”Вашингтон пост”: САЩ нямат полезен ход срещу Башар Асад

Миналата седмица сирийската гражданска война навлезе в осмата си година, водейки до хуманитарен и стратегически кошмар.

Обратно в новината

Коментари - ”Вашингтон пост”: САЩ нямат полезен ход срещу Башар Асад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На държави като Ирак, Либия, Сирия и др. им трябва точно по един такъв диктатор, който да държи подобни главорези под контрол. Иначе всички виждаме какво се случва .. пълна анархия.

Американските говеда опустошиха Ирак, Либия и т.н. държави, сега ред е дошло да ликвидират и Сирия ...

Господа модератори от ДИР.бг, много моля престанете с шамарите и ритниците! Искам да изразя моето мнение за Асад, той е просто един престъпник за мен, като предполагам, че не съм единственият който мисли така. Не сте ли се нагледали господа, на документални фил ми и снимков материал на разрушени и сринати до земята градове и архитектурни паметници на културата от световно значение в Сирия? Не сте ли наясно с този факт, че над 4 милиона сирийци напуснаха страната си от страх за живота си, че близо милион са вече жертвите в тази гражданска война! Ако сте демократична медия, която държи на себе си, позволете на читателите ви, да изразят свободно мнението си.

Хайде някой да обясни , ама смислено - "Къф го дирят краварите в Сирия" !?

Верно ли? Ама той Къф отдавна не е там!

Аман от дезинформация! Не може да наричаш гражданска войнабоевете на сирийците с прииждащи талибани от цял свят въоръжени и финансиран от запада и страните от персйиския залив!

На САЩ демокрацията я знаете. Бомби и пак бомби, след това кражби и грижите да ги разпределят месните феодали.

Да се замислим реално. САЩ играят срещу Европа. Пречеше им режима в Ирак и Либия??? Влязоха там за демокрация,и какво стана войни и в двете държави емигрантски поток към Европа. И Европа си трае.САЩ са това те са добрите . Браво на всички европейски лидери които още си свалят гащите и се дупят на САЩ.

Краварите да не пипат руския сатрап Асад, не е тяхна работа.

ниамат, верно е.само вредни ходове им останаха. обаце, и вие сте така.

педал, пиши на български

Има ли нормален човек,който да харесва сегашната политика на Запада?!? Война в Сирия,финансиране на терористични организации с цел свалянето на Асад,тези терористични организации избиват по най бруталния начин местното население,което се спасява,както може.. Отделно западните политици зоват за приемане на бежанци от целия свят и най вече от Африка и Азия и то независимо,какви са!!! Уж под предтекст,че ще са евтина работна ръка,но 90% от влезлите не стават за нищо,не стават за работа,но пък убиват,мародерстват,извършват терористични актове,изнасилват жени и деца... Западните политици зоват за мултикултурен цвят,който няма нищо общо с християнските ценности!Папата мие краката на бежанците и ги целува,явно и той е в политиката на унищожаването на християнството! Западните политици зоват за приемането на Истанбулската конвенция,уж за защита на жените,но се оказа,че дава права на всякакви извратеняци и признава трети несъществуващ пол! Западните политици побесняха в последно време и все повече говорят за ядрена война и въоръжаване,постоянно нападат Русия,която пък им отвръща със същото и така се стигна до нова студена война?!? Защо е всичко това,какво целят западните политици и на кого служат?!? Истанбулската конвенция и мулти културния свят са чисто нарушаване на Божите закони,правете си сметка на кого служат на запад!!!!!!!!!!!

"Без масирана военна намеса, Вашингтон не може да направи много за драматична промяна на ситуацията в Сирия." Насилствено се налага "американска демокрация" в държава със законно избран президент и цивилизовани закони. Вината на Асад е, че не разреши на американците да грабят природните богатства на страната. Както те са свикнали да правят в целия свят при своите васали.

САЩ ореваха света за някаква намеса в изборите им, а сега тоя направо предлага масирана намеса на армията на САЩ за сваляне на признато от ООН правителство. Ако не беше ужасно, можеше да бъде смешно. И България е военен съюзник с тия! Струва ми се, че не е лошо да се помисли за излизане на България от НАТО

САЩ и Запада всячески се борят да премахнат Асад незнайно защо,но пък избиват стотици хиляди мирни граждани и се правят на ощипани,че даже обвиняват ИДИЛ,която всъщност финансират...

Били съгласни да остане на власт ХАХАХАХААХ

Мамичкатавимръсна даева....От 7 години война 5 ги води америчка със слуги

Мамичкатавимръсна даева....

Голямата цел е Иран, Сирия е просто неудобна пречка която трябва да бъде премахната. Територия и небе през което трябва да минават самолети и транспорт.

Тия дни земята в Източна Африка започна да се разцепва. Само не ми казвайте, че е случайност. междупрочем, руски експедиционен корпус вече е в ЦАР и разгръща каквото трябва. това е последно предупреждение спрямо вечно надрусаната масонска джендърастка камарила. Следващата спирка е не Африка, а Америка. И е ясно какво ще изригва. Така че, като начало, оставете Асад намира и си изнасяйте партакешите от Сирия!

Който контролира столицата Дамаск и реалния добив на петрол и парите.

Не е гражданска война, а външна интервенция.

Официалната Позиция на САЩ и ЕС я знаем . Но Неофициалната на НАРОДИТЕ на САЩ и ЕС също я знаем .Няма да забравим тези лъжи .

Според в-к "Вашингтон Пост" виновни за конфликта в Сирия са режимаът на Б. Асад, Русия и Иран. Аз, а и не само аз помня как започна конфликтът. Едни опозиционни сили подкрепяни от САЩ и други западни държави започнаха бунт, който прерасна в гражданска война. И тя продължи 5 години през което време се появи ИДИЛ измежду редиците на някои фракции от подкрепяните от САЩ бунтовници. Русия се намеси едва в края на петата година - есента на 2015 г. А като се погледне в исторически план всички конфликти в Близкия Изток през последните 40 години са възникнали след намесата главно на САЩ и на техните съюзници. Сега няма диктаторски режими Либия и Ирак, но цари политически и икономически хаос и безвластие. Тези държави са разорени. Сирия последва тяхната участ. Та Вашингтон Пост вместо да пише лицемерни пасквили по-добре да се държи като независима, безпристрастна преса, каквато претендира да бъде, че и холивудски филм им четка тоя образ (излезлият преди 2-3 седмици по кината Вестник на власта, в оригинал The Post). Всички войни в Близкия Изток от началото на 20 век (1900 г.)до наши дни са инспирирани единствено и само от западните държави в стремежа им да се докопат до богатите петролни и газови залежи там.

бе дали е вярно това дето намерих в тубата? 22 марта. коалеция воглаве сша снова нанесла путину очередное поражение. новый разгром под хишамом.

Бе, веднъж като приключим с марионетките, ще подкараме и вас троловете... сороски гъзоблизец..

До днес не знаех, че официоза на терористите от ИД е Вашингтон пост...

...щатите бяха сритани по задните части в Cирия !!!...това е истината !!!...там за парви пат им бе показано ,че за напред номерата им вече няма да варвят !!!...нарича се Oтрезвяване !!!

Животните напускат парка,камерите за онлайн наблюдение са изключени от 2 г.,гейзерите бълват все по-начесто-Йелоустоун...прекрасен вулкан.

Защо са изтрити коментарите, бе Дирници?! Така ли са наредили обидените краварски господари?

В Сирия няма бунтовници, а има ислямистки главорези и терористи! Ако те не бъдат очистени в Сирия, те ще стигнат и до България! Въпроси има ли?

Асад не е идеален, наследствен диктатор е. Но като видях опозицията-главорези какво правят, направо е с класи над тях.

Разбира се. Обаче, да не си и помисляме за трети вариант... Винаги трябва да може да се избира само между много лошо и още по-лошо.

Няма трети вариант. Видяхте ли в Египет дадоха им демократични избори и ... си избраха Моххамед Мурси виден представител на Мюсюлмански братя. Това са араби дай им демокрация и ще си изберат такъв, влече си ги ислямизма. А после Абдел ас Сиси направи преврат и свали ЗАКОННО избранния президент, но никой не повдигна въпрос, защото ас Сиси им е угоден.

И военна намеса от старана на САЩ е невъзможна. Тази седмица руснаците превантивно заглушиха GPS сигнала в източното Средиземноморие. Има проблеми с радарния контрол и с радиосигнала...За това съобщават гръцки, кипърски и турски медии, а гражданските въздухоплавания и корабоплавания избягват района, т.к. самолетите и корабите трудно се ориентират и не могат да следват курсовете си. Руски медии, вкл. близки до МО на РФ, съобщиха че в САР има прехвърлени доп. средства за РЕБ на въздушни носители. Става въпрос за най-новите станции "Рычаг-АВ" на вертолети "Ми-8".

разбойниците от Вашингтон раздават индулгенции

И КЛИНТЪНКАТА :))

Имам познати, които преди години работиха в Сирия. Разказват колко подредена, спокойна, просперираща страна е била преди да започне войната. С агресивната си политика американците я разсипаха, а сега Западът рони крокодилски сълзи за сирийските бежанци, които са прогонвани и насила разселвани из Европа. Истината е, че в наше време светът е управляван с безкраен цинизъм, а черното задължително трябва да бъде възприемано от народите като бяло!

точно, само че не е само с цинизъм, а и ционизъм.

Ко стана бе, рептили???? Наеба ли ви Асад и братушките в Сирия???????????????

срещу всички разбойнически ядрени сили незабавно да се осигурят химбиооръжия за превенция и Бог да е на помощ на ограбените !

Американците считат за свое право да се намесват навсякъде по света, даже имат нахалството да решават кой лидер е добър и кой трябва да бъде свален. Вината за Сирия носят само те! И не само за Сирия, а за хаоса в целия арабски свят, оттам и тълпите преселници към Европа. Сирийците избраха своя президент в избори, откъде накъде те ще решават кой да управлява суверенна страна? И все още мислят, че някой им вярва. Сервилните управляващи са с тях, но не и народите.

Правилно- Когато една тирания е чужда, тя е много лоша. Но, когато е моя, тя е перфектна.

"Дамаск пост": Сирия нямат полезен ход срещу Доналд Тръмп. Как ви звучи подобна логика? Какви се явяват САЩ, за да имат мнение по чужди държави?

терористи,гангстери,мафиоти,мошеници и амер.с промити мозъци от които се учим на мошеничество . хубавото е ,че всяко нещо има край .

абе може и да имат - трябва да му пратят една руса арабка

Терористичните Американски Щати избиват стотици хиляди невинни в Сирия, а леят крокодилски сълзи за един убит руски предател. Да не би убитите от американците сирийци да са по-малко убити? Или те не са хора. Бахти и гнусните американски изроди.

Браво САЩ, браво евреи! Ще се намесвате с военна сила във вътрешните работи на суверенна страна. А ако някой реши да се намеси във вашите вътрешни работи, ще има сбогом САЩ, сбогом Исраел. Персия и Корея ще се погрижат за това.

А твърдят че FaceBook манипулирал хората.

Благодарим ви, Барак Хюсеин Обама и Доналд Трумп. Благодарение на вашата убийствена политика, Башар Ал-Асад се задържа вече повече от пет години на власт, Сирия си върна 98 процента от територията и Русия се разви като най-мощния фактор в Близкия Изток!

Тирания...диктатор...Ах стига глупости! Като убиха Кадафи и Садам , Либия и Ирак цъфна и върза!Ако САЩ са такива големи радетели за демокрация, първо щяха да я изнесат в Саудитска Арабия...Да,ама не...

Всеки, който не играе по свирката на уса е диктатор ! Също кой не скача е червен !

Абе верно, че САЩ са загубили средствата за постигане мераците си в Сирия. И то не само че умерените вече не стават и че Ислямска държава губи територии, ами и Тръмп забрани приемането на трансджендърите в армията, та да им се чуди човек откъде си намерят войници и офицери да си попълнят армията.

Могат ли войници с неясен пол да воюват? А и има и педерасти в армията на САЩ. Така че време е да се махнат от Сирия. Да намерят някакъв хитър начин. Да обвинят Путин.

Да намерят хитър начин явно не им стига акълът, но така или иначе, докато на Запад съществува масова безмозъчност и тотално зомбиране, ще продължават да обвиняват Путин за всичко.

И корейската война и война във Виетна САЩ не са успели да спечелят, защото Русия и Китай са им застанали на пътя, после през 90-те година Америка е решила, че е най-великата и ще командва целия свят, но...но 18 години след оттеглянето на пияницата Елцин постепенно Русия си е възвърнала позиции. И май вече няма да стане. САЩ трябва да се махне постепенно от арабския свят.

ФАЩ продължават да са в друга галактика. Народът на Сирия си иска Асад и се сражава за него вече 8 години срещу външни терористи финансирани от ФАЩ и Саудитска Арабия. Глупавите кюрди, които се вързаха на приказките на Вашингтон, сега биват избивани и мачкани от Турция и естествено никой не ги защитава, тяхната участ е ясна, охрана на петролните полета докато от там американците крадат нефт

Нищо не могат да направят и търсят най-приемливия за тъпия американски народ начин да излезат от ситуацията. Искали са да направят същия сценарий като в Ирак и Либия, обаче не са успели. И Русия и Иран попречиха. При това много ефиктивно. Така че търсете начин да излезете от Сирия и да спрете да финансирате бандити.

Ако откровени ислямистки бандити и главорези за САЩ са "опозиция", какво ли ще стане с бъдеща Сирия, ако случайно тия брадати слуги на шейтаниата вземат властта? САЩ бяха победени в Сирия от могъщата Руска империя, която пък е божията десница в стремежа на народите и честните хора за свобода и правда! Така е било и така ще бъде. Този път болшевизмът се върна в приносителите си - джудеите! И никой повече да не ми се измъква с обвинения срещу Русия в болшевизъм. Болшевизмът, и то като неотроцкистки сговор, днес си има ново именце - глобалната соросиада. Оправяйте се сега с тая тиня, в която ни вкарахте!

сащ се управлява от мосад ,ес също !

Ако нещата при севернокорейците се успокоят ( при тия ядрени оръжия в СК натам вървят нещата), ние сме следващата Сирия, където американците ще ни освобождават от руско присъствие.

Йордания ще е на мушката.