САЩ и Турция се разбраха за Северна Сирия

САЩ и Турция ще координират действията си в Сирия, каза съветник на турския президент.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Турция се разбраха за Северна Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия изостави кюрдите.....

Взимали са оружие от сащ, но последните клекнаха а Турция. Акл бяха взимали от Русия, щяха да имат защита.

Хммм... Странно. Лаком и кръвожаден лъв (САЩ) пуска апетитна мръвка (трасе на нефт и газ и нефтени находища) на прегладняла хиена (ердоганска Турция), ей така, щото се уплашил... Звучи като за вътрешна употреба в Турция.

TIREX

interesno Русия ако счете че аляска е заплаха за националната и сигурност и навлезе с войски там? или в украйна?

Може да пробва- Рапторите от базата Елмендорф само това чакат.

руснаците да забравят. В ДъмбАсс войната трае вече 4та година, а в Крим нещо отсъстват руските банки.. странно..

Хамериканците клекнаха на султана!

Явно, че за да те уважават не трябва само дупене. Нашите дупедавци да си направят изводите!

Дупедавците дето се дупита на Путон ли?

прощчаь, вова! навсегда!

Ердо: Разбрахме се, човека каза "Ша видим"

Администрацията на Обама заложи на губеща карта в Сирия и Украйна. Сега виждаме развръзката в близкия изток. Следващо поражение на американската дипломация е Украйна.

Разбраха се, че не се разбират.

Кюрдите бяха използвани хвърлени на кучетата. така се случва с всеки решил че е добре да е ортак на ФАЩ

Кюрдистан го съсипва русия, сащ. Разбрахме се за паре с турците и германците. Никой не му пука чу турците нападат чуждите държави.

Демократичния свят, демократично мълчи и си затваря очите.

От всички 329 души , 328 да цивилни жертви. Ама за тях всичко що е кюрд, е терорист.

Американците пак се показаха като врътлив женски орган и това ми било "висша" дипломация .

За нази нема опасност.Четвърти македонски флот е дислоциран на Охридското езеро и от там държи всичко под контрол

Тук у Дира са най големите разбирачи по световната политика.Тва танкове ракети свръхзвукови самолети от сичко разбират.Даже подочувам че всичи световни политици от тук черпят с пълни шепи.Аз ако съм на дира ще сбирам милиони от САЩ РУСИЯ ЕС КИТАЙ да им давам да четат тука най висшата дипломация и политика

СИЧКИ ТУК СА МНОГО НАЧЕТЕНИ

за начетини че са нема спор саде де га пишат праят мноо грешки ама ко да прайш човещинка

Най-лошото за американците е, че турците утрепаха няколко американски съветника и разбомбиха един център на морски спец. части. Там е пълна каша ...

Путин е супер играч. Тръмп и Ердоган да се разбират както искат

Супер играч по кво....по казачок ли ? Щото политически и икономически докара Раша до тотална изолация и стегнация......даже на зимните олимпийски игри и знаме няма да имат като нормалните държави....ей такъв играч е Путьо :)))))

Аве чирако, Ъм ти къде си на тия олимпийский игри ве, или те у Корея даже не занят , че има такава държава ве?хахаха 95% от американците също не знаят че тебе чирака те има нейде из глобусите и територииите на света, толкова си тъп и незначителен ГУРБЕТ-ТУРист!мбухахаха.

Що ти влиза и излиза за руснаците ? Ти нали си добре , а те са технологично зле ? Или си като комунист - искаш да наложиш твоята истина на другите .

Ей много умници тук. Истински геополитически експерти. Смърдят ви чорапите, битници. Американците пак си изиграха картите и Ердоган им помогна.

Нищо ново под слънцето. И запада и русия си затварят очите и оставят турция да си прави каквото си иска. Това, което върши турция в кипър, сирия, ирак (и въпрос само на време и на балканите) не е позволено на нито една страна в света, освен двете свръхсили. Всички охажват турция и се правят на разсени единствено заради географското и разположение. Контрола над проливите и достъпа до близкия изток. Затова и путин след сваления самолет сви перки и се прегърна с ердоган. Затова и тръмпи, въпреки великите му приказки, клекна. А пък поведението на европейските лидери пред заплахите и изнудванията на анадолеца е направо жалко.

нека да дойдат турците на балканите, само да не започне по традиция и третата световна от тук.

Путин дърпа конците и на Ердоган и на Тръмп. Ако ги остави, може да се сбият, а това ще забави мирния процес в Сирия, който се ръководи от Москва

Дърпа ти единствената мозъчна клетка.

Джуджи, Путин събра очите на Тръмп и го пусна срещу Ердоган. А Ердоган утрепа, без да му мигне окото, няколко американски съветника

Само не разбирам на какво се радват русоробите ?? САЩ и Турция си изиграха театъра добре с кюрдите, Турция имаше мотив да влезе в Сирия и изгони от нея част алкашите и сега отново са заедно със САЩ в Сирия. Какъв е успеха на Раша и какъв е провала на САЩ ??? Аз виждам точно обратното тука - Раша мята бомби за нищо и сега е безгласна буква, докато Турция и САЩ ще свалят Асад до месеци !!!

Да ама целия свят призна за победител Русия

Nikolai Vasilev

колега този реиган винаги е свирил по свирките на родшил и рокфелер така че тизи драскач е от нпото на хранилка !!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Кой цял свят ?

За какъв победител ??? Какво победиха ??? Скоро беше 3-я път Раша като се изтегли пак от Сирия и обяви победа. Колко пъти още ще побеждават, че вече ни омръзнаха техните победи, които май са само на плейстейшъна

Много искам да ми обясниш как тая всепризната победа се отрази на живота на обикновения руснак.

да ама сорос не е америка има родшилд рокфелер и т.н а те завалиите се дали милиярди да се направи русия газов хъб на света защото са видели от къде грее слънсето а не на празни лакърдии на уса президенти !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ердо удари такъв шамар на перуката че тя се уля да се перчи колко са големи !!!!!!!!!!!!!!!!!!

След поредицата звучни шамари получени от Москва, Вашингтон удари ново дъно...

Искрено се смях на тази новина! Аз предпочитам да почакам по-конкретни действия. Засега - преди няколко часа кюрдите с американско оръжие буторясаха турски хеликоптер в Арфин. Това е реалността. А вие четете ли, бе хора?! Калън е на длъжност "специален съветник и говорител", прессекретар на султан Ердоган. И той - прессекретарят, говорителят, обсъждал (?!) с Макмастърс и решил въпроса с оръжието?! Няма МВнР, няма президентски съветник на Ердо по сигурността, та са опрели до говорителя?! И то кой -Калън!? Дето изобщо никога не се е занимавал с нещо извън религията и свързани с нея неща... Няма си Ердоган други професионалисти, та оставил Калън да решава въпроса!? Ха-ха-ха... Че то, още бушува скандала след разговора Ердоган - Тръмп. Турците сложиха в устата на Тръмп таква грандиозни обещания, че даже държавния департамент излезе с официално опровержение! Само руските медии и тролове в социалните мрежи, които твърдо и открито плюят кюрдите и подкрепят турците и лично Ердоган повториха турските пропагандни глупости. Е, сега - на втори тур и нашите вече се включват.

Да не си на първа линия на фронта? От къде такова инфо? А и да се свали хеликоптер не е много трудно.

Ха-ха-ха, нов тупаник по ващингтонските помияри!

тъпак ... ред беше на турция да ви поклати , след като краварите клекнахте пред иран и ким ... ха ха ха

Кво стана с хитрите ходове на Путя и гениалната му политика....хахахааааа.....Турция винаги ще е срещу Колхоза и винаги ще е до САЩ. Това си го набийте в чугунените глави. Турците не са като нас тъпунгери, да лижат задника на Раша. Много добре знаят кво правят и затова дръпнаха толкова напред и като икономика и като армия и във всичко. А ние робуваме на руснаците и тънем в мизерия

Стига си пищял бе.Специално ти не робуваш на руснаците, а миеш чинии и чистиш кенефи в Канада, доколкото знам...нали бившия ти аватар беше "Canadian"...:)

Шило

Русия печели. Този път, победата и идва сама, на крака. Докато Ердо и Дони се трепат, Асад и Русия печелят.А Дони и Ердо аркадаши няма да станат.

Аз какво ви казах преди 2-3 дни? Че турците ще победят в конфликта. И че янките посрамени ще подвият опашка и ще отстъпят пред турската сила. Освен това за тях Турция е най-важният партньор в НАТО. Каквото и да направи Ердоган янките ще го преглътнат и ще се примирят. На колене ще го молят да ги пусне в Инджирлик. Краката му ще целуват. А за кюрдите пък въобще да не говорим. Турците са корави мъже и ще ги бият на всяка крачка. Това не са ви западните солдати от третия пол, дето треперят като замирише на барут. Турците се бият като лъвове, големи юнаци са. Трудно ще им се опрат някакви си кюрди. Те англичаните биха при Галиполи, какво остава за кюрдите.

Абе не беше ли преди около седмица когато Бойко откри постояна авиолиния с Азербайджан, че не помня...щял да доставя газ от хъбчето си на Азербайджан и те клекнаха;)

Няма по-големи проститутки от американците, днес продават на едните, утре на другите, после на всички...

ВИНАГИ САЩ, ЕС и НАТО накрая прецакват своите съюзници и верни слуги...ама ВИНАГИ...Никога не е имало изключение... Могат да се дадат стотици примери за това.Така,че да се готвят ББ и ГЕРБ с Истанбулската конвенция...Хем им е ред,хем им се пада...

На верния руски съюзник Сирия къде си и Голанските възвишения? Египет още ли е съюзник? Югославия къде е? Куба и Венецуела цъфтят ли?

Орлин Данев

Ще ти отговоря подробно в реда по който си ги описал: 1. Сирия е ИЗКУСТВЕНО създадена държава,каквито са и Украйна и бивша Югославия. Бащата-Хафез ал Асад и синът Башар ал Асад ВИНАГИ са били приятели на СССР и Русия...Русия се интересува изключително и само от тази територия на Сирия, където се намират хората от династията Асад-АЛЕВИТИТЕ и ХРИСТИЯНИТЕ,а именно Латакия,Тартус и Дамаск. Останалите племена от джагали, населяващи територията на Сирийската пустиня НЕ интересуват нито руснаците,нито самия Башар Асад.Важен за руснаците и за техният приятел Башар е само излазът на Средиземно море и Левантийските находища на газ и нефт.

Орлин Данев

2. За Египет...ДА ,Египет продължава да бъде един от главните съюзници на Русия и руснаците прокопаха ВТОРИ СУЕЦКИ КАНАЛ!Руските туристи продължават да ходят на плаж в Хургада и Айн Сукна на Червено море.

Орлин Данев

3.Югославия на Йосип Броз Тито. НИКОГА НЕ Е била приятел на СССР. Югославия беше от така наречените НЕОБВЪРЗАНИ държави и клонеше винаги с подкрепата си на Запад. Югославия и Албания тогава бяха приятелки (плюс Румъния), като и трите поддържаха Китай...Тогава СССР и Китай бяха в доста обтегнати отношения...."Резултатът" от тази политика на Югославия е ясен. Затова е вече "бивша" република Югославия...

Орлин Данев

4 и 5...и накрая...Да, и Куба,и Венецуела продължават да бъдат в "руския лагер"...

Орлине......тъпунгере вмирисан....точно Раша е тая която предава приятелите си.....най-прясното събитие - Украйна. Малката сестра на Раша.....братския украински народ....какво направиха алкашите, ве галош ??? Разораъжиха я пред 20г, казаха че ще и бъдат гарант за националната сигурности и какво стана ??? Взеха и територия и я нападнаха. Не ми дрънкай тъпотии ами виж добре продажника Раша....

Хапчетата! Редовно! Щото като не ги вземаш, започваш да си измисляш. Украинците, излизайки от състава на СНГ, обвиха, че стават неядрена държава. Разпродадоха останалите им от СССР самолети, танкове и други гръжия и започнаха да се "предлагат" на САЩ и Запада. Но нещо не им се получи. За да "се харесат" още повече на краварите, започнаха да правят провокации на руснаците, надявайки се, че търпението на по-големия брат ще е безкрайно...

първо моля постсъветския сайт дирбг да не трие коментара ми и втора моля русомършите да не бъркат желаното с реалността, ще ви блъскаме навсякъде докато не ви оревъзпитане да станете нормални и културни хора? които да не крадат държави.

Вие соросоидите в последно време започнахте да изпитвате все по-силни сърбежи отзад!Затова по-добре си блъскайте по-здраво силиконовите играчки в задния двор...че само това ще ви остане като награда!Всякакви други победи ще си останат мираж за вас :)

Нагледно виждаме трагедията на един около 40 милионен народ. Разкъсан на няколко парчета след разпада на Османската империя, вече над 100 години различни "благодетели" насъскват "обладаните" части от него да се бие срещу свои. А Турция е най-нагла - тя просто обявява, че няма такъв народ.

И кюрдите вместо да си вземат поука и да застанат на страната на по-силните и печелившите- Башар Асад,Русия,ИраН (Персия ) и Хезболла...какво направиха? Заложиха отново на "куците коне" от САЩ, ЕС и НАТО...Никой не им е крив на кюрдите...сами си избраха грешния "отбор"...

сащ вече не са геополитическа сила и никои не ги взима за сериозно...

В числото на 229 убити бунтовника в Африн са включени и двама висши инструктора от САЩ. За това американците са готови на компромис

Не само това. Онзи ден Турция бомбардира базата на американските спец части в Манмадж.Ер Рияд са снимали и Ал Джазира даде видеото. Базата ведно с намиращите се там американски тюлени е направена на дроб

Ама много си тъп бе брат'чет. Може да се бомбили базата, но без тюлените, щото ако беше истина Тръмп сега щеше да бъде изгонен от Белия дом. !

По скоро някой руски ,,освободител,,наемник може да е изпарен от терците или кюрдите!

Помощ за народа на Африн ??!! Че какви хора живеят в Африн, не са ли 95 % кюрди ?? е КОЙ тогава ще им помага, Турция ли ??? баси педерасткото изпълнение ... до сега кюрдите се биеха срещу Ислямска държава, сега трябва да се бият срещу Турция ... друга ислямска държава, впрочем.

Кюрдите комунисти на Йоджалан сгрешеха когато ЦРУ ги купи за пари и сега ще плачат....

ти мислиш ли с главата си ??? АФРИН е в СИРИЯ, а Йоджалан оглавяваше кюрдите в Турция ....

Кюрдите нямат право на претенции за територии, защото те са арменски територии от Езерото Ван до Коня. Кюрдите са активни участници по избиването и обирането на арменците ,ведно с турците. Те са ни братовчеди и казват мама, къща, тояга и т.н. но са мюсюлмани

Застани до един кюрд и попитай някого дали вижда прилика .... обзалагам се че и за 6-ти братовчеди няма да минете! Също така, нито един от генетичните анализи до момента не показва някаква такава близка връзка ... МАМА знаеш ли още колко народи казват ??? А ние като казваме КИБРИТ братовчеди ли сме на турците ?? сбъркана ти е логиката ...

Хахаха краварите клекнаха и пред турците

туй е сметка без кръчмар

Кръчмарят вчу у друг.Продава само водка.ака ги да изпият царевичното уиски и анасонлийката и после шах и мат както в Крим

Кюрдите отново изтеглиха късата клечка, затова и нямат държава, нелоялен съюзник никой не подкрепя.

Кога ли ще чуем за "изкореняването на терористичните групировки, заплашващи националната сигурност на Турция, и оказване на помощ на народа на Шумен, Кърджали и Хасково". И че Турция и САЩ са се разбрали и ООН и ЕС няма да се месят във вътрешните работи на Турция.

За 50 години американска окупация ,разбрахме ,че САЩ са оросбу девлет/кур..ка държава/

Не е честно така...ти спомена за народите на Шумен,Хасково и Кърджали (народът на Хасан Азис и Цвета Караянчева Ердоганчева), ама нищо не спомена за народите на Омуртаг,Тервел,Кубрат, както и за народа на Разград-това е народът на бизнесмена със звучната българска фамилия Домузчиев ! Бива ли така бе аланкоолу? :)

Цялата територия на Близкият Изток и Северна Африка е почти без облачна покривка и е доста подходяща за денонощно наблюдение от сателити. Въпреки това нито един американски спътник не беше забелязал денонощно преминаващите камиони с петрол между Турция и Халифата! Въпреки ,че терористите можеха много лесно да се локализират чрез интернет и телефонните мрежи, те спокойно си посещаваха уеб сайтовете и пропагандираха за ИДИЛ....

Шило

Много тактично бе, дир! Подходящото заглавие е: "САЩ клекнаха на Ердо и изоставиха кюрдите". Нищо, сега пък, те ще приемат правителственото предложение да допуснат сирийската армия и да станат част от нея. Пък, в замяна, може да получат някаква автономия.

Обясни моля, защо САЩ и Турция се договарят през главата на джуджи?!?!??

Шило

Договарят? Доколкото стана ясно, янките клякат. Едностранно отказват да доставят оръжие, зарязват кюрдите, а Ердо просто мърмори :Машалла, мистър, машалла". Не знам кой е джуджи, ама от цялата работа ще спечели Асад. Изоставените ще отидат при него, а са си доста добре подготвена военна сила. Езва ли ще простят на Ердо и на тюркските бандити от т.нар. ССА.

Късно е вече за такива действия. На 20.01.2018 година Русия предложи на кюрдите да се присъединят към правителството на Сирия и към правителствената сирийска армия. В този случай Турция се ангажира да не предприема никакви военни действия на територията на Сирия. Но кюрдите със съдействието на САЩ отказаха. САЩ им обещаха ПЗРК. Дали ги доставиха.

Мащалла, бе гьонсурати! Големите застъпници на международното право, борци за права на човека, прасетата и кокошките. Само едно ме радва - с всеки изминал ден арогантността на геополитическите курви води бута към нов ред.

За събития сварзани с Турция чакам анализа на Мелихата не вярвам ни на стрелки, Пуц-ини и тем подобни които "знаят" по няколко езика па са забравили и българското !Мелиха заповядай !

нещо краварите умирисани взеха много да се съгласияват ... ха ха ха с ким се съгласиха , с иран се съгласиха сега и с ердоган ... ха ха ха

здрасти братва :) на този боклук >>> съм давал 5 пъти телефона си и не смее да се обади ... ха ха ха мишката е животинка за разлика от него ! мишката си търси сама прехраната за разлика от него !!! платен умирисан трол !

:)))))))))))) скрий се бе плужек

ето виож се бе цървул ...давам ти името си и тел си номер и другите да се убедият че си лаино ха ха ха а да видим сега кои е плужек и кои9 се крие : 1 438 969 3171 VASCO

Как САЩ и Турция се разбраха за Северна Сирия, като Сирия е суверенна държава. Американските удари в Сирия са агресия срещу суверенна държава в нарушение на нормите на международното право. Турция няма право да вкарва войски в Сирия и да води война на територията на суверенна Сирия.

американските удари бяха срещу суверенна идил! нормално е да ревеш за тях

15.01.2015 г. - ИДИЛ продължава да завзема територия в Сирия, въпреки близо 800-те въздушни удари на американската военна кампания. През първите два месеца след американските въздушни удари, около един милион сирийци, които преди това са живели в области, контролирани от умерените, сега живеят в области, контролирани от екстремистките групи на Ал Нусра или ИДИЛ, според CDS, позовавайки се на разговори с европейски дипломати, които подкрепят сирийската опозиция. САЩ директно подкрепят Ислямска държава"

6 години Щатите и великата им коалиция бомбардираха ИД с възглавници, а на практика прикриваха платформите с нефт на Маккейн за Турция и оттам за Европа. Покупка от ИД по 17 долара и продажба на дъртата блудница от 54-72 долара за барел.Известни са снимките на Ал Багдиди с Маккейн и сина на Ердоган гл. мениджър на фирмата. А Ал Багдиди лежа в Гуантанамо. Цру го извади финансира и той създаде финансовата империя на ИД

Северна Сирия е пълна с кюрди,все едно северозападна България с цигани.Що турците да не трепят тази измет от лицето на земята?

Как не те е срам да говориш така? Точно па ти, потомък на неизвестен кюрдски тираджия.

Затваряй си устата, турчине! Рано или късно кюрдите ще ви отмъстят.

Лесно!Ердоган се задължава да спре сраженията с кюрдите,а САЩ се задължават да не им додават разузнавателна техника и противотанкови оръжия! Путин и Асад мигат на парцали!

За 50 години американска окупация ,разбрахме ,че САЩ са оросбу девлет/кур..ка държава/

Обора се досети,че с Турция не е България! Краварите разбраха,че ако продължат доставката на оръжие за кюрдите на стойност няколко милиона долара,губят турския пазар за няколко милиарда! А бялата мечка Путин само това чака! Въпреки това аз мисля,че краварите ще ,,тъкат на два стана" хем ще доставят пушки на турците,хем с посредници на кюрдите,а нека тези балъци се гърмят !

Прав си, а вовата захапа бибата.

дефакто турця вече не е член нато, камо ли пак със сащ