ВМЗ-Сопот иска още поръчки от САЩ

„България е лоялен член на НАТО и отговорен производител на качествено оръжие. За нас дългосрочното партньорство със САЩ е важно“, каза Божидар Лукарски.

Обратно в новината

Коментари - ВМЗ-Сопот иска още поръчки от САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Амуниция" се казва на конската сбруя, каквато едва ли може да се купи от Аресенал. Българския превод на английското "ammunition" e "муниции" и по-точно - "боеприпаси". И какво общо има НАТО с търговските сделки ? Имат нужда от боеприпаси по руски стандарт - ще им ги произведем, само да си платят. Интересно е на кого ще ги препродадат, но това е друга тема.

Досега българското оръжие се закупуваше от амарикански и саудитски фирми, и по неведоми пътища след това се появяваше при джихадистите. Пък се и оказа, че ЦРУ обучава "умерени бунтовници", които с нашите оръжия стрелят по жилищните квартали на Дамаск и Алепо.

Orbital АТК произвежда и ускорителите на твърдо гориво за SLS . Тази система среща сериозни критики в САЩ заради високата и цена . Ако цената на 4 ускорителя от совалката е равна на два от SLS, груби сметки показват че SLS с тези 4 ускорителя би извеждала с 35 % по - голям товар на ниска орбита прi 25 % по - голямо стартово тегло. Дали това е възможно , ако се изнесе производството на тези ускорители у нас.

Ей, така да беше и с комбайните или консервите, а то бомби..

а кво става пускането на оръжие за популацията в магазините, а? за края на септември като свърши работата по къра, ша има ли достатъчно пушкала и джепане на народни цени, а?

Позор! България търгува със смърт!

Я от пентагона да кажат, на кого точно дават или продават българското оръжие в Сирия !? Съмнявам се да го дават на Сирийците или на Турците. Още повече на Руснаците . . .

ivo10

Хайде сега! Задаваш въпрос, на който знаеш отговора. На ИДИЛ го дават, разбира се. Въпросът е само дали е с пари или без.

На ИД продават рудки оръжейни фирми!

ivo10

И какво търсят във ВМЗ американски търговци на оръжие от две години насам?

Брейййй.... Много спецове и по темата с пушкалата и джепането. Няма лошо. По приказките и коментарите сме царе. Нямаме равни не само в ЕС, но навред. А иначе за пушкалата и джепането не се приказва. По-добре да се работи тихичко. Аре стига приказки! И това е индустрия. Като да правиш компоти, ама да бомбират капачките. Някой да не знае какво означава бомбиране на капачките? Във всеки случай не става дума за силиконови бомби нали? Това като жокер.

Нашата оръжейна промишленост е реализирала сделки със леко стрелково оръжие и боеприпаси за ОСЕМСТОТИН МИЛИОНА ДОЛАРА!Сега разбира се те отново предпочитат Българският си съюзник и нови парични потоци от САЩ и Саудитска Арабия ще се влеят в Български предприятия.Българският бюджет ще бъде подкрепен с данъци,а много хиляди българи ще получават високи заплати и осигуровки! Това разбира се е много зле за антибългарската пропаганда на Путин и агентурата му която се стреми да съсипе България!Всичко хубаво което се случва в Родината е като отрова за Путин и путлерастията!

Русфилистици, хайде сега седнете и решете кое ви устройва!:) Хем плачете, че България имала преди 1989 пазари за оръжие в арабския свят,а после ги изгубила...хем сега плачете, че получаваме поръчки за производство на оръжие и муниции..пак за арабския свят:) Кое точно ви устройва? Я, да чуем:) Ааа..сетих се...да произвеждаме оръжие и да го изнасяме ама на когото Русия ни каже, нали?:)) Е..сори..няма да стане...България е в НАТО!:))))

Много бързаш. Тия до сега само Карловски кебапшета мачкат от скарата. Като има нещо насреща тогава ще говорим....

Да го произвеждаме и да го предаваме на Русия, а те да ни го плащат, колкото те си искат. Също и суровините да купуваме на цени, на които те искат да ни продават. Въобще пълна колониална зависимост :)

Имаше един подскачащ полуидиот,който се казваше Филип Димитров,който беше толкова тъп,че заяви следното:"България няма да изнася оръжие за терористични режими". Така ние се изтеглихме от арабските оръжейни пазари и ги загубихме. САЩ веднага се настаниха в опразнената от нас ниша и нашите оръжейни заводи останаха без поръчки. Сега се молим на Чичо Сам да ни подхвърли малко трохи/поръчки/. Та въпросът ми е: Всички седесарчета ли са толкова тъпи?

Бай Ставри, а защо не попиташ американците и германците защо не създадоха пазари за нещо добро за България?Американеца и НАТО като ти дават тези поръчки те те правят съпричастен и дори и да се опиташ да протестираш за нещо те ще ти кажат- ти също взе участие. Колко майки трябва да загубят децата си, жени остават вдовици и т.н. Ако някой иска да скача от прозореца да се утрепе това не означава, че и аз трябва да га направя. Нека новите съюзници се потрудят да дадат работа която е честна на тези държави които полъгаха да им повярват.повярват

Та на въпроса:Всички ли седесарчета са тъпи. ДА , аз един от първите заблудени ти отговарям.Да е имало кой все в тъпата ми глава да ме буха с дръжката на знамето което веех по митингите.Даже малките си деца водех с мен , та да омилостивявам комунагите / превратаджии /да не стрелят по нас. Първите години в провинцията си беше страшничко.Е , доволен ли си ?

И този мръсник сега е коституционен съдия мамка му еврейска.

Братовчед на Рада Дълбоката. И двамата с роднини в Израел.

"Гордейте се, че сте българи! Не отстъпвайте от род и родина! Не се продавайте на Америка за пари!"

Продавайте се на Русия без пари!:)))))

АМА ТИ ОТКЪДЕ ПЪК ДА ЗНАЕШ,КАТО НЕ ЧЕТЕШ ПОВЕЧЕ ОТ НЯКОЙ ЖЪЛТ САЙТ!!! ВАНГА НЕ Е КАЗАЛА НИЩО ЗА РУСИЯ,А ЗА ФАЩ!!!

Защо България се чуди, че и натрисат толкова бежанци? Продават се оръжия та хората да се трепят като мухи. Ще кажете сигурно, че ако не сме ние то друг ще произведе и продаде.И така никога няма да спре злото. Такива работни места ли създават американците в България? Ама то акъла на тях им е толкова.

Що да не свърши американската помощ за ИДИЛ. Пак ще натопят България като навермето случая Сергей Антонов - Бог да го прости. А предния катил - да гори в АДА, дето Агжа го гърмя, а после му ми копитата иги целува едно извинявай не каза на Сергей Антонов!!!

По Програмата за закупуване на нестандартно оборудване и амуниции, кой се въоръжава в Афганистан и Ирак?

един вид- 'умерените' главорези от идил да не се притесняват. оръжие ще им доставим

та ние отдавна сме им доставили по заръка от кремъл

А за нас българите оръжие има ли ?

Петролът ударил тримесечното си дъно на пазарите. А унас горивата се вдигат заради Отпускарския сезон. ТИКВАТА прибира парсата.

Епа гадно си е, цената ниска, акциза малък, за т'ва винетка 1,5 пъти по-висока и биуетче 1.6 пъти по-скъпо.....

Аре стига плакали за тая винетка, бе цървули нещастни! Ееееее....30 лева по-скъпа за 1 година...за 1 ден ги изпивате тия 30 лева, ама не спряхте вече 10 месеца да виете за тия прословути 30 кинта! Ебати мизерните цървулаци!

Hяма значение от къде ще падат мангизи, важното е да има поръчки: руски, американски, африкански, се тая. Eдинственото лошо нещо в тези, или по-скоро за тези заводи сега е, че няма работна ръка. 3аради това се налага да наемат цигани, които обаче са опасни с пороците си и с неграмотността си. 3аради такива неуки мангани стана една фатaлна експлозия преди няколко месеца. Явно, че българският народ не е достатъчно гладен, за дa се хваща на работа в оръжейните зааводи, където заплатата е над-средната за страната. Безработицта спадa, но има и доста насладисване.

ВМЗ произвежда оръжия по руски стандарт и по руски лицензи (вероятно вече изтекли.) САЩ не купуват оръжията за себе си, че да се радваме че имаме редовен клиент. Те купуват оръжията за страни, където вече руското оръжие се е наложило - за унифициране и за използване на еднакви боеприпаси. А това означава Ирак, Сирия, Либия и изобщо там където има умерени джихадисти. За тях е всичко това. Но чичо Сам нищо не дава даром. Насреща очаква резултати, от които си връща тези пари с печалба и с лихвите.

Страшно разкритие направи!:))) Гениално! А Русия как го прави? По-различно?:))))) За други страни? За Андора и Сан Марино?:)))))

Вечна дружба с Ердуганя.

Абе, око не беше ви опазил задника, каквито сте "юнаци", ама само пред клавиатурата, не знам сега от какво положение щяхте да натискате клавишите. То не се е разминало, така, че ще видим.

Като почнат да гърмят тук и там ще запеете друга песен.Американците купуват и продават на ИДИЛ старо руско оръжие и боеприпаси от нас, така като препродадат нашето оръжие за тяхна сметка ,разбира се ще ни наложат да купуваме техните боклуци,двойна изгода ,разбирате ли.

Къде е Пеевски, Делян - български депутат изчезнал безследно за една нощ? Някой да има поне теза по въпроса?

Липсват ти платените митинги "КОЙ" ли?

колко пари изкара на "платените" митинги. тъп ли си или ти плащат? или и двете

Тоя пък "платени митинги". Много мразя смотани и страхливи мъжлета. Бойко направо ви е кастрирал, само той е мъж във вашата партия, останалите сте харем от послушни и неразсъждаващи женички.

Що не си го н....е отзад. Какви митинги, бе тъпаци. Само митинги са ви в празните глави. Питам си сериозно, аз съм гражданин на тази държава и не ми харесват мутренските вони. А такива "подръжници", като вас са ми най-гнусни. Ясно!

Програма за закупуване на нестандартно оборудване и амуниции - що бе, със стандартно оборудване в Афганистан не става ли? Не стават ли американските пушкала или причината е съвсееем друга? После да не слушаме, че еди-кой си преврат или терористичен акт бил направен с "руски автомат Калашников"?

питай руснаците за Афганистан ... изнесоха се в ковчези

преди три дни в Украина по време на тренировки гръмна една минохвъргачка, има убити. Нещо подобно било в България преди няколко месеца. Има ли връзка помежду тези две събития. Сигурно има, затова идват да понаучат нас да правим минохвъргачки , които да не се взривяват.

Когато преди няколко години, по времето на първото правителство на Борисов ВМЗ стачкуваха, нямаха поръчки, не се плащаха заплати, троловете квичаха, че държавата не правела нищо. Квичаха, как демокрацията е съсипала оръжейната индустрия. Сега купувачите идват на крака, ама защото са американци, пак вой до небесата. И също така, "съсипаната" българска оръжейна индустрия в момента е зарината от поръчки. А, и да питам, когато Русия продава оръжие, това е добре, а когато България продава, е зле, така ли?

защото Русия получава много ама много пари, а вие вярвате ли , че България ще получи поне един лев за продадено оръжие в този случай.

ГЕРБ всъщност направиха така че всичко което сме търгували с Русия от Оръжия до какво ли не да се прехвърли за САЩ. За България няма лошо, но проблема идва от това че нямаме независимост. Дали Русия ще ни влияе или САЩ, разлика няма, винаги ще е лошо за българина. Да не говорим че САЩ в момента е по-голямото зло, защото там освен деградацията имат за цел всяка една част на света да е нестабилна и с конфликти. Особено съседите на Русия... От КГБ с 300 000 члена, минахме на ЦРУ, НСА, ФБР, масонски и тайни организации и всичките частни военни компании на САЩ. И в 2та случая България е прецакана. А ако някоя от тези държави наистина се Интересуваше за България, щеше да помогне младите да остават в държавата, да има учители и лекари, защото от това зависи бъдещето. А от както сме в Европа и с ГЕРБ, точно това беше унищожено ;) бъдещето... Не казвам че БСП/ДПС е по-добре.... със сигурност не е, но да не бъде човек сляп как ГЕРБ също унищожава България като всяка една партия до сега...

Малка поправка - ГЕРБ не са слепи, а ...корумпирани. Просто става дума за пари. Много пари.

Руските подлоги полудяха. Нищо, нека.

По - добре "руска подлога", отколкото безмозъчен гъзолизец помяр.

Кое му е по добре? Обясни бе ?

Че камион със 170 прасета се обърна край Шумен ?

Кои са прасетата? Новината хубава ли е или животните са истински прасета. Е дори да е така, пак е повод за радост, някои ще хапнат свинско.

"Гордея се" с евроатлантическите ценности,изповядвани от правителството Му. "Гордея се",че атентатите в Париж/и не само/ бяха извършени с наше оръжие. "Гордея се" заради братската ни дружба със свидната американска рожба ИДИЛ. "Гордея се",че след толкова взривове във военните ни заводи,работниците/и семействата им/ продължават да търпят раболепно. Толкова гордост,че чак ти се плаче! А един/недалечен/ ден с българско оръжие ще бъдем убивани и ние-обикновените българи. Да живее "доброто"!

Това е истината за жалост. Пък както се вижда по коментарите, разделението е все още толкова силно. Все още има малоумници които ще казват "Русофили, русофоби, американофили" и прочие.... Някои консерви все още живеят в миналото и въобще си нямат и на представа света колко се е променил, какво става сега и кое е най-голямото (за момента) зло....

За какво са им на Козяците, некачествено комунистическо оръжие? Много чудна работа

За некачествени конфликти!!

Дават резултат конфликтите, я по Европа кво е готинко.

Мотат се тука, за да спипат Ердоган и да пазят г-н Борисов, който им служи вярно.

А ако производството на вмз отива за идил или ал-кайда ?? Има ли контрол ??

преди въоръжавахме садам, кадафи... ма пари не видяхме. Сега поне американците си плащат

Не видяхме,защото Соломон Паси реши да опрости 2 милиарда долара дълг на Ирак към нас.Така щяла да се възстанови по-бързо страната.

КАТО ЗА БАЗИТЕ ЛИ ?! ИЛИ КАТО ЗА ЗЛАТОТО ?! АМЕРИКАНЦИТЕ СА ИЗВЕСТНИ С ТОВА,ЧЕ НЕ ОБИЧАТ ДА ПЛАЩАТ ТОКУ-ТАКА ! ВИЖ ИМ ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ !!! ПРЕДПОЧИТАТ ДА ОТСТРАНЯТ "КРЕДИТОРА"!!!!

Като не разбираш не пиши, не сме видели пари - 700 милиона долара само от ВМЗ годишно, без да броим - другите от ВПК...баси неграмотните тролове...

Има, има. Ето сега ще го проконтролират. Успокой се и ходи си легни. Всичко е под контрол, вярвай ми.

Както пише списание "Jane's Defence Weekly" в статия на Jeremy Binnie "Iraq Receives Bulgarian D-20 Guns", министерството на отбраната на Ирак на 13 януари 2015 г. е разпространило съобщение за получени от България помощ от 18 броя 152-мм буксируеми гаубици Д-20 съветско производство.А по-рано през септмври 2014 г министерството на отбраната на България е съобщило и за решение,с което безвъзмездно предава от своите запаси на правителството на Ирак за борба с Халифата партия въоръжение и боеприпаси на обща стойност около 3,58 млн долара. В същата партида влизат и около 1800 единици стрелково оръжие и повече от 6 млн патрона. Съгласно българско заявление, транспортирането и предаването на това имущество на Ирак е било със съдействието на " партньорска страна" (разбирай, САЩ).

Е...а ти!

Предишния път когото американци се навъртаха към наши военни заводи имаше взривове. Сега какво да очакваме, как ще ни изклатят за пореден път братята по оръжие; то не бяха учения, то не бяха бази на НАТО на наша издръжка, да не говорим, че точат златото от земята ни, с което ние българите, които сме една шепа хора можехме да си живеем като царе. Сега за какво са се довлеки.

Прости, тъпи и сервилни управници, еле пък тоя зализания от сдс мошеник !

КОГАТО ЯНКИТЕ НИ ПОТУПАТ ПО РАМОТО ЗА НЕЩО! ТОВА ЗНАЧИ,ЧЕ МНОГО МРЪСОТИИ СМЕ СВЪРШИЛИ!!!РАЗБИРА СЕ В ТЯХНА ПОЛЗА!!!

най- после се сетиха... уж партньори, а поръчки няма- това е добро начало- народът ни хляб да яде, че в този район това беше поминък на хиляди семейства

И благодаерение на тяхния поминък сащ си внася петрол срещу оръжие и много хора даже и живот нямат не поминък. Ако не се спре въоръжаването на джихадистите с оръжие нищо добро не очаква света защото те вече са като хлебарки из Европа ама сащ не налазват защото няма как да ръфат ръка дето ги храни

Джихадистите се въоръжават от Русия. Ние въоръжаваме Ирак и кюрдите.

Вазов още е написал На руските воини О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем и тоз път сърдечно, горещо. Но взорът ви свети зловещо Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славях за подвиг велик и чудесен, високо ви ликът поставях във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно пµ любим я ния. За тоз кумир ние се бием и с чужд, и със близък упорно и няма ний врат да превием пред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея! О, как би желал, братя клети, свобода и вам, и за нея, кат нас да живейте и мрете! ТАКИВА РАБОТИ!

АраПско ноШче в Еврогейския ЗЪГ насред църквата

Друго от Вазов явно незнаеш , но поне ако имаш нещо между ушите помисли , кога , защо и какво ти казва с това стих. Прочети си 6_тия стих. Какво ти говори. В всичките си песни , посветени на Русия , Вазов се прекланя пред подвига на братушките , паднали за нашата свобода , но когато през Първата световна ни изправят срещу руската в Добруджа / срещу Освободителката / , да той пита ,, О, защо сте вий тука,,но не се отказва от написаното за прослава на Русияи им заявява , ЧЕ ОТНОВО БИ ЖЕЛАЛ ДА ГИ ПОСРЕЩНЕ СЪС СЪЛЗИ И КИТКИ И ДА ГИ ПРЕГЪРНЕ:,, и пак не ви мразим / НЕ КРИЯ : ОБИЧА ВИ ОЩЕ НАРОДА / Народа , доведен от тогавашните политици до чудовищния парадокс да защищава с оръжие свободата си от своите освободители.Нещо да прилича на днешния ни ден?????????

...е като ни е толкова качествено съветското оръжие, произведено във ВМЗ Сопот, а пък ние като лоялен натовски партньор правим доставки за конфликтните зони, защо трябва да си превъоръжаваме армията с щатско такова?! А защо демократичната прозападна опозиция в Сирия и бойците срещу ИДИЛ в Ирак не искат американско оръжие?! В крайна сметка, кой е крайния получател на това оръжие и защо само САЩ, а не Русия може да прави такива доставки...нали и Русия и САЩ се борят срещу ИДИЛ?! В Сирия сме известни като държавата, която въоръжава ИДИЛ. А защо Украина не си купи оръжие от нас огициално, а трябва да минава през САЩ?!

Даваш руското оръжие в ръцете на главорезите и говориш по медиите че Путин е виновен. Тъй правят хората с новите ценности. Учи се брато! Учи се!

Щото съветското е евтино за произвеждане и лесно за ползване. Американските са по скъпи и по сложни. В края на крайщата и ЦРУ си прави сметката...един калашник 200 долара един м16 1000 долара...по добре калашници да подарява тогава ;) После имаш и амуниците...по тея региони по лесно се намират 7.62 от колкото 5.56.

Ние си ползваме наше оръжие и никой не е искал да го сменяме. Единствено става въпрос за самолети, каквито не се правят във ВМЗ.

Аре бе лицемери, когато рассия прави оръжие и е втора в света по производство и продажби, е ок, но когато ние правим е лошо. Защо? Защото не се употребява за целите на руският империализъм?

Сега разбирате ли какво е правила леката кола с български номер в Сирия?

Събирала е кинтите....то с нея повече от 4-5 съндъка с пушкала не моеш откара.

Ама 4-5 сандъка с кинти си е бая кинта нали?

Хора произвеждат оръжие, с което да се избиват хора...

Американците заплащат милиони долари на нашите фирми за това оръжие за да не се налага да нарушават ембаргото и да наливат пари на режима на Путин!Естествено путлерастията е в гърч!Добрите новини за България и българската икономика са бич божи за тях!

СРАМ! За това ли ни трябват САЩ или ние на тях?

ще те гали с перо и ще ти налива безплатен безин и газ както едно време

Гостите ДА НЕ ХОДЯТ В АЛИНО! Че там стават инциденти.

Не е ли малко странно точно Вазовските Машиностроителни Заводи (ВМЗ) да произвеждат оръжия за врагът на Русия. Доколкото си спомням дядо Вазов беше писал разни неща от рода на "Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота! Руска сила, руска воля, руска кръв и руский пот ще избавят от неволя наший падналий народ." Такива работи.

но след това Вазов се е поправил и е написал доста истини за алкашите.

О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости?

LeGrandTulup

Пропуснал си обаче и продължението: "И пак не ви мразим (не крия: обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно по любим я ния."

vasil

Това е от П.Р.Славейков. За благодарност единственият му внук,който има живи потомци,Стоян, е убит от комунистите след влизането на Червената армия у нас.

vasil

За тия с минусите-това е факт,харесва ли ви се или не.

Пак ли ще подаряваме оръжие на Ирак ?

Да, на ислямистите от ИДИЛ и Ал Кайда им трябват още оръжия и амуниции, и техните американски господари ще им ги осигурят!

Оръжия му продават от бригадата на Путин

В момента във военния завод Арсенал работят около 12500 души и работната ръка не достига. "България не изнася оръжие" - това каза ББ, когато се заговори, че продаваме оръжие на ИД. Какво се произвежда в нашите военни заводи и за къде се изнася? Със сигурност договорите с американските ни партньори за засекретени и никой няма да се отчете пред народа.

То па едни страшни пушкала :) Калашници малко гранотомети и амуници..всичко това евтино разбира се по СССРска технология вече на 1/4 век и без лиценз :)

Да се въоръжат групировките от орки в Европа?

"Българската отбранителна индустрия има сериозен капацитет. САЩ разчита на качествените боеприпаси, които България произвежда", заяви полк. Мойзес Гутиерес, ръководител проект към Програмата за закупуване на нестандартно оборудване и амуниции." В последното изречение се крия Гявола...а то е, що сме ние за Америкат и Запада като цяло..."за закупуване на нестандартно оборудване и амуниции." Като ключовата дума е "нестандартно"....туй сме ние за тях! Първо ни накараха да си съсипен оръжейната индустрия а сега се сетили като им дотрябвало нещо по "нестандартно". И по точно, евтини пушкала с които ЦРУ да оборудва главорезите по С. Изток.

оплакваш се, че има работа и поминък за България? КОй не произвежда оръжия?

sonibvc@gmail.com

Моля ти се! Хич дори не се оплаквам. Нека има. По добре така отколкото хич. Просто да не си правим илюзи за кво иде реч!

И борбата против ИД, аз мисля че този завод захранва всички терористични групировки създадени от САЩ.

Не е само той, предполагам, че Арсенал - Казанлък също се занимава с това, тъй като само там се произвеждат българските автомати и картечници!