В. ”Ле-з-еко”: Белият дом, толкова близък до Кремъл

Френско икономическо издание дава глас на опасенията в Европа за евентуално сближаване между президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп.

Обратно в новината

Коментари - В. ”Ле-з-еко”: Белият дом, толкова близък до Кремъл | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС- ястреб срещу руснаците, а американците бели гълъби... абе нещо не се връзва. Вижда се , че Путин се е объркал като казва, че европейците не били самостоятелни.

Странно какво лошо има двамата големи да се разберът. Това ще е най-доброто за света. Лошото е че евтопейците тогава ще се чудят как да плашат руснаците като зад гърба им няма да са американците. Ще стане интересно.

Руските вождове без външен (даже и вътрешен) враг НЕ МОГАТ да управляват, поне в последния век! И са свикнали след ВСВ това да са САЩ. Колко се радваха за избора на Кенеди, а после му скроиха Карибската криза?! Подобен беше и първоначалния възторг от избора и на Бил Клинтън, и на Обама. А после? От един век обясняват ниския жизнен стандарт (некадърността си да управляват) с омразния капитализъм, особено американския. И ще продължат така! Несъмнено.

Младеж пий си ги тия хапчета бре :)

Ограничих се само в последния век. Иначе списъкът щеше да е ужасяващ. А днешна Русия се управлява като мафиотска държава! Това го казват РУСНАЦИ - икономически и политически експерти, работили и в екипа на Путин. Един от бившите му съветници преди няколко години, под заглавието "Приближавайки се към Зимбабве", написа следното: "В Русия беше създаден нов модел на държавно, икономическо и обществено-политическо устройство - силовият модел. Той се различава както от модела в предходните години, дори в началото на този век, така и от модела, който съществуваше в продължение на 70 години при комунистите. За отделните елементи на тази система е казано и написано доста, но цялостна характеристика тя все още не е получила. Какви са основните черти на силовия модел? "Силовиците" получиха държавната власт в цялата й пълнота, при това не просто "силовиците", а служителите на спецслужбите, членовете на корпорацията на служителите на спецслужбите (КССС). Корпорацията овладя ключовите държавни органи: данъчната служба, Министерството на отбраната, Министерството на външните работи, парламента, държавните медии, използвани днес в интерес на членовете на КССС. С помощта на тези органи се извършва монополизацията на всички важни ресурси на страната - силовите, политическите, икономическите, информационните, финансовите - в ръцете на членовете на Корпорацията. Правовият ред, преди - доста несъвършен, се разрушава изцяло и се заменя с новите "правила на играта", най-важното от които е "избирателното прилагане на закона". Членовете на КССС са поставени над закона. Идеологията на КССС е "нашизмът", избирателното законоприлагане."

Либерастите ще искарат Тръмп агент на Москва!?!? Абе що не следите Кисинджър? Той взе завоя!

Каква анексия, какви 5 лева, мой човек! Има история, а това че ти си с промит мозък и повтаряш втълпени от соросоидите мантри, не говори никак добре за теб.

"ОЩЕ ВЕДНЪЖ ОТЗАД" ПИЕСА НА АМЕРИКАНСКИЯ ДРАМАТУРГ Х.У....НО ДОЙДЕ ЧИЧКО ТРЪМП ДА СПАСИ НАШАТА ДЕМОКРАЦИЯ!

"ОЩЕ ВЕДНЪ

И сега какво? Като настъпи разбирателство между Тръмп и Путин цялата сородоидна армия ще трябва да си търси някаква истинска работа? Тръмп ще им спре бюджетите и соросоидиге ще пукнат от глад! Каква радост, тишина и покой ще настъпят!

Ами ако не настъпи! И ако не си толкова тъп, щеше да знаеш, че чичко Сорос е 10 пъти по-богат от Тръмп, и няма как Тръмп да му контролира приходите и разходите! Това не ти е Русия и Путин! Така че, грантовете със сигурност ще се удвоят, а може да се и утроят! Плачете путинопитеци, парите за вас вече свършиха! "Паре, нема, дръжте се и бъдете здрави!" - премиера Д.А.Медведьев Съчувствам ви, за куркащите черва!

НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ НАСТАНЕ МИР! СТИГА КРЪВОПРОЛИТИЯ И НЕВИННИ ЖЕРТВИ! ВРЕМЕ Е СВЕТЪТ ДА СИ ОТДЪХНЕ!

Това, че Русия спокойно ще завладява която си поиска територия, без някой силен да се опъва, не значи мир. Освен това мюсюлманите също се радват, прави си сметката. Според мен този глупак Тръмп всъщност дава начало на истински голямата война с елементарните си идеи.

Видя на слепия едно око и му завидя.Защо не казваш колко земя са превзели англичани,французи,испанци и т.н.,че до ден днешен ползват благата на тези страни,а за един остров,който е от стратегическо значение за Русия си седнал да плачеш.

ПРЕТРЕПИсоросояд спасиПЛАНЕТАТА!

газ пикаят, че ще има мир и спокойствие. Че няма да има война, няма да има конфликт, лъжи, измами, санкции, помии и късане на нерви. Като няма да има кой да плюят, сега какво ще правят западните информациони агенции?

Как няма да са близки, след като и там и там царуват мръсни, кръвожадни Империалисти!

разговор между Путин и Тръмп са стигнали до съгласие за побратимяване на Вашингтон и Москва.Освен това се разбрали американците да монтират атомни реактори на руския самолетоносач"Адмирал Кузнецов".

кво да монтирал американците Че те атомни реактори не са правили от 30 години.Виж руснаците на пазара на атомни реактори имат едни 40-50 % пазарен дял в света.Така че на краставичар не се продават краставици.

Ле-французите са се паникьосали май? Притесняват се, че Путин влезе в серия - Тръмп, Радев, Додон. Предстоят избори в Германия и Франция. Това, ако не е параноя, тури му пепел. А не виждат собствените си грешки и пренебрегват предизборните сигнали на народите си. После пак ще има изненадани и ще обвиняват Кремъл.

"няма да успокои хората, които в цял свят се опасяват да не понесат последиците от ново съглашение между двамата бивши противници от студената война". Опасна параноя! "Хората от цял свят се опасявали ..." простотии!

Някой вярва ли все още, че има "независима" Европа ? Някой вярва ли все още, че ЕС е направен за да работи в полза на европейските граждани и народи ? В нарушение на договореностите между Рейгън и изиграния Горбачов не само НАТУ се разсширява (навсякъде), но и Американците вместо да напуснат европейския политически живот (както СССР страните от соцлагера) НАПЪЛНО ОБСЕБИХА ЕВРОПА изритаха, а където не можаха убиха независимите политици (Швеция например) и имаме днешна ВАСАЛНА ЕВРОПА тотално послушна на президента на САЩ !

През последните 15 години глобалистите "отгледаха" едни назначени псевдо-лидери в Европа. Същите псевдо-лидери са пълни некадърници, работещи срещу интересите на коренните европейци. С едно ново управление в САЩ тези некадърници рискуват да бъдат изритани заедно с протежетата им. За това и целият този неистов "демократичен" квик.

Не можеш и 10% да дадеш това което аз съм дал за България.

Изненадващата победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ породи сериозни тревоги сред водещите либерални медии, управляващи елити и неправителствени организации в целия свят. Паникьосани интернационалисти побързаха да определят избора му като голям триумф за руския президент Владимир Путин, а ястребите около американския военнопромишлен комплекс, разтревожени от коментарите му за НАТО и военните съюзи на Щатите, се надпреварваха да обясняват значението на партньорството между Европа и САЩ. Новият американски президент отлично разбира значението на партньорството. И за разлика от либералните интервенционалисти и глобалисти, провидели сакрална значимост на евроатлантическите ценности, той разсъждава като бизнесмен и прагматик. Стойността на партньорството е долари, милиарди долари, плащани от американския данъкоплатец, какъвто е и той самият. Националните американски политически и бизнес среди, стоящи зад победата на Тръмп започват да преосмислят ползите от участието на Съединените щати начело на процеса на глобализация. Финансиализация на световната икономиката под дулото на американското оръжие облагодетелства тесен кръг финансови и политически елити, но унищожава икономиката на САЩ и традиционните американски ценности.Изборните резултати представляват политически отговор на влиятелни американски среди на колосалните проблеми, пред които са изправени Съединените щати. Победата на Доналд Тръмп развали управляващата в последните две десетилетия коалиция между левите либерални интервенционалисти, неоконсерваторите и умерените републиканци. Интересите на трите групи съвпаднаха в годините на господстващата идеология на неолиберализма. Дерегулацията и отпадането на пазарните бариери на националните държави облагодетелстваха изключително транснационалните корпорации, но икономическият морков предлаган от тях неизменно върви с военната тояга на американските въоръжени сили.

Пишеш за Тръмп-Путин или Хитлер-Сталин!?

Разбираемо е,мъката сред соросоидите , усвоители на парични ресурси ,неолибералните отрепки да е голяма.Сега те ще имат много обекти да демонизират ,ама хората общо взето все по-трудно се манипулат

По-важното за Тръмп е обаче, че той даде надежда за целия свят, че няма да има война и че ще спре противопоставянето. Той даде знак, че вместо да се нарочва някой за враг номер 1, любим прийом на тези, които държат парите, че нещата и ситуацията в света могат да се договарят. А това е добър знак и за нас, ако има хора от елита, които да го чуят. Защо трябва да нарочваме Русия, след като тук ни пазят американци и сме членове на НАТО и въобще тук американците се чувстват като у дома си. Каква заплаха може да е Русия, не го разбирам по никакъв начин.

На пръв поглед изборите в САЩ като че ли повлияха върху настроението у нас. Всъщност обаче става дума за една и съща тенденция. И кампаниите като че ли си приличат. Клинтън заложи на същото, на което заложиха и управляващите у нас. Появиха се какви ли не заплахи, че светът ще свърши, че няма да има ток, вода, ще свършат еврофондовете, изобщо, ще настъпи Апокалипсис. В Америка тази кампания се основаваше на насъскването срещу Путин, все едно Путин е Сталин. Много е смешно. А в същото време Русия е капиталистическа държава. По това си приличаха според мен кампаниите в САЩ и в България и хората и на двете места показаха, че явно пропагандата не е сработила. Пак има един такъв скрит вот, скрити настроения, които социолозите не улавят.

САЩ имат Чарли Чаплин Русия Путин ха ха воения играч Путлеристан" е проекция на комплексите на едно самотно жуже...ха.ха само стават за смях..ха.ха

Уважаеми, Чарли Чаплин е англичанин- прочети биографичната книга, интересна е!

Баа му кво стъна. Са на кого по-напред ше предложат наште гърбуве?

Тръмп има възможност за втори, Путин - пожизнено. Различен свят, различна демокрация. Доволен ?

Западнодуп ? Ха ха ха ! Мога да се смея свободно защото го има НАТО, иначе изобщо нямаше да е смешно. За мен , не за теб ! Ти си харесваш да те мачкат прости хора, ти да козируваш. Нормално за мазохист !

За Тръмп Мавзолей няма. За Путин ? редом до Ленин ? Това ли е мечтата ? А Сталин е само в стената на плача.

Геополитиката отдавна не е това което беше. Глобализацията изведе икономиката на преден план. Да дрънкаш тенекии и да плашиш глупаците, беше политика на САЩ преди 50 години. Сега глуповатите руснаци се опитват да боравят с този архаизъм , но безуспешно. Е няма как да е успешно, след като пазарите владеят света , а не политиците.

ПАЗАРИТЕ ВЛАДЕЕЛИ СВЕТА.....МА СЕРИОЗНО ЛИ ......СМЕШНИК ?!

Час и половина от началото и все още не си разбрал позицията ? Няма как да ти се помогне ! Опитай с куклата Барби - хахаххааха

Успя да ме разсмееш. Признавам и това прави вечерта ми весела. Сега, само за Протокола. Кое е по-важното - кой е станал пръв или кой е останал последен в състезанието ?

Белият дом + Кремъл = peace

И кво правим , ако се разберат България обратно към Русия ?

на Кремъл хич не му трябва толкова продажно племе

На тия франсета май им трябват още атентати, не си гледат държавата, че мюслитата им палят чергата, а се огледали в Тръмп.

Ма споко,ще ги имат атентатите - няма да им се размине само с тези. Чакат ги да се успокоят и бам,нов още по кървав атентат. Мъ човек като е прост, накрая изчезва.

"""Френско икономическо издание дава глас на опасенията в Европа за евентуално сближаване между президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп.""".Ама защо е този панически ужас от затопляне на отношенията между Русия-САЩ,.Доскоро като мантара се повтаряше тезата за подобряване на междунарадните отношения , призиви за мир и за диалог и т.н.Най-вероятно под диалог разбират, те нареждат ,а Русия бързо ,безропотно и безпрекословно изпълнява.Да но Русия има президент ,който малко по-различно разбира националния суверинитет от нашия мин.председател, който изпада в благовеен трепет пред това какво ще кажат или по-точно ще наредят "началниците", та чак се старае да изпреварва тяхните желания

Дамаск разчита, че новата администрация на САЩ ще преразгледа своята политика по отношение на Сирия, заяви в неделя министърът на външните работи на арабската република Валид Муалем. Отговаряйки на въпрос за това, какви са очакванията на сирийското ръководство по повод бъдещата политика на избрания президент на САЩ Доналд Тръмп, Муалем каза, че още е рано да се правят каквито и да било изводи. Независимо от това, отбеляза той, в Дамаск разчитат, че при новата администрация САЩ ще преразгледат своята политика по отношение на Сирия.Но това предложение е отрова за западните "Миролюбци" и радетели за дружба и приятелство между народите

Когато Тръмп е градил бизнеса си, Путин е бил с ухо на ключалката на вратата. Не ги сравнявай.

Имахме, сега имаме нормален Президент !

руска икономика се управлява от бандити. Кенеди (няма да ти примомням къде е бил Ли Харви Осуалд преди изборите) е един президент. Вярно, стреляха и по Рейгън. Колко са съветско-руските вождове, застигнати от насилствена смърт? И къде са архивите??? Ленин, Сталин, Берия, Брежнев, Андропов, Черненко... Първоизбраният за ролята на Горбачов Фьодор Кулаков. Последният век руската политическа и историческа картина е в преобладаващи кървави цветове. Не че и в предишните векове е била много по-различна.

Нима можеш и да предполагаш ? Ха ха ха . Издигаш ми се в очите !

нали беше полезно за руската икономика. Путин го каза - значи трЕбва да е вЕрно. Освен това ембаргото, за което говориш основно е забрана на едни свръхбогати руски крадци да имат достъп до личните си сметки в западни банки. И да не им дават визи да пътуват в западните страни - да почиват в Ривиерата, или да се размотават с някоя от яхтите си. Е, има и ограничения за визите на някои политици, пряко свързани с агресията в Украйна. И ти вЕрваш, че това е убило руската икономика, а не некадърността и алчността на чекистите?

В САЩ знаем, че бият негрите...

Олигархична властова система, в която приятелчетата му от детството и от КГБ и кметството в Питер, от съседите по вили - "клубът Озеро" (включващ и боса на Тамбовская Кумарин-Барсуков) владеят руската икономика и руските авоари. Само от олимпиадата в Сочи за задигнали половината от похарченото за нея (около 25 млрд. долара). Путиновият ред върти в държавата над 300 млрд. долара корупционен капитал. Путиновият ред предполага терор срещу политическите му противници и критици - послушна съдебна система, послушни психиатри и психиатрични клиники (института "Сербский", казанската психиатрия и др.) - десетки са избитите без съд и присъда като депутатите Старовойтова, Юшченков, Головьов, Щекочихин, генералите Лебед, Рохлин, Трошев, Борис Немцов, Анна Политковская, Александър Литвиненко... Кого с полоний, кого със самолетна катастрофа, кого с показен разстрел в центъра на Москва, кого в тъмна пресечка... Ако искаш такъв ред - вземай си Николай Малинов и заминавайте там Аз такъв ред НЕ ИСКАМ! Както повечето българи.

Има бе, нали за това ще се сближават, да обменят опит как се ошушква народа до дупка! Американците има много да научат от Русия! Например как се опандизват министри за подкупи!

Е, трудно е да разбереш очевадното. Не, на всеки се отдава.

Прав си, онизи имаха мозък в главите, а не трици и възраждаха Русия, а не се опитваха да я ликвидират като Путин! Половин Русия вече я няма, за 2 години БВП и спадна от 2.5 трлн. на 1.25! От 5-то място на 15-то! Още 2 години и ще я видим в джендема! Евала на Путин, който ще ликвидира тази Империя на злото!

да "подрипва" заради многократното покачване на цените на петрола, което го предизвика ЗАПАДЪТ. Заради добивните технологии, които ЗАПАДЪТ им даде. И като започна да "подрипва" отново им се замъгли разсъдъка и решиха да стават световен лидер - започнаха единствено да се милитаризират и да се конфротират. И, по стар обичай, да лъжат пропагандно и безобразно. За да възродят "огледалното царство" и да държат на сиджимка собствения си народ. Не САЩ им натресоха Украйна и Грузия, а те си действат както Сталин с Полша, Финландия, Бесарабия и Сев. Буковина през ВСВ, както Сталин със ВСИЧКИ страни и народи от източния ЛАГЕР непосредствено след нея, както всички други съветски вождове по време на студената война (ГДР, Унгария, Чехословакия, Полша)... Ако Русия стане световен лидер (недай Боже!), светът или ще престане да съществува, или в най-добрия случай ще прилича на описания от Джордж Оруел в "1984".

Монополите ? Нима в Русия те не са водещи и вездесъщи ? И какво постигат ? Газпром надолу, Роснефт също. Това ли е руския прогрес ?

Мечешка услуга. Русофилите си мислят, че праскайки минуси на обективните коментари, Русия се въздига. Не е така, за жалост. Минусите във форумите са пирони в ковчега. Моментно удовлетворение, радост в къщи, а всъщност отново двойка. Това е реалността. Ако искате да помогнете на руснаците, бъдете обективни. Боли, но е полезно. Европа може без руските имперски амбиции, Русия без Европа е обречена. Достатъчно е да погледнете на стандарта на живот. Един или двама европейци временно се заселват в Русия, милиони руснаци бягат в Европа. Колкото до Тръмп, той е бизнесмен. Може да спре някои безсмислени войни или да намали американско военно присъствие в някои региони на света, но няма да го направи заради Русия, а заради Америка. Помислете, защо Куба и Кастро промениха политиката си. Защо Виетнам търгува със САЩ многократно повече, отколкото с Русия. Извода е прост. Народите искат да живеят добре и да се развиват икономически и финансово. Лозунгите за тях не означават нищо. Важното е какво имаш на трапезата, а не в небето. Промени трябва да има, но и в двете направления.

история и настояще (както и въобще в природата) не е само черно или само бяло! Виж и сравни класациите на страните по корупция и няма какво да говорим повече! Същото и за съдебната система. За икономиката, и за всичко, което ти хрумне. В САЩ индивиди като Тимченко и Ротенберг не биха имали никакви шансове, примерно. Отговори смислено защо в най-голямата по територия и най-богатата на природни ресурси страна, със сравнително добре образован и креативен народ, почти липсват собствени иновативни технологии, обиковените граждани са с доста нисък жизнен стандарт, а БВП-то изцяло зависи от световните цени на нефта и газа?

между САЩ и Русия, та да ги забравят? Отговарял ли си си на този въпрос?

преди 20тина години кремъл беше близък до белия дом, сега е обратното ..

в Кремъл, и народите на СССР бяха разбрали, че тъпите им идеологии ги пратиха на дъното в световното развитие. Сега и едните, и другите са обладани от забрава и възродиха същите идеи с нови имена (православие и панславизъм), които, ако не се освестят навреме, ще ги заведат на същото място.

Хубаво би било, но как да общуват студент с първокласник ? Какви общи икономически интереси могат да имат САЩ И Русия ?