Киберексперти от САЩ разследват хакерските атаки у нас

Центърът за киберсигурност на САЩ разследва хакерските атаки към сайтове на държавни институции у нас, съобщи зам.-министърът на транспорта Валери Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Киберексперти от САЩ разследват хакерските атаки у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моля, когато някой ни препоръчва да се информираме за нещо, да предлага и от къде да го правим. Аргументът ми-по този начин ще избягваме невярната или подвеждащата информация.

Е това е най-големият виц. От кога хамериканците станаха добри в IT сектора. Те просто само притежават такъв бизнес и правят пари. В тоя техен бизнес IT специалистите са българи, индийци, поляци, китайци и не на последно място руснаци. Ако ви трябва IT специалист търсете в тези страни. А при условие че имаш 12-13 годишни българчета които могат да си правят каквото си искат в IT сектора при това само с поглед ти да ходиш да ми търсиш ония червендалестите дето една дума я използвам 20 различни неща, нещо като първобитната членоразделна реч си е направо пълна глупост.

Аз съм сигурен че на тия американци ебът и жените им щото те не могат...

Кой специалисти? Същите, които не опазиха кореспонденцията на Белия дом или онези, които позволиха да бъде компрометирана пощата ха Х. Клинтън? Не?! Сетих се! Със сигурност са тези, които позволиха да четем писмата на шефа на ЦРУ Дж. Бренън в Уикилийкс

ВСЕ ПОВЕЧЕ САЩ В НАШАТА МИЛА РОДИНА...В СТРАНАТА С НАЙ-ДОБРИТЕ КОМПЮТЪРНИ И СОФТГЕНИИ...

loyola

Щом държавните компютри са защитетени надежно, значи защитата е възможна, защо тогава и тези продадени от Информационни системи не са добре защитени? Защо ще плащаме на САЩ да се ровичкат, нали плащаме тлъсти заплати на експерти с привилегии по-големи от тези на агент 007, начело с Яворчо?

за български сайт. Търсят някоя следа, която да им помогне за да разберат, кой им хаква комп на шефа на ЦРУ, на държавен департамент и други такива.

глупости, че 2 млрд опитаха да влезнат в сайта на ЦИК, втора глупост, че, например, Гугл няма да издержи такова натоварване.

И защо, за да се научат как става ли? Врат си гагата навсякъде.

Едно уточнение - кибер"експертите" в днешно време почти ги няма в САЩ- основно са в Индия, Китай и Русия. И за да не ме нападнете с това, че съм руска подлога-не съм. В IT сектора съм откакто има интернет на този свят.

бре бре. Всичките тия в Индия са се изучили. Даам. С лекциите от тубата. Даам.

Че си руска подлога - си личи от километри! Че не си IT е ясно като бял ден! Че си зомбирано от Москва старче, което тепърва прохожда в компютърния свят е видно дори и за неспециалист!

Историята се повтаря... с всичките тея нападки стил "русофил/русофоб" Осъзнайте се малко! Нито на "братска" Русия, нито на Чичо Сам им пука за вас! Какво сте седнали да се карате кой прав и кой крив?

деер

Моля, публикувайте какви държавни и "евро" пари сме изхарчили . Ефектът го видяхме , че е нулев. Забелязахте, че нито един истински компетентен човек не се изказа досега! Атаки нямаше, ама истината е неудобна, макар ,че номерът тана за простолюдието. Подобен пример беше и боя на Пулев-Кличко. Нито един компетентен човек, като изключим 70годишен боксов журналист.

Къде е кибер-Явор да пръсне на парчета лошите хакери?

аз силно се надявам, че "Центърът за киберсигурност на САЩ" да прави безплатно тази разследваща услуга на приятелите си от информационно осгуряване', които усвояват едни пари за едни работи, дето никой не знае какви са...

Като всяка конспирация или акт за прокарване на даден закон, то и тук това бе с цел. Абсурд с бюлетините, хаос, неорганизация и сигнали от недоволни служители на цик. - е, ако гласувахте електронно щяхте да избегнете това. И в същото време, хакерски атаки на високопоставени институции. Ако гласувахте електронно, щяхте да получите това.

То точно с тази цел бе допуснат хаоса - за да се покаже "нужда" от електронно гласуване - манипулиране изборите с хора-броячи да става с машини-броячи, както манипулират в САЩ - хем по-евтино, хем по-ефективно лъжене и подмолно вземане на властта.

Киберексперти от САЩ разследват хакерските руски атаки у нас

Мнооооого грешиш.МНОГО!Атаките са организирани точно от хакнатите.

"...целта на хакерската атака е уронване на имиджа на държавните институции..." И успяха! Явно кадрите на тези институции за нищо не стават, щом нито успяха да си защитят сайтовете, нито могат да открият извършителя. От това по-голям резил, здраве му кажи!

Голяма смешка : нашите "киберексперти" атакуват, а американските ги разследват... Както е във вица - нека разследват, нека се учат!

И защо спициалисти от САЩ ще разследват? Ние нямаме ли? И колко ще ни струва това?

да вземем едни пари иние, к'во ся!? :)

А тези американски киберспециалисти са индийци, щото съпорта е в Индия. По добрия вариант е да са китайци, ама едва ли. Така ще маняна, може и да има некав резултат маняна.

Всъшност спирането на такава атака в старите времена небеше толкова трудно. Просто админа на нападната система върти телефона до админа на мрежата/те от които идват атаките и на хакерите им се реже достъпа и се дават на полицията, иначе се водят дела срещу мрежата от която идват атаките.

В Булгарише никой не иска да плаща за DDoS атаки. Разчитат, че доставчиците ще им предоставят тази услуга безплатно, но тя струва немалко пари и срещу сумите, които плащат в момента няма как да стане. Лошото е, че положението е същото при повечето ни банки и други подобни институции. Всеки се опитва да изстиска бюджета за свързаност и никой не иска да плаща за сигурност.

По плевелниев - щом атаката е нова костинбротска афера следва - или атаката мижава работа медийна бомба - или Костинброд е сериозна шашма. А кажете тоя сериозно ли ни е президент!?

Абе кво се правиш на ударен?На вас президента ви е лудия гном в Кремъл.

След като нашите компетентни органи имат средства и експерти, какво правят тук американските служби? Освен това, Борисов вече знае изпълнителя, поръчителя и цената на поръчката 10 и 12 000 долара. Така че, Центърът за киберсигурност на САЩ няма никаква работа тук.

Колега, ако знаеш към МС какво т.н. звено има то4но за такива екшъни, ще се вейнеш на сливата... Защо от САЩ, бе??? Какво прави тва звено за сривове в комуникациите и оня център на БАН за вирусология,а??? ОСТАВКА!!! УВОЛНЕНИЯ!!!

Pesh0

1 Вярвайте ми хакерските атаки , са напълно безплатни , Просто искат да ви понажат , какво може да стане с едно електронни гласуване . А и как си представяте , за 10 000 долара , някой да изхаби толкова знания ? Това са събирани с години сървъри и вратички , които сега системните администратори ги знаят и ще ги затворят . 2 Американци няма , какво да хванат , при такива атаки . 3 Начина да се ограничават , такива атаки , по качествено е да сенаемат наши , системни администратори , от държавата , ама не защото са на някой синове , а защото разбират .

Леекичко се опитваш да ни баламосаш?! Колко са за Аамбубата 10 000 €?? Тя амка 2-3 милиарда тука преди година две...

Pesh0

Можеш да се опреш на нещо което оказва съпротивление :) Няма как да те подпра , като не мога да те разчета .

Ами да си разследват. Тяхна си работа. Нали трябва да работят нещо.

Имунитета ги пази поръчителите.

место да земат да гласуват закона за лудите и за пияниците се занимават с каквото им е воля управия няма няма и да има

попитаите ,,готвача,, от ,,герб,,!!!

Американците ли ще ни правят електроното гласуване? Най-добре направо да подават резултатите, че да не се налага някой да влиза в сайтове и попълва някакви полета напразно. ;) А това с атаката си е направо стрес-тест, за който всъщност държавата трябваше да си плати, ако ще прави някого електронно правителство. Така от атаката всъщност имаше полезност и тя може да е по-голяма от вредата. А погледнах сайта на ЦИК и бе преместен адреса и да минава през чужда (американска) CDN услуга. И за това ли ще разчитаме на американците? Колко абсурдно е да се доверяваш на десетки места все на тях. Не случайно китайците, индийците и други в администрацията са забранили Windows-и над XP. Тези от Виста нагоре се водят с шпионски софтуер. Не че и на другите не могат да пуснат упдейт или нещо не са сложили.

Де цензура де... Таквиз работи не трябва да се пишат... Само хвалби трябва да има. Иначе как ще стане новия световен ред?!?!?!

мамамия тия ептен изперкаха кои ви знае глупостите овен ония де се занимават едва ли има някои друг които да може да ги знае накратко казано това са им глупостите и кои го интересува това пак обикновенния потребител но явно да се излагаме можем така здраво тия които се занимават които правят другите такива как можем да знаем вие луди ли сте не знам ма изпростяхте

Ми като ДАНС са негодни трябва да викаме помощ от чужбина. Не могат един сидеров и 10 руски тролова да вкарат в ареста. Само си седят в ДАНС и взимат тлъсти заплати.

Виж само какъв протест направиха полицаите днес, защото е гласуван имунитета на Сидеров. Горките, няма кой да ги освободи вече от "колонизаторите".:)

Абе не съм много съгласен държавните чиновници да си запазят тея привилегии. Значи ние ще бачкаме до 65, куки и разни там канцеларни мързели ще се пенсионират рано, ще имат по 100 дена отпуска, ще получават по 20 заплати на пенсиониране.... Нека е равно за всички. Така е честно нека орежат на полицаите малко привилегиите.

Електронното гласуване ще даде право на над два милиона българи в Чужбина да упражнят. правото си на глас. Ся...може и за който им харесва да гласуват...нали? Без съмнение ще има още много подобни и, ,костинжродски" атаки.Трябва от Брюксел и за съдебната реформа яко да натиснат или да се изпълняват безусловно решенията на съдилищата от Европейският Съюз.Например някой ,,забравил"да плати заплати.На съд!Да речем в Германия.Например прокурора седемдесет пъти объркал наако в обвинителният уж акт за двойно и тройно убийство.На съд!И така нататък.Хайде дано!

Да разследват и виновните да бъдат наказани. Ако е направено от българи, е държавна измяна и трябва да бъдат наказани с цялата строгост на закона, независимо кой стои зад атаката.

Ще има лов на вежливи хакери. Явно БСП ДПС И АТАКА са много против електронното гласуване, щом се опитват да плашат хората с хакерски атаки.

Както и всеки осведомен човек. Изтегли си Hacking the democracy и го изгледай. После говори за електронно гласуване.

Мисля, че нямат право да разследват. Първо нямат юрисдикция да го правят. Второ признаваме, че сме напълно негодни да поддържаме собствената си сигурност. Трето нямаме ресурс за поддръжка на системите си. Трето все още живеем в пещерната епоха и електронните системи са трудно разбираеми , а значението им за властта не е оценено подобава. За мен е абсурд използването на системи от неграмотни маймуни и това се доказва с хакването на цялата българска власт в почивен ден. Явно доставчиците са дали информация за достъп, явно хора работили по системите са дали пароли, явно провокацията има за цел да покаже, че властта не е власт, но вместо сами да изтърбушим причинителите на уврежданията, търсим помощ като малки деца. Това ли е реалното ни ниво като държавна власт, като съзнание за самоуправление? Всъщност това е целта на онези, които ни засягат. Те искат така да мислим за себе си.

Какво хакване, бе? Най-обикновена DDoS атака.

Явно знаеш как е станало. Ти участва ли в това? Би ли споделил да узнаем как става тази работа със саботажа на учреждения на държавната власт?

Какви пароли, какви пет лева . Като не си наясно по добре не разсъждавай на глас.

"Със сигурност оставят следи, със сигурност нашите компетентни органи имат средства, имат експерти, които знаят как и могат да се борят с такъв тип престъпления", каза още Борисов. Борисов ти под командата на Америка разби държавата и всички кадърни хора изгонихте от службите и назначавахте боклуци. Едва ли с тези кадри ще откриеш и магаре в обор. Търси си началниците от Америка но и те в един момент няма ти помогнат.

само путин е способен на такива гадости

на калпавите компютърджии хакерите им пречат...

... И да не забравите - електронното гласуване е МНОГО СИГУРНО и ще е под пълен контрол! Някой да не се съмнява.

Ами сигурно е!Със сигурност путлямисти и комунисти ще пропаднат тотално.Без циганският купен вот.Да е жив и здрав Президента!

Да, като се изключи международния трафик и остане само българският,

Абе, щом не се е заел Явор Колев лично - нищо няма да стане..

Да разледват купените гласове от ГЕРБ!!! Пирова победа!!! Идва ВИДОВ ДЕН!!!

От га го чакаме тоя пусти видовден. нещо май се забавя а? Следващите избори ли ще чакаме пак?

Вижте кои партии, подкрепяни от Москва, бяха против референдума и ще разберете откъде идват атаките (КГБ).

Гласуването е вече по електронен път и точно навреме американци ще " помагат" за кибер атаки. Разбирай от централата в Ленгли ще залагат програми за кой точно да спечели. От друга страна - чудесно направо можем да съкратим управляващата туземна администрация, защото само огромен и излишен разход.

Колко ги разбираме тези работи значи. Респект!

Чрез тия хаквания ли ГЕРБ спечели толко много?

а ти как мислиш?

Европейски спецове няма ли? Добре , че не извикахте от Нова Зеландия

Тука е пълно с руски тролове и съм почти сигурен че зад кибер атаките са путиновите служби!

А ти мили ми каобои да не си рода на Нострадамус че такива проблясаци имаш?

той е от столипиново естейт

Миб, Путиновите служби имат много по-важни занимавки, отколкото да хакват БГ-сайтове по време на избори. Помисли, КОЙ има интерес да не се приеме електронното гласуване, КОЙ ще си загуби топлото местенце в парламента, КОЙ беше този, който толкова дълго успяваше да отлага това гласуване... не беше ли Станой, или "Сокол"ой !

Слугите реват на царя да им вържи гащите.Голям смях няма що но и плачевно щом ние с нашите си възможности не можем да се справим с проблема.

Ей, гледай ти, друго не можаха, но ценоразпис намериха веднага... интересно откъде ги имат тези цифри, да не би да е правен и crowd-funding за DDoS атаката ?

Така трябва.На всички е ясно,че руската мафия в лицето на бесепе (сидеров е сам по себе си компромат)губи почва у нас.С помоща на ЕС и на нашите съюзници от САЩ трябва да направум всичко възможно подобни атаки на кремълската и слугинската им мафия да се блокират и наказват.

Сайта на НАП - цял ден проблеми - ту се отваря, ту не. И изведнъж в 17.00 - започна да се отваря (започна от 9.00 сутринта) . Значи тези хакери имат и те работно време - 9:00 до 17:00. Аман от кьор фишеци!

само да не фанат когото не трябва че ти да видиш кво ще стане ...