Джон Кери: Турция да реши каква роля иска срещу ИД

Защитата на сирийския град Кобане не е стратегическа цел за САЩ, но идеята за буферна зона между Турция и Сирия заслужава да бъде разгледана, според Джон Кери.

Обратно в новината

Коментари - Джон Кери: Турция да реши каква роля иска срещу ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ставате все по жалки и смешни Какво да реши Турция ? ТЯ ВЕЧЕ Е РЕШИЛА ДА Е В БРИГС, А ВИЕ ОЩЕ СЕ ЧУДИТЕ НА КОГО ЩЕ ПРОДАВАТЕ ХАРТИЙКИТЕ КОИТО ПЕЧАТАТЕ !! СКОРО ПЕЧАТНИЦАТА ВИ ЩЕ ФАЛИРА И ВАС НЯМА ДА ВИ ИМА! ВИЕ СТЕ ПОРЕДНАТА ОТИШЛА СИ БИЗСЛАВНО В ИСТОРИЯТА ИМПЕРИЯ!!

На Джони му е удобно някой да му избърше дупето ама като гледам няма опашка от желаещи...

След,като реши проблема в Украйна,кери се захвана и с ИД.Турция трябвало да решава... ами нали сте натовци.Не може да се справите с чаршафосаната банда, а плямпотите за световно лидердство.

Време е турската армия да си изпълни ролята,за която беше създадена- първо Сирия,после- Иран. Стягайте се,братя, скоро и ние ще играем Дунавското хоро.

в скоро време и у нас война, щом турците са замесени, става доста страшно

това звучи точно така-"нЕма не искаш, келнер, дай две бири"....

иска главната роля за Турция... и според МВФ скоро ще я има. Турция е в новите 7 ,които испревариха старите 7 .

ПРИ НАС ГО ОБЯСНИХА ТАКА : - ТУРЦИТЕ НЕ ДАВАТ НА КЮРДИ ДА ОТИДАТ ОТ ТУРЦИЯ В СИРИЯ ЗА ДА СЕ БИЯТ С ИЗЛЯМИСТИТЕ - ТУРЦИЯ Е ПОСТАВИЛА УСЛОВИЕ - ЩЕ УЧАСТВА СЪС СИЛИ В КОАЛЦИЯТА АКО И РАЗРЕШАТ ДА ПРЕВЗЕМЕ ТУРСКИТЕ ГРАДОВЕ В СИРИЯ ОТ АСАД И ГИ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ТУРЦИЯ

На дилпоматите от "другата страна" не им е удобно да кажат точната истина- те искат да спасят един град от ислямския фундаментализъм и затова говорят за буферна зона. Минидил са убийци, които превземат земя и заграбват имущество и хора. Затова трябва да бъдат превзети с цената на конвенционална война. Сега Турция е в изпитание и няма място за отказ пред Щатите. А и е време Турция да навлезе в Сирия и да прогони миндилите далеч от Дамаск. Но трябва ясно послание към Дамаск, че се навлиза с цел прогонване на терористите. Има един въпрос- на коя страна всъщност играят миндилите?

Изцяло на американска и турска такава:-).

положението става доста заплетено, като гледам Заблудените аМЕРикански Щети по някое време ще се молят на Иран, Русия и Хизбула да спасяват ситуацията, която забъркаха и ни я натресоха близо до нас....... идиоти

Обама и НАТО да помолят Путин за помощ. За 10 дена проблема с чалмине ще е решен. Заиш, каква ислямска република ще им даде. Но май ние трябва да му се помолим, защото ей къде е Сирия и границата и с Турция. Както съа тръгнали тези ислямисти до 3-4 мес. могат да дойдат и до България. Ердуган няма да си мръдне пръста за да ги спира. Те сега ИД работят за неговите идеи. А американците и другите гей войски от НАТО няма да се справят с тези главорези.

Абе хора радвайте се че вълната се спира от турците иначе дойде ли тук само за любов ще се говори

българите спасяват Европейците от араби и после - османлии, този път самите европейци разсипаха каквато и да е защита

Турция въпреки очакванията на САЩ едвали ще се включи активно срещу ИД тъй като идеите в Турция за въстановяване на Османската империя съвпадат с тези на ИД, при което Ердоган може да стане Султан или Халиф.

Така е. Затова очаквам до 50 години да имаме война САЩ - Турция. Пак по същите причини както сега с ИД.

Екатерина Велика е германка ;)

В действителност, може ли някой да ми обясни, какво по точно значи буферна зона. Може би някакъв вакум, в който не се случва нищо лошо. Или пък зона, където турците мислят да се настанят безпрепятствено.

Джон Кери е майстор на плоската дипломация. Не му убягват никакви очевидни неща. За другото - хич го няма! Добре че е Лавров , че да има някакъв лъч надежда за неизбухване на ТСВ.

има в момента политика на страхливците! Танкковете им стоят на няколко стотин метра и не помагат на курдите, защо те са им уж врагове - че 13-15 милиона живеят в Турция. Значи могат, но НЕ ИСКАТ а си гледат само СИИРА.....

Драги Джон, хич не ни дреме за миндилите, защото ебола вършее наред. Трябва да затворите границите и всички да ви последват. И да си мислите, че няма да има паника тя вече също е на дневен ред. Ако не поумнеете, после ще затваряте цели градове.

Шило

А какви са стратегическите цели, г-н Кери? Защитата на Европа от терористи сред тях ли е?

Ми в Кобане каси уиски ли ще намерят?

ИДИЛ се държат май сърдито на САЩ.Да не би ЦРУ да им дължи пари за услугите в Сирия ? Да не е за това цялата работа с рязане на глави пред камерите ?

Отново САЩ показват че са идиоти, можаха да създадат, обучат и финансират чудовището ИД, а сега кюрдите да се оправят сами!!! Всъщност америка казва че спасяването на стотици хиляди човешки живота и спазването на човешките права не е неин приоритет! А какво ли е важно за нея тогава?!!!

Тихомълком да се избимат стотици и хиляди етнически руснаци в Украйна! Те това е важно за тях за да се наместят там! Синчето на вицепрезидента на САЩ Байдън е вече член на управата на Нафтогаз заедно с бившия полски премиер Квашневски!

Буферната зона е кюрдската автономия в Сирия. Джагалите, турци ще се бият с армията на Башар Асад, целта им е да се унищожи кюрдската автономия заедно с населението и. Помагат им Израел и САЩ. Разни педалоиди тук пишат възхвали за евреите от САЩ. Простотия и примитивизъм.

Горките турци живи да ги оплачеш. Както доказа историята, като си имаш приятели, като американците нямаш си никаква нужда от врагове, направо те вързват на фльонга. Благодарение на "съюзническите" жестове на американците, турците сами си говорят.

Признат грях, половин грях: - Мъничко се забавлявам от ситуацията, защото тя доказва колко е прав българският народ като е скептичен към прехвалените атлантически перковци.

Кво не ти е ясно в ставащото. Ако искаха досега щяха да ги наврът в мечи г7з. Просто ги насочват лекичко в местата населени с кюрди, да им пуснат малко кръв. Иначе ПКК си беше напът да отцепи доста голямо парче от Турция и заедно с кюрдите в Ирак и Сирия щяха да обявят независимост.

Съвсем скоро ще има Нов Кюрдестан и нищо не може да спре това бъдеще! САЩ пуснаха 2 ядрени бомби в Япония и японците още си имат държавата! Кюрдите са упорити и се борят за своята независимост, затова и ще си я получат, защото я заслужават!

Чакайте, наивници да ви защитават тези, ако не сме им стратегическа цел. А ако пък сме, ще ни млатят с бомбите. После ако остане нещо от нас, ще се намери такъв тиквеник като Бойко и Плевньо да им издигне паметник.

скАкалЛец

Култов момент от делото срещу Слободан Милошевич :"само мало да ми попушите курац... и да изедете сва говна коя сте изасрале"

Това не оказва чест на американците, щом като отказват да защитят един кюрдски град от набезите на освирепелите главорези на ИДИЛ. Може ли да си представите десет годишни деца с пушки в ръце до своите майки да защитават живота си? А ако съпоставите тази картинка с България? Хората молят за помощ , за да ги спасят, че едва удържат положението, а американците чакат Турция да реши. Днес едни чехи чух на улицата в Прага като разговаряха, че ако минат ИДИЛ през Турция, то ще стигнат и до Чехия. Хората са загрижени.

АТАКА е реакция на имунната защита на българите, а Волен е нашият апостол

леле бате закъсал си го с тая телевизия не им се връзвай па на тия ве. яж повече плодове и спри да пушиш долно качество :)

Приятел, може ли да ми кажеш по точно, какво не ти харесва в телевизия Алфа. Само тя винаги говори истината, цялата истина и само истината.

Защо никой не напада руската военна база в Сирия м?

От къв зор да я нападат. Това е база за ремонт на кораби. Кво ще спечелят - електрожен и клещи и някоя празна бутилка от водка.

Може да е празна бутилка от водка но е руска......капиш:))))

се правят само по веднъж.....

А вие с Обама кога ще решите какво искате? Унищожете ги тия около Кобане, да се стреснат другите; щото да пръскаш бомби на стотици хиляди квадратни километри няма ефект! Аман от некадърници, още цели две години трябва да чакаме американците да си изберат истински президент!

истински като путин, а?

може би турците чакат деребното диктаторче да ги посъветва какво да правят

Къде е БУФЕРНАТА ЗОНА между Турция и ЕС? България вероятно, ами ЕвроГейци, финансирайте една СТАБИЛНА граница между Турция и България, поне ЗАДНИ*ИТЕ ви да са запазени. България пари няма за това, ама "умни политици" разрушиха това, което имахме, не без ваше съдействие.

Ами трябва инициатора който я създаде да бъде унищожен

признава,че разиграват театър и САЩ раздава ролите.

Лицемери... долни