Тръмп има амбициите на Сталин

Амбициозните планове на Тръмп да възстанови производството на стомана в САЩ напомнят на амбициите на Сталин, пишат руски медии.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп има амбициите на Сталин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПО ВСИЧКО ЛИЧИ БЪЛГАРИТЕ СА ВСЕСТРАННО ПОДГОТВЕНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ЕКСПЕРТИ. СЛЕД ТЯХ ИДВАТ РУСНАЦИТЕ ЗАТОВА СА И БРАТСКИ НАРОДА

-Щирлиц, твойта икономическа политика е като Цар Бомба! Хвърляш я един път...И след нея не остава нищо! -За родину за Путину!

няма да се състои в това да отстояваме позиция , че хем сме преки наследници на съюз помежду Траки и Байкали (професорската партия на изследванията тракийските гробища и хълмове), към коята принадлежи Наш всекидневен обоновител Принц Трифонов (В ТРАКИЙСКОТО СЕЛО УХАЕ НА РОЗОВИ МАСЛА И ЗЛАТОВМЕСТО МЕД , КАТО И ПОДПАЛЕНИ фЕРАРИ-ТА В ДАЛЕЧНИЯТ ПЕРИОД "босненската война " , драскане по стени , прочее) . Така няма и да ни обулва илюзията , че - хич - имаме си избор ала министър-редседател Волен Сидеров : "сега чуем пряко пхредаване от фронта по ефирните канали на радиото Макачок , Урала , Вълшебноград" . Да речем , както и Професурата , така и вождеството , както на единия , тка и на другият , те си имат ли въобще , освен че ни ги импортират всяка вечер с Принц Трифонов , те ли си имат като политическо послание нещо по-реалистично-пластично с общата обстановка страната ? нямаме инвеститори , вместо това си отеглят. купиш учебник за този клас-година ; следваща година не използваем , защото "фалш" . Ям Бургери , вместо цяло парче месо , защото съм както тъпхунгър така и тъпбункър . или още веднъж за по-младото , с ЕГН след 1989 година : на ВАС принадлежи , какви да са "експертименти" . Ние , преди 1989 знаем , що е тъпхунгър така и тъпбункър. Желая Ви успех с занимавките около Пирин , Гинке , прочее.

и Хитлер...

Егати тъпото заглавие!

още нещо... в момента търсенето на стомана е малко над 90 милиона тона в САЩ. А производството е по-малко. Това, което се случва е, че местното производство не достига, а те ще слагат мита. Много ясно, че цените ще се качат, а следователно производителите на изделия от стомана, ще регистрират намаление в печалбата пропорционално на вдигането на цените на суровините. Естествено ще трябва и те да компенсират, ако разбира се конкуренцията на пазара им позволи. Е да жертваш индустрии с висока добавена стойност (напрактика почти всички ползватели на стомана) заради индустрия с ниска добавена стойност, каквито са всички "добивни" индустрии е меко казано малоумно. Освен това Тръмп за разлика от китайският президент не може да задължи стоманодобивните фирми да работят на загуба.

Въпросът не е дали ще възстанови стоманодобивната индустрия (щото е ясно, че това няма как да стане), а дали ще успее да унищожи останалият работещ бизнес.

Не е важно да произвеждаш стомана,а какво качество е и за какво ще се използва. Работна ръка имат но германците оставиха само производства необходими за военната промишленост,а Руснаците държат технологията.

Та кой ли ще отиде да работи в тези заводи?Щото американците,и особенно младите ,тежка работа не пипват. Пак ще са мексиканците.Не че ще има нови заводи.По скоро всичко това една забежка от ежедневните провали/проблеми на дементиралия пръдлю!

AbuTalib

Понеже нямам никаква информация какво ще представлява този "Град на Бъдещето" което Мохамед Бин Салман е замислил, ще се задоволя само с една прогностика, като изхождам от разбирания, че стоманата не се яде, нито се пие, а служи само на руските чугунени глави да възхвалят Курск во веки веков с техните танкове. Не съм си запазил линка към една информация, за една статия, в която се разказваше за един йога, който нито се храни, нито пие вода.Вече над 30 години. А живее само от енергията на Слънцето.В света имало около 3000 човека с подобни качества на оцеляване и всичките били щастливи от живота.В други статии от същата поредица се казваше, че можело да се изгради СОЛАРНОТО ОБЩЕСТВО. Звучи фантастино, ама ако послушаме уфолозите, може и да променим мнението си.До сега археолозите не са намирали никави останки от стомана по света, обработена и пригодена за живеене.Не са намирали нито останки от железобетонни блокове, в които да са живяли нявга хората развитата цивилизация на Земята. А това на свой ред ми даде основанието да се замисля и да оформя за мен самия някаква ей така работна хипотеза според която, предишни високо развити общества на земята не са живели в подобни бетонни жилища, унижожили са ги, и на тяхно място са изградили равномерно разпределени солани къщи. И така, когато са се сбили, не е останал никакъв спомен от тези къщи, стъклото е било претопено отново на пясък. Казах работна хипотеза ей така за да поддържа у мен любопитството към тази тематика. Бях почти забравил за нея, но след тази информация от Мохамед Бин Салман отново се сетих и си помислих, че този "Град на бъдещето" вероятно ще се строи само от стъкло, тоест от преработен пясък. Освен това, любопитството ми още повече се засили, като прочетох, че са замразили техните нефтени залежи.Веднага си зададох въпроса ами те живеят от този нефт, на самоунищожение ли се обричат? Но пък имат в обилно количество пясък, нали? Вероятно така ще се окажат нещата, не мога да твърдя, само предполагам, както казах в началото, само прогностика Освен това, идеята за премахване на разликата между града и селото напълно се вписва в тази моя прогностика, понеже производителните сили ще са равномерно разпределени, а не пропорционално на небостъргачите. Стъклени едноетажни творения /съкратено СЕТ/. Това е общо взето заглавието на тази футуристична прогностика.

AbuTalib

Дмитрий Лапшинов: 4 години не се хранех изобщо От Ник Сега Цели 4 години руснакът Дмитрий Лапшинов не слага и хапка в устата си. Пие само вода и е изцяло на енергийно хранене. После се отказва и минава на суровоядство, защото вкусовите му рецептори имат нужда от удовлетворяване. Последователят на 5 древни духовни традиции е изградил собствена Сварга. В интервюто с него разказва за срещата си с даоистките дългожители, наричани още безсмъртните. Как хора с онкологични заболявания се повлияват положително от специални техники. И какво да очакваме от предстоящото му скоро идване в България.

"Живите ж тыщу лет, товарищ Сталин! И как бы трудно не было здесь мне, Я знаю - будет много чугуна и стали На душу населения в стране!"

Капиталистите пак се осраха. Тая хАмерика отдавна е фалила и само фактът, че всички спекуланти живеят там - я спасява от гражданска война. Никаква стомана и алуминий няма да им помогне - капитализмът им изяде главите от чорапите.

а гордостта на комунистичската индустрия в момента е буквално предадена за скрап. Мисля, че са запазили само 2 домени пещи, в които се рециклира останалата част от комбината. И даже едната не работи от около година и половина.

Тъп въпрос, комунистическата простотия е ненадмината и ще пребъде във вековете.

valentor

удобно се пропуска да се каже коИ правят планът на йоската , коИ проектират изграждат индустриализацията, коИ 100 кораба докарват демонтирания завод , коИ технологии и образци въвеждат за производство, коИ инженери започват експлоатацията на построеното. Иначе сме много добри на пропагандния пръц

КоИ коИ не вежно важно че са гправили искат или не налди така братчед ....хих лизач мамин от лозенец

Малоумниците напомняне, Тръмп си изпълнява предизборните обещания , защото не Путин както им се иска на демократите му помогна да бъде избран а щати, като Пенсилвания например , бастион на демократитите но и силно засегнат именно от спада на стоманодобива.Тръмп прави нещо, човек който работи греши , но и върви напред. God bles USA.

Пендехо на испански "стабилен ,оранжев гений"

Освен Путин, никой не може да се сравни със Сталин по размах и амбиции.И по резултатност.

valentor

ще ви изчакат до когато успеете с гражданското производство=потребление , че каквото е гражданското-такова е и военното

че как ще стане Трумпф е джудже и далеч от Сталин - на втория поне името му е стоманено Джуга - желязо

от всичко което става покрай Тръмп си вадя изводите че такива черни като обама са се опитвали с десетилетия да отслабят американската икономика с някаква цел

Тръмпи е по-велик от Сталин, Хитлер, Наполеон и Тутанкамон взети заедно

бе ти пак си избягал ам атоя път кат се върнеш къв шок щи думна щи извръкнат очичките ама преди това ще те дам на Чингис хан от другата стая да те подготви ....))))

но не и от ББ

Имам изверстни симпатии към чичо Тръмп, ама ще види зор да стигне мустакатия. Между другото - един факт (който иска,да провери по нета по колкото си иска линии) - за "десетките милиони избити от Сталин" няма никакви доказателства. Документите говорят обратното - процентът затоврници спрямо населението при Сталин е бил по правило под този в САЩ... минус ВСВ - поради прочистването от предатели (власовци, сътрудници на немците и пр. боклуци). И за сведение - не можеш да накараш масово пандизчии да леят метал, това е висококвалифицирана работа. И иска ентусиазъм!

Ами провери си в "нета" колко е било населението на СССР през 1918 и колко през 1940. Има начин да се изчисли естествения прираст, но ти ще се самообразоваш сам и ще видиш, че простата аритметика е по-силна от научния комунизъм.

я малко да ни осветлиш че май съ устра

В САЩ няма ДДС за много стоки, а режимите в Брюксел и Берлин паразитират върху нормалните хора с този данък. Та и затова на англичаните им дойде в повече. А за нас сега е момента да се разграничим с разни Долчета и техните кумички Габриелки и Майделки - небългарки и да застанем на страната на САЩ и справедливостта. И да не повтаряме политиката на дебилите Филовци да обявяваме война на САЩ!

Путин ще надмине Сталин

Има шанс. Има и физическата възможност да избие много повече хора от Коба. Въпросът е дали ще си навие над наполеоновия комплекс или не.

ти ли си бе ---много ме кефеше как пълнеше гащите кат ти кажех, че имаш едно предимство пред мен - по-висок си с една глава и да внимаваш да не те лиша от него)))))

като подпише указ за модернизиране на пътната инфраструктура, очаквайте заглавие "Ще успее ли Тръмп да надмине Хитлер?"

Сталин е победител, а Тръмпи е жалък шоумен

Така е. Победи Германия, Италия и Япония. То и сега да ги погледне и сравни човек - от една страна победителят СССР, от друга трите победени държави. Благодарение на Сталин.

Тръмп и да бяга срещу Сталин, пак не може да го стигне. Вятърът ще го отвее на историческото бунище. Разликата е огромна. Сталин оглави обедняла Русия след ПСВ, след две революции, контрареволюции, гражданска война ... и след 30 години остави могъщ СССР с енергетика, икономика, атомна бомба и космическа програма ... При Тръмп е обратно. ,,Великите" САЩ вече не са световен хегемон и уверено се сриват надолу

Само да допълня нещо, може би не толкова важно за теб. Сталин изби и 60 милиона от населението на СССР. Ето за това никой не може да го стигне!

какви са тия цифри бе? 60 милиона...

Бре, че той ако е избил толкоз народ, кой е воювал на източния фронт тогава?25 милиона избити от Хитлер+60 милиона от Сталин... чудя се как са обърнали войната тия ми ти руснаци

Аз тук с прости, необразовани или с комунисти няма да споря. Ако не знаеш, не говори, така поне няма да се изложиш.

Със стоманата няма проблеми! Цялата стоманодобивна промишленост на Сталин беше построена от американци и то по времето на Великата американска депресия! Сега дпресия няма!

Има се предвид КНР като се казва Китай? Китайска НАРОДНА Република? Е как една "комунистическа" държава ще държи гордите янки за топките?! Гледайте на Китай като ва предвестник на новия строй. На новата икономика- плановокапиталистическа

Металургичните производства замърсяват природата и околната среда. За това САЩ не подписаха Парижката конвенция и редица други екологични договори. И съответно няма да плащат вредни емисии

Бай Дончо.Перуката има да гони Сталин 1000 години . Ако не беше Сталин, по предложенито на Чърчил, България трябваше да изчезне от картата на света и да бъде поделена между Югославия и Гърция. Либералните дупедавци обаче, бягат от този базисен факт, предопредлил съществуването изобщо наБългария.

А сега де! Ами кой искаше да създаде Балканска Федерация?

САЩ се превърнаха в една комунистическа страна.Те превърнаха комунистически Китай в колос като му дадоха парите.Те си стиснаха ръцете със комунистите и произведоха Путин.Сега му се възхищават.

Ред и Дисциплина-хаха кав Сталин бе не е ли това Ес.

Мерките на Тръмп са частични и половинчати, а това е така, защото повече и не може да се направи отведнъж. За да имат що годе реален и оздравителен ефект върху американската икономика, трябва комплекс от протекционистични мерки. Мита върху европейски и китайски стоки, за да живнат американските производители. Но. Дори да постигне нещо в краткосрочен план, това ще се обърне срещу САЩ в дългосрочен. Американските стоки ще са прекомерно скъпи спрямо китайските и ще станат непродаваеми. Непредвидими са ответните действия и съдебни процеси, СТО и т.н. Проблемите на САЩ, както и на Европа, идват от изкуствено високия стандарт на живот, който не почива на производство. Свикнали са да крадат от цял свят, наложили са долар за световна валута и печатат, взели са заеми, които никога няма и не могат да върнат. Тези неща не могат да са безкрайни. Това е балон. Дори великата Германия има прекомерни заеми-външни и върешни. Раздава на бизнеси кредити във виртуални и несъществуващи пари в огромни обеми. Икономиката на Запада е много крехка. Действията на Тръмп могат да стартират невероятна световна криза. А мераците за голяма война са чиста проба безумие, което не почива на никакъв здрав разум. Както и претенциите за изключителност и лидерство, които не почиват на нищо. От 350 млн. страна, САЩ от години храни на помощи и купони 40 млн. жители на гета, които стават все повече и за нищо не стават. Ще стават големи чудеса, въпрос на време е.

Каквито били прочути Bill of Rights (1689) , така били и прочути Corn Laws (1689) . Гаранция парламентарна за права и свободи на населението , а в основата правото на собственост . Че Тръмп отхвърли облагодетелствуването на чужди индустри чрез тарифни ставки за внос , а вместо това предпочита една база 1:1 , така нареченият реципрочен регламент , новост ли е това в историята ? Щрихите за засегнато ще са много по-обхватни , отколкото проличи на пръв поглед . Промените немунуеми ще дойдат за секторите селскостопанство , особено в това число : зърнени култури, млечни продукти . И на същата база индустрия за произвеждане и преработка на текстилни изделия . Вместо това да се умува върху въпрос за облагателен регламент ДДС , субсиди , директ-инвестмент , е по себе си много държавнически като подход , но отговор за постъпка в новата обстановка всъщност не дава . Защото всяка една външна търговска позиция подлежи при реципрочност на преглед и преоценка . Андрешкия бирник , времето ти дойде !

Ние също произвеждахме стомана , но джихадистите-"десни" ликвидираха Кремиковци и много други заводи от продаденият скрап и машини си разделиха по няколко милиона! Сега внасяме всичко отвън!? Даже трева не никне след тези талибани с болни мозъци !?

А стоманата от какви суровини я произвеждахме, от наши ли? Всичко внасяхме от СССР, който се разпадна и кранчето се затвори. От Русия. Русия обича да затваря кранчета, спомни си как ни спря природния газ. Ей затова я обичаме!

я не почвай с газта.. ти би ли спрял яденето на куче, което пуска в своя територия враждебни (като официална доктрина) военни бази, самолети, кораби?

Не случайно Детройт е един мъртав град

EИ педе раС ела да видиш Детроит и тогава говори.

EИ педе раС ела да видиш Детроит и тогава говори.

Аз Детройт съм го видял, ама ти не си го виждал. Там се продават най- ефтините недвижими имоти в цяла Америка бе кух соросоиден тъпак

И то защото няма бизнес и заводите са на червено

Може би Китай ще окупира части от територията на САЩ.

Да бе! Статията е само по данни на руски експерти. Няма различни мнения...

Конфликт с Китай никак не е изключен, особено ако се приеме тезата за "Тукидидовия капан", така че от гледна точка на сигурността решението на Тръмп има огромна логика.

САЩ направиха дългове и измислиха аутсорсинга на "Изток", за да победят СССР. Успяха, СССР и СИВ фалираха и се разпаднаха. Но и управлението на САЩ не е било много по-икономически ефективно. Просто не бяха пострадали от войната, напротив, половината свят им дължеше пари за оръжие и суровини. За това оцеляха - не победиха а именно оцеляха в битката със социализма. Но не са в особено добро състояние...

ИЗНЕНАДВАЩО КОМПЕТЕНТНА СТАТИЯ. МИСЛЯ, ЧЕ ПОЗНАВАМ ПРОБЛЕМА ОТ МЯСТОТО НА СЪБИТИЕТО. ВИЖДАЛ СЪМ ЗАГВОРЕН СТОМАНОЛЕЯРЕН ЗАВОД В ЩАТИТЕ. ВЪПРОСА НАИСТИНА Е МНОГО СЛОЖЕН И НЯМА ДОБРО РЕШЕНИЕ. АМЕРИКА ГУБИ ПОЗИЦИИ В СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА И ТЪРПИ КОЛОСАЛНИ ЗАГУБИ. ИРОНИЯТА В СЛУЧАЯ Е, ЧЕ ТЯ САМА СЪЗДАДЕ СВОЯТ НАЙ ГОЛЯМ КОНКУРЕНТ КИТАЙ. ПРОСТО НЯМА КАКВО ДА СЕ ДОБАВИ КЪМ СТАТИЯТА, ТОЛКОВА Е ДОБРА И ТОЧНА. СЪЧУВСТВАМ НА ТРЪМП, НО НЕ ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО ТОВА.

За Тръмп е рано да се каже, но ЕК с Меркел, Оланд, Обама, Клинтън и социалистите зелени направо го задминаха.

ако не набутате руски източници, опитвайки се да разсъждавате за САЩ. Нямате ли си собствени? егати тюрлю-гювеча...

Заминавай в мръсният канал на историята, америка, и ти, и феновете ти.....

Сталин? Това си е чист популизъм за пред тъпите реднеци. Тръгнал войни да води, мъка.