Ердоган поиска от САЩ да екстрадират Гюлен

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова днес САЩ да екстрадират проповедника Фетхуллах Гюлен, когото той смята за отговорен за извършения снощи метеж.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган поиска от САЩ да екстрадират Гюлен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

valentor

чия ли умна тиква, е провокирала изстъпленията върху войската, в частност обикновените войничета. Това ще се плати на 101 % . Като искаш трепи генерали, ноо с войската не си прави п иш к а.Много скъпо струва. Очаква се включване.

от тези събития са Ердоган и Путин! Случайно ли стоплиха отношенията си във финалната фаза на подготовката за преврата?

Военния преврат - лошо скалъпена турска сапунка с известен сценарист. За съжаление с косвени жертви.

сОРОСОИДИТЕ ДО ВЧЕРА ПЛЕДИРАХА тУРЦИЯ ДА ВЛЕЗЕ В Европа ПРИ 3% еВРОПЕЙСКА ТЕРИТОРИЯ.сЛЕД ТОВА КВИЧАХА ОТ РАДОСТ, КОГАТО АМЕРИКАНЦИТЕ ИМ НАРЕДИХА ДА СВАЛЯТ ОТ ЗАСАДА РУСКИЯ САМОЛЕТ. СЕГА ОТНОВО КВИЧАТ НЕИСТОВО И НЕ ИСКАТ САЩ ДА ДАВАТ ГЮВЕН. ПОТУРНАЦИ В ПОТУРИ, ТОВА СА ЕВРОДЕБИЛИТЕ-. БЯХА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ДЕБИЛИ, НО СЛЕД БРЕКЗИТ ОСТАНАХА ЕВРОДЕБИЛИ. КОГАТО АМЕРИКАНСКИТЕ КАТАЕФАЛКИ ЕС И НАТО СЕ РАЗПАДНАТ ЩЕ СИ ОСТАНАТ ТУРКОФИЛСКИ ДЕБИЛИ КАТО ПРАДЯДОВЦИТЕ ИМ

ПИЧ - ВЕРОЯТНО ОКОЛО ВАС ИМА АПТЕКА - ИДИ И СИ КУПИ ТЕРМОМЕТЪР ДА СИ ПРЕМЕРИШ ТЕМПЕРАТУРАТА, И НЕЗАБАВНО СИ ИЗПИЙ ХАПЧЕТАТА - ДНЕС СИ ПРОПУСНАЛ, И МАЙ НЕ САМО ДНЕС...

Ердоган много добре знае,че няма да получи Гюлен,но в случая е важно да трупа дивиденти пред народа си с тези призиви, да притиска Обама, да се покаже като човек, който търси доброто за страната си, но му пречат и по този начин го ''принуждават'' да взема непопулярни мерки срещу друго мислещи, опоненти, журналисти, да въведе отново смъртното наказание и т.н. и т. н.! Що се отнася до Гюлен, то той е един трън за Ердоган, който от Белия дом нямат намерение да вадят! Даже от време на време ще го мърдат, така че, Ердоган да си знае. Един коз в повече на никой не е излишен!

На този човечец (с която н и запознаха нашите медии) той е по-опасен и заклет ислямист от Ердоги. Ех, този ислям, до каква степен може да подмени човешката същност на хомосапиенс. ПС. Всъщност такива като този не вярват в пророка и лунния бог (Аллах), а просто го използват като средство за власт и контрол на тълпите. Колкото по-невежа и примитивна е тълпата, толкова по-лесно се управлява чрез подобни манипулации като бог е един (Аллах) и всички други са неверници и трябва да бъдат вкарани в правия път, или безмилостно наказани, и бог ще ни възнагради за това. А няма по-опасен човек от този, който е готов да умре в името на нещо! Тъкмо това се проповядва на муслимите и ги превръща в удобни зомбита в нечии ръце.

someone

с ердоган турция ще стане като сауди арабия и ислямска държава, ататюрк ще се обърне в гроба, туркини с черни бурки, покрити лица, шария закон, убиване с камъни за изневяра, това идва с него.

Няма основание да иска каквото и да било от САЩ султана! Зад опита за преврат стои самият Ердоган, лошото е че са накарали войници да излязат уж за преврат и по заповед на споменатият по-горе, са избити от крайно десните ислямисти, излязли от джамиите на улицата по заповед на Ердоган. Лошо е когато, играейки си с живота на младите хора, някой иска да си възвърне загубения авторитет. И ще отговори ли султана защо измете близо 3000 съдии от цялата страна? Те военни ли са бре Ердогане, превратаджии ли са?

Преврата е 100% инсцениран! Ако ще се прави преврат в авторитарна държава няма нужда да се разхожда армията показно! Стига само един снайперист да елиминира фигура 1 и се обезсилва Партията на султана! Оттам нататък военните ще имат формално основание да въведат ред! Като го гледам как спокойно се разхожда вчера Ердито съм абсолютно сигурен в инсцинировката! Пък и народа бил зад него - то като гледам едва ли излизат повече от 20 хиляди души - в малки държави като Черно гора могат да съберат толкова привърженици . Това с "хората по улиците" и с голямата подкрепа по изборите го видяхме в Великобритания колко е имагинерно!

Какво сега - ще има ли пак съвместни заседания на българското и турското правителства? Борисов ще вика ли "аркадаш" на Ердоган? Как върви натовското учение в Черно море - справяне с криза на остров( т.е. полуостров - Крим)? Да не стане някой резил - метежния кораб "Явуз" да не е избягал при натовците. :))). После как ще се обясняваме пред "аркадаша" :)))

КОЛЕГА БАЛКАНДЖИ ВИЖДАМ ЧЕ СЕ СТАРАЕШ ДА БЪДЕШ В ЧАС С НЕЩАТА.МОЖЕШ ЛИ ДА ОПРОВЕРГАЕШ БОЖИДАР ДИМИТРОВ КОЙТО КАЗА ЧЕ ТОВА КОЕТО СТАВА Е ТЕАТЪР?И АКО ДА КОЙ ЛИ ЩЕ Е СЦЕНАРИСТЪТ.

Това, че ердоган си бил организирал преврата е нелепа глупост. САЩ искат да имат послушни, корумпирани политици. САЩ стоят в дъното на това, те отглеждат Фетула Гюлен, който стои като паяк и дърпа нишките на паяжината, която е изплел, на САЩ не им харесва, че Ердоган иска да играе самостоятелна роля в Близкия Изток и че се сближава с Русия.

Тълпата реже главата на един турски войник в Истанбул - напишетете на латиница туркиш солдиер бехеадед и ще видите. На друго място - турски войници клекнали, скупчени като овце, с окървавени глави търпят издевателствата на тълпата. Турция е разполовена. Това е добре за нас защото сега ще се гонят едни други и няма да имат сили да ни заробват пак. Местан и Хафъзов - в кауша! Доживотни присъди!

балканджи , иди да видиш дали някой от нашите пази границата ни , вместо да пишеш това -онова !

балканджъ, споко бе чоджум, какво стана стресна ли се, ооо завалията... робската ти психика пак надделява...неизлечима болест..

Аркадаш "покемон", взимай балтията и - бегом към Истанбул да трепеш душманите на Падишаха! Горкия турски аскер - да бъде подлаган на унижения от градската паплач, тц-тц!

Нещо почна да ми се поражда съмнение. Почти 300 убити, танкове стрелби а единственото което се показа беше разваленото предверие на парламента. И уж армията силна пък по-смехотворен преврат не бях виждал, половината участници мислели че са тръгнали на учение? Дали пък някой не ни пуска пушилка за да се разправи с неудобните му?

едни мислят как да завладеят целия свят , а другите как да изпият кръвчицата на собствения си народ ...или едните искат разширение , а другите стеснение ! BG ще изчезне(изчезва) , ако не се събудим !!!толкова ни занимават с проблемите на останалия свят , та "забравят" да ни информират за вътрешния хаос, никой не осъзнава как турция е завладяла Pодината ни или никой не иска да го види ?

Ердоган излезе по умен от Кадафи и Садам и не се остави на западните мошеници да го изиграят.

няма споко

няма споко

link това е сайта на Фетхулах Гювен КОЙТО С ГО БЛОКИРАЛИ. КОЙ ГО БЛОКИРА. ТОВА ЖЕСТ КЪМ ЕРДОГАН ЛИ Е НА ДАНС И ДЪРЖАВАТА НИ. В сайта нямаше нико антитурско и антиердоган. СРАМ.

където са ни приели все са пропаднали, ЕС пропада, иде ред на НАТО

someone

мисля, че това е театър от ердоган - да си премахне враговете - ако военните наистина искаха преврат щеше да е много по-добре организирано, с много повече хора, не с една шепа воиници. ако толкова им е акъла и силата на турските военни значи са много зле.

като в стратегическа игра и game over

DA GO OCHISTYAT TOYA ERDOGAN.ZARADI TOZI CHOVEK SHTE ZAGINAT MNOGO NEVINI.

someone

ердоган с тези бити воиници, които ги биха с колани показно, желание за смъртно наказание не знам как очаква да влезе в европеиски съюз?

къде, къде?

депутати ли да ги направят?

В Турция ,армията и военните парадоксално са най-демократично и светски настроената маст от обществото ,които до сега успяваха да връщат държавата в светската и насока ,това е защото повечето висши военни са учили в западна Европа и Америка ,ислямиста Ердоган от години избива ,арестува и съди неудобните и инакомислещи офицери и генерали ,именно за това този преврат е по-скоро театър отколкото реален пуч ,защото султана през последните десет години наложи само негови мекерета на всички важни постове във войската ,просто няма кой да направи истински преврат.

дай го по простичко, военните протестъри се вързаха, че НАТО ще ги пази, ама нъцки

someone

ердоган все едно готви нова ислямска империя, а тои - падишах/султан. може да има повторение на превземането на велико търново от османците и ново падане под ислямско владичество, както е тръгнало.

Ако турците наистина си харесват ердоган, тяхна работа. Лошото е, че у тях стоят орди "бежанци" и нищо не пречи на властите да ги пуснат, да шантажират до безкрай Европа за още пари или визи.

Ердоганчо , мамин златен ; Разбра ли сега бе душко КАКВИ ПРИЯТЕЛЧЕТА зад океана си имаш ??? Ами то с таквиз приятелчета бе джанъм , врагове ХИЧ НЕ ТИ трябват ! Хайде сега да те видим дали наистина си толкова голям мъж , на колкото се бараш : Излез и кажи ЦЯЛАТА ИСТИНА НА ВСИЧКИ ! Излез и кажи , че в избягалия в Гърция хеликоптер е имало ЧЕТИРИ агента на ЦРУ ! Излез и кажи , в писмото си до Владимир Путин ТИ му написа ЦЯЛАТА истина за това КОЙ даде поръчката за свалянето на Руския самолет СУ-24 ! Та: кажи и на нас КОЙ даде поръчката ??? И Защо ???

Малей и простотия. ЦРУ ще сваля Ердоган с 4-хеликоптера ? Хахахаа

Що бе ? Те и Крим искаха да превземат с толкова ... Ти нали се сещаш , че ако Ердоганчо нямаше инфо в аванс и не беше скоротечно си обрал крушите от хотелчето , даже и един хеликоптер щеше да му дойде множко , щото щеше да го направи на кайма ! Както всъщност се пробва ... Та: въпроса е : ОТКЪДЕ Ердоганчо е имал инфо за предстоящия купон в негова специална чест ??? Смей се пак , де !

очаквах, че нашенските протестърчета ще заминат за Турция да помогнат в борбата за демокрация, ако не друго, поне някое минаре можеха да боядисат

След този пуч, вече ще има пълно авторитарно управление в Турция. - Това е само на една стъпка пред тиранията и Хитлеризма. ГЕРМАНИЯ ГЛЕДАТЕ ЛИ ВНИМАТЕЛНО? Не е ясно защо 2700 прокурори и съдии са остранени, те какво общо имат с пуча? И ако наистина са били въвлечени,как така тайните служби са го проспали?

що е то "авторитатитет", вероятно автоматичен tet a tet

Tet идва от Германската дума teat.

"Доган, Ердоган, това са различни клонове на голямата турска циркова фамилия. Изнасят редовни безплатни на пръв поглед представления. Обикновено участващите клоуни не се смеят, а плачат." От Тюркипедия

МВнР на Република Турция препоръчва на всички дьонмета, бивши български русофили да не пътуват по какъвто и да било предлог до Русия, понеже там ги чака Трибунал, Смерш, ГРУ, КГБ, а в най-добрия случай Сибир.

След обрезване и потурчване на българския вече бивш русофил му се дава почетната титла "Дьонме Йеничар Гьонсуратъ" и му се дава кутийка с юбилеен вазелин "Отечественный", произведен в милата им Масква.

Турчин, млъквай и върви да пишеш из анадолските сайтове! "Поручик" ли - де гиди миризлив чавуш!

Двете най-големи военни сили Русия и Турция ще се обединят срещу третата - САЩ.

valentor

могат , могат , да се обединят, могЪт да произведЪт най-нов модел прашка, може и задна

САЩ да си прибира натовските знамена и да се изтегля на запад

"....демокрацията не може да бъде постигната чрез военна акция...." Всеки здравомислещ човек е убеден в това. Това обаче не означава, че недемократите не могат да бъдат отстранявани с насилие - обичаен аргумент за намеса на западните демокрации е отсъствието на демократично управление. Примери колкото искаш - Либия, Ирак и много други.

Съгласно проучване на агенция Stratejik Arastırmalar Anadolu Ajansı 90% от русофилите в България, след подобаващо материално стимулиране биха били склонни да се обрежат и потурчат. Останалите 10% не можели да се обрежат, понеже нищо немало да им остане.

Нервен ли си?

Ердоган ползва социалните мрежи,за да призовава своите избиратели и фенове.Същите мрежи,които съвсем наскоро заклеймяваше,громеше и забраняваше. ???????????

Такъв театър, какъвто без устроен от Ердоган, е уникален. Турската армия излезе по-слаба от полицията. Даже въоръжена до зъби си предаде оръжието, защото мирното турско население я принудило да спре метежа. Защо така хуманно не се държи турската армия в Диарбекир спрямо курдите? Защото всички са послушни на кукловода Ердоган . И така си направиха акцията, за да свалят последните кемалисти.

Бе устроен. Ах този смартфон.

Един театър с много тежки последици за региона и света наоколо.Колкото и учудващо да е за мен най-добре го е обобщил един американски журналист: Friday nights failed coup was Turkeys last hope to stop the Islamization of its government and the degradation of its society. Reflexively, Western leaders rushed to condemn a coup attempt they refused to understand. Their reward will be a toxic Islamist regime at the gates of Europe.

от всичко написано разбрах само думата toxic и веднага я свързах с режима в САЩ

"ислямизация на правителството" , ,деградация на обществото" , "токсичен ислямски режим на портите на Европа" и всичко това съпроводено от подкрепата на западните лидери . Това е извадка от една статия, цялата много интересна, в която се отделя специално внимание и на действията на Обама подкрепящи цялата тази престъпна клика!

Калпав сценарий,лоша режисура,неизвестни артисти ...И носител на Златната малинка за творчество- с цялото ми уважение(за всеки случай)-Реджеб Таиб Ердоган

този, който организира преврата не е искал да сваля Ердоган, а само да го сплаши

По повод на аргументацията срещу версията за постановка на Ердоган за преврат с цел ликвидация на всички противници. Може да е разработка на тайните служби да подкокоросат шепа недоволни военни, които да действат твърдо и в решителния момент на преврата да се окажат в изолация.

Връзката на "Ислямската дъга" минава през Европекска Турция, Южна България, Македония, Косово и Албания, Черна Гора и част от Сърбия и накрая Босна и Херцеговина. Султан Ердоган е подготвил план за разполагане на концентрационни лагери за неверници - гяури, като е отделил специално место на русофилите. Ще ги обрезвал и след това ще ги заменял за мюсулмани от Северна България, която тогава се казва "Задунайская Россия".

След приема на сероквела, нивото на тревожност не намалява ли?

Ти си болен.

преврат - какво излезе: 1 армията се оказа 5 танка на двата моста в инстанбул, толкова и в анкара 2 самолети - нямало 3 хеликоптери - 4, един от които избяга в гърция с 4 агента на ЦРУ 4. Жива сила - я има я няма 5000 човека 5. ТВ - спрени неизвестно как 6. Соц мрежи - модерно използвани от ердо 7. Народа излиза да брани любимеца си

защо танковете са на мостовете ? възможно най централно място за репортаж и най много поток от коли за да бъде забелязан веднага. за чии буй иначе сте блокира мостовете така смешно ? жертви от преврат - 60 ???

Ердоган си прави фойрверки. Опитът за преврат е бил смешна театрална постановка, с лош сценарий, непохватни методи, малко изпълнители, доста жертви за лудо! В Турция се стрелят дьонметата, Ердоган набеждава изгнанника Фейтулах Голдщайн, че му е измислил уйдурмата. Същевременно ругае янките и чифуитте, че имат пръст в нея. Но се случи кюляф. Султанът ще се бетонира още повече, на път да стане фюрер с чалма! Тогава ни се пише лошо.

Нещо подобно, вероятно е имало някакво ядро на завера, което е било следено и провокирано. Аз си мисля , че преди да стане фйурер, някой мой брат от приближените му , ще го гътне.

Нека да размахва пръст на САЩ ама 99% от въоръжението на Турция е американско производство както се казва кучето скача според тоягата.

valentor

и в някакъв един момент спряло всичко. Всичко от ел енергията, през водоподаването, транспорт, комуникации,медии,навигации, свой-чужд...

това оръжие подарък ли е или е на заем?

Нито Гюлен нито Ердоган са подходящи за интелигентните мои турски братя. Реалността изисква ислямът да обвързан в политиката , това е подходящо за широките народни маси. Подкрепяме преврат направен от някой приближен на Ердоган, по мъдър от него. Играта с големите САЩ , Русия и динамиката с Европа е много трудна задача, Ердогана опита , но други трябва да продължат.

Тъй си е! Наш Бойко ще им дойде екстра

Тази година Ердоган ще се разправя с неудобните и свободомислещите. Догодина ще "опитомява" турските крупни предприемачи и ще мачка кюрдите. А по-догодина ще се опита да съедини "ислямската дъга" през Южна България, чрез пакт с Русия, подобен на този на Рибентроп-Молотов.

В понеделник ви чакам, за да заменим сероквела с рисполепт!

Долният резняк си спретна терористичен акт за да спечели изборите . Сега си спретна преврат за да добие абсолютна власт.Трябва просто да му се помогне по бързо да се срещне с алаха.

Когато му дойде времето, търпение и смирение, Аллах е велик........, но силата е на страната на синовете му.

САЩ сритаха гнездото на осите, твърдо убедени, че контролират ситуацията, убедени, че отглежданите оси ще жилят само по команда, но уви!!! Осите вече жилят навред и по своя воля и инициатива! Слушат САЩ само, когато им е кеф и на далавера! Тъпо е, но ние българите трябва да сме най-големите тарикати, ако искаме да спасим отново арменци, евреи, цигани, че и себе си! Ще има сблъсъци на диктатори в световен мащаб! Бойко се оказа пич и ме изненада приятно! Успех на българското правителство в спасяването на страната!

Сълзи, заблуди и пропиляни инфлационни пари! Борбата за спасението на долара съсипа света! Провалиха се всички елитни университети Харвард, Кембридж......... създадоха некадърни милиардери, може да им готвят добре в стола омари и да имат добър паркинг за елитните возила, но обучението за правене на пари е пълна - 0! Като унищожат света, къде ще си харчат хартийките в пещерите ли?!

Дали Гюлен има нещо общо с опита за"преврат"или не,е без значение за новия турски"демократичен"ред,който от вчера налага Ердоган.Гюлен е опонент.А за Хитлер и Сталин понятието"инакомислещ,опонент"не съществува.Ердоган е копи-пейст на споменатите.Дали оправданието е комунизъм,национал-социализъм или ислямизъм-пътят към ада,винаги е послан от добри намерения. Мъчно ми е за хиляди нормални,умни турски инакомислещи.Ловът на вещици там тепърва предстои.Демокрация ли!?Човешки права ли!?Справедливи съдебни процеси ли!?Родината на подкрепящата плътно Ердоган,Фрау Меркел,вече е изживяла подобни събития.

А сега мурзилажът е в затруднение. От едната страна е Ердоган, а от другата американците. При тази ситуация нема как да вземеш страна, а също така нема как да вмъкнеш некоя ода за Путин. Проблемно, а?;))

ти добре ли си, бе??? К'ъв Путин, к'ви 5 лв.??? Купувай вазелин и се подготвяй! Как пък все "умниците" като теб намират връзка с Путин!?! Страхът е големо шубе, а? Ай сега се изкажи, че Путин е виновен за изчезващите синьоглави щъркели! Като знам, че някои неща могат да се коригират със силикон, щях да ти предложа да си впръскаш малко в мозъка, ама после се сетих, че силиконът ще иде зян!

Правиш алъш-вериш с ИДИЛ, сваляш руски самолет, размахваш пръст на американците, после в учебниците ще пише И така се създаде кюрдската държава.

ооо пепи много сме хубави днес...имам пресен салам "леки" искаш ли...ти се откажи от фантазиите , истината е друга и вие сте в нея

Русофилите запяха нова песен-да живее руско-турската вечна дружба. И да не забравяме старите фашистки номера, използвани от в днешните диктатури в Русия и Турция-прави атентати и после, като ги "потушиш" се разправи с противниците си.

Ха ха той бил българофил. Соросоид на чужда ясла иначе българофил.Като си такъв защо не питаш Дира защо няма ни една статия за Рожен а той се откри и българското е там а от вчера Турция та Турция м ???!!!

Много спам за да се скрие, че САЩ стои зад този преврат. Чернилката супер некадърник и ще си плати! Такива ла забърка....

Нека заедно да защитим Едроган от враговете му! Аз си продавам имота в България, хвърлям си българското тескере и се заселвам с цялото ми семейство в Турция! Направи го и ти! Направете го целия ви род! Ердоган има нужда от нас в Турция, а не в България!

духаи супата...ти по скоро хващаи за татаристан или иран ,че тук си дразнещ

Чернилката, ще види черно море през крив макарон!

Прав ти път. Никой никого не спира в България.

Все повече се убеждавам,че атентатът е инсцениран от самият Ердоган с цел по-лесна разправа с инакомислещите и налагане на авторитарен режим на управление.

ДЪЛГ на всеки един турчин в България е да се ЗАСЕЛИ в Турция с цялото си семейство и да защити Реджеп Ердоган от враговете му, да подкрепи турската икономика. За Бога братя, Ердоган има нужда от вашата подкрепа! Помогнете му колкото се може по-скоро!

valentor

дирът, изтривалка имате ли ?

Умно и справедливо предложение! Да се види, че подкрепата не е само на думи, но и с дела! Групата да водят ДОСТ, ДПС, РБ и Сайвантов!

дълг на всеки българин е да поеме към татаристан или иран в бащините си места , че тук взеха да се фашизират и леко ни дразнят

Ами като "ви" дразнят българите, можете да си потърсите по-приятно место за живеене, примерно в Туция! Не сте длъжни да търпите да ви дразни някой, Турция е голяма! Българите друга родина нямаме, а на вас като не ви харесва, можете да си хванете автобуса! На мене като не ми харесва моя дом, си търся друг! Много е просто!

Дълг на всеки русофил е да се засели в Русия и да сърба путиновия борш там.