Майк Помпейо: Убитите руски наемници бяха няколкостотин

Днес бе изслушването в американския Сенат на Майк Помпейо преди назначението му на поста държавен секретар на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Майк Помпейо: Убитите руски наемници бяха няколкостотин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

са нула, сирийците и руснаците лъжат - това от втора серия помпей-о.

Новичок? Операция Гладио е кодовото име на италианската тайна паравоенна армия на НАТО, замесена в терористични атаки под фалшив флаг като част от стратегията на напрежението от късните 1960-те до ранните 1980-те години. Отговорна или замесена в провеждане на политически терор, атентати, политически убийства, преврати, оклеветяващи кампании и т.н. Започва в началото на Студената война със създаването на мрежа от терористични формации паралелни на официалните, предназначени да извършват диверсии и да действат със сила срещу вътрешните заплахи за интересите на Евро- Атлантическите извращения. Съществyването на Гладио, отричано в продължение на десетилетия, днес официално е признато от правителствата на въвлечените западни страни. Структурата е осъдена и забранена от Европейския парламент през 1990 г. Действията на Гладио са атентатите от 2011 г.: на 13 декември в Лиеж Белгия с 122 ранени и 5 убити, същия ден във Флоренция Италия с двама убити и един ранен и известния на Андеш Брейвик от 22 юли в Норвегия. .Военния преврат от в 1967 г., довел на власт в Гърция Черните полковници. Опити за покушение срещу френския президент Шарл дьо Гол. Четирите бомбени взрива през декември 1969 г. на пиаца Фонтана в Милано и в Рим (общо в Италия в такива атентати от 1969 до 1984 загиват над 200 души и са ранените над 600) Приписва се намеса на мрежата в убийството на Алдо Моро сложило край на т.н. исторически компромис за поделяне на властта, сключен между Християндемократите и Комунистите в Италия. Атентатът на Октоберфест в Мюнхен в 1980 г. при който са убити 11 души Атентатът на гарата в Болоня в август 1980 г., взел 85 жертви и над 200 ранени, официално приписан на леви екстремисти от Червените бригади. Серия бомбени атаки в Белгия в периода 1982 1985 г. срещу магазини, ресторанти и полицейски части, при които са убити 28 и ранени 20 души. Атаки срещу кюрдски активисти в Турция и Европа. Атентата срещу папа Йоан Павел ІІ на пл. Св. Петър в Рим на 13 май 1981 г.

Тоя бих го нарекъл Поркинс без да ми мигне окото!

Ако този встъпи в длъжнoст - до 1 година Русия ще си пребара и..Донбас!?

Чул те Господ! ..Амин!

Още една торба с лайна в обкръжението на Тръмп. Е, ясно е , че му го натресоха, поне на всички нормални хора с гънки в мозъка за разлика от тъпия американски електорат е ясно. Дали пък това не е предвесник на изригване в Йелоустон? Нали знаете , че и природни катаклизми са се включили при разпада на Римската империя. Затова ламтят за чужда земя и особено за такава древна, благословена земя като нашето Отечество и древна Русия. Затова и се стремят да унищожават народите, за промиват мозъците на децата с най-различни техники на внушение, но не разбират, че древната земя пази децата си, които я обичат,тачат и милеят и които при нужда, ще я защитават с кръвта си! Така , както са правли дедете ни. Затова земята ни е ценна, напоена е с кръвта на децата й и е свързана с кръвни силни, неразрушими връзки на родов принцип! Това поганците не могат да го проумеят!

и доста кравари гушнаха букета!!!Но не ви изнася да "споделите" бройката?????

Имам простичък въпрос , които често поставям на вниманието на психодесните русофоби , но опорна точка от Козяктака и не ви дадоха за да дадете поне някакъв ЗАДОВОЛИТЕЛЕН отговор .. и така ето въпроса : Защо любимата ви супер-могъща държава САЩ никога до този момент не посмя в цялата си 200 годишна история да атакува тая омразна Раша да я напъха в груз-200 и да се свърши веднаж за винаги с нея за да могат всички Козяци по всички земни кълбета да престанат да получават панически атаки само от споменаването на името Русия или от името на президента Искандер Калибрович Путин и ЗАЩО великата САЩ не вкарва великите си войски в кавички в Украйна и да изгони за няколко часа от Донбас и Луганск зелените човеци, да окупира Калининград и да го върне на немците да си вземе Крим за придобиването на който (и превръщането му в военна база) САЩ мечтае от десетилетия и да постъпи с Русия така както постъпи с Югославия, както постъпи с Ирак, както постъпи с Авганистан, Виетнам, Панама, Сирия и мн.др.държави???????? защо така стана , че тези държави бяха бомбени обстрелвани нападани унищожавани а в Украйна САЩ- не влизат да ДЕМОКРАТИЗИРАТ а се спотайват като пр-дня у гащи !?!?!?!

картечницата на американския хеликоптер е правила "вагне р р р рр р р р" и всички на салата

Такива ли работи сънуваш? ...не е надобре..

По същата логика защо многовековната русия заграбила и избила много повече от колкото САЩ не реши да им се изрепчи или да ги унищожи,както много руски политици и генерали през ден говорят ,че са способни да направят а си седят на гъзо и понасят санкциите ,девалвацията на рублата и уннижението в което САЩ и партньори са ги поставили.Между другото американски разрушители са на 50км. от руските бази в тартус и хмеймим и хич не им пука от супер оръжията на путин. Русия е била силна когато съюзници са и били САЩ и Великобритания!

колко пъти трябва да ти се казва, че си тъп и всяко обяснение е губене на време?

Вагнер - руснаци. Защо пък чичко Гугле ми казва нещо интересно: 40 човека от убитите са украинци. И да го питам Помпейчо - абе, момче, а Какво се случи с тия хубавци от Блек Уотър в Ирак?

Интересно защо ли Помпеото не каза нищо и леко се направи на разсеян за 2 000-те хиляди говедарски солджърса останали завинаги в Источна Гута!?!?!?

Такива просто не е имало а са плод на въображението на руските фейкове,защото не 2000 а само 50 елитни командоси да е имало щяха да превземат и двореца на асад както превзеха този на садам и щяха да имат подкрепата от въздуха на ф35 които изпепелиха вагнерските отрепки.

на ватенките трябва ясно да им се покаже още няколко пъти - те са тъпички не схващат като вожда им

Колко е ДОВОЛЕН Мики Пумпала ,че е УБИЛ толкова БЕЛИ ХОРА,защитници на СВЕТСКА И ДЕМОКРАТИЧНА /БЕШЕ ДЕ/ ДЪРЖАВА!!!Не са се хвалили за избити ИСЛЯМИСТИ!!!!!!Ма то като погледнеш купищата трупове ,върху които се строи демокрацията и свободата още от гражданската им война,няма нищо случайно....

А афрохамериканците колко изчезнаха в Сирия?????

Страшното е че САЩ и Англия са поставени в безизходно положение и от тук нататък действията им ще са непредсказуеми в името на това да спасят задниците си! Лицата вече ги загубиха!

Ха-ха, глупак. С гола и бедна задница може само кеф да направи на Америка. Ти май забрави салатата Вагнер и страхливеца путьо , който се скри в бункера си за 2 седмици. Вие ватенките сте тъпи парчета, не си вадите поуки от историята Ватенките-голямата мечка се оказа (по собствени признания) една голяма но проскубана гарга, неспираща да грачи и да се перчи пред света!

На това аргументи ли казваш /много приличат на Английските "много вероятно"/ Издишаш!

"Ако сте в Лувъра в прекрасно за Вас време, вероятно ще видите загадъчност в усмивката на Мона Лиза"

какви са тия увъртания. мека, твърда... Външната политика ще се прави от цру и толкова.

След като е толкова добре информиран,нека да ги изброи по имена.

Брей, Украйна изтрепала няколко стотин хиляди руски наемници, сега пък американците в Сирия довършили останалите. Че то май от руската армия са останали само "рожки да ножки", ако слушаме Помпео. Интересно тогава защо толкова се пънат да търсят подкрепата на съюзниците от НАТО. Ми те са я свършили работата.

Ако Помпео е прав за бройката убити руснаци, трябва да си припомни, че на изток, отвъд чертата на рожбите на католическата култура, хората обичат да отмъщават - някои прибързано, други са готови да чакат толкова дълго, колкото е нужно. Путин никога не е показвал прибързаност. Кой е прав и кой е крив за Сирия не е наша работа да съдим, защото не мисля, че сред русофобите и русофилите във форума има осведомени от собствен опит - има само вярващи на своя отбор. Единствената ни адекватна информация е обща, историческа и затова доста индиректна, на такава основа човек може да предполага, но не и да съди.

Майки, СПОКО, днеска/утре некой твой сънародник, прекалил с "белото" от Афганистан, я в училище, я, пак в МОЛ, ще изпотрепа 100/200 некоренни жители на хАмерика и ще изравни сметките, а ти ходи да плачеш на Кота "0" и да празнуваш 11.09.2001г.

Хибридите в действие! А бе ДИР-а! Докога в заглавията ще пише едно, а в съдържанието на статиите друго!

Както е тръгнало хамериканците /тръм-пистите/ ще избият човечеството, както избиха индианците и японците в Хирошима и Нагазаки!

хиляди са руснаците убити от американски оръжия, сега ще ми е кеф да видя няколко хиперзвукови ракети като противодействие

Тръмпито за да стане Президент, говореше точно обратните неща - как ще преговарят с Русия, как ще намалят разходите на НАТО, как ще оставят правото на другите нации на самоопределяне и няма да се месят??! Аз ли съм забравил нещо или сега политиката на САЩ е друга?! И кой я наложи?

Путьо, когато подкрепяше Тръмп за президент и той си мислеше други работи. Той се молеше Богу ден и нощ Тръмп да спечели. Включи цялата пропагандна машина на Русия само и само тръмп да спечели. манипулира американските избиратели с една едничка цел Тръмп да спечели. И Тръмп спечели изборите за президент. А когато Тръмп спечели в Москва тържествата от победата на Тръмп засенчиха тържествата на републиканците. После нещата се промениха. А сега в Москва Путьо е като напикано мушкато. И путьовците в Кремъл също.

Значи Тръмпито е лицемер?! Това ли е радостното?!Ами че той утре и България ще издуха от картата, просто защото така му е кеф...!Ръководителят на най-мощната държава в света (по военному) , сутрин да говори едно, вечер-друго), някак си не ми е спокойно! Хайде да е нашата фурнаджийска лопата, как да е , нея никой не я "базари за нещо"....?!

Помпео - Pompeo на англ.

Какви ти няколко стотин, Майк, кажи направо 4-5 милиона, какво ти пречи! Това ще увеличи шансовете ти да те утвърдят!

Това е разликата в двата манталитета - дори и Жириновски преброи до 314 и се отказа. Щом като този човек, пропит от неистова омраза към всичко неруско, в това число и към България, го твърди, нямам причини да не му вярвам. Ако някой желае, може да изгледа в тубата негови интервюта, и това, което каза Толстой за България ще ви се стори като любовно обяснение.

Българин не би му повярвал, значи ти не си, откъде накъде да ти вярваме на теб, щом си техна подлога?

Какво задоволство се вижда на лицето на Помпейо за убитите няколко стотин човека...

Един свят бе САЩ и Англия ще бъде един по-добър свят! Ще бъде един по-спокоен свят! Един мирен свят, без войни, без масово изтребване на деца и жени, без войни! Няма да има агресия към мирно живеещи държави! Няма да има фалшива пропаганда зомбираща младите и превръщаща в марионетки младите хора в колониите на тези никому ненужни две държави!

Ами, ако САЩ и Англия изповядват символ-веруюто на Путин изказано на публично обръщение:" За какво ни е свят без Русия?" - тогава какво правим? За мен това е най-зловещото изказване на политик през тази година! Ако някой се сеща за друго - нека го сподели.

Че кой и кога ги е нападал, както те нападат Русия? Да спрат наглосаксонците агресията си и светът ще мирне. Обаче те са кръвожадни, без войни и смърт не могат. за какво са ни тогава - да се изпаряват и да оставят човечеството на мира.

Съгласен съм, че това не е начина да се решават вражди и налага култура, но притискането на един народ с такова упорство изисква отпор, който понякога минава границите на приличието. Бях тийнейджър, но помня Студената война, от малък учих и английски и руски и винаги съм бил информиран и от двете страни (никой не е пречил да се слуша BBC, например, но наистина заглушаваха някои други), семейството ми по причини, които нямам намерение да описвам познаваше хора и от двата свята и повярвай ми, ако можеш, но такава злост и омраза никога не е имало срещу Русия, а "победителите" в Студената война бяха толкова изненафани от "победата" си, че успяха да започнат адекватно да реагират чак години по-късно. Тия, които ги "изработиха" пък изработиха и себе си (погледни България, в Русия може и да овладяха нещата, но колко време отлетя?). Единственото, което мога да кажа е в полза на Русия - не е добре да отричаш правото на съществуване на другите и Русия заплашва с отмъщение за смъртта си, а не отрича съществуването на враговете си.

Дали са толкова е спорно. Но е факт, че те не се отъждествяват с руската държава. Сега Москва заявява, че нейни военни съветници се намират в Дамаск и на още други места. Предупреждението е, че ако от американският обстрел пострада макар и един военнослужещ, това ще се счита за атака срещу руските войски в Сирия. При това положение, Русия ще отговори на всички средства, които причиняват смърт на техни войници! На някой да не му е ясно какво означава това?Ясно като бял ден. На руски удар подлежат самолети, кораби и подводници, които стрелят срещу руски военнослужещи. Нямат проблем! Нека пробват! Разрушителят "Доналд Кук" бил защитен! От кое? От хиперзвуковата ракета изстрелвана от "МИГ-31" с скорост 3,2 км/сек. ? И 10 изтребителя да го пазя; НА ТАКОВА НЕЩО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА!

Браво, Ванка. Ти си истински балкански диванен експерт и панелен анализор. Чудя се как не са те взели за съветник я в ЦРУ, я във ФСБ-то с тоя твой аналитичен ум на 3 ракии и една салата.

Разбира се, че ще говори така пред комисията, нали трябва да го одобрят! Не за първи път американски кандидат за високопоставен пост в адм. на Тръмп се прави на страшилище за Москва. :))

Американский генерал сказал остроумно: "Раз вас там неть - значит вас там не будет"! Так вам и надо собакам нахуй лезть куда не надо. Красиво отхватывают ихтамнеты, красиво! Ломятся как сайгаки по кукурузе! Вагнеровци теперь кормите червей, мрази наемные. Шлюхи доллоровые и сосалки. Это наемники вам не Украина и не крохотную Чечню бомбить, Ватники. ТАК БУДЕТ С КАЖДЫМ РУССКИМ ОКУПАНТОМ!!!

Ооо! Имаме украински гости! Като че ли си нямаме свои си недекватковци...

Искам да поясня защо смятам, че имаме на гости украинско тролче - в първото изречение има грешка в руския език - правилно е "нет", а не "неть". Но украинските тролове са толкова недекватни, че и на руски не могат да пишат без грешки, освен когато ръсят псувни естествено, там те плуват във свои води.

Това ли откри след като си преведе текста в Гугъл?

И защо на руски пишат хохлите? Да не се срамуват от украинския? Или щото никой няма да им разбере разваления руски?

украинецо, я сега кажи за стотиците западни наемници, чиито трупове се чудехте с месеци как незабелезано да изнесете от оная сграда в центъра на столицата ви? Или си мислиш, че светът не знае за тех? Много си наивен. Разбиха ти страната, съсипаха народа ти, НО Нулата ви раздава пирожки на майдана, като на улични кучета и това за нея беше много благородно инапълно достатъчно. Това ли те кефи?

Ой ли? Россия в Сирии, дорогой, по просьбе правительства САР. А вот что там делают американцы и кто их там приглашал?

Смелите хсмериканци изтрепаха няколко стори блядки в резултат на което асщицата им се скри за две седмици Ихтамнету ама наистина благодарение на САЩ ;)

Не му прилича на шеф на ЦРУ да говори като диванен експерт. Разбирам да даде списък с имената на убитите - шапка да му свалим. Ама така ... посмали манго.

Лично да ти го донесе у вас не искаш ли?! Де се въдите такива тъпаци ;))

На запад се въдят, къде иначе толко тъпи да се намерят.

Aко няма шампанско, ще пием боряшчик; важното е, че другарят Tръмп е наш.

200 загинали руснака за месец Фебруари при опитът им за превзамане на нефтена рафинерия.

Шефа на ЦРУ казва едно,обаче руските тролове му противоречат??? Смешна работа.

И руснаци и американци се хвалят с убийства.

Платени войници свободно наети от етнос руснаци загинали в Сирия след самолетна атака на американците-163бр.

Голяма гордост е да убиеш няколко стотин човека. Това са мисли на малоумник.

д...ия са търсили тези наемници, продали кожата си за 100-200 презрени долара на ден?....

А вие га патетично и високопарно коментирате избиването на "пиндоси" и "кравари", това е хубаво, нали?

Затова ли Путин избива всеки ден сирийци в Сирия??

Сирийците ги избиват чедото на добитъците - миндил, а добитъците пазят чедото си и го снабдяват регулярно с оружие. Добре че са руснаците да спасят поне тая арабска държава!

тук май служебно пишат постовете в защита на Русия и безогледното плюене на САЩ ...Няма как да има постоянно толкова дежурни червени тролове...

А-а, не маже така да се пише срещу "най-великата страна , господарят на света"....................

Да ти кажа - и нощни смени дават даже. Явно много го е закъсала рашата и трябва на секундата да се парира всеки опит за дискредитация на Вожда.

Присмял се Хърбел на Щърбел, в Америка фермерите сега са 4%, от които кравари са под 0.5%, докато всеки втори у нас е или овчар и кравар или изтърсак на такива, всички комуняги - задължително, а те наричат американците "кравари".

И защо са станали толко много краварите и овчарите? По комунистическо не ги е имало. Ааааа, сега прогресираме в ес, немаме ни образование ни доходи, та за това сме на края на хранителната верига. А бяхме в самото й началоооо, ееее Европоооо, мащехоооо, майката ни разката.

Майк,покажи труповете и доказателства,че труповете са на руски наемници Не пускай фалшиви новини. Какво падение за горките хора в САЩ,човек на ниво тъп трол да им е държавен секретар.

Кой му вярва на този, чиято длъжност най-вече изисква манипулиране и изопачаване на истината, в полза на техни интереси !!