Коментари - Всичко за севернокорейската ракетна програма | Днес.dir.bg

Всичко за севернокорейската ракетна програма

Почти всеки ден се говори за севернокорейските ракети и демонстративните им изпитания. Какви ракети притежава режимът на Ким и какви са възможностите им?

Обратно в новината

Коментари - Всичко за севернокорейската ракетна програма | Днес.dir.bg

Коментари

абе,как така цял свят е заплаха за тези американци бе????? и все страни като либия,ирак,кореа,сиря афганистан,ъемен,венезуела и.т.н... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И да не усъвършенстват ракетите, важното е да запазим корейките !?

Избройте сега нашите...

Какво да броят ...надупените задници ли и продажни кратуни.

Чакам с нетърпение краварите да нападнат кимчо голям празник ще стане.

От огромния шум,който се вдига по медиите,за опитите на КНДР с ракети,оставам с впечатлението,чи всички се грижим само за безопасността на САЩ.Никой не се тревожи за безопасността на народа на КНДР.Нали Америка разполага с къде по мощна техника.

Абе пишат за С.Корея, ама кое и колко е вярно, само един Господ знае. Е, и тук, к'ви ракети, к'ва мощ, к'ви чудесии, ама иначе били гладни и ядяли трева. Май че всичко е като дивотията и измамата с текста на детската корейска песничка "Пукни, проклета Америка", за който немалко наши медии упорито ни повтаряха лъжата, която обаче Господари на ефира разобличиха, представяйки точния превод на чисто детския текст. Виж ютюб: Измамата с детската корейска песничка "Пукни, проклета Америка" А ето и първоначално представеният ни лъжлив текст: Нашият свободен народ се смее над вашите президенти. Може и да са различни по цвят на кожата, но всички са еднакво глупави. Заплашвате Велика Корея, Но не знаете, че ние сме ви приготвили подарък. Той ще долети при вас през океана И ще ви изравни със земята. Хахахахахахахаха, Хахахахахахахаха! Пукни, проклета Америка! Вашите тлъсти телеса, Натъпкани с хамбургери ще се превърнат в локви мас, в която ние ще забием нашите флагове! Това пък истинският, верният превод на песничка: Колко е интересна книжката с картинки, Изпратена ни от татко генерала. Прасенцето, което ми изяде порцията И аз му се скарах, сега плаче. Ненаситното мече се е наяло и ще се пръсне. Колко е интересна книжката с картинки, Изпратена ни от татко генерала. Хахахахахахахаха Хахахахахахахаха! Зайчето-актьор, слонът си е вдигнал предния крак. Грозното патенце търси майка си, папапа. Прегърнали сме се всички заедно и разглеждаме книжката. У данг данг данг, хохохо. Всички заедно хахаха. Колко е интересна книжката с картинки, Изпратена ни от татко генерала.

Не дразнете Ким, че не се знае на колко водки е....

Путин е зло за моята Русия, затова братя българи съм тук при вас.

Дори Северна Корея да се съгласи да си нареже ракетите, ако има такива (?), щото опитите показват нещо друго, и да не разработва ядрено оръжие, дрънкането на оръжие спрямо нея няма да спре! Просто защото е една от малкото държави, която не е под контрола на задокеанските ни "партньори", и която, освен всичко друго, граничи с Русия. Ето там американците ги стяга чепикът. И няма да мирясат докато не съборят режима на династията Ким. Вярно, ще е доста трудно, щото севернокорейците са до такава степен зомбирани, че са доведени до нивото на бездушни автомати, изпълняващи безпрекословно прищевките на внука на "великия ръководител". Пък и страхът от репресионния апарат на режима е неимоверен. А с такива хора-зомбита е трудно да се биеш, камо ли да прекараш някакви промени. Пък и Китай стои зад гърба им, колкото и да се обявява срещу някои действия на севернокорейците. Прави го от куртоазия, да е в унисон с всички други, а не че не харесват Ким. Пък и китайцете не искат най-вече американците да им дишат във врата...

Просто защото е една от малкото държави, която не е под контрола на задокеанските ни "партньори" и няма банка на добрият чичко ротшилд

СЕВЕРНА КОРЕЯ И РУСИЯ- НЕКАДЪРНИ МИЛИТАРИЗИРАНИ ДЪРЖАВИ НА КОИТО НАРОДА Е В МИЗЕРИЯ.

Не е рекъл КИМ не го е дялнал в задния двор на чичо САМ!!!пък ти се радвай на злобата си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПИЧ ВИЖДАМ ЧЕ ЗЛОБАТА ТИ ТЕЧЕ ЧАК ПРЕЗ УШИТЕ . КОЕТО МЕ НАВЕЖДА НА МИСЪЛТА ЧЕ СИ МЕГАТЪП И НЕ ИСКАШ ДА ВИДИШ ФАКТИТЕ . БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗОМБИРАНИ ИДИОТИ КАТО ТЕБ СЛЕД 20 Г. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ .

разбирам да пишете за индивид като боеко че е некадърен но за некадърни държави просто е неграмотно и си изпиите прясното мляко преди да пишете глупости.

СОРОСпии нали бяха гладни тия корейци!!

Корейците в момента ВРЕДЯТ повече на Русия отколкото на САЩ, с взривяването на атомни бомби, щото, така може да паднат сградите в близките градове на Русия( а и на самите корейци). А Китай и Индия са като някакви Шизофреници, които сядат постоянно и се тъпчат с Храна. И се очаква всеки момент да паднат нанякъде, да се сгромолясат от тежестта им и да се разпаднат.... Русия, най- добре да ПОБУТНЕ Китай в посока , надолу, към Тайланд, и ако трябва Руската армия да навлязат малко в китайска територия. Когато Китай се пръсне от прекалено голямото население, китайците да тръгнат да бягат надолу към Тайланд...

ТИ НЕ ГИ МИСЛИ КИТАЙЦИТЕ .... ЩОТО ТЕ ЗА 20 Г. ПОСТРОИХА 12 ГРАДА КАТО ХОН-КОНК . А ПРЕДИ 10 ДНИ ИЗВАДИХА 56 МИЛИАРДА ДОЛАРЕС И КУПИХА УКРАИНСКАТА ФИРМА АНТОНОВ . ТАКА ЧЕ ПО ДОБРЕ СИ ВИЖ ОСРАНИЯ ГЪЗ И ПОСЛЕ ПИШИ ПО ФОРУМИТЕ ГЕРБЕРАСТ МАЛОУМЕН .

Отново путлерастията нагло лъже. Северна Корея била с малко обработваема земя и затова имало глад. Ми в Южна Корея обработваемата земя е по-малко, населението двойно повече пък глад няма, че даже и дават помощи на Северна Корея. Ама Северна Корея има над 1,2 милиона войска от 25 милиона население. Е при толкова паразити как да няма глад и как да няма защитници на режима...

на гол тумбак чифте пищови. Подарени от Русия, за да нямат още едни силни съседи, щото по тия ширини Япония, Китай и Корея не могат ги спрат, а ако ги приклещят и от запад направо са ги изтрили, даже чичо Сам няма да им трябва. Съседите им са достатъчни, имат да им връщат, всички до един. Що тъй бе, руско? Що се докара да там, от алчност за земя.

Алчни бяха арабите и турците, но избягаха...И в България алчнееха 500 години, но пак избягаха...

По-точно ги изгониха... Но за съжаление, пак настъпват.

Да им умра на класификацията на американците ! И реактивните системи за залпов огън, и зенитните, и оперативните, и стратегическите - всичките с едно име и поредни номера !!!

Станков, това ти е поредния номер на главата бе!

Абе аз изобщо не им знам имената обаче им гледам пламъка. По нищо не се различава от съвременните руски, американски, европейски и каквито и там да са ракети. Явно има голямо сътрудничество обаче някой го е яд и дезинформира.

С други думи,нищо не се знае за северокорейските ракети!Знае се обаче,че Северна Корея е на светлинни години пред една европейска държава,наречена България!

Глупак

глупак сте вие,севернокореиците поне имат ракети а къде са нашите?с какво ще се отбраняваме когато доиде двуликият ердухан или ще си събуваме гащите но турците обичат дебелаци като боико с мазно д.упе.

Глупак

Северна Корея също вероятно има огромен принос за развитието на Южна Корея /има се в предвид икономическо развитие, а не развитие на свободите. Реални политически свободи за принципно важни неща южнокорейците естествено нямат никакви тъй като са окупирани от американци, а там знаейки вече и от опит пропуски няма, но и с останалите свободи за населението не всичко е еднозначно поради необходимостта непрекъснато да спринтират във въртящата се клетка на икономиката, изискваща изнасянето за доларчета на все повече качествени и евтини продукти и множеството социални последствия идващи от това, като да речем едва ли не военизираното по количество изсмуквано време и ресурси образование/. Ако севернокорейците не бяха спрели американските набези и целия Корейски полуостров бе станал американски, то международните финансисти можеше да нямат стимул да постигнат рязък контраст /икономически и материален/, с цел подготовка на почвата за излаз на китайските и руските източни граници. През 60-те икономическото ниво на Корея и другите страни от района бе сходно. Така вместо диктатура с финансиране, предоставяне на технологии, канали за суровини и пласмент на продукцията навсякъде на Запад, те можеше да получат не диктатура с финансиране, а за източване на националните финанси тип Фердинанд Маркос, докато успоредно се развиват технологии като международната проституция, създаването на съвършено безотговорна и дестабилизираща раждаемост чрез подконтролни многочислени религиозни течения, плюс канали за доставка на наркотици, оръжие, ислямистки организации и всякакви други злини като евакуация и защита на корупционерите на Запад, след употребата им. За това, че един избор бе направен за Южна Корея, а друг да речем за Филипините от техния общия господар, вероятно има роля и Северна Корея.

Друг фактор в този смисъл е, че веднъж достигнали оперативно нечии граници /в случая китайските и съветските, сега руски, източни граници/, американците в подобни случаи предпочитат да разполагат не с развити, индустриализирани икономики и студенти за осъществяването на намеса, дестабилизация и диверсии до степен поне на местен конфликт, а защо не и гражданска война на територията на съседа по бази, а с икономики като Афганистан след Наджибула и талибани, завършили основно, средно и висше образование само за няколко години и готови за бой. Единственото което ги интересува е местния био материал да е мизерстващ до отчаяние, зле образован, заблуден и в голямо количество. Примери като съседите на едни от най-развитите в районите си светски държави като Либия и Сирия са показателни, а от 2014 г. и Украйна я подготвят да е възможно най-подходяща, демократична и прогресивна относно плановете на щатите спрямо съседите ѝ.

Оп, в горния пример не беше подходящо да се добавя Сирия като илюстрация за подобно употреба на съседни страни, не само защото Израел, с международно признати граници непосредствено граничещи със сирийските Голански възвишения, е един от съседите, а във Вашингтон спрямо Израел действат съвсем други правила, ако въобще има някакви, но също защото за разлика от Либия, там бе разпалена пълномащабна гражданска война без масирана западна интервенция /с изключение на епизодични, коварни израелски бомбардировки/. За такава война с поддържащите законността и въобще цивилизоваността, въоръжени сили на Сирия, бяха необходими много повече нашественици от това, което съседи можаха да предоставят. Отчитайки че Сирия е арабска и в мнозинството си мюсюлманска страна, Атлантизма мобилизира огромни ислямистки пълчища, които бе подготвил и до които имаше достъп навсякъде по света, а от съседи трябваше да се осигури най-вече логистика транспортни коридори за хора, оръжие, храна, гориво; бази за подготовка, лечение, сватби и почивка и на терористите. В Йордания и Кипър решиха да минат без финансово-икономически подсладители, но Турция за тази си роля получи временно много икономически вливания. Изглежда със същото сега могат да се похвалят и неблагодарните варшавски панове, които поради изострената конфронтация на Запада с Русия имат силно нараснало логистично значение като база и спрямо Украйна, заради което години наред вече към тях се стичат от Запада финансови потоци и икономически сладости. Така се оказва, че Полша дължи настоящото си относително добро икономическо положение и кой знае още какво, в крайна сметка на Русия, на независимостта на Русия, на нейното свободолюбие, упорство, издръжливост и въобще на нейното съществуване.

В Ловци на митове с подръчни средства за 5000 долара, изстреляха ракетка на 70 км височина. 25 май 2017 г. Тази сутрин в 07:20 ч. българско време от полуострова Махия на Нова Зеландия излетя първата ракета "Електрон" на американската компания Рокет Лаб. Това бе първото изстрелване на космическа ракета от територията на Нова Зеландия. Понеже това беше първи полет за "Електрон", ракетата не носеше на борда функционален спътник. Мисията беше обозначена от Рокет Лаб като тест, а смисълът беше ракетата да изпраща важни инженерни данни към Земята, за да може екипът да извлече нужните поуки и да направи подобрения. Компанията Рокет Лаб, основана от Питър Бекс, иска да създаде малки и евтини ракети. Това съвсем не означава, че няма да има междупланетни полети - частната компания Муун Експрес вече е сключила договор с Рокет Лаб за изстрелването на три ракети за роботизирани мисии до повърхността на Луната. Предвидени са още два пробни полета на "Електрон" до края на настоящата година, преди да започнат комерсиалните. Очаква се цената за изстрелването на спътник да възлиза едва на $4.9 милиона.... Това е малка частна фирма без копиране на чужди ракети, както прави Северна Корея.

Тия 4.9 мил. $ за какъв спътник са, за такъв колкото смартфон, колкото хладилник или колкото лека кола? И на каква орбита?

Списъкът показва, че все пак американците имат основания за безпокойство и твърдата си реторика, иначе извън хамерика нямат никакви основания за притеснения те са едни такива миролюбиви краварите зер атомни бомби никога не са употребявали

Гладът в Северна Корея (КНДР) е продължаващо бедствие, чийто пиков период е между 1995 и 1998 г., когато загиват около 3 милиона души. Според доклад на ООН до 2000 г. във всички райони на страната с изключение на Пхенян населението страда или от сериозен недостиг, или от пълна липса на каквато и да било храна. В резултат на това много граждани бягат на север в Китай или на юг в Република Корея в отчаян опит да се спасят от бедствието. През 2004 г. севернокорейското правителство обявява, че няма да има нужда от повече хранителни помощи, макар страната да не е постигнала отново аграрна независимост. През 2005 г. възниква сериозна опасност да се появи глад в страната, вследствие на което правителството организира мобилизация на жители от градовете в помощ на земеделците. По предположения на световната организация за прехрана FAO днес в Северна Корея страдат около 8 милиона души от хроничен глад. През 2007 г. страната отново е сполетяна от тежки наводнения, нанасящи щети за близо $23 млн. Унищожени са близо 10% от цялата обработваема земя,[8] вследствие на което кризата с изхранването на населението отново се задълбочава[9]. Въпреки, че Южна Корея доставя над 400 000 тона ориз срещу обещанието на Северна Корея да затвори атомните реактори в Йонбьон, през август 2007 г. Ким Чен Ир признава за проблеми при изхранването на населението. 2013 г: Северна Корея е поискала от Монголия помощ в борбата с недостига на храни, съобщава на официалния си сайт монголското президентство 7.12.2015 Режима на Северна Корея осигурява дневно на населението едва 380 грама зърнени храни на човек. Това разкри пред ТАСС директорката на СПП на ООН за Северна Корея Дарлин Тимо. Тазгодишните добиви в страната са намалени с 12% заради тежката суша, обхванала четири провинции, а също заради наводненията на обработваеми площи в различни части на страната. Това е за тъпите путлерастки кратуни. Дори другаря Ким Чен Ир признава, но те НЕ.

те и на Ким ракетите кат глада---все падат неуспешно в океана ама на фоги ботъм риват....

Така де... Според теб и стрелочника.. Умират от глад, нямат здравеопазване, ядат корени и трева, пък ей така от нищото... Металургия, електронника спътници, подводници... Как стават тези неща?

И ние правим кораби, и докато северникорейската е внос от Китай, то ние правим електрониката за 70% от автомобилите на ЕС

това което си написал е вярно. Какво отношение обаче към това имат тъпите путлерастки кратуни. Абе що ли изобщо ти правя реплика....

Аз съм тъпа путлерастка кратуна.Ела да ми го кажеш лично.

Забравихте обаче, че след войната 1950-53-та цялата обработваема земя остана в Южна Корея. И какво са виновни сев. корейците ? Затова искат да си върнат Ю. Корея, все пак това е и тяхна зема. А междувременно добре се справят, щом американците рипат.

Пак нагли путлерастки лъжи, на разни боклуци. Северна Корея има 2,2 милиона хектара обработваема земя, докато в Южна има 2 милиона хектара. Та как след като повечето обработваема земя е в Северна Корея, цялата била останала в Южна? И защо 50 милионната Южна Корея да е на 25 милионната Северна Корея, а не обратното. Много сте нагли това путлерастите.

Дадачко, не ти ли прави впечатление, че пика на глада съвпада с пика на сътрудничеството им със щатите през последните десетилетия, ознаменуван дори с радостно посрещане там на тогава вече американката, Мадлин Олбрайт. И сега имат страшно много проблеми, но не са чак толкова зле колкото преди и не чак толкова зле колкото са сега непрекъснато системно сътрудничилите със Запада и подпомагани Йемен, Сомалия, Либия, Ирак и т.н

Не, не ми прави впечатление поредната малоумна путлерастка лъжа. Но ми прави впечатление, че след разпада на СССР, вече 27 години Северна Корея все изпада в продоволствени кризи. Йемен, Сомалия, Либия, Ирак са във войни от над 50 години и нямат нищо общо със запада. Освен тези страни има десетки други непрекъснато и системно сътрудничили със "запада" и те са си добре. Твърде тъп си и анализите ти съответно са малоумни

Ех, кога ще ги стигнем севернокорейците. Никога.

Не ни трябва да ги стигаме. Няма нужда и на нас да ни дават хранителни помощи за милиарди долари за да не умрем от глад.

ти май си платен коментатор. като гледам навсякъде се слагаш и то по цял ден. Не те ли е срам малко, а? Намери си свястна работа, не се занимавай с проституция като последния обратен келеш за няколко цента и чиния с помия.

Не така соросите ще те плюят.

Не знам, когато Сорос хвърли топа, с кого ще свързвате нормалните хора на този свят и кой ще ви е оправданието за безмерната ви тъпотия!

IMA NAI-SILNATA KIBERARMIA.NIKOI NE MOZE DA BARA TAM!!

ДА СИ ГИ ЗАВРАТ ОТ ЗАД

Баххх, го...Лудите краварски говеда и техните козяшки подлоги, все обясняват как севернокорейците нямалко какво да ядат!!!! А тия наглеци севернокорейците, изстрелват ли изстрелват междуконтинентални балистични ракети! И ядрени оръжия имат!И лудите говеда не смеят да ги нападнат! И сигурно е така, защото вместо да си отглеждат марули и лук, развиват своята наука, технологии и промишленост! Странно защо ли!

Ха ха. Развивали били. Какво развиват, тревопас? Опасоха поляните, ядат корени и мрат като мухи. Нямат нищо. Телевизори, телефони, храна, здравеопазване, наука, образование. Били развивали. Развиват чугунените си мозъци. Америка само от съжаление не са го унищожиули все още.

Това не е Садам-много памперси и ковчези ще им трябват.

де от съжаление. де от бъзливост зер Арлингтън тесничък ще дойде....

stan_posta@

През 1994 г. президентът Клинтън заедно с министъра на отбраната Уйлям Пери разгледал възможността да започне война против Северна Корея. Били поискани съответните данни от председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на ВС на САЩ генерал Джон Гери Лак. На 19 май 1994 г. генералите Шиликашвили и Лак представили на президента Клинтън доклад, от който следвало, че в течение на първите 90 денонощия на войната следва да се очакват загуби в размер на 52 хиляди убити и ранени американски войници, а също така 490 хиляди убити и ранени южнокорейски военнослужащи. Стойността на тази операция по техни данни щяла да бъде 61 милиарда долара. По информация на списанието Нюузуик впоследствие генерал Лак уточнил своите разчети и стигнал до извода, че общите загуби за САЩ и Южна Корея ще достигнат почти един милион войници, в това число 100 хиляди убити американци. Общата сума на войната с КНДР била оценена на 100 милиарда долара, а размерът на икономическите загуби на Южна Корея повече от 1 трилион долара. Администрацията на Клинтън се отказала от война със Северна Корея и отишла на преговори. През 2003 година започват шестстранни преговори по ядрената програма на КНДР с участието на КНР, САЩ, Русия, Южна Корея и Япония. Преговорите са неуспешни и са прекратени през 2004. Та затова СК е трън в очите на някои.

Аз съм за корейските ракети ..и корейkите, разбира се! Дано ги усъвършенстват,... a корейkите. ? ..да не погрозняват!?

И да не усъвършенстват ракетите, важното е да запазим корейките !?

samsung и lg. Но нищо севернокорейско не харесвам. Защото няма какво да харесвам. Как да харесам нещо, което го няма?

Бий си чекиите, тогава!

А ние си имаме 3 изтребителя, 2 от които не летят.

Тая малка страна след 70 години тотална търговска блокада (абсолютно незаконна, нечовешка и фашистка) ИМА СМЕЛОСТТА и КУРАЖА да посочи с пръст САТАНАТА на тая земя. Изпепели ги КИМ и тор не става от тях.

Вярно, тор от тях не става. Но от русофили и Атака тор става. Дори е готова.

А какво не е фашистко? Всичко, което не е съвеЦко?

Eй тия руснаци и китайци, блокада направили на Северна Корея... Определено си от най големите путлерастки боклуци

Мноооого, чудно, толкова ли е зле в Северна Корея, или е само пропаганда? Ами, идете и вижте, бе! Или се срещнете с хора, които са ходили, примерно, на почивка там. Много ли такива познавате? От коя страна е затворена границата? Коя Корея не пуска гражданите си да пътуват - Северна или Южна? ??? Защо задавате тъпи въпроси?

АКО НЯМАШЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ КОГО ЩЯХА ДА ПАЗЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ В ЮЖНА КОРЕЯ ..... ????

Хайде комуняги тъпи, беж при чичо ви Ким. На светена водица и ориз. Ние пък ще си внасяме стоките на другата Кория, вие си яжте от ракетите! Писна ни от вашите червени тъпотии! Нещастни лъжци и лицемери!

Е това е направо невероятно .Човек си мисли ,че е видял и най-тъпите коментари ,но ето изненада ,някакъв "Европеец" с конгнитивни възможнжсти на чехълче ,отново взема призовото място

разкарай се еврогеец , търсят като тебе в Халифата - заплащане на сеанс

Дейли Мейл бе писал без да му мигне окото, че до паметника на съветската армия в София имало милиционери с калашници до 1991 г. и разстрелвали всеки, който доближи на по-малко от 30 м.:) Та да не приемаме за чиста монета всичко, което четем за С. Корея. Нищо не знаем за тази държава. Немското списание ГЕО бе публикувало репортаж с пенсионери, жулещи ракия в центъра на Пхенян. Един казал: "Ние сме италианците на Азия, обичаме смеха и виното!". Някак не се връзва с образа на измъчен и умиращ от глад народ? Бяха снимани и верига италиански пицарии в столицата, винаги пълни с младежи и с превъзходни пици. Списанието ГЕО спря да излиза на български след въпросния материал (2015 г.) :)

Добре, след като твърдиш и пишеш подобно нещо, какъв ти е проблема да напишеш подробности - брой, година, месец? "..Дейли Мейл бе писал без да му мигне окото, че до паметника на съветската армия в София имало милиционери с калашници до 1991 г. и разстрелвали всеки, който доближи на по-малко от 30 м.:)" " Една жена, май, каза на пазара. ..."

Алооо " Една жена, май, каза на пазара. ..." статията е за С.Корея тоест за държава в която НИКОЙ българин не е ходил и видял. И от къде на къде НИЕ ще ги съдим как да живеят :)) цъфнали сме и вързали тиквета начело с Великия Кормчия Тиквунски. Я се огледайте прошляци ебава ви всеки който не го мързи - Урина на Балканите.

ей има много комунистически чугунени глави в тази България...абе комунистически идиоти не разбрахте ли че не може да се живее при комунизма бе няма конкуренция която движи всичко на пазара и качеството се повишава и цените падат и новите технологии се развиват...много сте прости това комунистите..мислете пазарно мислете ...който успее и е по умен плаща данъци и социално слабите ги хранят...а при комунизма плащаха колкото да не умреш от глад и не се развиваше нищо, търчехме на едно място, нямаше конкуренция, нямаше нищо...дрисльовци сте вие комунистите..защо сега ходите по Париж да купувате на любовниците си скъпи парфюми а не им купувате одоколон съветски Тройной бе идиоти, защо децата ви учат при капиталистите а тука говорите групости ....

Ех,Иванке, Иванке, звучиш като уводна статия от ранно издание на Сорос.Наслушахме се на тази в началото на 90-те Като теоретизираш на тема пазари, кажи как се формира цената на тока на Американските ТЕЦ-ове.И не теоретизирай на тема пазар в идеален вид,а колониален такъв.

Как няма да теоритизира, като е пайжинясала между краката, бе?

Ванче, Комунизма не е това което си мислиш. Комунизъм е най-доброта форма за развитието и просперираното на даден вид. Форми на Комунизъм има при някой насекоми, например - пчели и мравки. Проблемът е, че човечеството не е достигнало, а и едва ли скоро ще достигне подобно ниво на развитие. Това е накратко. Темата е доста дълга. С нея са се занимавали много по-умни от теб и от мен хора :)

Постваш смесица от мантри дето нямат връзка с реалността! 1. На кого точно викаш "комунист"? 2. Дали може или не може да се живее при комунизма не се знае, защото не е имало такъв досега! По времето на НРБ имаше социализъм! Но идеолозите избягват да го наричат с истинското му име по същата причина поради която на грипа му викан ен-едно-хаш-едно ... 3. Мита за пазарната икономика си е чист мит - на макро- ниво има сума ти регулаторни механизми, а в международен план даже вървят санкции (а и споразумението с Канада дето го подписа Бойко - как се отнася към пазарната икономика?). Така че глупостите ги пишеш ти.

1. Ако ти е известен един вид пазарни отношения, твой проблем. Не е на останалите. 2. А, модела на комунизма, според сифилистичните му създатели, го видя целия свят. Беше приложен и изпробван в Кампучия ( Камбоджа). Имаш google - чети.

Бегай на околомръсното да изкараш за бира , аман от мангали

КОИ ЦЕНИ ПАДАТ МА ПРОСТАКЕСО.....Я ИЗБРОЙ МАЛКО ПАДНАЛИ ЦЕНИ.....БЕНЗИН,ТОК,ВОДА,ТЕХНИКА ....КОИ ? АЙДЕ ДА НЕ ГОВОРИМ И ЗА КАЧЕСТВОТО....НА ХРАНИ,НА ТЕХНИКА.И.Т.Н ......ТЪПИ ДРИСЛИ КАТО ТЕБ ТРЯБВА ПОВЕЧКО ДА ЧЕТАТ И СЛУШАТ,И ДА НЕ СМЕЯТ ДА ПИШАТ ТАКИВА ТЪПОТИИ,ЩОТО СТАВАТ СМЕШНИ !))

абе тези корейци нали беха гладни и жадни? как ги правят тез ракети??

Пропаганда на соросиди е така.

вече опряха до северна корея, ако няма ракети, ще измислят, ако няма ракети може да има биологично оръжие, или химическо, или космическо...важното е да има там уж нещо, за да атакуват и съборят, за да я демонкратизират, пречи им на глобалното налагане на нср

Па да вземат да ги нападнат не е зле ама не им държи.

Комунистически тъпотии...Ужасна болест е това комунизЪма..А в България все още има бузлуджански идиоти, които размахват плакати, че си го искат...Ракети, моля ти се...Дебилите им с дебили...Самсунг, Хюндай, Киа...завладяха световните пазари, онези чукундури, ракети имали

симо

Подобно на ,,руската намеса,,,....знаем нещо,предполагаме много и ВЯРВАМЕ в нещо огромно....А би трябвало да направим сравнение между САЩ / Корея...кой какво може.....Още повече, че Корея е била под амерички УЖАС...Още има пследици,а за тогава преживяното не ми се говори.

Недочетох цялата статия защото подозирам, че "информацията" е изсмукана от пръсти. НК си пазят като очите какво имат и какво нямат, толкова секретно инфо западните медии няма от къде да получат. Всъщност, НК ми е много интересна. Това, което са постигнали без заеми, без заробване от МВФ е доста впечатляващо. Дали народа им живее добре - само там си знаят. Ким не дава пиле да прехвръкне и всеки турист е придружен и наблюдаван строго. И май западните 007 там са неуспешни. Може би на народа им не е лесно. Но може би им харесва. Гледах интервю с френски мисионер, който е живял в НК и той твърди, че хората неподправено подкрепят своя лидер, който всъщност не е никак глупав. Ким е отрасъл и учил в Швейцария. Нищо западно не му е чуждо. Китай няма да спре да ги захранва. Имат и други помощи чрез мисии от Австралия и Нова Зеландия. Мераците на Запада да ликвидират "диктатора" и да установят хегемония едва ли ще се осъществят. Може би е за добро. Все пак трябва да има противопоставяне на алчността, консумеризма, войнолюбието, разрухата на морални ценности и други такива, с които "цивилизования" Запад толкова много се гордее напоследък.

Интересно мнение. На мен ми харесва, че някой си сериозно се противопоставя на САЩ. Но не ми допада войнствеността с която това се прави.

Джулия

Донякъде съм съгласна. Но Щатите са агресор с огромна военна мощ. Не виждам как може една малка държава да им се противопостави по друг начин. Не казвам, че НК е някаква прекрасна страна. Просто следя колкото малко информация идва от тях, с интерес. Един новозеландски милионер, Гарет Морган посети НК с жена си миналата година. Разбира се с гид, със строго определен маршрут, но те бяха допуснати извън столицата заради новозеландската мисия, която подпомага развитието на оризови ферми с благословията на Ким Джонг-ън. Морган е възхитен от постиженията им и не мисля, че някой го е инструктирал да пише в блога си хвалебствия. Според него напредъка, който страната е направила със собствени сили и без някакви невероятни природни богатства е направо зашеметяващ (негови думи). Щатите са дали много на света и наистина бяха "Great", но за съжаление вече не са. И дали някога пак ще бъдат е под впрос.

Много е лесно...Дава се СВОБОДА на хората...И веднага ще стане ясно как живеят....Ако има стотици хиляди, милиони във върволица към Южна Корея...Веднага ще стане ясно...Този филм е прожектиран и гледан.

Джулия

Едва ли е толкова просто. Върволица към ЮК сигурно ще има при такъв сценарий, но това не означава, че тези хора ще бъдат по-добре. Давам ти пример - китайците, които на върволици са бягали в Хонк Конг дълги години живееха в ужасна мизерия и беднотия. Сега на мястото на коптора, в който се тъпчеха като сърдели е изграден много красив парк. Но местните още помнят т.нар. "Ограден със стени град". Не бъди краен в мнението си. Има много неща, които не знаем. Това, което ни се поднася като информация е окастрено много, за да се впише в рамките на политическата коректност.

Видяхме какво стана като дадоха "свобода" тук...

И какво - все руски аналози. Руснаците се грижат за любимците си - Ким, Асад, Мадуро и българските комунисти.

Можеше и американски аналози да са, но когато не създаваш нещо ново, а копираш вече създадено, логично е да копираш от най-доброто. Та затова много корейски ракети са копие на руски такива. А други са си оригинална разработка.

Гръмкото заглавие на статията противоречи на ей това изречение "че със сигурност има още няколко ракети, за които не знаем нищо." а това обезмисля и внушенията които първоизточника се опитва да направи;)

Хвала на корейците! Ако ще ракетите да се изстрелват и не демонстративно, ако ще да се наричат Хван ман, ВАЖНОТО Е ДА СТИГАТ ДО САЩ И ДА ВЪЗПИРАТ НАГЛИТЕ КРАВАРИ, НЕНАСИТНИ ТЪРСАЧИ НА НОВИ ПАСБИЩА!!!!!!!

ДИР-че, а може ли сега една статийка за българските ракети на въоръжение? Или няма откъде да преписвате?

И за капак имат няколко милионна добре обучена и нахъсана армия. Щото там военната служба е 10 години. А за това че гладували и мизерували: гладуват и мизеруват точно толкова колкото и ние по времето на соца - нямаше нито един гладен, хората бяха стройни щото ядяха качествени храни. Да нямаше по 100 вида телевизори и хладилници в магазините, но имаше сигурност, работа, жилище и хляб за всеки......

кога сме служили 10 години в БА при соца? Няма такова нещо. Припомни си че към 1989 имахме 10 милиартд долара кредити- Тошо вземаше кредити да крепи дережето, без кредити щеше да има преврат още седемдесете. Чаушеско също я крепеше на кредити, само че бая повече от нашите. Същото беше и при Тито- Югославия беше с най-огромните кредити.

Никъде не съм писал че сме служили 10 години. Службата в армията на НРБ беше 2 години, преди да започнат да я съкращават.

Сега колко милярда са взетите кредити?

Що а в момента колко са ни кредитите? По-точно колко пъти повече са?

Явно си продукт на еврогейско модифицираното българско училище. Даже текст от един параграф не може да разбереш.

Северна Корея не може да изкара и една година без доставки на храни от Китай. Спрат ли им кранчето жълтурковците дотам е и Ким. Ракета къща не храни. Кат нямат кво да ядат ще клекнат за 2 зимни месеца. Рано или късно Пекин ще се усети че с тая ракетна програма сам става заложник на Ким. Китайците сами ще стигнат до извода че са създали сам самички в задния си двор луд човек с ядрено оръжие способно да удари даже и Хонконг.

Корея няма достатъчно храна само ако има природно бедствие в продължение на три последователни години. Само тогава ще имат нужда от храна отвън. Нямаха този буфер и преди десетилетия се нуждаеха от помощ. Но се научиха че трябва да се запасяват и сега вече може да изкарат три години. На всеки 25 годнини се случва мусон, който ги оставя без реколта. Та при 4% вероятност за нещастие три години са с вероятност 6,4.10е-5, т.е. веднъж на 15625 години. За сравнение -- България по препоръките на Брюксел има вероятност да се нуждае от хуманитарна помощ веднъж на 75 години. Всъщност Корея изнася храни, но само на бартер, за други храни, които не виреят или са много скъпи в Корея. Да не говорим за програмата им за хранене и спорт, която я засекретиха за да не я копират американците. Имат само 5% дебели хора и само 0,3% много слаби хора. Всички държавни служители (почти всички) са задължени да спортуват два пъти в седмицата. В САЩ анорексията е 0,8% и тлъстите са 35%. Ракетите им може да са слаба работа, но именно в храненето и превентивната медицина са на светлинни години по-напред от запада.

Начи Вожда Ким е в числото на 5% ДЕБЕЛАНКОВЦИ? Не спортува и плюска нездравословни храни и напитки, като кока-кола, например. Расссстрелять!!

Бележка на читателя: Болимек..азатъпитешибаникраварипосерковци!!!

Ами за дрисливите колхозници ? !

Нищо нямат дребна работа покриват краварите и всички съседи...малка час да имахме и ние но нали сме надупени и всеки ни шиба-прост народ слаба държава.

Е и какво.Имат развой,имат промишленост ,имат потенциал ,ами правят.Ние пък гледаме и броим и най-вече ,по чуждо внушение намираме кусури.Корейците какво са ни виновни ,че ние си разбихме военно-промишления комплекс.Имаше една мантра , от първите години на необятния и безкраен "демократичен "преход,която беше подета от всички евро-гей-неолибералисти , а именно -конверсия.Така заводи с уникално оборудване трябваше да правят лопати ,колчета за палатки,мотики,някоя и друга купичка ,барбекюта и т.н.Сега не можем да произведем и едни противоградни ракетки ,които и в кръжока млад -моделист можеха да правят

Не си разбрал пасът трева ядрена държава ...как става това.

Важното е да си вярвате и също така да слушкате чужди внушения

Е тагава ние сме достигнали съвършенството.Хем ядем ГМО,хормони и разни канцери,хем нямаме селско стопанство ,хем си разбихме и унищожихме ВПК

"Корейската война е конфликт между Северна Корея и Южна Корея, продължил от 25 юни 1950 до 27 юли 1953 г. ..." За България войните са следвали една след друга заради това, че тя винаги е била и си остава и днес ХИЛЯДОЛЕТЕН ВРАГ на робовладелците. Последното политическо решение на тайния конгрес на "Световния еврейски конгрес" проведен в Москва 1988 година, е взето по подобие на Хитлер, за ОКОНЧАТЕЛНОТО му РЕШЕНИЕ. И това е, "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД". Не вЕрвате?! Има я "програмката" в интернет, а с реалността след 27-28 години на нейното действие, тя се покрива 1:1. Обаче нашите душмани са забравили за мита за техния митичен герой Самсон или за битката между Давид и Голиат. С Божията Помощ България е била до сега СЪХРАНЯВАНА, а след настъпването т. г. на 100 години от ВОСР, ще започне ЯВНО изграждане на българския ВПК с ЖИВОТО ЩАДЯЩИ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ, за разлика от ОМП. А това означава, че всякаквата военна техника произвеждана в света сега, няма да е вече БОЕСПОСОБНА на територията "България".

Благодаря на тримата чЕфута, за "минусите" им без аргументи.

ИНтересно е че при испитанията въздуха реагира че испитват поредна американска ракета в КНДР. Да не би някакви спец служби на САЩ да стимулират иститанията..Пита Региона..

Коментари - Всичко за севернокорейската ракетна програма | Днес.dir.bg

Всичко за севернокорейската ракетна програма

Почти всеки ден се говори за севернокорейските ракети и демонстративните им изпитания. Какви ракети притежава режимът на Ким и какви са възможностите им?

Обратно в новината

Коментари - Всичко за севернокорейската ракетна програма | Днес.dir.bg

Коментари

абе,как така цял свят е заплаха за тези американци бе????? и все страни като либия,ирак,кореа,сиря афганистан,ъемен,венезуела и.т.н... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И да не усъвършенстват ракетите, важното е да запазим корейките !?

Избройте сега нашите...

Какво да броят ...надупените задници ли и продажни кратуни.

Чакам с нетърпение краварите да нападнат кимчо голям празник ще стане.

От огромния шум,който се вдига по медиите,за опитите на КНДР с ракети,оставам с впечатлението,чи всички се грижим само за безопасността на САЩ.Никой не се тревожи за безопасността на народа на КНДР.Нали Америка разполага с къде по мощна техника.

Абе пишат за С.Корея, ама кое и колко е вярно, само един Господ знае. Е, и тук, к'ви ракети, к'ва мощ, к'ви чудесии, ама иначе били гладни и ядяли трева. Май че всичко е като дивотията и измамата с текста на детската корейска песничка "Пукни, проклета Америка", за който немалко наши медии упорито ни повтаряха лъжата, която обаче Господари на ефира разобличиха, представяйки точния превод на чисто детския текст. Виж ютюб: Измамата с детската корейска песничка "Пукни, проклета Америка" А ето и първоначално представеният ни лъжлив текст: Нашият свободен народ се смее над вашите президенти. Може и да са различни по цвят на кожата, но всички са еднакво глупави. Заплашвате Велика Корея, Но не знаете, че ние сме ви приготвили подарък. Той ще долети при вас през океана И ще ви изравни със земята. Хахахахахахахаха, Хахахахахахахаха! Пукни, проклета Америка! Вашите тлъсти телеса, Натъпкани с хамбургери ще се превърнат в локви мас, в която ние ще забием нашите флагове! Това пък истинският, верният превод на песничка: Колко е интересна книжката с картинки, Изпратена ни от татко генерала. Прасенцето, което ми изяде порцията И аз му се скарах, сега плаче. Ненаситното мече се е наяло и ще се пръсне. Колко е интересна книжката с картинки, Изпратена ни от татко генерала. Хахахахахахахаха Хахахахахахахаха! Зайчето-актьор, слонът си е вдигнал предния крак. Грозното патенце търси майка си, папапа. Прегърнали сме се всички заедно и разглеждаме книжката. У данг данг данг, хохохо. Всички заедно хахаха. Колко е интересна книжката с картинки, Изпратена ни от татко генерала.

Не дразнете Ким, че не се знае на колко водки е....

Путин е зло за моята Русия, затова братя българи съм тук при вас.

Дори Северна Корея да се съгласи да си нареже ракетите, ако има такива (?), щото опитите показват нещо друго, и да не разработва ядрено оръжие, дрънкането на оръжие спрямо нея няма да спре! Просто защото е една от малкото държави, която не е под контрола на задокеанските ни "партньори", и която, освен всичко друго, граничи с Русия. Ето там американците ги стяга чепикът. И няма да мирясат докато не съборят режима на династията Ким. Вярно, ще е доста трудно, щото севернокорейците са до такава степен зомбирани, че са доведени до нивото на бездушни автомати, изпълняващи безпрекословно прищевките на внука на "великия ръководител". Пък и страхът от репресионния апарат на режима е неимоверен. А с такива хора-зомбита е трудно да се биеш, камо ли да прекараш някакви промени. Пък и Китай стои зад гърба им, колкото и да се обявява срещу някои действия на севернокорейците. Прави го от куртоазия, да е в унисон с всички други, а не че не харесват Ким. Пък и китайцете не искат най-вече американците да им дишат във врата...

Просто защото е една от малкото държави, която не е под контрола на задокеанските ни "партньори" и няма банка на добрият чичко ротшилд

СЕВЕРНА КОРЕЯ И РУСИЯ- НЕКАДЪРНИ МИЛИТАРИЗИРАНИ ДЪРЖАВИ НА КОИТО НАРОДА Е В МИЗЕРИЯ.

Не е рекъл КИМ не го е дялнал в задния двор на чичо САМ!!!пък ти се радвай на злобата си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПИЧ ВИЖДАМ ЧЕ ЗЛОБАТА ТИ ТЕЧЕ ЧАК ПРЕЗ УШИТЕ . КОЕТО МЕ НАВЕЖДА НА МИСЪЛТА ЧЕ СИ МЕГАТЪП И НЕ ИСКАШ ДА ВИДИШ ФАКТИТЕ . БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗОМБИРАНИ ИДИОТИ КАТО ТЕБ СЛЕД 20 Г. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ .

разбирам да пишете за индивид като боеко че е некадърен но за некадърни държави просто е неграмотно и си изпиите прясното мляко преди да пишете глупости.

СОРОСпии нали бяха гладни тия корейци!!

Корейците в момента ВРЕДЯТ повече на Русия отколкото на САЩ, с взривяването на атомни бомби, щото, така може да паднат сградите в близките градове на Русия( а и на самите корейци). А Китай и Индия са като някакви Шизофреници, които сядат постоянно и се тъпчат с Храна. И се очаква всеки момент да паднат нанякъде, да се сгромолясат от тежестта им и да се разпаднат.... Русия, най- добре да ПОБУТНЕ Китай в посока , надолу, към Тайланд, и ако трябва Руската армия да навлязат малко в китайска територия. Когато Китай се пръсне от прекалено голямото население, китайците да тръгнат да бягат надолу към Тайланд...

ТИ НЕ ГИ МИСЛИ КИТАЙЦИТЕ .... ЩОТО ТЕ ЗА 20 Г. ПОСТРОИХА 12 ГРАДА КАТО ХОН-КОНК . А ПРЕДИ 10 ДНИ ИЗВАДИХА 56 МИЛИАРДА ДОЛАРЕС И КУПИХА УКРАИНСКАТА ФИРМА АНТОНОВ . ТАКА ЧЕ ПО ДОБРЕ СИ ВИЖ ОСРАНИЯ ГЪЗ И ПОСЛЕ ПИШИ ПО ФОРУМИТЕ ГЕРБЕРАСТ МАЛОУМЕН .

Отново путлерастията нагло лъже. Северна Корея била с малко обработваема земя и затова имало глад. Ми в Южна Корея обработваемата земя е по-малко, населението двойно повече пък глад няма, че даже и дават помощи на Северна Корея. Ама Северна Корея има над 1,2 милиона войска от 25 милиона население. Е при толкова паразити как да няма глад и как да няма защитници на режима...

на гол тумбак чифте пищови. Подарени от Русия, за да нямат още едни силни съседи, щото по тия ширини Япония, Китай и Корея не могат ги спрат, а ако ги приклещят и от запад направо са ги изтрили, даже чичо Сам няма да им трябва. Съседите им са достатъчни, имат да им връщат, всички до един. Що тъй бе, руско? Що се докара да там, от алчност за земя.

Алчни бяха арабите и турците, но избягаха...И в България алчнееха 500 години, но пак избягаха...

По-точно ги изгониха... Но за съжаление, пак настъпват.

Да им умра на класификацията на американците ! И реактивните системи за залпов огън, и зенитните, и оперативните, и стратегическите - всичките с едно име и поредни номера !!!

Станков, това ти е поредния номер на главата бе!

Абе аз изобщо не им знам имената обаче им гледам пламъка. По нищо не се различава от съвременните руски, американски, европейски и каквито и там да са ракети. Явно има голямо сътрудничество обаче някой го е яд и дезинформира.

С други думи,нищо не се знае за северокорейските ракети!Знае се обаче,че Северна Корея е на светлинни години пред една европейска държава,наречена България!

Глупак

глупак сте вие,севернокореиците поне имат ракети а къде са нашите?с какво ще се отбраняваме когато доиде двуликият ердухан или ще си събуваме гащите но турците обичат дебелаци като боико с мазно д.упе.

Глупак

Северна Корея също вероятно има огромен принос за развитието на Южна Корея /има се в предвид икономическо развитие, а не развитие на свободите. Реални политически свободи за принципно важни неща южнокорейците естествено нямат никакви тъй като са окупирани от американци, а там знаейки вече и от опит пропуски няма, но и с останалите свободи за населението не всичко е еднозначно поради необходимостта непрекъснато да спринтират във въртящата се клетка на икономиката, изискваща изнасянето за доларчета на все повече качествени и евтини продукти и множеството социални последствия идващи от това, като да речем едва ли не военизираното по количество изсмуквано време и ресурси образование/. Ако севернокорейците не бяха спрели американските набези и целия Корейски полуостров бе станал американски, то международните финансисти можеше да нямат стимул да постигнат рязък контраст /икономически и материален/, с цел подготовка на почвата за излаз на китайските и руските източни граници. През 60-те икономическото ниво на Корея и другите страни от района бе сходно. Така вместо диктатура с финансиране, предоставяне на технологии, канали за суровини и пласмент на продукцията навсякъде на Запад, те можеше да получат не диктатура с финансиране, а за източване на националните финанси тип Фердинанд Маркос, докато успоредно се развиват технологии като международната проституция, създаването на съвършено безотговорна и дестабилизираща раждаемост чрез подконтролни многочислени религиозни течения, плюс канали за доставка на наркотици, оръжие, ислямистки организации и всякакви други злини като евакуация и защита на корупционерите на Запад, след употребата им. За това, че един избор бе направен за Южна Корея, а друг да речем за Филипините от техния общия господар, вероятно има роля и Северна Корея.

Друг фактор в този смисъл е, че веднъж достигнали оперативно нечии граници /в случая китайските и съветските, сега руски, източни граници/, американците в подобни случаи предпочитат да разполагат не с развити, индустриализирани икономики и студенти за осъществяването на намеса, дестабилизация и диверсии до степен поне на местен конфликт, а защо не и гражданска война на територията на съседа по бази, а с икономики като Афганистан след Наджибула и талибани, завършили основно, средно и висше образование само за няколко години и готови за бой. Единственото което ги интересува е местния био материал да е мизерстващ до отчаяние, зле образован, заблуден и в голямо количество. Примери като съседите на едни от най-развитите в районите си светски държави като Либия и Сирия са показателни, а от 2014 г. и Украйна я подготвят да е възможно най-подходяща, демократична и прогресивна относно плановете на щатите спрямо съседите ѝ.

Оп, в горния пример не беше подходящо да се добавя Сирия като илюстрация за подобно употреба на съседни страни, не само защото Израел, с международно признати граници непосредствено граничещи със сирийските Голански възвишения, е един от съседите, а във Вашингтон спрямо Израел действат съвсем други правила, ако въобще има някакви, но също защото за разлика от Либия, там бе разпалена пълномащабна гражданска война без масирана западна интервенция /с изключение на епизодични, коварни израелски бомбардировки/. За такава война с поддържащите законността и въобще цивилизоваността, въоръжени сили на Сирия, бяха необходими много повече нашественици от това, което съседи можаха да предоставят. Отчитайки че Сирия е арабска и в мнозинството си мюсюлманска страна, Атлантизма мобилизира огромни ислямистки пълчища, които бе подготвил и до които имаше достъп навсякъде по света, а от съседи трябваше да се осигури най-вече логистика транспортни коридори за хора, оръжие, храна, гориво; бази за подготовка, лечение, сватби и почивка и на терористите. В Йордания и Кипър решиха да минат без финансово-икономически подсладители, но Турция за тази си роля получи временно много икономически вливания. Изглежда със същото сега могат да се похвалят и неблагодарните варшавски панове, които поради изострената конфронтация на Запада с Русия имат силно нараснало логистично значение като база и спрямо Украйна, заради което години наред вече към тях се стичат от Запада финансови потоци и икономически сладости. Така се оказва, че Полша дължи настоящото си относително добро икономическо положение и кой знае още какво, в крайна сметка на Русия, на независимостта на Русия, на нейното свободолюбие, упорство, издръжливост и въобще на нейното съществуване.

В Ловци на митове с подръчни средства за 5000 долара, изстреляха ракетка на 70 км височина. 25 май 2017 г. Тази сутрин в 07:20 ч. българско време от полуострова Махия на Нова Зеландия излетя първата ракета "Електрон" на американската компания Рокет Лаб. Това бе първото изстрелване на космическа ракета от територията на Нова Зеландия. Понеже това беше първи полет за "Електрон", ракетата не носеше на борда функционален спътник. Мисията беше обозначена от Рокет Лаб като тест, а смисълът беше ракетата да изпраща важни инженерни данни към Земята, за да може екипът да извлече нужните поуки и да направи подобрения. Компанията Рокет Лаб, основана от Питър Бекс, иска да създаде малки и евтини ракети. Това съвсем не означава, че няма да има междупланетни полети - частната компания Муун Експрес вече е сключила договор с Рокет Лаб за изстрелването на три ракети за роботизирани мисии до повърхността на Луната. Предвидени са още два пробни полета на "Електрон" до края на настоящата година, преди да започнат комерсиалните. Очаква се цената за изстрелването на спътник да възлиза едва на $4.9 милиона.... Това е малка частна фирма без копиране на чужди ракети, както прави Северна Корея.

Тия 4.9 мил. $ за какъв спътник са, за такъв колкото смартфон, колкото хладилник или колкото лека кола? И на каква орбита?

Списъкът показва, че все пак американците имат основания за безпокойство и твърдата си реторика, иначе извън хамерика нямат никакви основания за притеснения те са едни такива миролюбиви краварите зер атомни бомби никога не са употребявали

Гладът в Северна Корея (КНДР) е продължаващо бедствие, чийто пиков период е между 1995 и 1998 г., когато загиват около 3 милиона души. Според доклад на ООН до 2000 г. във всички райони на страната с изключение на Пхенян населението страда или от сериозен недостиг, или от пълна липса на каквато и да било храна. В резултат на това много граждани бягат на север в Китай или на юг в Република Корея в отчаян опит да се спасят от бедствието. През 2004 г. севернокорейското правителство обявява, че няма да има нужда от повече хранителни помощи, макар страната да не е постигнала отново аграрна независимост. През 2005 г. възниква сериозна опасност да се появи глад в страната, вследствие на което правителството организира мобилизация на жители от градовете в помощ на земеделците. По предположения на световната организация за прехрана FAO днес в Северна Корея страдат около 8 милиона души от хроничен глад. През 2007 г. страната отново е сполетяна от тежки наводнения, нанасящи щети за близо $23 млн. Унищожени са близо 10% от цялата обработваема земя,[8] вследствие на което кризата с изхранването на населението отново се задълбочава[9]. Въпреки, че Южна Корея доставя над 400 000 тона ориз срещу обещанието на Северна Корея да затвори атомните реактори в Йонбьон, през август 2007 г. Ким Чен Ир признава за проблеми при изхранването на населението. 2013 г: Северна Корея е поискала от Монголия помощ в борбата с недостига на храни, съобщава на официалния си сайт монголското президентство 7.12.2015 Режима на Северна Корея осигурява дневно на населението едва 380 грама зърнени храни на човек. Това разкри пред ТАСС директорката на СПП на ООН за Северна Корея Дарлин Тимо. Тазгодишните добиви в страната са намалени с 12% заради тежката суша, обхванала четири провинции, а също заради наводненията на обработваеми площи в различни части на страната. Това е за тъпите путлерастки кратуни. Дори другаря Ким Чен Ир признава, но те НЕ.

те и на Ким ракетите кат глада---все падат неуспешно в океана ама на фоги ботъм риват....

Така де... Според теб и стрелочника.. Умират от глад, нямат здравеопазване, ядат корени и трева, пък ей така от нищото... Металургия, електронника спътници, подводници... Как стават тези неща?

И ние правим кораби, и докато северникорейската е внос от Китай, то ние правим електрониката за 70% от автомобилите на ЕС

това което си написал е вярно. Какво отношение обаче към това имат тъпите путлерастки кратуни. Абе що ли изобщо ти правя реплика....

Аз съм тъпа путлерастка кратуна.Ела да ми го кажеш лично.

Забравихте обаче, че след войната 1950-53-та цялата обработваема земя остана в Южна Корея. И какво са виновни сев. корейците ? Затова искат да си върнат Ю. Корея, все пак това е и тяхна зема. А междувременно добре се справят, щом американците рипат.

Пак нагли путлерастки лъжи, на разни боклуци. Северна Корея има 2,2 милиона хектара обработваема земя, докато в Южна има 2 милиона хектара. Та как след като повечето обработваема земя е в Северна Корея, цялата била останала в Южна? И защо 50 милионната Южна Корея да е на 25 милионната Северна Корея, а не обратното. Много сте нагли това путлерастите.

Дадачко, не ти ли прави впечатление, че пика на глада съвпада с пика на сътрудничеството им със щатите през последните десетилетия, ознаменуван дори с радостно посрещане там на тогава вече американката, Мадлин Олбрайт. И сега имат страшно много проблеми, но не са чак толкова зле колкото преди и не чак толкова зле колкото са сега непрекъснато системно сътрудничилите със Запада и подпомагани Йемен, Сомалия, Либия, Ирак и т.н

Не, не ми прави впечатление поредната малоумна путлерастка лъжа. Но ми прави впечатление, че след разпада на СССР, вече 27 години Северна Корея все изпада в продоволствени кризи. Йемен, Сомалия, Либия, Ирак са във войни от над 50 години и нямат нищо общо със запада. Освен тези страни има десетки други непрекъснато и системно сътрудничили със "запада" и те са си добре. Твърде тъп си и анализите ти съответно са малоумни

Ех, кога ще ги стигнем севернокорейците. Никога.

Не ни трябва да ги стигаме. Няма нужда и на нас да ни дават хранителни помощи за милиарди долари за да не умрем от глад.

ти май си платен коментатор. като гледам навсякъде се слагаш и то по цял ден. Не те ли е срам малко, а? Намери си свястна работа, не се занимавай с проституция като последния обратен келеш за няколко цента и чиния с помия.

Не така соросите ще те плюят.

Не знам, когато Сорос хвърли топа, с кого ще свързвате нормалните хора на този свят и кой ще ви е оправданието за безмерната ви тъпотия!

IMA NAI-SILNATA KIBERARMIA.NIKOI NE MOZE DA BARA TAM!!

ДА СИ ГИ ЗАВРАТ ОТ ЗАД

Баххх, го...Лудите краварски говеда и техните козяшки подлоги, все обясняват как севернокорейците нямалко какво да ядат!!!! А тия наглеци севернокорейците, изстрелват ли изстрелват междуконтинентални балистични ракети! И ядрени оръжия имат!И лудите говеда не смеят да ги нападнат! И сигурно е така, защото вместо да си отглеждат марули и лук, развиват своята наука, технологии и промишленост! Странно защо ли!

Ха ха. Развивали били. Какво развиват, тревопас? Опасоха поляните, ядат корени и мрат като мухи. Нямат нищо. Телевизори, телефони, храна, здравеопазване, наука, образование. Били развивали. Развиват чугунените си мозъци. Америка само от съжаление не са го унищожиули все още.

Това не е Садам-много памперси и ковчези ще им трябват.

де от съжаление. де от бъзливост зер Арлингтън тесничък ще дойде....

stan_posta@

През 1994 г. президентът Клинтън заедно с министъра на отбраната Уйлям Пери разгледал възможността да започне война против Северна Корея. Били поискани съответните данни от председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на ВС на САЩ генерал Джон Гери Лак. На 19 май 1994 г. генералите Шиликашвили и Лак представили на президента Клинтън доклад, от който следвало, че в течение на първите 90 денонощия на войната следва да се очакват загуби в размер на 52 хиляди убити и ранени американски войници, а също така 490 хиляди убити и ранени южнокорейски военнослужащи. Стойността на тази операция по техни данни щяла да бъде 61 милиарда долара. По информация на списанието Нюузуик впоследствие генерал Лак уточнил своите разчети и стигнал до извода, че общите загуби за САЩ и Южна Корея ще достигнат почти един милион войници, в това число 100 хиляди убити американци. Общата сума на войната с КНДР била оценена на 100 милиарда долара, а размерът на икономическите загуби на Южна Корея повече от 1 трилион долара. Администрацията на Клинтън се отказала от война със Северна Корея и отишла на преговори. През 2003 година започват шестстранни преговори по ядрената програма на КНДР с участието на КНР, САЩ, Русия, Южна Корея и Япония. Преговорите са неуспешни и са прекратени през 2004. Та затова СК е трън в очите на някои.

Аз съм за корейските ракети ..и корейkите, разбира се! Дано ги усъвършенстват,... a корейkите. ? ..да не погрозняват!?

И да не усъвършенстват ракетите, важното е да запазим корейките !?

samsung и lg. Но нищо севернокорейско не харесвам. Защото няма какво да харесвам. Как да харесам нещо, което го няма?

Бий си чекиите, тогава!

А ние си имаме 3 изтребителя, 2 от които не летят.

Тая малка страна след 70 години тотална търговска блокада (абсолютно незаконна, нечовешка и фашистка) ИМА СМЕЛОСТТА и КУРАЖА да посочи с пръст САТАНАТА на тая земя. Изпепели ги КИМ и тор не става от тях.

Вярно, тор от тях не става. Но от русофили и Атака тор става. Дори е готова.

А какво не е фашистко? Всичко, което не е съвеЦко?

Eй тия руснаци и китайци, блокада направили на Северна Корея... Определено си от най големите путлерастки боклуци

Мноооого, чудно, толкова ли е зле в Северна Корея, или е само пропаганда? Ами, идете и вижте, бе! Или се срещнете с хора, които са ходили, примерно, на почивка там. Много ли такива познавате? От коя страна е затворена границата? Коя Корея не пуска гражданите си да пътуват - Северна или Южна? ??? Защо задавате тъпи въпроси?

АКО НЯМАШЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ КОГО ЩЯХА ДА ПАЗЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ ПОРОБИТЕЛИ В ЮЖНА КОРЕЯ ..... ????

Хайде комуняги тъпи, беж при чичо ви Ким. На светена водица и ориз. Ние пък ще си внасяме стоките на другата Кория, вие си яжте от ракетите! Писна ни от вашите червени тъпотии! Нещастни лъжци и лицемери!

Е това е направо невероятно .Човек си мисли ,че е видял и най-тъпите коментари ,но ето изненада ,някакъв "Европеец" с конгнитивни възможнжсти на чехълче ,отново взема призовото място

разкарай се еврогеец , търсят като тебе в Халифата - заплащане на сеанс

Дейли Мейл бе писал без да му мигне окото, че до паметника на съветската армия в София имало милиционери с калашници до 1991 г. и разстрелвали всеки, който доближи на по-малко от 30 м.:) Та да не приемаме за чиста монета всичко, което четем за С. Корея. Нищо не знаем за тази държава. Немското списание ГЕО бе публикувало репортаж с пенсионери, жулещи ракия в центъра на Пхенян. Един казал: "Ние сме италианците на Азия, обичаме смеха и виното!". Някак не се връзва с образа на измъчен и умиращ от глад народ? Бяха снимани и верига италиански пицарии в столицата, винаги пълни с младежи и с превъзходни пици. Списанието ГЕО спря да излиза на български след въпросния материал (2015 г.) :)

Добре, след като твърдиш и пишеш подобно нещо, какъв ти е проблема да напишеш подробности - брой, година, месец? "..Дейли Мейл бе писал без да му мигне окото, че до паметника на съветската армия в София имало милиционери с калашници до 1991 г. и разстрелвали всеки, който доближи на по-малко от 30 м.:)" " Една жена, май, каза на пазара. ..."

Алооо " Една жена, май, каза на пазара. ..." статията е за С.Корея тоест за държава в която НИКОЙ българин не е ходил и видял. И от къде на къде НИЕ ще ги съдим как да живеят :)) цъфнали сме и вързали тиквета начело с Великия Кормчия Тиквунски. Я се огледайте прошляци ебава ви всеки който не го мързи - Урина на Балканите.

ей има много комунистически чугунени глави в тази България...абе комунистически идиоти не разбрахте ли че не може да се живее при комунизма бе няма конкуренция която движи всичко на пазара и качеството се повишава и цените падат и новите технологии се развиват...много сте прости това комунистите..мислете пазарно мислете ...който успее и е по умен плаща данъци и социално слабите ги хранят...а при комунизма плащаха колкото да не умреш от глад и не се развиваше нищо, търчехме на едно място, нямаше конкуренция, нямаше нищо...дрисльовци сте вие комунистите..защо сега ходите по Париж да купувате на любовниците си скъпи парфюми а не им купувате одоколон съветски Тройной бе идиоти, защо децата ви учат при капиталистите а тука говорите групости ....

Ех,Иванке, Иванке, звучиш като уводна статия от ранно издание на Сорос.Наслушахме се на тази в началото на 90-те Като теоретизираш на тема пазари, кажи как се формира цената на тока на Американските ТЕЦ-ове.И не теоретизирай на тема пазар в идеален вид,а колониален такъв.

Как няма да теоритизира, като е пайжинясала между краката, бе?

Ванче, Комунизма не е това което си мислиш. Комунизъм е най-доброта форма за развитието и просперираното на даден вид. Форми на Комунизъм има при някой насекоми, например - пчели и мравки. Проблемът е, че човечеството не е достигнало, а и едва ли скоро ще достигне подобно ниво на развитие. Това е накратко. Темата е доста дълга. С нея са се занимавали много по-умни от теб и от мен хора :)

Постваш смесица от мантри дето нямат връзка с реалността! 1. На кого точно викаш "комунист"? 2. Дали може или не може да се живее при комунизма не се знае, защото не е имало такъв досега! По времето на НРБ имаше социализъм! Но идеолозите избягват да го наричат с истинското му име по същата причина поради която на грипа му викан ен-едно-хаш-едно ... 3. Мита за пазарната икономика си е чист мит - на макро- ниво има сума ти регулаторни механизми, а в международен план даже вървят санкции (а и споразумението с Канада дето го подписа Бойко - как се отнася към пазарната икономика?). Така че глупостите ги пишеш ти.

1. Ако ти е известен един вид пазарни отношения, твой проблем. Не е на останалите. 2. А, модела на комунизма, според сифилистичните му създатели, го видя целия свят. Беше приложен и изпробван в Кампучия ( Камбоджа). Имаш google - чети.

Бегай на околомръсното да изкараш за бира , аман от мангали

КОИ ЦЕНИ ПАДАТ МА ПРОСТАКЕСО.....Я ИЗБРОЙ МАЛКО ПАДНАЛИ ЦЕНИ.....БЕНЗИН,ТОК,ВОДА,ТЕХНИКА ....КОИ ? АЙДЕ ДА НЕ ГОВОРИМ И ЗА КАЧЕСТВОТО....НА ХРАНИ,НА ТЕХНИКА.И.Т.Н ......ТЪПИ ДРИСЛИ КАТО ТЕБ ТРЯБВА ПОВЕЧКО ДА ЧЕТАТ И СЛУШАТ,И ДА НЕ СМЕЯТ ДА ПИШАТ ТАКИВА ТЪПОТИИ,ЩОТО СТАВАТ СМЕШНИ !))

абе тези корейци нали беха гладни и жадни? как ги правят тез ракети??

Пропаганда на соросиди е така.

вече опряха до северна корея, ако няма ракети, ще измислят, ако няма ракети може да има биологично оръжие, или химическо, или космическо...важното е да има там уж нещо, за да атакуват и съборят, за да я демонкратизират, пречи им на глобалното налагане на нср

Па да вземат да ги нападнат не е зле ама не им държи.

Комунистически тъпотии...Ужасна болест е това комунизЪма..А в България все още има бузлуджански идиоти, които размахват плакати, че си го искат...Ракети, моля ти се...Дебилите им с дебили...Самсунг, Хюндай, Киа...завладяха световните пазари, онези чукундури, ракети имали

симо

Подобно на ,,руската намеса,,,....знаем нещо,предполагаме много и ВЯРВАМЕ в нещо огромно....А би трябвало да направим сравнение между САЩ / Корея...кой какво може.....Още повече, че Корея е била под амерички УЖАС...Още има пследици,а за тогава преживяното не ми се говори.

Недочетох цялата статия защото подозирам, че "информацията" е изсмукана от пръсти. НК си пазят като очите какво имат и какво нямат, толкова секретно инфо западните медии няма от къде да получат. Всъщност, НК ми е много интересна. Това, което са постигнали без заеми, без заробване от МВФ е доста впечатляващо. Дали народа им живее добре - само там си знаят. Ким не дава пиле да прехвръкне и всеки турист е придружен и наблюдаван строго. И май западните 007 там са неуспешни. Може би на народа им не е лесно. Но може би им харесва. Гледах интервю с френски мисионер, който е живял в НК и той твърди, че хората неподправено подкрепят своя лидер, който всъщност не е никак глупав. Ким е отрасъл и учил в Швейцария. Нищо западно не му е чуждо. Китай няма да спре да ги захранва. Имат и други помощи чрез мисии от Австралия и Нова Зеландия. Мераците на Запада да ликвидират "диктатора" и да установят хегемония едва ли ще се осъществят. Може би е за добро. Все пак трябва да има противопоставяне на алчността, консумеризма, войнолюбието, разрухата на морални ценности и други такива, с които "цивилизования" Запад толкова много се гордее напоследък.

Интересно мнение. На мен ми харесва, че някой си сериозно се противопоставя на САЩ. Но не ми допада войнствеността с която това се прави.

Джулия

Донякъде съм съгласна. Но Щатите са агресор с огромна военна мощ. Не виждам как може една малка държава да им се противопостави по друг начин. Не казвам, че НК е някаква прекрасна страна. Просто следя колкото малко информация идва от тях, с интерес. Един новозеландски милионер, Гарет Морган посети НК с жена си миналата година. Разбира се с гид, със строго определен маршрут, но те бяха допуснати извън столицата заради новозеландската мисия, която подпомага развитието на оризови ферми с благословията на Ким Джонг-ън. Морган е възхитен от постиженията им и не мисля, че някой го е инструктирал да пише в блога си хвалебствия. Според него напредъка, който страната е направила със собствени сили и без някакви невероятни природни богатства е направо зашеметяващ (негови думи). Щатите са дали много на света и наистина бяха "Great", но за съжаление вече не са. И дали някога пак ще бъдат е под впрос.

Много е лесно...Дава се СВОБОДА на хората...И веднага ще стане ясно как живеят....Ако има стотици хиляди, милиони във върволица към Южна Корея...Веднага ще стане ясно...Този филм е прожектиран и гледан.

Джулия

Едва ли е толкова просто. Върволица към ЮК сигурно ще има при такъв сценарий, но това не означава, че тези хора ще бъдат по-добре. Давам ти пример - китайците, които на върволици са бягали в Хонк Конг дълги години живееха в ужасна мизерия и беднотия. Сега на мястото на коптора, в който се тъпчеха като сърдели е изграден много красив парк. Но местните още помнят т.нар. "Ограден със стени град". Не бъди краен в мнението си. Има много неща, които не знаем. Това, което ни се поднася като информация е окастрено много, за да се впише в рамките на политическата коректност.

Видяхме какво стана като дадоха "свобода" тук...

И какво - все руски аналози. Руснаците се грижат за любимците си - Ким, Асад, Мадуро и българските комунисти.

Можеше и американски аналози да са, но когато не създаваш нещо ново, а копираш вече създадено, логично е да копираш от най-доброто. Та затова много корейски ракети са копие на руски такива. А други са си оригинална разработка.

Гръмкото заглавие на статията противоречи на ей това изречение "че със сигурност има още няколко ракети, за които не знаем нищо." а това обезмисля и внушенията които първоизточника се опитва да направи;)

Хвала на корейците! Ако ще ракетите да се изстрелват и не демонстративно, ако ще да се наричат Хван ман, ВАЖНОТО Е ДА СТИГАТ ДО САЩ И ДА ВЪЗПИРАТ НАГЛИТЕ КРАВАРИ, НЕНАСИТНИ ТЪРСАЧИ НА НОВИ ПАСБИЩА!!!!!!!

ДИР-че, а може ли сега една статийка за българските ракети на въоръжение? Или няма откъде да преписвате?

И за капак имат няколко милионна добре обучена и нахъсана армия. Щото там военната служба е 10 години. А за това че гладували и мизерували: гладуват и мизеруват точно толкова колкото и ние по времето на соца - нямаше нито един гладен, хората бяха стройни щото ядяха качествени храни. Да нямаше по 100 вида телевизори и хладилници в магазините, но имаше сигурност, работа, жилище и хляб за всеки......

кога сме служили 10 години в БА при соца? Няма такова нещо. Припомни си че към 1989 имахме 10 милиартд долара кредити- Тошо вземаше кредити да крепи дережето, без кредити щеше да има преврат още седемдесете. Чаушеско също я крепеше на кредити, само че бая повече от нашите. Същото беше и при Тито- Югославия беше с най-огромните кредити.

Никъде не съм писал че сме служили 10 години. Службата в армията на НРБ беше 2 години, преди да започнат да я съкращават.

Сега колко милярда са взетите кредити?

Що а в момента колко са ни кредитите? По-точно колко пъти повече са?

Явно си продукт на еврогейско модифицираното българско училище. Даже текст от един параграф не може да разбереш.

Северна Корея не може да изкара и една година без доставки на храни от Китай. Спрат ли им кранчето жълтурковците дотам е и Ким. Ракета къща не храни. Кат нямат кво да ядат ще клекнат за 2 зимни месеца. Рано или късно Пекин ще се усети че с тая ракетна програма сам става заложник на Ким. Китайците сами ще стигнат до извода че са създали сам самички в задния си двор луд човек с ядрено оръжие способно да удари даже и Хонконг.

Корея няма достатъчно храна само ако има природно бедствие в продължение на три последователни години. Само тогава ще имат нужда от храна отвън. Нямаха този буфер и преди десетилетия се нуждаеха от помощ. Но се научиха че трябва да се запасяват и сега вече може да изкарат три години. На всеки 25 годнини се случва мусон, който ги оставя без реколта. Та при 4% вероятност за нещастие три години са с вероятност 6,4.10е-5, т.е. веднъж на 15625 години. За сравнение -- България по препоръките на Брюксел има вероятност да се нуждае от хуманитарна помощ веднъж на 75 години. Всъщност Корея изнася храни, но само на бартер, за други храни, които не виреят или са много скъпи в Корея. Да не говорим за програмата им за хранене и спорт, която я засекретиха за да не я копират американците. Имат само 5% дебели хора и само 0,3% много слаби хора. Всички държавни служители (почти всички) са задължени да спортуват два пъти в седмицата. В САЩ анорексията е 0,8% и тлъстите са 35%. Ракетите им може да са слаба работа, но именно в храненето и превентивната медицина са на светлинни години по-напред от запада.

Начи Вожда Ким е в числото на 5% ДЕБЕЛАНКОВЦИ? Не спортува и плюска нездравословни храни и напитки, като кока-кола, например. Расссстрелять!!

Бележка на читателя: Болимек..азатъпитешибаникраварипосерковци!!!

Ами за дрисливите колхозници ? !

Нищо нямат дребна работа покриват краварите и всички съседи...малка час да имахме и ние но нали сме надупени и всеки ни шиба-прост народ слаба държава.

Е и какво.Имат развой,имат промишленост ,имат потенциал ,ами правят.Ние пък гледаме и броим и най-вече ,по чуждо внушение намираме кусури.Корейците какво са ни виновни ,че ние си разбихме военно-промишления комплекс.Имаше една мантра , от първите години на необятния и безкраен "демократичен "преход,която беше подета от всички евро-гей-неолибералисти , а именно -конверсия.Така заводи с уникално оборудване трябваше да правят лопати ,колчета за палатки,мотики,някоя и друга купичка ,барбекюта и т.н.Сега не можем да произведем и едни противоградни ракетки ,които и в кръжока млад -моделист можеха да правят

Не си разбрал пасът трева ядрена държава ...как става това.

Важното е да си вярвате и също така да слушкате чужди внушения

Е тагава ние сме достигнали съвършенството.Хем ядем ГМО,хормони и разни канцери,хем нямаме селско стопанство ,хем си разбихме и унищожихме ВПК

"Корейската война е конфликт между Северна Корея и Южна Корея, продължил от 25 юни 1950 до 27 юли 1953 г. ..." За България войните са следвали една след друга заради това, че тя винаги е била и си остава и днес ХИЛЯДОЛЕТЕН ВРАГ на робовладелците. Последното политическо решение на тайния конгрес на "Световния еврейски конгрес" проведен в Москва 1988 година, е взето по подобие на Хитлер, за ОКОНЧАТЕЛНОТО му РЕШЕНИЕ. И това е, "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД". Не вЕрвате?! Има я "програмката" в интернет, а с реалността след 27-28 години на нейното действие, тя се покрива 1:1. Обаче нашите душмани са забравили за мита за техния митичен герой Самсон или за битката между Давид и Голиат. С Божията Помощ България е била до сега СЪХРАНЯВАНА, а след настъпването т. г. на 100 години от ВОСР, ще започне ЯВНО изграждане на българския ВПК с ЖИВОТО ЩАДЯЩИ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ, за разлика от ОМП. А това означава, че всякаквата военна техника произвеждана в света сега, няма да е вече БОЕСПОСОБНА на територията "България".

Благодаря на тримата чЕфута, за "минусите" им без аргументи.

ИНтересно е че при испитанията въздуха реагира че испитват поредна американска ракета в КНДР. Да не би някакви спец служби на САЩ да стимулират иститанията..Пита Региона..