една бамбукова колиба на лизинг и велосипед трета употреба, подарък за всеки дошъл!

Много смешно! Глупаво е да им се присмиваш, при условие, че например в Европа имат десетки хиляди магазини, в които си продават китайската стока с китайски персонал и то в централните части. Поне в Европа не съм виждала китайци на полето, а само търговци. Ти кога ще отвориш например магазин от 800-900 кв. м. в централната част на някои американски град?

Няма перфектна държава и на мен са ми пък адски смешни изказвания като тези по-долу "Да живей САЩ" или "Америка форевър". Как да не се смееш на подобна глупост?! Разликата е че когато не ти хареса в САЩ е трудно да си тръгнеш, защото е доста далеч от България /Европа/ и обратния полет е скъп. В Америка работата, но бачкаторската е повече от това да обърнеш внимание на децата си, това се случва най- много през почивните дни. Например, ако една жена гледа сама детето си в САЩ няма да й стигнат парите, за да го гледа що-годе нормално. И жена, която не мие чинии, а нормална професия /счетоводител/ и др. Сега отново ще започнат някои колко "велика" е Америка,аре не на мен тия! Бях-видях! И там изплащат дървена къща с басейн /това добре/ с кредит, които ще изплащаш през трудов живот. И тук отново пиша за нормално семейство, което не работи там най- нископлатената работа. Разбира се, сега отново ще почнете как за 2г. сигурно си изплатихте къщите, карате 3 чисто нови коли и к'во ли още не. Да,да ....дръжки! И това става, но тук по форумите, нали?

Цвети, едно от най-големите предимства на българите в Америка е това, че идват от държава с ниско развита банкова система и със съответните разбирания и възгледи за парите. В Америка системата е била като нашата преди около 60-70 години. В момента, хората там са възпитавани в изключително консуматорски дух и това възпитание е тяхното бреме. Книгите на Боб Киосаки са толкова популярни, а те на практика, учат едно много просто нещо: че заемите са лоши и как да живеем без заеми. Това е пътят на богатството, според него. А много от нас просто не се налага да го учим, защото си го знаем. Та много от познатите ми си трупат добра кредитна история с малки суми, но си живеят без ипотеки. И на практика, на 3-тата година не, но на 5 и нататък наистина имат дом и кола. Техни 100%. Което е само мечта за 95% от американците.

"едно от най-големите предимства на българите в Америка е това, че идват от държава с ниско развита банкова система" Ето тук съм съгласна. Само това, че някои идват от страни със слаба икономика не означава, че САЩ е "велика", нали? Особено към днешна дата.

Ако една жена гледа сама детето си в България /Европа/ ще и стигнат ли парите, за да го гледа що-годе нормално? Tо от това твое " бях-видях" явно нищо не си разбрала. Tрябва да се поживее и поработи няколко години в дадена страна за да може да се разберат горе долу нещата иначе представата е силно изкривена.

Не повечето, а САМО ЕДНО е в едната крайност- на отричането на всичко положително в САЩ- това на Цветомира, с която спорят болшинството. Не употребявайте множествено число, а назовете едното име, което се мъчи да разсъждава крайно преднамерено и провокативно- Цветомира. Да бъдем обективни- съгласен съм с Вас!

Мен са ме учили, че всяко нещо си има предимства и недостатъци. Така и гледам на живота. Безспорно, САЩ имат много предимства. Но си имат и недостатъци. И ако погледнеш изказванията на Кирчо и Теди (точно отдолу) ще видиш и другата крайност. Винаги се старая да използвам позитивен подход при анализ на нещо. А това включва започването на изречението със "Според мен", "Какво би било" и въобще, уважение към избора и гледната точка на другия. Така става диалог. Цвети и Теди използват номинативен подход. "Трябва да стане". Там диалог няма.

То, за да има диалог, трябва поне единият да може що-годе да мисли. Такова нещо, поне засега, не се забелязва при Цветомира. Възможно е да се прояви, номинативно, в едно неопределено, но светло бъдеще!

това което европа се опитва , е да фокусира по голяма мощ , обединявайки по голяма територия и ресурс под общ интерес . подобно на Америка . проблема в европа е ,че има много.... и много силни лични интереси, в лицето на многовековни нации . нации които колкото по трудно става , по се само изолират генерирайки повече национализъм. не е възможно такава формация да просъществува успешно ако не е базирана върху мултикултурализъм. ПЪЛНО равноправие на отделните националности в системата. което е и основата на Американската идея. . няколко години живея вече в щатите ...никога не съм почувствала да с изолирана за това че съм с друга националност. .....ами защото всеки ...с изключение на индианците , е дошъл от някъде. Хора от АБСОЛЮТНО всички националности на света ...обединени от една ИДЕЯ ! Ами нека да го каже някой живял по дълго време в Германия, Франция , Австрия , Швеция , Дания.....и Т.Н. По пътя по който се развиват нещата в Европа , бедните присъединени комшии много скоро ще разберат че целта е те никога да не бъдат равноправни , а просто да дадат синовете си за войници, както и ресурсите си на по опитните си наставници....Анд... ШАТ ДЪ ФАК-ЪП . Рано или късно ще се разбере че пълната равноправност в Европа не е нищо друго освен ..моркова на пръчката ! И тогава какво ?!? Тук е ГОЛЯМОТО предимството на Америка. да ! Много неща не са наред сега. Но рано или късно (по добре да не е късно разбира се) Някой мощни и влиятелни кръгове ще проумеят че нещо трябва да се промени и коригира. И то не на ужким. Защото само до вчера предизвикателствата чукаха на вратата. днес ! бухат с тежка бухалка. утре ! кой знае какво ?!? !!! нищо никога не е свършило....до като не угасне лампата !!! ами на който ...му стиска...да дойде и да я угаси

това за което пишеш става основно в уса,не в европа. лично аз сам против обезличаването на нациите и поставянето на тоцни и ясни граници! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не разбирам, за какво се палите толкова. Повечето изказвания са в двете крайности. Бъдете толерантни - Светът е голям, а сега, всеки у нас може да избира, къде да живее. Докато не пречи на другите, да си мие чинии, човекът, където иска. Ако се чувства добре у нас - ОК, това е неговият избор. Свят широк, хора разни. А и чужбината не е за всеки... но малцина го знаят, преди да опитат. В Америка имам приятели българи, които мият чинии (образно казано), както и такива, които са мениджъри на транснационални компании с близо седем цифрен годишен доход. И едните, и другите си стоят от години там със семействата си и са щастливи . Това са хора, които са си намерили мястото в живота и са в хармония със себе си. За съжаление са тези, които не са си го намерили.

"Резултатите от новото разиграване ще бъдат обявени на 15 юли." РАЗИГРАВАНЕ?! Ааааааах-хах-хах...

Уважаеми форумци, моля Ви най-чистосърдечно да оставите на мира моята пациента Цветомира. В последните дни нейното душевно равновесие е силно разклатено, а някои онаследени особености в начина на мислене и изразяване, при нея са забелязани от най-ранна възраст и тя е освидетествувана като развиваща се с устойчиви, но по-забавени темпове. Бъдете толерантни!

Колко оригинално!

Наистина много оригинално! Остава и да е вярно, което е много вероятно!

"Великата" Хамерика ликвидира враг номер 1 на САЩ- Осама Бин Ладен и сега другия враг остана наднорменото тегло. Там борбата се очертава трудна и не в полза на Хамерика- страната на милионите надежди! Хахахаааа....:-Д

Абе да ти кажа моите наблюдения от посещенията ми в България не са по-различни: вонящи на пот хора по уличите, с развалени зъби и наднормено тегло. Всеки трети пуши по улиците и крещи по мобилните си телефони. Да не забравя и плюенето по земята и говоренето на "ти" - все едно ме познават от детинство.

Ти да не си някой американски параноик?! :-Д

Забрави за кредита за цял живот. Абе, да ни ви дават някви хапчета като бачкате у Америка? :-Д

Абе, вий "велики" емигранти, не пишете кой колко изкарвал и колко високи специалисти сте там във "великата" Америка. Какво ви е мението за анулираната лотариика, а нея и за десетките излъгани мечти? И как, ако това се бе случило някъде другаде щяхте да плюяете, а сега си затваряте очите. Или щото вече сте там не ви пука за останалите балъци "велики" бачкатори?

Цвето, Цвето, разбрахме вече че си проста и с английския език не можа да се оправиш, ама поне на родния си език да можеше да пишеш без грешки. Проста селянка си и затова не си успяла. Сега от яд и злоба ръсиш глупости. Няма страшно попсувай още малко великата държава и може да ти олекне. Ако не дръпни му една ракийка и пробвай пак.

ти остави ракииката и салатката, пиши за това, което се случи сас зелените карти. другото го остави! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цвето, явно не си особенно умна ама е ясно че си и завистлива. Ето някои от твоите бисери: "Десетки излъгани емигранти няма да мият чинии и да търкат тоалетните" 3начи твоето мнение за българите е че освен за търкането на тоалетни не стават за нищо друго. Кажи патриотке по себе си ли съдиш? "Там бачкаш като луд и за кво?" 3начи освен тъпа си и мързелива! Бачка се драга за да получаваш заплата само в България можеш да се правиш че работиш а пък някои се прави че ти плаща." бачкай за негрите, наливайте пари в евреите, които управляват Америка " Е това вече мяза на расизъм. Какво лошо е да имаш за шеф негър, които съм сигурен че е много по- чистоплътен от теб .(къпе всеки ден и ползува дезодорант)

Не случайно хората на тоя континент му казват "стария", щото от Европа, Кирчо /я пък ти що не си смениш името/ идва всичко. Но като ти пиша всичко, значи всичко- изобретения, учени, отриватели /на Хамерика и др. континенти/ и всякакъв вид подобрения на живот. Тоя летището не му харесало! Хаха, те и америкаците не харесват Италия, щото менютата за храна не могат да задоволят толумите на американците. Е,и?

Ами яж си хамбургерите в САЩ, бачкай за негрите, наливайте пари в евреите, които управляват Америка и те т'ва е! Теглете кредити и давайте лихвите пак на еврите, че нали това е американската мечта!

Вече стана ясно, че си безнадеждно глупава, но че си и расист, сега също е ясно.

Ясно ли ти е, а добре, да не се притеснявам вече!

Никога няма да си сменя името. И за разлика от "великите" американски емигранти ще го пиша и не като онази, която постоянно отговаря за това, че работили на високи длъжности. Пишете ги, бе, кои са тези длъжности, как се казвате! Хаха....и аз мога да се правя на велика, но само във форумите.

Не знам защо се плюете и обиждате българи и българи-американци Аз лично не заемам страната на никой,всеки си е направил НЕГОВИЯ избор и е преценил къде му е по-добре Но наистина е много жалко за страната ни ,че изгони толкова много хора който можеха да се реализират тук(ако бяхме нормална страна)И не знам дали Америка е по-добра или по-лоша(не съм ходила никога там),но американците не се натискат да идват да живеят тук.......

краката ти отвити и прозореца отворен! Ха-хаа-хаааа!... Хамериканската мечта - дървена барака, двадесет квадрата райграс и некъв автомобил. Ходиш да пазаруваш един път седмично на два часа път с кола!

Спорещите емигранти с неемигрирали, имам усещането, че са просто два лагера - търтеи срещу простаци. И едните, и другите са лошо, само дето едните са си хапнали безплатното образование и сега клечат в чужбина, карат си кефа, и плюят или по друг начин петнят кладенеца, от който са пили. Другите .... другите, по една или друга причина, се занимават въобще с тези търтеи, вместо да се стегнат и да им отрежат двойното гражданство и безплатните пломби.

Колкото до некачественото образование не забравяйте, че благодарение на доброто такова вие имате и малкия шанс да се реализирате другаде. За сметка на това когато бях в САЩ имаше хора, които не знаят кой им е президент и къде се намира страна от ЕС. Ако началния старт е такъв за какво образование ми говорите вие? Че децата в училищата се обличат като последните бродяги, за тях едно основно училище не е нищо друго освен разкарване.

Ей не се спря да говориш глупости тук.........явно много филми си гледала. Тези, за които говориш, ги има само в гетата. Ти знаеш ли колко много престижни средни училища има в САЩ - частни и държавни, а? Който има желание децата му да са качествено образовани - лесно намира начин. За останалите - ами те и в България да си бяха седели, пак щяха да ходят необразовани. А като се ерчиш толкоз за средното образование, защо не споменеш за сегашното у нас? Сигурно защото е пълна трагедия - агресивни, глупави и безнаказани хлапета се вживяват на мутри и чалгарки, и учат в стаи без парно и решетки на прозорците. Те това е бъдещето на любимата ти България.

Чалгарки ли? Хахаха, има и такива, има и хора, които искат да имат образовани деца и ги имат. А и има и такива, които са негри в гета или там всичко е само "пей живот"? Хаха....само да ти вметна, че ако и в България бачкам толкова,колкото ви любимата ви Америка без да подбирам работа/така както го правите там/ и тук ще имам повече пари,нали?

Колко жалко! Десетки излъгани емигранти няма да мият чинии и да търкат тоалетните,тц,тц,аре не губете кураж до следващия тираж! Хахаха!!! И в Нова Зеландия да идете все ще сте си същите коне с капаци, неудачници! Колкото до тези децата на министри, които отивали да се учат там. Ами, те не са емигранти като вас или 90 процента от вас. На това му се вика друго, неудачници! Хахаха ....

Гроздето е кисело, нали Цветке? Много искам да ми обясниш как живеят емигрантите в Америка понеже аз хич незнам. Нищо, че живея тук от 15 години; нищо, че и аз и съпругът ми работим ЕЛИТНИ и високо заплатени професии; нищо, че всичките ни български приятели са осъществени професионалисти; нищо, че лично аз не познавам нито един българин, който търка тоалетни или мие чинии. За сметка на това обаче познавам образовани българи, които мият чинии в България и събират стотинки за да изпратят децата си в пустата Америка. Жал ми е за теб и подобните на теб неудачници в този форум - явно още не си разбрала, че който се смее последен се смее най-добре.

Какво да отговарям на хора, които дори името си не пишат....хахаха, американската мечта е мит и такъв ще си остане. 90 процента са неудачници и такива ще бъдат, истината боли, нали?

О, да, осъществени професионалисти! Ти где живееш, ма патко? :-Д И аз имам приятли..хаха, осъществения професионалист кара ТИР, който навсякъде може да кара. Твоите приятели да не работят в банки или институции,да,да,дръжки.

Само не мога да разбера защо трябва да обиждате човек, на който мнението е различно от вашето. И моето е като нейното, но не съм тръгнал да обиждам, нали? Вървете където си искате, никой не ви спира, а че американците са тъпи е всеизвестен факт. Аре, сполай ви и стига сте обиждали, вий "великите" американски емигранти.

Благодаря, Крис! С този гаф със зелените карти се доказва, че грешки стават навсякъде. Само че, ако се бе случило в България всички щяха да плюят. Я да чуем нашите "велики" емигранти от Америка обаче. Спотайват се, но ако беше се случили тук в България от Пакистан щяха да се изнамерят да плюят! Продажници прости!

Съвременното BG ОБРАЗОВАНИЕ Е МИТ. Новите студенти не ходят на лекции и си копуват дипломите.

Като теб сигурно, щом не знаеш как се пише "купува" ...

Понеже явно си зле информирана, нека те информирам като човек, учил в България (СУ), и в САЩ: българското образование наистина е абсолютна пародия на качествено образование. Точно затова голяма част от умните български младежи избират да учат навън, а не да си губят времето и парите в български университети. Перспективността на дипломите въобще не мисля и да сравнявам - тя е добре известна и на средно интелигентните хора.

ps - прочетох едно мнение по-надолу че някой е решил да емигрира в DETROIT - по-добре не - бях там 2008 - по случайност - ходих до музея на HENRY FORD -много хубав между другото - готино място за всички интересуващи се от техника - машини - ама града е ужас - разбити улици - криминални черни навсякъде само в центъра е добре - иначе по един мост се стига в CANADA ..........стига да имаш visa Z.T.

USA - бях там когато WALL STREET - колабира през 2008 - бях там и през 2009 и 2010 - сегасъм в БГ - поради изтичане на разрешителното ми за престой - видях добрите и лошите страни на системата и хората - не е PARADISE - да , но имам възможности за професионално развитие - без да познавам никого и без връзки имах хубава работа и след това и готини приятели с малки изключения - имаше скука да , но нямаше треперене за утрешния ден , дребни ядове и спорове породени от липса на пари и развитие - сега от 7 месеца съм в БГ - да всички говорят български и е някак по-лесно или приятно , на жените са по хубави - нооо и в NEW YORK имаше хубавици - но като цяло някак нещата не вървят добре за нашата нация - за това прецених че за мен е по добре да емигрирам но не в USA а в CANADA или AUSTRALIA - моята любимка - Z.T.

цветомироо,иди си заври главата в морето или в искъра и не я вади поне 3-4 минути-така ще се решат доста проблеми...

Разказаха май играта на тази баба Цветомира! Цветомирке, де се буташ между шамарите и се опитваш да викаш на бялото черно, да агитираш като като едновремешните комунизи?!

Ами Америка, кво да кажеш повече?! кажи му американец и не го обиждай повече! Пълни боклуци и без да ми се обиждат тук във форума емигрантите, които са на майната си, но основно пълни неудачници напускат родината си. Не вярвам някой нормален човек да иска да напусне България. И аз бях за 2г. навън и разбрах, че нищо не е такова каквото ти го описват. Не, благодаря!

Даа, не всеки става за емигрант стойте си в Бг

Цветомира, виж цифрите и остави хората на мира! Явно са те изтървали от някое болнично заведение или ОФ клуб. Всички потомци на другарите живеят там! И продължават там да емигрират! Милиони от цял свят мечтаят за там, а ти крякай на воля, като жабок от блатото на социализма!

А какъв % се получава от тези цифри и населението на света??? Не са много кандидатите за зелена карта а на всичкото отгоре и "компютъра" им се развали както всичко останало от "великата америка"

Мен не ме интересуват цифрите, глупак! Какъв социализъм, явно истината боли. Не видях някой емигрант в чужбина, който да има повече от това, което мнозинството има тук. Разбира се, че няма да ви хареса, но това е факт. Там бачкаш като луд и за кво? За същото, само че си никой.

ахахахахахах! Да бе! Точно така! Навярно защото сме толкова ограничени, хиляди български младежи са сред най-успелите студенти в университети в чужбина! Нормално е да не ти е ясно каква е разликата - между миенето на чинии в България и Англия няма много разлика, но виж в образованието, здравеопазването, културата, условияата на живот, възпитание ..... и още мнооого неща има МНОГО голяма разлика и трябва да си ненормален за да НЕ я видиш след 2 години!

Когато кажеш, че харесваш Русия например заради културата и, хората и така нат веднага си черен русофил, антибългарин и всички определения, но кагато става дума за САЩ, Сащ forever, най велики били, колко са супер........жалък български народ! Вървете там при негрите, мексиканците и еврейте да ви взимат парите! Аз съм европеец и се гордея с това и за мен Европа е много по forever от любимата на някой държава САЩ.

Хубаво е, че се гордееш с това, но научи български, например как се образува множествено число.

Да не би този "гаф" да е резултат от гафа на Волен Сидеров?

прибери си вересиите.

печелиш приз за най-неадекватно изказване до момента.

Значи има голям наплив за тия зелени карти. За една такава се борят 300 души по мои сметки. Т.е. шанс 1 към 300. Друг е въпроса, че според мен не е съвсем лотариен принципа. Няма начин да не оглеждат добре данните на кандидатите...

Принципа е лотариен между предварително добре огледани кандидати!

Точно писано! Не знам кое е лотарийното в случая? Всичко се разглежда предварително-дали си работил в БГ на държавна работа, дали имаш роднини в Америка, дали те си плащат осигуровките,работят ли. А иначе лотария му казват.

Никога не бих кандидатствал за Зелена Карта за САЩ.В Канада по си струва.

Аз пък познавам трима човека, дето заминаха още в далечната '89 и '90 година за САЩ и сега се върнаха. Имали много заеми да връщат, а нямало как, та затова се прибрали тук, след 21 години емигрантство

АЗ пук познавам няколко десетки, които си стоят там и не си идват даже за лятото. Имали заеми да връщат, но си ги връщат и си живеят прекрасно.

И нямат пари за билети....

Ха , грешка в програмата дрън дрън, тъпака, който я е пуснал я е омазал.

САЩ е велика дьржава и най доброто место за живеене е там. Европа е много пренаселена и вече не е така привликателна.

То в УСА не е пренаселено, ама в щата Монтана, в Калифорния е бати и ужаса.

това не е случайно:ДДД

Така маи е по добре след обещанията на чалмите за кървав джихат , Вярваите ми никои няма да постави бомба в Тирана докато Америка я чака много неприятно лято всички малоумници ще се юрнат да си усигорят място до мохамед

Я сега европеецо преведи думичката УсигОрят, понеже нещо не я разбрахме...

Не публикувайте и не си губете снимка: ще я получите на следващия ден върху валидна зелена карта.

Голям гаф и вместо да поправят грешката адекватно, те минават с едно "извинение". Мислех, че такива абсурди се случват само в нашата мила родина...Грешка - грешка, но последствията не трябва да ги понасят участниците в лотарията, а тези, които са допуснали да се случи това.

поредния, който си мислел, че гафове стават само у нас, а навсякъде другаде по света е цветя и рози.

на това се казва дурява хората излезнаха и си признаха грешката ,добрече не се случва в бг че иначе никога нямаше да се разбере *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Честито на "печелившите" и късмет на всички при новия тираж. Най-вече на тези дето след томболата са си изтрили ID номера от регистрацията.

прАдня боя

Ай стига... Тая година ще пускам и аз! Дано да не ме прецака компютъра само...;)) Мечтата ми е Детройт :)))

побързай, докато не са го затворили този град ала mad max стил :) Виш градовете с най-много престъпност в сащ.

А ти виж и другите там с най-малка престъпност и още ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, КОИТО ТИ ДАВА АМЕРИКА ЗА РАЗЛИКА ОТ БГ.!

Ми той нали затова отива