Сирия: какви са истинските мотиви на САЩ?

Военният удар на САЩ срещу Сирия не идва в отговор на последната атака с химическо оръжие в град Дума. Истинските мотиви на Доналд Тръмп са съвсем други.

Обратно в новината

Коментари - Сирия: какви са истинските мотиви на САЩ? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-тъжното в цялата работа е, че Русия е още слаба и зависима от САЩ и не може така бързо да се отърси от тази зависимост, петоколонниците на вашингтон в Москва полека-лека се отстраняват, но от 90година до 2014г, те се окопаха дълбоко в Русия и трудно се чистят, както кърлежите, да пожелаем успех на Путин в неговата трудна, но благородна мисия и да знае, че народът на България е с Русия!

Dаа ,никъде не се написа че атаката е заповядана лично от Tръмп.Kонгреса и сената (които трабва да oдобрят) всяка такава намеса са заобиколени от престъпника с оpанжев цвят.

Aleko

Ситуацията се заключва все повече и повече. Не подкрепям непременно президента Башар Асад, но той не е длъжен да се съгласи с всичко. Американската пропаганда го определя като деспот, който живее в лукс, като че ли в Америка нещата не са извратени ....като се погледне само Тръмп. Жалко за хората в Сирия!

Истинската причина за тази напълно Хуманитарна ракетна атака е : Свободата и демокрацията ! К'ъв петрол , к'ва газ и какви 5 лева ?

Сирия и Иран са трън в очите на юдейте! В древността са се водили люти битки а юдейте са злопаметни. Там гъмжи от петрол и газ. А Америка се управлява от юдей. Кой създаде через ООН Израел?За какво да си говорим?

Президента на РФ и съветниците му имат много гъвкава политика,съчетана от военни и дипломатически усилия,правилно подбиране и изтъкване на точния и необходим им сьюзник-било държава,било личност при предприемане на конкретни действия и затова тези действия винаги изглеждат и са непредвидими и точни.В конюнктурата на криза Президентът на РФ им "крои шапката", и че ще има ответни действия никой не трябва да се съмнява.Предпазливостта е негова основна черта от характера му.Той се бие само,когато е изчерпал всички мирни възможности и обикновено печели,доколкото другите в бързането си разкриват и себе си пред обществата ,както и слабите си места чрез негативи лични и военни.Йес!Даа...Да!

Използват Сирия като учебен полигон.

"Само че това предупреждение не дойде от Кремъл, а от руския посланик в Ливан. " ГРЕШКА! Това го каза пръв началник на ГенЩаба на руската армия. Той също не е от ранга на Тръмп, но е по-сериозен и не говори празни приказки, без да е съгласувал с Путин!!

Войната не е между Асад и сирийския народ, а между народа и всички разновидности на Ислямска държава, която среща опозиция в светските среди и в малцинствата. Тези факти не са удобни на западните среди, казват запознати с обстановката. Войната е за газовите находища и трасета, които трябваше да минат през Сирия за Европа.Конфликтите в светската някога страна, в която съжителстват много малцинства и религии,са по причина на финансирането на Мюсюлмански братя, на които принадлежат сегашният шеф на Ал Кайда, 2/3 от Сирийската свободна армия.Ердоган и той си играе своите игри.

нии сми многа виновни за его састоаяние! мии препикали трампа но попогрешка оксана и пасрала !и он с ума сошол.

Като по целият мир. Като в ирак, България,либия, Афганистан,Виетнам и т.н да избиват хора и да грабят.

Тръмп е ПОДТИКНАТ от Дълбоката държава (deep state) да извърши ракетните удари в Сирия, но същата тази Дълбока държава пак не е доволна от него ;) Като в нашенската поговорка "Мътиш ми - не мътиш водата, пак ще те изям". Тръмп макар и президент, притежава само отчасти властта. Кукловодите (Хилари е с тях) почти го поставиха под контрол. Което е ЛОШО. И може да доведе наистина до ТСВ.

Тръмп е дълбоката държава!Плюеше месеци наред срещу Обама за намесата в Сирия,сега прави същото.Плюеше че Обама играел голф,досега е играл 3 пъти по-вече.Няма ден в който да не излъже 10 - ки пъти .Най големият хипокрит (лъжец) влизал в Белият дом.А нали преди седмица беше обещал изтегляне от Сирия.Той не изпразва блатото ,той плува в него и си пийва редовно!

Ако свободният дух на Америка беше жив, САЩ нямаше да си търсят втори Виетнам.

САЩ винаги обясняват какви са мотивите за действията им,и по-късно се разбира ,че става дума за долари,нефт,продажби на оръжие и експлоатация на ресурсите на подчинените държави.Струва ми обаче,че те много пресолиха манджата.Сега се вижда за какво служи преди всичко НАТО,след това ООН,след това разни международни организации,които не са нищо друго освен маши в ръцете на Държавния департамент и ЦРУ!?Струва ми ,че сега много държави ,даже и такива ,които са в НАТО и ЕС ще започнат да се замислят каква ще бъде тяхната съдба съдбата на света при сегашното състояние.Не е ясно какво точно ще стане,но във всички случаи и ООН,и МВФ,и Световната банка,и разни международни съдилища и арбитражи,както и световната финансова система или ще претърпят сериозни промени или ще се появят нови конкурентни организации от този тип.Нищо вече няма да бъде същото ,това е началото!?

Chefo77

Видяхме, че ТИ имаш своя стопанин, светът няма и не трябва да има. Другото, което виждаме, е че Тръмп страда от това, че е навлязъл в критическата, не помни какво е казал вчера и най-важните неща ги съобщава в личния си профил в Туитър. В един момент иска да накаже и заплашва "лошите , в следващия не смее, защото усеща, че ще яде хурката. Явно все още не може да осъзнае на каква позиция се намира и какво прави там, но много му се иска да осъществи детските си мечти.

трябва да си от ,,новите,, комисари...!!! сигурно имаш ,,партиини,, корени...!!!

Имам чувството, че коментирате електронна игра. Става дума за нашият сват, единствен. Вече изстрелването на няколко десетки ракети е новина от нета. Нали не е до нас, ще седна и ще коментирам. Аз съм ужасен, не знам какво да кажа.

Chefo77

"Джон Болтън от години пледира за война срещу Иран и до днес смята американската инвазия в Ирак за правилното решение - въпреки катастрофалните последици. " Ама няма проблем, атакувайте Иран, но само с пехота и тоя тъпанар и други като него да бъдат на първа линия с цялото си домочадие. Изключително е лесно, когато ти малък и мек, да искаш някой да накаже друг, за да почувстваш удовлетворение ...

Бля,бля,бля !Тръмпон велик ,бля,бля.А ,да не се задавиш в глупостите си,А?Нищо вярно няма.Твоят безумен кумир е пред импичване.Това е единственната причина за нападението.Време е дребчото от Кремъл да извади пикаещите записи ,пък да се посмеем на тлъстият перверзник!

Прочете ли резултатите от атаката бре, мискинино?

ОБИКНОВЕНО ЗОМБИ СЪМ!

колкото една ,,мутра,, има ,,демократични,, мотиви толкова и ,,ционистите,,...!!!

Тази статия е я писал пълен тъпак. И накрая Богата и мирна Европа щяла пак да го отнесе. Ами ако продължи а тя ще е над десетилетия тази сирийска война какво праим с Русия ?! Та тя за 4 г. опапа всички и вече е почти в иконом. колапс. Ще праи кола от нас иска БЪЗ за цвят. Това не е ква ве мужици.

Явно американците съвсем са затъпели и ги няма ония истинските свободни разсъждаващи американци дето се възпротивяваха на поредната измислена ''заплаха '' за сащ при войната във Виетнам.. Ако сега се бяха дигнали както трябва нямаше да има невинни жертви, милиарди вместо в техния живот да се вливат в убийството на хора дето нямат допирна точка дори териториално с тях,. Събудете се бе американци и го изхвърляйте това истеричното дето щв си използва за щит, както направиха предишните с кулите за да оправдава лудостта си

До глобален конфликт с руснаците нема се стигне , но че следващата цел която ще демократизират с ракети е иран - няма 2 мнения. Ердоган се кани и той да завземе част от сирия и да смуче петрол като останалите хищници.

Преди няколко дена ни поднесохте статия с изказванията на Нетаняу който иска да се бомбардира- какво повече има за разбиране кой зад какво стои? Матю съвсем не е въздържан и умерен. Тези атаки са новият пример за случая перфектното фиаско. Въпросът е Трумп да не разбере, че ще го изхързулят защото прекалено много на някой им текат лигите да станат президенти. До 02. 08. всичко ще ескалира, а след това ще започне да заглъхва.Организации като ФН, ООН са станали васали на американската и западната политика та и техните изказвания са като приказките на женския пазар.Но който се смее последен той се смее най- добре.

Сигурно бъркам, но посланието на Русия бе от Началника на ГЩ на Русия, а не от посланика в Ливан.

Мотивите на САЩ са да се прикрият лъжите на англичаните и вътрешните проблеми в Англия с брексит , да се прикрият вътрешните проблеми на Макорн с една от най-големите стачки във Франция и да се прикрие недоволството от Тръмп в САЩ . Демокраацията нагледно е натикана там дето Слънцето не огрява - без доказателства и за химическа атака както и със Скрипал - та това е поредана и една от най-големите победи на Путин . Много добре се знае какво щеше да стане ако беше задействана руската ПВО и ако руснаците бяха решили да използуват новите си оръжия а не старите тенекета на САЩ и Е.С .

Е, какви да са... Тръмп е завършил военнизирана гимназия което е причината голяма част от съветниците му до сега да са препоръчвани от съучениците му останали на служба в армията, бил е старши на випускът си а който веднъж е командвал малко подразделение, па макар и наужким, цял живот му се иска да застане начело на голяма армия и да я поведе в битка... а всичко останало е просто бонус;)