Русия ще наложи контрасанкции на САЩ

Руското министерство на външните работи заяви, че страната бързо ще предприеме ответни мерки срещу последния кръг от санкции на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Русия ще наложи контрасанкции на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разумна позиция на Путин - санкции само при изгода за Русия. Жалко че нямаме такива политици в България.

Само бла ,бла ,бла.Налагайте ги веднага включително и на държави от ЕС ,които се самонагаждат по неадекватната политика на Вашингтон спрямо Русия.

САМО ТАКА БРАТЯ БРАТУШКОВЦИ - ВЪН НАТО ОТ БЪЛГАРИЯ, ДОЛУ САЩ - С НИЩО НЕ НИ ПОМАГАТ - САМО СЕ РАЗПОРЕЖДАТ - ЖАНДАРМИ ТАКИВА

смени си иметос точно прилягащото ти хан тикву.

пълни ъмерикански глупости, нагледахме и наслушахме им се, те съвсем вече са изперкали, нищо друго освен "димукрацийъ" и войни не могат да сътворят, та едни "санкции" ли, що първо не земат да си платят дълговете на света, вкл. на Русия, че после да "санкционират". Голям смях. От утре въвеждам санкции - росен плевенлиев, бойко бурисоф, садам айше обама и английската кралица нямат право да стъпват в къщи!

те и без да ги санкционираш не са тръгнали да стъпват в твоита къща. стои си в нея и се кефи на братушките. слез в мазето на блока. може да намериш и на сталин портрет. само гледаи да не те уплаши някоя котка

Адвокат Батков би промучал : Ей, Богу, не мога да проумея защо двете велики сили се карат от памптивека, какво делят? Ей, Богу, и аз мисля, че след като и САЩ и Русия са в една лодка, и се карат и я лашкат насам натам, накрая ще се издавят. Ще се издавят в море от суровини, от свръхналичие на енергия, на човешки ресурси. И двете страни имат свои задни дворове, от които цицат всичко за икономиките си. Очевидно евреите им не са се натъпкали до насиране, та искат още и още. Няма причина нормалните хора да не се разберат помежду си и живеят в охолство и мир. Няма лоши народи - има лоши правителства. Досущ като в България....

САНКЦИИТЕ НЕ ДАВАТ РЕЗУЛТАТ В петък вечерта руската туристическа компания Море солнца обяви, че прекратява дейността си заради невъзможност да изплаща задълженията си. Компанията, която има седалище в Санкт Петербург, е функционирала в продължение на 9 години и е изпращала туристи в страни като България, Гърция, Турция, Египет, Испания, Хърватия, Черна гора, Тунис. От началото на юли редица руски туристически компании обявиха фалит, като сред тях е най-старата компания Нева, както и Роза ветров Мир, Експо тур, Лабиринт и ИнтАер.

Което на свой ред означава че съответните туристически дестинации губят най платежоспособните си туристи.

което пак на свои ред значи це цените на хотелите и имотите ще паднат и наи после и българите може да се доберат до морето. проблем няма.

все по-добре стават руснаците. Не се ли обезценява стремително и неудържимо рублата.

Или този симпатяга Лавров не обяснява добре, или аз съм бавноразвиваща се, но прочитайки, признавам по диагонал статията така и не разбрах какви ще бъдат ответните мерки към САЩ. А може да иска да държи под напрежение същите.Да се чудят какви ли ще са тези мерки и да не може да спят.

При първите санкции упражнени над Москва акциите им спаднаха и държавата на безценица изкупи продадените дялове на чуждестранни фирми.

не знам Уйлям Блум - липса на висока обща куртура. Щу го преживея, но и аз като по-долния си мисля и не мога да проумея - защо бягат всички при този агресор?Дали агресията не е манна небесна.

кво пише на книга. У нас - къде сме по-добре.Барека щял да прави незнам кви пенсии и заплати.Ами учи се от своите покровители. Знам,че пенсионери в СССР не са по-добре от нашите..Не може да ми се превърти езика да кажа Русия. Мръсна дума при кагебистите като Путя. Ами защо само на Запад бягат всички? Дори и нещастните бежанци. Питайте ги искат ли да останат у нас - ами, та ние сме последователи на СССР.

А на къде да бягат след като уса и запада окрадоха де що може с демокрацията си и хората отиват при тях та да ги хранят поне!

Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ (Washington Free Press), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила (Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower) и Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война (Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II), Списъкът на Блум съдържа: Интервенции на САЩ срещу 67 суверенни държави Бомбардировки на САЩ срещу 25 суверенни държави Намеса на САЩ в изборите - в 23 суверенни държави Политически убийства (и опити), организирани от САЩ - в 35 държави Прилагани изтезания - в 11 държави Общо за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие, извършено от САЩ след Втората световна война. Брой на убитите от САЩ при тези 167 случая - между 13 и 15 милиона души. Прибавете първите 14 години от нашия век и ще видите как кървавата сметка на САЩ нараства със скоростта, с която расте техният външен дълг. САЩ натрапват своите проблеми на света, за да ги решат за чужда сметка и на чужд гръб, да възвърнат изгубения (си) комфорт на еднополюсния (си) свят, за да бъдат вечен хегемон енергиен, икономически, търговски, военен, геополитически, глобален, планетарен, вселенски. Безразделен, безнаказан, безотговорен. Свлачище А Украйна? На кого му пука!

Ще спрат помощта си за НАСА. Ми сега - няма да има полети до Марс...Закъсаха го янките, много го закъсаха :)

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

Кажи го на руснаците, които продължават да са по доходи след редица бананови републики, където все още много от тях живеят в комуналки, и които с всеки изминал дн могат да си купят все по-малко заради обезценката на рублата...

Живея отдавна извън България. Ходя по 2, 3 пъти в годината на почивка в Европа, Карибите и тн. И знаете ли какво виждам? Над 50% от туристите са от Русия, на Канарските острови има повече надписи на руски от колкото на англииски или дори испански. Най обикновенни руснаци, не олигарси, десетки и стотици хиляди. Та май никак не са бедни...

Я, същото и тука .... Бе колега, от къде черпите тези информации?

Точно така,съвършенно правилни факти. Но преди Путин,същите успехи преди време и абсолютно същата политика е водил и Хитлер.Нещата са 1:1,разликата е само в годините. Иначе нищо ново.

Оффцете трябва да платят, нали за туй са ни избрали, да плащат всичко, всеки път, когато ний сме се осрали. Оффцете трябва да платят, а не да ходят по протести. Те трябва вкъщи да седят и към телевизора да блеят. Оффцете трябва да платят, за да оцелеят във кошара. Оффцете трябва да платят на този, който там ги вкарa. Оффцете трябва да платят и на Вълка, и на Овчара. Така устроен е светът, Оффцете винаги ще плащат, дори да блеят и врещят със всички сили, че отказват. Оффцата е оффца, докато не разбере това, нали. Беее$!

Прав сте-ОВЦЕ сме ,за съжаление . И докога? Кога всички и бесепари и гербери и зелени и т.н. ще разберем, че сме овце?

Ха- Ха-ХА Коня цвили а от страни се чува ес ес ес

Атомни бомби в Хирошима и Нагасаки,напалм във Виетнам,блокада на Куба,"цветни революции"по целия свят-е тая безнаказаност и далавера вече свършва.Затова е този срамен плач и съпричастност на малоумните поддръжници.

И кат спрат тия пусти мириканци да пият вотка, кво ше праат, питам ас? Ше видат те, нихната кожа, как се живее бес вотка.

Е за нерешителността на Сталин не си прав. Това че се е подмотвал и всячески се е старал да печели време не е нерешителност. Ей така нерешително този човек нахна всички еврейски шпиони от властта в СССР. Също така нерешително прегази почти цяла Европа. Единственото за което може да бъде упрекван е че не прегази цяла Европа когато е имал потенциала през 1945, но явно е имал някакви съображения.

ИЯ РУСКИ ДЖИХАДИСТИ НЕ ГИ ИСКАТ С АЗИАТСКИТЕ ПРИВИЧКИ В СЕЛО,ТЕ ПИТАТ ЗА ПОПОВАТА КЪЩА?АМА НАГЛОСТ...КАТО СТРАНА ОГРОМНАЯ.НО ЩЕ ВЛЕЗНАТ В РЕЛСИ И ПУТЛЕР НЕ САМО ЩЕ КЛЕКНЕ НО И ЩЕ ПОЧНЕ ДА АКА.

Когато АМЕРИКАНЦИТЕ започнат да ядат свойте близки за да запазят цялоста на държавата си,тогава ще имат силата да подчинят непокорната руска мечка.

Ама "За Родину за Сталину" ли са канибалствали или за да оживеят? Как не те е срам да въвличаш трагедията на тези хора в такива нечистоплътни коментари!

във Владивосток има надпис, че Обама и Меркел нямат право да пазаруват във фришопа! Спукана им е работата на западняците! ;-)

Като отворят отново Березките и там няма да ги пускат. Мъка!!!

Путин е болен от шизофрения. Това ще му позволи да извърши много престъпления против човечеството но краят му ще бъде както на Милошевич!

Според мен назрява времето за поредната революция в Русия и сегашния цар ще последва онзи цар.

Путлер спира вноса на лади и на прави лопати в САЩ! Е сега избеснеха американците и махат Обама... Путя, убий долара с новата валута на тайгата- купоните!

честит сбор на маимуната от сен назер излезе в открито море вертолетоносеца владивосток и с това довиждане на глупостите на аборигена!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

САНКЧИИ ТРЯБВА ДА СЕ НАЛОЖАТ НА САЩ И ООН ДА СЕ ПРЕМЕСТИ В ДРУГА ДЪРЖАВА!КОЙ ПЪРВИ ХВЪРЛИ ЯДРЕНИ БОМБИ ПО ЯПОНШЯ?ГОЛЕМИ МИРОТВОРЦИ!ДЪРЖАВА СЪЗДАДЕНА С НАСИЛИЕ!

Ако попитате някой руски ученик ,кой е създал кирилицата ,то гордо ще ви отговори:,,Чичко Ленин,,

Ако пък попитате Бай Иван , той гордо ще каже ...Американците.

Tапир, даже и чувството за хумор ти липсва

Едно време ни учеха, че Гошо Тарабата ака Георги Димитров, бил най-добрият приятел на децата.

Новините от рашата е време да бъдат оразявани в рубриката Хумор и Сатира ...

Уважаеми колега Хорор, относно популярноста на Путин! Едно време в България на избори, партията БКП както и популярноста на др. Т. Живков бе винаги 99,2 % та и малко повече. Та така любезний, нищо ново под слънцето ... не се случва. За съжаление ... и не само в Русия. Лек ден.

То и едно време КПСС печелеше изборите с 99,99%.Ама сега не мога да открия СССР на картата.

Сега вече американските туристи няма да могат да видят мумията на Ленин.Ами то ако не отидеш в Русия и не видиш мумията е все едно да отидеш в Рим и да не видиш папата.

Споко - имат си статуя на Ленин във Вегас. И то без глава - така са я докарали от Русия при срутването на империята СССР.

Голема работа,че Русия ще налага контрасанкции на САЩ и кво ша хванат - на босия цьрвулите! Единствено ако Хамерика успее по този повод да получи още някой трилъон долара безвъзмезден кредит от ЕС то туй ще и е повече полза от колкото вреда!

Само че сега е 2014 :)

Това което българската преса премълчава (за разлика от западната) е, че не само САЩ и ЕС налагат санкции на Русия, но и Япония, Южна Корея, Австралия и Швейцария! Значи списъка на страните, налагащи санкции на Путин (не на рунаците) е: САЩ, Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Великобритания, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швеция, Япония, Южна Корея, Австралия и Швейцария, т.е. НЕ може стотици политици от цял свят да грешат! Не може един Путин да е прав, а 500 политици от цял свят да са в грешка! Путин срещу Света! Путин налага санцкии на целия свят! Тоа превърте!

САЩ са в последното си десетилетие,като най-богата/силна старна в света !!! Това го знаем всички . САЩ се опитват отчаяно да удължат своята умираща хегемония с няколко години . Изредените по-горе държави , са ЗАВИСИМИ от САЩ !!Все още ! Те правят каквото се казва , често Срещу собствените си Интереси ! Русия е Водеща страна в БРИКС+ и Митническия Съюз , Организации които Скоро ще Водят Света ! Е,КОЙ питам е Отчаяният Губещ , и Кой е Спокойният и вярващ в Правото и Истината ??

Абе ти чуваш ли се какви глупости говориш....измий си очите и помисли малко...

Major Payne

Тези мантри ги слушам откакто бях дете, а това беше преди мнооого време.

+ X 1000!

к'во можете да наложите вие беееее?!

Хахаха.....Руснаците се самоизолират и "помагат'' на Запада в опита им за икономическа блокада на русия.....Няма случай в световната история страна да е успяла сама срещу целия свят........:-) :-) Просто ще се случи същото като след края на студената война....:-) После русия дълго и мъчително ще се възстановява от поредната икономическа катастрофа.......

След като наказаха запада, като ограничиха храната на руския народ, какво ли наказание ще му измислят сега?!?!

Искам полски домати, отново по 99ст.

още не съм видял гладен руснак.ама гладни българи съм вудял....!

много си прост

Major Payne

Ако беше ходил в СССР в края на 80-те щеше да видиш много неща - още със слизането от самолета започват да те дърпат за маратонките ти Ромика и за дънките ти Рила, магазините за хранителни стоки празни, битки за сапун, който се продава от камиони на улицата, в ресторантите някакви измислени наденици и супи от вода с 1-2 клечки, корупция, където с 1-2 дъвки Идеал можеш да получиш какво ли не, а за едно пакетче от 10 дъвки си ВИП. Жалка картинка, в резултат на СССР. И сега някои искат да го възстановят...

Руснаците нема да умрат от глад и жажда.Они си рупат огурците и си пият одеколона,,Тройной,,

Много умно разсъждение. Не трябва да се налагат санкции просто на инат а само ако има полза от тях. Мисля че налагането на допълнителни данъци и такси към някои чужди фирми работещи в Русия е добро начинание, което ще намали печалбите на тези фирми изнасяни на вън.

Лавров изостави назидателния тон, но продължава да генерира разни "интересни" словосъчетания. Интересно е също така, че никъде в изказването му не се споменава ЕС, а риториката е изцяло срещу САЩ, въпреки, че този кръг санкции бяха инициирани именно от ЕС. Прозрачен е опита да се разбие сътрудничеството между ЕС и САЩ. И този излезе слаба водка:)

Мечтаят сальфецкият башибозук па да доде да ги окупира, че им е било много убаво преди 1990г.

от Бургас линейка-хеликоптер не лети по тъмно? Докога идиотско поведение.

Президента Обама по този повод е заявел, че ще си направи секуро. т.е. ще си го премести в другия крачол.

От прес службата на О'бама съобщиха, че неправилно е цитирано секуро, следва да се неткуро. т.е. няма куро вече.

да се чете неткуро

От съдаването на ООН до момента в светът са пламвали близо триста военни конфликта и -тихо тихо ,без никой да рабере са избити близо 10 милиона човека! Прекроени са към 20 държавни граници и са изченали няколко държави с собствен суверенитет! ВСичко това нямаше да се случи,ако обединена Европа имаше собствена позиция и някакво морално отношение към стойноста на човешкият живот! САЩ и РУСИЯ в този си войнствен формат,нямат право на съществуване на нашата планета Земя! Трябва да бъдат прекроени и асимилирани от европейската благодетел!

За отчаянието говори Суворов. Хитлер смазва Франция но не и Англия. Путин иска някакъв буфер ама украинците не искат са буфер а да живеят в нормално общество без да имат вожд. Той може и да е направил много ама накрая свърши с отнемане на територии. Сталин от "любов" към тях им организира гладомор. Нямам време да седя по дълго тук. Като не се обиждаме можем да спорим като нормални хора. Хубав ден ти желая.

Въпросният Суворов-Резун е мошенник от класа и доста ловко манипулира фактите. Все пак КГБ си е КГБ. ДОбре са го научили. А ти се поинересувай кой е ходил тайно в Англия на преговори. И защо Хитлер обръща посоката от Англия към СССР. А това за гладомора само коментирай факта, че по това време СССР изнася пшеница в Европа, докато за собствена консумация внася от Иран. Причината за тази глупост е същата която десетина години по къссно запали войната в Европа.

И как ще си съществуват самостоятелно?? Как , пари от къде?? Пенсии?? Много си тъп ако го вярваш??

В Луганск и Донецк има пари...

Това за базите е само руска пропаганда без факти да я подкрепят. Те тъпите руснаци само това знаят - бази, фашисти, бандеровци, десен сектор. И само това си пеят, няма ли да сменят плочата??

Нямаш доказателства за думите си?? Какви бази? докажи ги? Ти даваш само руска пропаганда и нищо повече.