Военни специалисти от САЩ и Русия дискутираха за Сирия

Военни от САЩ и Русия проведоха втори кръг на консултации за предотвратяване на инциденти между самолети на двете страни в хода на операциите срещу ИД в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Военни специалисти от САЩ и Русия дискутираха за Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След поредните удари на руските въздушно-космически войски, опозиционните военни формирования в Сирия, както "умерени", така и "неумерени", са взели решение да се обединят в единен фронт. Фронтът е наречен "ал НАСРА", предвид усложнената военно-тактическа обстановка. Основните задачи пред фронта, воден от натовски и арабски инструктори, е бойците от ал Насра, да се доберат живи до базите си в Турция, СА и Катар.

Да няма грешка в превода и някой да е пропуснал буквата Н, в края на наименованието на новообразувания фронт...

Преди малко по продажната телевизия ТВ плюс чух новината, че натовските самолети имали вече разрешение да атакуват руските самолети, ако почувстват заплаха за своя живот. Накъде върви светът?

Според мен само показват мускули за да не изглеждат съвсем смешни. Става въпрос ако руски самолети навлезат в иракското въздушно пространство. Руснаците едва ли ще го направят и без това, без разрешение на иракското правителство, макар че Ирак споменава за подобен развой, тъй като не са доволни от НАТО. За почти две години откато НАТО обяви, че почва да бомби ИДИЛ, последните увеличиха контролираната от тях територия ТРИ ПЪТИ !!!

Нашите съюзници са в правото си да отговорят ако бъдат застрашени.Руското командване приема такта и високият професионализъм на съюзниците ни за проява на слабост.Още единпример,че руснаците разбират само от бой.Як бой.Както са ги били немците.И както ги клаха Авганистанците и чеченците.Никакви извод и никакви поуки от милионите и милиони жертви.

Мислех, че форумите са за това човек да си каже мнението като се аргументира, Във вашите постове виждам само злоба и омраза. Не е здравословно !

Пише се аФганистанци, щото държавата е Афганистан, бре...

НАТО се компрометира много, след като чак в последния момент се усетиха какво става. Седят с увиснали челюсти от удивление и гледат как руските самолети поразяват с хирургическа точност целите си, докато натовските не се знае какво бомбят а ракетите от каспийско море направо ги шашардисаха. Сега се чудят как да омаловажат успехите на руснаците и сътворяват фейк след фейк а за да не изглеждат съвсем смешни сега и заплахи се опитват да отправят. Само ми е чудно, какво си мислят, че ще правят руснаците ако НАТО ги атакува? Ще седят и ще гледат? НАТО буквално си играе с огъня, но лошото е че пламне ли, ще изгорим всички...

NATO много добре знаят какво става защото пияните примитиви са много предвидими.За поредният им, ,подвиг"с изстрелване без предупреждение на ракети с многобройни дефекти които изпопадаха из пустинните райони на Иран и едва няколко поразиха неизвестно какво в Сирия.Няма смисъл да ае коментира.Глупост от всякъде.За някакво прввъзходство на Руски технологии над NATO-вски и Американски такива е абсурдно да се обсъжда.Русия е още в 50-те

Оръжие от 50-те, С-125 свали F 117 над Сърбия. Оръжие от 50-те, РПГ 7 унищожи танкове Абрамс в Ирак. Нещо друго да измислиш?

Не знам кой ви осведомява но аз написах за общоизвестни факти а във вашите дума има само злоба но няма и капка доказателства. Позовавате се на фейкова информация за която няма никакви потвърждения. Днес се е провела втора видеоконференция между руските и американските военни с цел избягване на гафове във въздуха.

Да, докато военните специалисти от САЩ и Русия дискутират за Сирия, Дейли стар тази сутрин пише, че британските изтребители са оторизирани да гърмят по руските самолети. Ама нищо чудно: Кюрдите като се бият с ИД ги гърми Турция. Сега пък са решили руснаците като се бият с ИД да ги гърми Великобритания. Само не знам дали ще посмеят, щото тогава ще стане една... Че и ние ще го отнесем!

Само чакат специалните военно-въздушни памперси "Доналд Дък" ( наречен в чест на безстрашния екипаж на американския кораб) и ги мятат.

Чудя се, но Западът явно не може да събере две и две равно на четири, като знае за "Доналд Дък" миналата година и ракетите от Каспийско от оня ден? Че и историята си е забравил!

Те индийските пилоти при учения ги направиха да си говорят само, познай в реални бойни руските пилоти какво ще има направят.

правят в интернет клубчетата. Аз също съм свалял какви ли не - съветски, американски, китайски, руски и т.н. Трябва само да им сложат от новите процесори. Доста по бързи са и картината е почти като истинска.

Но така става, щото за министър на отбраната краварите имат гей...

Трябваше първо да им свалят няколко съвеЦки бракми, за да се навият полуприматите да седнат на масата...

защо не се запишеш доброволец във френския чуждестранен легион и не го направиш?

през последните 5-6 дена долара нещо залиня по отношение на рублата. Цената на петрола се качи. Чудя се дали това не е във връзка с безпомощното състояние в което руснаците поставиха ИД. Ако е така ще излезе, че има връзка между ИД и краварстан.

Ами купувай си рубли тогава!Какво чакаш? Ама ми се струва,че краварската валута е за предпочитане пред тъпанарската.

За съжаление имам и долари и се чудя как да ги разкарам с по-малка загуба.

това, че вторите са създателите на първите и когато слугите започват да линеят и да не вършат работа стават неудобни и тосподарите вече гледат как да се отърват от тях. За някои постоянно да имат макар и по-скъп петрол определено е много по-важно от това да нямат никакъв от добивания в този регион. За другите не само петролът е толкова важен, колкото запазване на военното присъствие в този регион и по този начин осуетяване опитите да бъдат елеминирани и осигуряване на постоянно място на масата на играчите в световната политика.

Хайде някой да ми обясни, защо Пентагона проспа всичките 53 руски самолети, които са в момента в Сирия? Между другото, Конгреса е "спекъл" Пентагона. В скоро време ще падат глави.

Значи викаш и този, който напада, и този който се защитава, все "агресори".

са получили разрешение да стрелят по самолет , който ги застрашава!

Ем, да стрелят, ве. Щом им стиска.

получили, ама трябва и хапчета против насиране да получат.

но ковчезите още не са пристигнали, та за това ще почакат със стрелбата.

...те д гледат ..руските пилоти да не получат заповед да стрелят по всички самолети нямащи законно право да летят в сирииското небе...че тогаз jaлка им маика натовска...

kiril

Важно е че при руските удари в Сирия няма цивилни жертви.

Важното е да се отрича за многобройните цивилни жертви след руските бомбени удари в Сирия.А също да се обвиняват САЩ и Европа за пропагандна война срещу руските НЕуспехи в Сирия.А преди това в Крим и Донбас!

Докато "другарите" специалисти от Русия и "господата" от САЩ дискутират глупости, джихадисти,бунтовници,ислямисти и прочие сган напредват към следващия град и територия. Скоро ще видят сметката на специалистите!

в Монтана, американска, има една приказка: знаете ли защо говедаря (каубоя демек) обслужва говедото на ръба на скалата, обикновенно? отговора е: за да може говедото да се дърпа назад! та така и говедарите, тоя път те са на ръба на скала, попръцквайки, от кеф, на руският златен ключ (както биха се изразили китайците)!

Типичен руски примитивизъм. Краварите ли имат свръх производство на евтино говеждо,свинско,мляко и млечни произведения?Или пияндурска,фаталистка,гладна Русия?М?

...гмо и натапкано с хормони нали...да ти е сладко...краварски сложновизам...толкова сте jaлки...

На американците най-после им просветна, как да извадят кестените от огъня който запалиха - с чужди ръце - на руснаците. А руснаците леко се хванаха. Но там човешкият живот не се цени толкова (ЕвроАзия е това) и няма да усетят. За нас е важно да си седим в Европа-та и да не бързаме с преценките (да внимава нашият Президент!) като пале пред майка си.

за 2015г. е Светлана Алексиевич. "Цели 25 години живяхме с надеждата, че Русия ще стане една по-добра страна, но това не се случи. Русия е изпаднала в някаква реваншистка лудост. Допитванията показват, че ако сега има президентски избори, Путин ще бъде преизбран с 80 процента. Русия това е Путин. Без Путин няма Русия. Така мислят мнозина. Постепенно си припомняме, че ние сме хора на войната просто защото друго не знаем. Ние винаги или сме водили война, или сме се готвели за следващата. У нас войната е издигната в култ".

Дали не гледат от някой задокеански народ, който вече 20 години воюва без да се притеснява

Тоз "нобел" що не вземеш да си го... Те и украинците "спечелиха" Евровизия...

Добре обяснявате как и защо Светлана Алексиевич е носител на Литературен Нобел!

ИД да се приберат в Ирак за нови инструкции и превъоръжаване.

Руските военни няма как да се договарят с американците защото директивите от Кремъл си притиворечат.Путин ежечасно и ежеминутно измисля нови и нови глупости.И сигурно си им вярва.Доказателство за това е политиката му на системни провали от които той си вади заключения,че е велик или, че видите ли САЩ, Европа,Сорос,гейовете са му виновни.

сме подготвили НАШ документ. Интересно, че не откъсваме да съобщим новини без Тасс и сродните и агенции.

Цели 25 години живяхме с надеждата, че Русия ще стане една по-добра страна, но това не се случи. Русия е изпаднала в някаква реваншистка лудост. Допитванията показват, че ако сега има президентски избори, Путин ще бъде преизбран с 80 процента. Русия това е Путин. Без Путин няма Русия. Така мислят мнозина. Постепенно си припомняме, че ние сме хора на войната просто защото друго не знаем. Ние винаги или сме водили война, или сме се готвели за следващата. У нас войната е издигната в култ.

"Рускиня", друг път. Колкото доган и сергея са "българи".

Истинската "рускиня" има проблем с членуването на думите в българския, както всеки руснак, защото в руския няма такова нещо. А тук всичко е тип-топ. Заключение: коментара идва от фалшива рускиня, но оригинален соросоид.

Бай Ставри

Гледам, вчера някакви балгарскиепраститутки държали плакати пред руското посолство: благодарим ти Путин. И какво хубаво е направил този Путин за България? Спря Ю Поток, санкции, финансиране на фашизъм като партия Юруш, ограби катебе за войната си в Донбас? За какво благодарят мазниците на Путин? За това, че е диктатор на Русия и че го има?

Реваншистка лудост не е това. Това е борба Русия да остане свободна и силна държава,а не колония. Реваншизма е прекалено примитивен,но го има в отделни хора от бившите соц страни. Ти след като си ок твоята родина БГ да я няма, народа ти да е заборен, и ти също,но затова да получаваш кинти има млн хора,които не са мръсници като теб.

А ти си кротувай в Руската колония българия и не разсъждавай глобално - не ти се получава от колониалното мислене

Абсолютен руски трол е тази "рускиня". Не се учудвайте - в Русия има страшно много такива.Повтарят, като папагали всякакъв медиен западен буламач.

Определено американците пресолиха манджата в Сирия, гледам и в Ирак нещо й се мръщат чак не става за ядене.

Не знам тез гов.а за кого са "манджа"!?

Как за кого, за Целото ЕС и сички сороси, те американците не ги ядат, щото са далече.

Определено Путин се оср.. в Сирия за пореден път.И още има да се оси...а.

Англичаните пък, междувременно, разрешиха на пилотите си да свалят руски самолети в случай на 'заплаха за живота' (според Daily Star Sunday). Същевременно им е наредено по възможност да избягват конфронтации.

Може би, са разрешили "да се опитат да свалят".

децко мислене

Да не се окаже накрая, че още от началото Американци и Руснаци са действали в тандем заедно на принципа на Доброто и Лошото ченге и заедно си играят мръсните игрички. Каква ли мъка, каква ли трагедия ще настъпи в русифилистията тук? Какви ли теории ще развъдят, какви ли конспирации, какви ли опорни точки ще измъкнат?

Иска ти се твоите да не са такива долни мизерници! Разбираемо е Зъл Дух и уважавам надеждите ти! Но замисли се и ще разбереш, ме е време да преосмислиш позицията си! В интерес на САЩ и България искаш ли САЩ да бъде управлявана от глуповати, алчни и неразумни хора?!

Е, за сега абдалите имате опорната точка по която усилено работиш - доброто и лошото ченге...

Така се прави - като се осерат "нашите" до уши, викаме, че "всичка са в кюпа", "всички са маскари".

Родителя на ИД - САЩ и агресора на ИД - Русия дискутират?! Само си губят времето и правят театър за пред другите държави! Слава Богу, че все още няма намерение да се започва ТСВ! Филма "БРИНК" щеше да е добра комедия, ако не беше документален!

А десете год. на руснаците в афганистан. Какви бяха? Градивни или разрушителни.

ТОВА Е МНОГО ДОБРА НОВИНА ВРЕМЕ Е ТАЗИ НЕВЕРОЯТНА СТРАНА /АМЕРИКА-КАКВАТО Я ПОМНИМ ОТ ДЕТСТВОТО СИ/ ДА ЗАЕМЕ СВОЕТО ПОДОБАВАЩО МЯСТО /КАКТО РУСИЯ ГО ПРАВИ-ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПЕРФЕКТНО В МОМЕНТА/ ЗА ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ ТЕЗИ ДИВАЦИ ОТ ИДИЛ КОИТО ПОТРЕСОХА СВЕТА СЪС ЗВЕРСТВАТА СИ И РАЗРУШАВАНЕТО НА УНИКАЛНИ ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА

Като надежда е хубаво, но като реалност е невъзможно!

Щото останките от разрушените паметници на културата, вече са в частни колекции на състоятелни хора в Америка. При паметниците на културата които краварите заграбиха в Ирак по време на Пустинната буря...

Щото в Ермитажа е пълно с паметници на културата от цяла Европа ! Или ти не си посещавал Ермитажа ???

Какви ВОЕННИ специалисти могат да имат краварите, които не са спечелили нито една война?

Наистина си куку,бе-та мурзилките,след като спечелиха толкова много,къде са ,а?На обратната страна на луната,май?!

Доколкото знам, руските военни са в Сирия по молба на сирийското правителство на суверенна Сирия. В какво си качество са там американците, освен в обичайното си - международен терорист номер 1 на 20в. и първата четвърт на 21в.? Ако има някой сведущ, да ми обясни! Ще замоля.

В качеството си на всяка манджа мерудия

американчетата искат да печелят време. това им е тактиката. явно в ИД, фантомните "бунтовници" и подобните тям ентусиасти, има представители на частни американски войници. защо всички са с маски!?

Къф е тоя мазен манаф дето си изплющял за аватар? Хахахаха :D

Рубладжийте още малко и ще се разплачат. Много им се събра тия дни -- 4 руски ракети паднаха в Иран, сега турците свалиха един МИГ защото навлязъл (с още 2 други) в турското въздушно пространство, преди няколко дена (в Понеделник) щатите подписаха търговско споразумение с още 11 тихоокеански държави (TPP, Trans-Pacific Partnership), скоро ще подпишат подобно споразумение и с ЕС,.... изобщо мамата си трака. Напрао да падладееш!

Падладявай, троле, падладявай

Той "човекът" подлудял отдавна и окончателно, ти го окуражаваш. Основно при шизофренията е загуба на връзка с действителността.

Преди да седнеш пред компютъра вземи изтрезней поне малко!

Недей така, човекът е въздържател. Просто му е по рождение.

Осведоми се по-добре! Русия не разполага с МИГ-ове в Сирия. А що се отнася до сваления в действителност е сирийски и е свален над сирийска територия. Турците свалят и хеликоптер но го правят в отговор на сваления от Сирия разузнавателен самолет на турската армия. Тук Турция действа от яд и това скоро ще предизвика проблеми в страната им.

Чудно е ,че са си говорили пофисионалисти,с тази разлика ,че дали на онези профионалисти отвъд окена шефовете ще им разрешат да действат според договорките.Някой чули ,видя ли нашите с европейски и американски ценности да се възмути от разрушаването на паметници под егидата на Юнеско. Хайде за американците е ясно -на тях историята е от преди двеста години,защо да има паметници от преди тях,но християнска Европа защо мълчи.

Задавали ли сте си въпроса-защо например Русия не е приета в НАТО или ЕС-ако е поради това,че е славянска страна-6страни такива са в тях,ако е заради това,че смятат,че има корупция-тя е навсякъде.Отговора е един-дори и Фр-я и Герм-я да я искат,командват англофилите.Това дразни самите тях и често използват Русия за буфер.Русия няма да бъде приета ,защото е удобен претекст Пентагона да иска милиарди от своя Сенат за въоражение.Тя им служи за плашило.Отдавна Европа да се е разбрала помежду си,но командват Лондон и Вашингтон.

Ти може да си пропуснал, че Бжежински още деветдесетте години обяви новият враг номер 1 на САЩ - Православието. Справка: Сърбия, Украйна, Македония, Гърция, България, Грузия... Русия, разбира се... Ред е на Молдова и Армения. На една "белоруска" писателка вече връчиха нобелова награда също. В Сирия имаше 5млн.християни. В Ливан от 80% християни са останали 10% и са гонени.

Русия НЕ Е славянска страна! Русия е основана от монголи, с население от угри и тюрки с притенции за Азиатска сила.

Ако си смениш ник-а на Прост дух, по-ще ти прилича...

Много руси тия тюрки и угри бе!?

Жалка история, когато някой неграмотен е с прИтенции за разбирач.

в миналото ли е доктрината уолфовиц или още я крепим

по-правилното заглавие е: американски военни спецялисти слушажха глупостите на путиновите военни

да си въобразила,че си изтропала-бисер

Не знам патка ли си или паток,но си написал пълна простотия.Срещите между военните беше по инициатива на Обама.Първата среща се проведе на 29.09.2015.И ако знаеше какво представляват ПВО комплексите които вече са в Сирия и около нея на 36 бойни кораби щеше да разбереш защо ги е страх американците.

Няма какво да се координират - американците нямат право да бомбят в Сирия.

Мисля, че съвсем скоро Русия ще затвори въздушното пространство за водената от САЩ коалиция.

Айдеее.... турците бастисаха един русский самальот :)))

Шило

А не троли поне с Турция днес. Хората ги сполетя трагедия.

Нищо лошо не съм казал. Един МИГ по-малко :)))

Писах малко по-горе ама и на теб да кажа: Осведоми се по-добре! Русия не разполага с МИГ-ове в Сирия. А що се отнася до сваления в действителност е сирийски и е свален над сирийска територия. Турците свалят и хеликоптер но го правят в отговор на сваления от Сирия разузнавателен самолет на турската армия. Тук Турция действа от яд и това скоро ще предизвика проблеми в страната им.

Прочети цялата статия тук: Политически преврат във Вашингтон доведе до разрушаването на Близкия изток - Поглед Инфо

Tи на мене, аз на тебе....

Ей дано вече Русия разкара тази паплач ИД от Сирия и да се връща в Европа че тя загива от тези американци то не бяха бежанци то и сега ТТИП то не бяха протести народите вече им писна от ръчкането на тези американци ! Ей кой кой каза че могат да побъркат Европа ????????

След полетите стоят Джон и Альоша. Тихо отпиват уиски и пушат пури. Джон подхваща разговор: -Как е Альоша? Хареса ли ти ефекта от бетонобомбата? -Е, хубаво, хубаво, но можеше и по- добре. - А какво ще кажеш за ракетите дето се разлетяха и взеха акъла на онези? Направо им издухте шошоните! - Е хубаво, хубаво, но можеше и по- добре. Стига бе! Как по- добре, ние цяла година пукаме, ти не си доволен! А хареса ли ти айфон шестицата дето ти го оставих на шкафчето до леглото? - А това прекрасно, по- добре не можеше да бъде и да ти кажа много ви е добра спътниковата навигация! Една цел не сме пропуснали! -Тогава, какво не ти хареса, какво не ти стига? - Не може ли да уредим и едно телефонче за Иринка и Валенка, децата много харесват приложенията, които не са скъпи? - И това може, нали китайците сега работят на три смени да ви доставим на всички в армията, че всички искат и за децата по нещо. А утре къде ще летите, да внимаване нещо да не се срещнем? - А ако кажете може да почиваме и да оставим и французите и те да си пробват самолетите. Между другото в петък всички почиваме, защото от ИД казаха, че ще дефилират с черепи. Имали някакъв празник. - А хубаво, хубаво. Но в събота и неделя да не ни закачате! Французите да се включват. а немците няма ли да покажат малко характер? Е, те нещо се сдухаха с "Вагените" и не говорят дори и на немски.

ГУМЕНО СИ СЕ ИЗКАЗАЛ

ОТ ЕДНОТО МИ ВЛЕЗНА ОТ ДРУГОТО МИ ИЗЛЕЗНА

Целият цирк е заради американските безпилотници, които се мотат по бойното поле. Идеята е чичо Сам да съобщава къде точно си играе на видеоигри, за да не му свалят скъпите играчки руснаците.

Да бе американците не удариха ИД а оставиха без ток Алепо ако мислят така да нанасят удари руснаците да ги разкарат от Сирия!

Те тези договорки са само формалност - руснаците просто искат всичко да е документално изпипано, в случай, че янките имат претенции. САЩ на практика загубиха вече.

Пръви

БРЪЗ ;)