Тилърсън: Русия не премахва химическото оръжие от Сирия

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обвини Русия в неизпълняване на поетия ангажимент за премахване на химическото оръжие в Сирия, предава ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Тилърсън: Русия не премахва химическото оръжие от Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой ли ви вярва ....САЩ са най-големите терористи в света .Няма конфликт в света, който да не е предизвикан от тях ...

По нареждане на Владимир Владимиравич Путин бяха унищожени ВСИЧКИ химически оръжия на Сирия и по- късно на Русия с наблюдатели включително и от САЩ. Именно те (САЩ) вече отмениха унищожението на забранените оръжия спосбни да унищожат няколко пъти всичко живо на Земята! Това са факти, а не някакви престрастия.

скоро Москва ше заприлича на Ракка, ако терористите не пуснат властта.

Не вярвам, че след огромната лъжа пред света с епруветките с пудра захар на Колин Пауъл, след което унищожиха цялата държава Ирак и над милион нейни граждани, някой да се връзва на подобни американски партенки! Един път стомна за вода, втори път стомна за вода.......Поне да имаха малко повече мозък да измислят нещо друго, а те....

Наистина крайно нагло и елементарно. Би било обаче адекватна с условията постъпка, ако изказването е само за вътрешна употреба и предназначено за обикновените американци със спльокани от неспирно медийно корпоративно травмиране мозъци /до степен едва ли не на професионален блъскач, наричан там американски футболист/. Външнополитически функцията частично би могла да е просто съвсем ирационална, да речем малко за развлечение, като това чрез гадории срещу едни да достави голямо удоволствие на други. Нещо като посещението на Пенс в Сеул, където ще може да помаха от трибуната на представителите на тези, които не желаят да го пускат в страните си. Относно избора на време, то по-скоро би било с свързано с желание за отклоняване на вниманието от храбростта на братушките в Сирия. Не би било за учудване, ако успоредно американско посолство в София предприема всичко необходимо героизма на пилота Роман Филипов да бъде медийно подминат и възможно дори инструкции или заплахи, официално никакви съболезнования да не се изпращат до руското военно министерство или семейството на героя.

Русия ниама химическо оразие. Израел прави конфликта

Наистина дори и по форма /оставяйки двустранните дипломатически изявления за безусловно обвързване/, изказването на Тилърсън е едновременно както впечатляващо с наглостта си така и толкова елементарно лъжливо, объркано и примитивно глуповато, че имаш чувството че е направено от Авигдор Либерман или никой от съратниците му ултраси екстремисти.

Не само химическо, но и ядрено оръжие ще има Сирия. Наглите и страхливи американци разбират само от бой. Накараха Сирия да си унищожи химическото оръжие и я нападнаха и съсипаха. Затова, държавите ще се въоръжават и американците в клетка с мощен шут изотзад.

На всички е ясно че нападателите пуснали химически газ са хамерикански агенти на цру облечени в бурги джендъри!!!

само бой и експлоатация на ватенките, къде ще ходят? Нека се оправдават - не пречи.

За какво говорим? Тилърсън не разбира смисъла на думата "факт". Той смята, че факт е нещо, което се твърди от някоя американските медии, от него, или от такива като него -- показа го толкова пъти вече, че е скучно...

В последно време стана модерно да се измислят всевъзможни лъжи , които после да се поемат от платени Тръбачи, а после следва снишаване.Примери много: Употреба на хим. оръжие, допинг скандал,намеса в избори , пране пари, сваляне на пътнически самолет и т.н. Сценаристите едни и същи, читави и реални доказателства няма.

Когато, фактите говорят и боговете мълчат.......Древна "Китайска" поговорка

Боговете може ... но американците никога - факт.

Ама разбира се, лъгаха и за ракетите в Куба, и за Корейския самолет и за Чернобил и за Малайзийския аероплан и пр.

Така е, при лъгането не може да има реални доказателства, каквито и да са фабрикуваните всевъзможни лъжи. Безспорно е също, че поне продуцентите са едни и същи, за да е всичко така координирано. Ссценаристи, треньори и инструктори наемат според ресора. Когато трябват химически фалшификации и обвинения на Асад то се изпращат професионални лъжци и фалшификатори с бели каски, извършват се химически инсинуации и обвиняват Асад и всички воюващи с терористите; когато е необходимо фалшификации с допинг, инсценират скандали с допинг и действат за фактическото разрушаване Олимпийското движение; когато решат че трябва да се разруши пък Палмира, се намират такива които да я минират, взривят и да отрежат главата на световно признат историк и археолог. От скандалите и фактите с оръжията и допинга, които засягаш следва, че главорезите в Сирия; постановчиците и фалшификатори на заринови атаки извършени уж от законния сирийския президент; САДА, административните върхушки в лекоатлетическата федерация, МОК и особено в параолимпийския комитет, Хилари преди, а сега и Тилърсън, неофашистките превратаджии в Киев, сълзливия Пенс и окупаторите на Голанските възвишения, разрушителите на Ирак и т.н. са играчи в съвсем различни дисциплини, но от един отбор, с едно ръководство.

Те тия същите и за Саддам твърдяха, че имал химически оръжия. А фактите в Сирия единствено показват, че хванаха терористи с химически оръжия, произведени и доставени от САЩ.

Али Хасан ал-Маджид (на арабски: علي حسن المجيد) (1943 - 2010) е бивш министър на отбраната на Ирак. Той е първи братовчед на бившия президент Саддам Хусейн. Али Хасан ал-Маджид и други 2 представители от бившия режим са осъдени на смърт чрез обесване от иракски съд на 24 юни 2007 г. за участието им в операциите от 1980-те год., довели до смъртта на 180 000 кюрди. Али Хасан ал-Маджид е наречен Химическият Али и Кюрдистанският КАСАПИН заради ролята му в ръководството на Операция "Анфал", когато ЗАПОВЯДВА АТАКА С ХИМИЧЕСКООРЪЖИЕ на кюрдския град Халабджа, вследствие на което умират хиляди кюрди.

"За информацията в тази статия или раздел не са посочени източници. Въпросната информация може да е непълна, неточна или изцяло невярна. Имайте предвид, че това може да стане причина за изтриването на цялата статия или раздел". Що пак спестявате бе тикви? Много хубаво си копирал ма що не копираш всичко? Що не кажеш англичаните що гонят бившия си външен министър Блеър?

Лъжливото овчарче. Има ли вълк, няма ли вълк ?

Г-н Тилърсън, Вчера официално протурски военни групи в Сирия (от състава на Сирийската Свободна Армия.. как беше ... "Демократичната опозиция", участващи в операция Маслинова клонка, обвиниха кюрдите в използване на химическо оръжие! Вие и страната, която представлявате, като най-близък съюзник на кюрдите, до ниво да им предоставяте безвъзмездно хиляди камиони с въоръжение (за последните 3 месеца над 5 хиляди камиона).. .та Вие ще отговорите ли от къде кюрдите са се сдобили с химическо оръжие (все пак Вие ги въоръжавате) и ще поемете ли своята отговорност за геноцида, който подкряпяната от Вас групировка извършва спрямо "Демократичната опозиция"????

ти качето със зеле в мазата изми ли, изхвърли ли омирисаната сагясала зелева "чорба"? Входът вони вече 3 месеца заради теб а ти - маслинови клонки, кюрди, турци къде се вреш, какви глупости драскаш? Бягай в мазата, работа имаш.

За съжаление 3СВ вече е започнала, за сега само медийно и пропагандно!!

Американски терорист.

Имаше и факти за биологично оръжие на Садам ама после мрън-мрън!!! Една манджа се претопля за наивните американци а на нас се сервира да се делим на фоби и фили!

Аааа, няма нямаааа. Виж какво казва тоя, срещу градове с цивилно население. Той за това е спокоен.

Нищо де...нека си ги запазят хим оръжията. Така като нападнете Сирия използвайки този предтекст, поне няма да ви се наложи да лъжете като преди...

Аааа, няма нямаааа. Виж какво казва тоя, срещу градове с цивилно население. Той за това е спокоен.

обонго кой

Тоя трябва да го сложат в санкционния списък за злостно разпространение на FAKE NEWS. Чудя се чrчко Дони до кога ще го държи на заплата в State Depta.

Помним химическото оръжие на Ирак. сега се разиграва същия сценарий без грам фантазия. Не става ясно, какъв интерес има Асад да използва химическо оръжие, при условие, че ходът на военните действия върви изцяло в негова полза. Брутална американска тъпота при опит за черен пиар. Може би Асад е тотално луд, за да настройва света срещу себе си, ей така. Освен това, всички разследвания на химически атаки са провеждани по телефона и по "свидетелства" на очевидците терористи или Сирийската обсерватория за правата на човека, чийто единствен член работи в МИ 5. русия съдейства точно заради това да бъдат прекратени фалшивите разследвания на ООН. Разследващите категорично отказват на място да се запознаят със ситуацията и използваните боеприпаси. Което е абсурдно и смешно да има претенции за разследване. А само да се използва марката ООН за фалшив черен пиар. Сега шоуто отново върви по същия начин. Както се затвърди славата на "демократични и правдив Запад", който е главния генератор на фейк нюз.

Ай стига бе? Русия подкрепя Асад? Верно? Еее аз до сега се чудя на коя страна са, добре дойде Тилъра да изясни, че направо ми пуши главата от чудене... Ам що не каже направо кога и къде за в бъдеще Асад ще избомби народеца с химическо оръжие, да си знаем автоматично, че е негова работа, а и да улесни актьорите с белите каски. Требе намерят малко деца, а последният чиляк ги овика и не дава повече да снимат неговото, щото сигурно не му плащат..

дно си знае баба,едно си бае!Химическо оръжие, та химическо,не мирясаха.Но не казва кога ще напуснат суверенната държава Сирия американците.Никой не ги е канил там,но те най нагло си стоят в източна Сирия,че и акъл дават.А васалите им Франция,Великобритания припяват. Толкова наголст едва ли има посвета!!!

По същата логика и САЩ могат "да отричат колкото си искат", но те въоръжиха и обучиха групи хора в Сирия с цел да отстранят правителството, а "въоръжиха" допуска и "снабдиха с химическо оръжие", нали?

И не само в Сирия, в Украйна също.

другаря путин съчетава 2 в 1 - президент и първа дама едновременно

ееее голям си команист, все джендър ви е в главата, затова и се кефите на ИК за разлика от над 6 млн. здравомислещи българи!

руските подложки тука веднага се изказват критично защото техните ограничени мозъци са така програмирани. ако от русия или по-точно пиандурия идваше мръсен въздух те пак ще дишат дълбоко и казват колко е свеж е полъха от там. нещастни въшкари

Твоят мозък е мОУ "сложно" устроен, третополови... Затова не знаеш кога се пише главна буква!? Щото си "над нещата" и ... традиционното разбиране за половете!

Този пък кога е имало изпълнен ангажимент от Ватенките

Винаги! но вие комундета на шорош, кога сте изпълнили нещо за страната си, освен да плюете по нея и други държави? 3 млн. българи се махнаха от вас и политиката на шорош, ЕС, САЩ и реформите им в България! в желанието си за по добър живот, защо ли? Защото след реформите на ЕС, САЩ, НПО-тата в БЪлгария, стандарта на живот падна, а безработицата скочи нагоре,високи европейски цени, ниски неевропейски заплати! Целта на реформите беше изпълнена- да насочи българите към " мръсната и евтина работа нежелана от европейци и американци" в чужбина. 95 % отидоха да " вършат мръсната работа на европейците и САЩ, на която европейците и гостите им араби, пакистанци, африканци сопола си няма да хвърлят".

Ясно е, че нещо мъчи американците( наследници все на " цивилизовани нации, основно англичани в Северна Америка, по малко французи и испанци)! Още от времето на първото заселване на континента, първата работа на " цивилизованите нации" беше да намерят и обявяват някого за враг! След това знаем, как избиха местното население- индианците! От тогава историята се повтаря дори и в 21 век! Говорят за " цивилизовани ценности", но извършват единствено военни агресии, подкрепят хибридни терористи( идил-ал кайда-ал нусра) и граждански войни в свободни и суверенни държави: - Сърбия 1999- 2000 ( Косово) - Македония 2001 ( Косоварите и албанците) - Афганистан 2001 - Ирак 2003 - Либия 2011 - цветна агресия в Египет 2011( хиляди жертви) - цветна агресия от пронацисти Майдан Украйна 2014 - военна агресия с хобридни терористи( идил- ал кайда- ал нусра) в Сирия 2014 - заплаха за военна агресия спрямо Северна Корея 2017 - опит за цветна агресия в Иран 2018 Ужас! В 21 век толкова жертви от военните агресии и намеси на САЩ и цивилизованите им съюзници в НАТО в суверенни държави! - Ирак 2003

Американците скоро ще си доиграят в лудницата, която толкова години така старателно строят и ще си получат заслуженото. За съжаление не всички хора ще могат да се насладят, че най после са поставени на местото си и е настъпило така желаното от всички равноправие и справедливост.

НЕ Трябва да се вярва на амер-те . Помним как Колин Пауер друсашеиепроветката и и 1,5 милиона иракци са мъртвиНор за мен по-важното е компенсация за ЮП ИМАМЕ ЮРИСТИ (НЕ ОТ ПР-ТО ) и те могът да подъдът в съд от името не само на българския народ но и от ЕС - това е престъпление и трябва да се компинсира с енов завод или кравеферма - свинеферма и т.н. . КАМЪНИ НЕ ПАДЪТ ОТ НЕБЕТО И ЗА НАШИТЕ ВНУЦИ ТРЯБВА САМИ ДА СЕ БИЕМ

Безсилието ражда глупости, като приказките на тоя говедари... Къде са му доказателствата - няма!? Факт е, че след руската намеса алаакбарите от ИДИЛ бяха изгонени от Сирия, а владееха 3/4 от територията и преди това, докато бяха "гонени" от говедариите и пуделите им! Оставиха само части от останалата "демократична" опозиция на Асад - Ал Нусра и нейни фракции, които свалиха руския самолет! Но руснаците са си виновни щото послушаха ООН-то и говедарите и им направиха кордона да напуснат Алепо! Ако има използвано химическо. оръжие съм 1000 процента сигурен, че това е дело на чарфосани алаакбарите от "опозицията"...

Американците дотегнаха на хората с постоянното си хленчене. Цинизмът им мина всякакви граници вече. Разбутаха целия свят, за да си продават оръжията и да си крепят съсипаната икономика, а все руснаците са им виновни!

Русия не се е съгласила, тя инициира премахването на химически оръжия в Сирия още в самото начало на войната. Надяваше се да спре американската инвазия, но не стана. Сега е много удобно да се обвинява за всичко Русия, но няма нито едно реално доказателство. Сирия е разграден двор и на практика е разпарчетосана. Всеки може да обвинява всекиго колкото си иска, никой нищо не може да докаже.

Тия мърльовци не си ли научиха урока в Ирак с ОМП? Нали и там търсеха ама нищо не намериха, само съсипаха държавата.

Какъв урок, докато им минава номера ще продължават.

Но, то това им беше и целта...

Дори и Тони Блеър го призна в Парламента, та дори се и извини.

оон защо не взема мерки за нахлуването на турция в сирия.

Па да им спретнат една операция "Степна бурия" или нещо такова като са толкова ербапи.

Не смеят, много добре помнят изцепката в Иран преди около 40 години.

Май Бая КРАВАР е осрал сирийската територия през последните 24 часа. ПОЧВАМЕ ДА ПЕЕМЕ

Oт тези гадни хамерикански дъртаци на човек му се повръща ...

Те руснаците действат само така - и в Ирак не премахнаха биологическото оръжие, та се наложи на Вас(хамерите) да го "търсите"... Ама и там "нъц" - като в Сирия де...!!! :::))) Дааа...!!!

Как ми липсват "белите каски". Кво става с тях, да не би да са закрили студиото?

Тези дъртаци в Белия Краварник много се друсат. По-далече от психиатрията при Килъри няма да отидат!!!

По изказването на държавния скретар на САЩ за " поредното недоказано от експерти химическо оръжие някъде", показва само нивото на американската политика и общество! Политика и общество, които търсят врагове навсякъде и на всяка цена, а всъщност никой не ги заплашва! Американска параноя за господство и доминация над другите! Всяка свободна държава е потенциален враг и е обявявана за враг, освен ако не се съгласи да приеме американски военни бази, неизгодни икономически условия и т.н.! Никой не им обявява война, или се опитва да им налага нещо, за разлика от самите САЩ, които постоянно налагат или обявяват войни на суверенни държави под " някакви недоказани ппредположения"!

САЩ са едни спицялисти по откриване на химически оръжия!

специЯлни!!! Неграмотник!

Сирьозно ли? Не видя ли кавичките?

Москва може да отрича колкото си иска, но фактите са си факти. А какво ще правите, когато ви представи фактурите за плащане. Неминуемо и това ще се случи, няма безплатен обяд, както го казвате!

Да те /Русия/ подкрепят законното правителство на Сирия ,а вие кого подкрепяте?

Колкото повече лъжат хамериканците, толкова повече симпатизирам на Русия ! Това е личното ми мнение, не ангажирам никого, естествено ! Хамериканците 30 /тридесет/ години бяха сила номер едно в света - и какво направиха - само войни и бели, мъка и нещастие ! А сега, когато Русия отново се възроди, а и Китай стана силен - реват, че не могат отново безнаказано да тъпчат и мачкат целия свят ! Хамериканците - НЕ СА ПРАВИ, а който не е прав - най-накрая губи всичко ! По-добре да се вслушат в сигналите от света и да се усмирят - така ще е най-добре за всички, включително и за тях самите ! Но, ако продължат по този начин - ще загазят, лошото е, че и ние ще изгорим..

абе голям умник в кавички си и ти като твоите въшливи руско симпатизиращи другари. за мен такива като теб са хипопотами затънали в тинята обаче с големи усти и претенции. защо пишеш хамериканци а не американци ? ти хабългарин ли си или хациганин ? или просто болен беззъб хипопотам

Още санкции за ушанките за да им укрепне икономиката, че много се е разлюляла.