САЩ през 1945-а: Трябват ни 466 атомни бомби и край на СССР

Веднага след приключването на Втората световна война в САЩ е разработен детайлен план за ядрен удар срещу СССР.

Обратно в новината

Коментари - САЩ през 1945-а: Трябват ни 466 атомни бомби и край на СССР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност това което принуждава САЩ да се откажат от плановете си за ядрен удар върху СССР са резултатите от Корейската война. В онези години единственият носител на атомни бомби са били бомбардировачите В-29. Корейската война обаче показва , че най-добрите американски изтребители по това време F-86 не са в състояние да защитят в достатъчна степен бомбардировачите В-29 от руските Миг - 15. Доказателство за това са думите на пенсионираният генерал-лейтенант от въздушните сили Чарлз "Чик" Кливланд казани пред списание "Еър енд Спейс" (Air and Space): "Не бива да забравяте, че малкият МиГ-15 в Корея успя да направи това, което всички "Кондори" и "Месершмити" не успяха през Втората световна война, да прогонят бомбардировачите на САЩ от небето".

а сега могат да изчислят колко дрона им трябват, просто така, теоретична задачка ..

Явно още от тогава са си били идиоти... Да кроиш планове как да нападнеш невъоръжен (с твоите оръжия) противник, който отгоре на това уж ти се води "съюзник" в победата над хитлеристите... И после кой да уважава такива лайнари? Ще гърмим, ще стреляме, ще грабим природни ресурси, Виетнам това-онова...

АМА ТЕ АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБИ СА ДЕМОКРАТИ4НИ БЕ.....

Отне им 45 години да ни освободят от съветско робство без атомни бомби Искам ми. се да ги бяха ударили през 1945 ...

че някой шваба или резняк не е нае..л навремето майка ти или съответно баба ти - сега щеше да имаш доста по-високо IQ.

Е след толкова бомби всичко на Земята щеше да е цветя и рози ;)

Жалкото е че ние българите бяхме като последните идиоти през 1989 година!

Най-добрата демокрация...която може да се купи/с корупция/ или да ви доставят с атомни бомби...

Много от американофилите тук не се сещат, че и за София непременно е щяло да има "доставка". Маршрута е разработен само година преди това...

ВБА

За да сме по точни точно 15 гъбки са били приготвени за България и това си го е писало в тези разсекретени документи....а сега не се знае, колко руски са ни подготвени, но определено са по малко....

Мислиш за американските бомби а нищо не казваш за обречените български младежи, копали на ръка първите залежи на уран изнасяни без да заплатят и цент към СССР. Хиляди българи плащат с живота си за това ссср да има атомна бомба.

милиони българи и десетки хиляди цигани днес плащат с живота си и живота на децата си и живота на внуците си това едни краварски индивиди да пушат едни пури и да обладават едни моделки в едни басейни. И точно небългарите ни вкараха в това, защото от гласувалите 40% тези дето подкрепиха разсипниците са 40%. В числа - това е точно колкото е небългарското население на България.

Ей на това му викам аз "американска демокрация".... проповядват свободии, а всъщност само мислят как да те утрепят..... Ама на лицата ви вече е изписано колко сте нагли и май никой взе да не ви вярва?

на сталинистите технологията на атомното оръжие, което предателство нанесе неописуеми вреди на Нормалното Човечество !!!

Англия, Франция и САЩ е трябвало да продължат победния си марш към кремъл и веднъж за винаги да се забрави за мурзилките. Сега щяха да са част от Англия и нямаше да има и помен от войни.

Me4tata na pedala oligofren.....

АЛЬООО ТРЕТОПОЛОВИЯ ........ ТОВА ЛИ Е МЕЧТАТА ТИ ? КАЖИ НА МАЙКА СИ И СЕСТРА СИ ЧЕ ГИ ОБИЧАМ .

Жалко, че не са успели. С право САЩ са искали да спрат избиването на цивилни от партийните сатрапи в Кремъл. Според историци жертвите на Сталинските репресии са най-малко 10 милиона. Същото е и в Сирия. Според хибридната война на путлер москва се бие срещу терористи, а се оказва, че се бие срещу народа на Сирия. Само САЩ може да ги спаси.

Дано ти приседнат хамериканските ку*ове дето лапаш всеки ден. Т.р.о.л.

и къде те осведомиха, на Козяк ли....центаджия си пък и ти личи

Днес се навършиха 74 години от въздушните бомбардировки над София на истинските фашисти - ФАЩ и Юнайтед Райханглия. 74 години от смъртта на много невинно цивилно население, роднини и приятели. 74 години от военнопрестъплението на "новите ни братя", избомбили мирна София. Адолф Чърчил и Адолф Труман извършиха това, което дори Адолф Хитлер не бе сторил, въпреки че му спънахме бизнеса с еврейте и циганьорите (заради което сега сме полазени като от мравки)..... Къде сте бе, ГРОБари, журналистатутки? Кво мълчите, лицемерни продажни гадове?!!!!

Adolf roosevelt всъщност, което е още по-зле за геймерика. Адолф труман бомби Хирошима и Нагазаки.......

Съгласен съм! Но все пак в една световна война не може да си с едните, да не воюваш с другите, да не понасяш удари от другите, да ставаш приятел с другите и да си победител над самия себе си! Просто нямаме достойнство - за съжаление!

Да. Гитлер в Моята Борба търси упорито помощта на Англия, за да се справи с СССР и окончателното решение на еврейския въпрос. Във ФАЩ се изказват, че докато Гитлер и Сталин се бият, те ще помагат на този, който омеква, докато се избият взаимно колкото се може повече. Доставките на геймериканско оръжие за Райха не стихват, а банката на шефа на Shell, дядото на Джордж Буш младши - Прескот Буш, спонсорират Гитлер с милиони. Геймериканските евреи правят БИЗНЕС с убийството на европейските еврей. В тези години другарят Шорош се е изнесъл от Унгария, като е помагал на фашистите срещу сънародниците си еврей.... Това е и сегашния "елит" - фашистки до последната клетка в костите си. Последните 70 години го доказаха във всяка точка на света!

Най- мощните бомбардировки са извършени на връщане от летящите крепости - само ми кажи къде са зареждали най-малко с гориво, ако не и с бомби "занавръщане" тея летящи крепости...

В офисите на фирми "Паркинги и Гаражи" и ЦГМ.

ТИ МАЙ ОСПОРВАШ БОМБАРДИРОВКИТЕ ? ТИ НЕНОРМАЛЕН ЛИ СИ ИЛИ ТАКА СИ СЕ РОДИЛ ? ИЛИ МАЙ НАИСТИНА МАКА ТИ И БАЩА ТИ СА БРАТ И СЕСТРА.

В СССР са знаели това и са се въоръжили с атомни бомби. Сега досещате ли се защо Северна Корея действа по този начин?

САТАНИСТИ! ТРЯБВА ВИ ЕДНО ПО-СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ !!!

Трябват им анални разширители.

пашли нахуй, суки !!;))

Я пак! Кой бил Империя на злото? Кой започва Студената война, а? Кой е.а майката на близкия и малко по далечен изток и северна африка, а? Кой ни е.а майката и на нас? Кой фалира два пъти Аржентина, и кой си напада държави като за добър ден, ако не искат да се заборчват от Международния Валотен Фонд, а?

Това показва лицето на САЩ. Още веднага със свършването на войната мислят как да унищожата сегашните си съюзници. Всеки съюзник на САЩ го чака същото.

Този тумор наречен САЩ, трябва веднъж за винаги да бъде изрязан от лицето на планетата Земя.

И ПОСЛЕ ВЯРВАЙ НА САЩ НИЕ ЗА ТЯХ СМЕ САМО СРЕДСТВО В ТЕХНИТЕ ЦЕЛИ КОЛКО ПРАВ И ВЕЛИК Е ПУТИН ЧЕ НАПРАВИ ОТНОВО РУСИЯ МОГЪЩА ДА СРАЗИ ВСЕКИ АГРЕСОР А ТОВА Е САЩ

466 ,те руснаците не са имали нищо.А,ако някои форумник си мисли че САЩ иВеликобританиа са можели да смачкат СССР да помисли Защо не са го направили

Защото на никой не му трябват дивите орди мужици, на които цивилизацията им е чужда и обичат да живеят тъпкани от ръководителите си.

466 ,те руснаците не са имали нищо.А,ако някои форумник си мисли че САЩ иВеликобританиа са можели да смачкат СССР да помисли Защо не са го направили

Преди да ръсиш глупости във форума, се научи да пишеш правилно бе неграмотник.

що пък трябва да се пише правилно във форума? Целта е да те разберат нали? Или теб ако някой пост не ти хареса почваш да търсиш правописни грешки?

ХАЙДЕ СЕГА СЕКРЕТНО :)) ... ПРЕДИ КЪМ 40 ГОИНИ БАЩА МИ РЕДОВНО НОСЕШЕ СПИСАНИЕТО НА СССР "Институт США и Канады РАН" КОЕТО ГО ИМАШЕ САМО В БИБЛИОТЕКАТА НА ОКРЪЖНИЯ КОМИТЕТ НА БКП И ТОЯ ПЛАН ГО БЯХА ГО СЛОЖИЛИ В ЕДИН ОТ БРОЕВЕТЕ :))

Най - накрая си призна, че си от комунистическо котило, което си личеше от километри.

Ти па нали си нещо поразлично!

ЧЕ КОГА СЪМ ГО КРИЛ ??? ... 3-ТО ПОКОЛЕНИЕ ХРИСТИЯН - КОМУНИСТ ..

Ха,изключително списание,и сега работи институтът и го издава......Без идеология в него.....

ей милите, не са могли да изпратят демокрацията до СССР на времето и сега не могат .... , и толкова много стана тази демокрация , че ще трабва май сега трябва да си я пъхнат от зад.

Ако са ги имали да бяха ги използвали... Толкова много злини щяха да спестят на света ако бяха затрили СССР навремето

Не си от най-умните. При такава радиация, която е точно до нас тебе нямаше да те има.

Остави радиацията! Простичък е и щото не се сеща, че без СССР и него едва ли щеше да го има! Или щеше да е некой кюмурджийски необразован сопол и да чика камъни за камината! Ама с'а е лесно да се плюва и да си неблагодарен!

тези имперялисти наистена имат принос към света което е постижение но да кажем че те са си избрали пътя и такаси живеят , добър лош справят се . а ние какъв модел имаме , наистена рецептата е важна в една манжда а не само оправдания хленчене и разни други просторииииии които масово се вижда в деградирала българия ?????? народния герои баи ганио е олицитворение на българския народ иначе нямаше да бъде създаден , тарикат, да мине тънко , има голямо сърце и прави големи глупост като гради и разрушава ????????? не мерси това е положението

Късно е Минке, 1946 да сте ги имали , да сте ги пуснали......

Да, американците са нямали нужните бомби. Но това е скъпо оръжие и трябва предварителен план. Защо да произвеждат 1000, като трябват 466. Какво, Русия не е имала такива планове ли? Дори да не е било към същата дата а по-късно. И от двете страни е имало умни генерали, които са били в час. И двете страни имаха бомби, и двете страни имаха "рекламни отдели". (Ау, колко сме миролюбиви, пък те колко са лоши.) Да не дава Господ да ги използват.

интересното е, че САЩ са искали да направят масов геноцит на държава, която не може да се защити с цел да не им е конкуренция. Нещо моралните им изблици за човешки права са смешни на този фон..

Безумно тъпите руски тролове пак не са разбрали нищо. Ако искаха реално тогава англичани и американци да са приключили с червената кочина без атомни бомби. Без враг обаче няма бизнес за интернационалните "богопомазани" разбойници от двата лагера.

Видяхте ли, как се преброиха тролчетата на Вашето изказване?! А всъщност, то е безпристрастно и говори за пропагандата от двете страни! Трябва да си пълен малоумник или трол, за да отречеш, че и двете страни имаха и имат здрава пропаганда... Жалко за България, че е залята от тролове, които мътят мозъка на неграмотните и безхаберните!

Типично за тази гнусна пасмина, ок комунистическия режим е лош но да избиеш десетки, да не кажа стотици милиони само за да получиш ерекция от това колко си велик. В края на 70-те когато измислиха неутронната бомба, тъпаците бяха във възторг без да осъзнават как на яве показват долните си и алчни душици. С какво се гордееха, с ова че тази бомба избива хората а всичко друго остава непокътнато, да ходят после да грабят. Това са и това ще си останат американците, дребни и алчни души.

Какво ще грабят бе, момче, радиоактивни Лади и ЗиЛ-ове ли? Или черно-белите телевизори на руснаците? Или са си мислели, че като метнат там бомбите тя радиацията щяма да се разнесе навред. Ти в час ли си изобщо?!?!

Ха успокойте се бе господа! Сто години минаха от революцията на Ленин и Троцки, а все не можете да му вземете мярката на този пуст Съветски съюз, заради който сън не ви хваща...

Вече стана ли ясно колко са миролюбиви хамериканците ? Или те самите трябва да ни го уточнят с бомба по главите ?

Не може да бъде! САЩ са светилото на демокрацията, не могат да замислят агресия, те са нашите любими батковци, не ги закачайте!

САЩката Олигархия винаги е била Налудничава ! Единствени в света САЩ са използвали Ядрено Оръжие. Виждаме че са се готвили да Унищожат най-голямата държава в света =оттам Света разбира се ! ... САЩ са побъркана страна с луд елит !

ДА НЕ Е КЪСНО. ПРОСТО РУСИЯ ЧАКА ДА ОПИТАТЕ. ТЪЙ КАТО САЩ ЩЕ СТАНЕ 150 ГОДИНИ, НЕОБИТАЕМА ПУСТИНЯ, ЩЕ ЗАПОЧНЕ ВЕЛИКО ПРЕСЕЛЕНИЕ КЪМ РУСИЯ. ТОГАВА ПАК НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ И ЩЕ СА ГРАЖДАНИ НА РУСИЯ.

Заради такива, като тебе е имало Народен съд ! Явно трябва да повториме !

Няма случайни неща Според историци жертвите на Сталинските репресии са най-малко 10 милиона, а биха могли и да надхвърлят 20 милиона. Гигантските размери на репресиите срещу селяните, жертвите от т.н. разкулачване са около 10 милиона. Та руснаците са стара версия на Ислямска държава!!!

Джуджак, има случайни лъжи. Населението на СССР непрекъснато расте по време на ,,репресиите". При тези ,,милиони" УБИТИ би трябвало да намалява

Поредния тъпак! Какво ти пука какво правят руснаците в собствената си държава? Ако искат ще се избиват, ако искат -казачок ще играят! Тук става дума как една страна замисля да унищожи на 100% друга страна! Така ,че не си "хванал" новината, Мозъчно джудже!

И сега не е късно !

Mного интерешо,защо не опитат сега да видим какво ще стане.Mаи ще се вее руското знаме над белия дом и вашингтон ще бъде столица на русия.Eдин американец няма да оцелее.

Не може да е верно. Не може Чърчил да ни мрази повече отколкото ние се мразим. Селяните мразят гражданите, гражданите не могат да гледат селяните. Мразим началниците, мразим подчинените, мразим богатите, завиждаме на успелите, подиграваме се на бедните, брат брата да не види не си говорим с децата си. После Чурчил ни мразил

Днес САЩ не са най-велика и единствена световна сила. Хамериканците вече не са защитени между двата океана. Американската територия вече е достъпна даже за ракетите на Северна Корея. И САЩ не са в състояние даже да нанесат превантивен удар срещу Пхенян. Защото Русия и Китай са съседи ...

Пълни глупости. Ако не беше географската близост на столицата Сеул до границата със Северна Корея, досега да ги бяха приключили.Не е близостта на Китай и Русия.Дебелото момче от Северна Кореа няма никаква читава авиация, ракетите му не са надеждно управляеми, има една артилерия и танкове и много пехота. Но те са лесно унищожими с тактическо оръжие. Проблемът е че Южна Корея не желае никакъв конфликт, понеже има много какво да губи.Това е цялата работа. Всички диктатори, които са се пъчили като дебеланко, хапнаха дръвцето за по-малко от месец.Вярно е, че дебеланко има наченки на ядрено оръжие, но досега не е доказал че може надеждно да го достави до целта. Едно е да правиш стационарен ядрен опит, друго е да можеш да качиш устройството на ракета, и трето е да го пратиш надеждно на хиляди километри. Отново, ако не беше Южна Кореа, досега да е свършено с дебеланко.

Нали знаете, че през 60-те САЩ са държали на прицел с ядрени оръжия 16 населени места у нас. За някои места са били заделени по няколко бомбички, за Добрич - 2 броя. Сигурно и заради голямото военно летище край града, една бомба само е нямало да бъде достатъчна да изпари всичко. Това е от разсекретени документи от 60-те. За нататък не се знае още дали не са били заделили още ядрени гъбки за неядрената ни родина. Какви мили и човеколюбиви хора били тези американци!

И преди и сега ,американците са действали като варвари. Никоя друга държава не е подлагала на такива унищожителни бомбардировки враговете си като САЩ-Дрезден ,Къолн,София . Но малко хора у нас знаят,че над София са пускали играчки и писалки -бомби. Много деца са били осакатени.

До 80%ният 09.01.2018 18:51 Сталин почва да се въоръжава след като Запада подари на своят агент Гитлер Чехословакия и Австрия. Мюнхенски сговор. За да имат силички фашистите да избият повече славяни и немци.

Западналите наркомани могат само да убиват и да грабят.

Аве искам да питам, къде са платените говеда ве къде са наще по-най-"умни" квичалници:Щерев, Бегеец, той, аа, Woolfa, niksan46, созе, >>>, Филип Марлоу, info, Дървосекачът, Дада, Брат Пит, Стоил, Мурзилките в кома, Кюстендилеца, Мой Аркадаш Вовка, 1, Spiritus malus, Хан Тукту, morskivalk73, Един Демократ, МАЙОРА, The Canadian, уилу , моше, 7/8, и т,п. твари да напраят по 30-40 "умни коментара" по темата , че нещо стана скучно у ДИРо без златните квичалници}:-)))

Ако Чърчил е имал атомна бомба, сигурно е щял да я хвърли върху нашата страна. Изпитвал е голяма омраза към българския народ. Чърчил е присъствал и на подписването на Ньойския договор за капитулацията на България. Тогава е заявил, че това наказание се полага на българите, защото са вдигнали ръка срещу своята освободителка - Русия. През ПСВ Великобритания и Русия са съюзници

Чърчил е хранел омраза не толкова към България и българите ,колкото към фердинанд и царското семейство.Чърчил е съавтор на един план за развитие на военните действия на балканския полуостров през ПСВ,преди да е започнала,в който на България се отрежда съществена роля по-специално във военните действия срещу Турция-Затова са изпратени емисари през 1914 г.да убедят фердинанд да включи България на страната на Антантата. Но той прави точно обратното заради едни 50хил. златни австрийски шилинги донесени му в чанти!Оттогава Чърчил е намразил силно това семейство и го е преследвал до края на живота си!

1945 г. Единствено САЩ са имали атомна бомба????? КУ-КУ-КУ-КУ-КУУУУУУУУУУУУУУУУ

ХОХОХОХОХ ДО ОНЯ С УМСТВЕНИТЕ ПРОБЛЕМИ

И Зимбабве имаха, после я продадоха на СССР, през 1949-та!