Русия готова за разговори със САЩ за избягване на инциденти

Русия уведоми САЩ, че е готова да поднови обсъжданията на ниво армии за избягване на инциденти между самолетите на двете страни при въздушните удари в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Русия готова за разговори със САЩ за избягване на инциденти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже, какви фрапиращо нарушение на турската граница. Я между другото, Турция да се отчете, защо, по гръцки данни за година турски самолети са нарушили гръцкото въздушно пространство 1600 пъти!!! Не 2 пъти. Селски турски номера е тази история.

Както се разбра (Washington Post) лидер на умерената опозиция в Сирия е единственият им космонавт (1987) Мухаммед Ахмед Фарис, 'руски възпитаник', в миналото 'Герой Советского Союза', кавалер ордена Ленина и медали Золотая Звезда,медали 'За заслуги в освоении космоса' ! Дойде време да си оправдае отличията в борба с добре познатата му Империя на Злото :-D :-D

Не ти знам источника на информация и не мога да коментирам има ли факти или не. Мога само да ти дам оценка на изводите, които правиш. А те именно са доста глупави, защото от изложеното от теб се вижда, че като руски възпитаник той е учен за полети в космоса, което и успешно е извършил. А за това дали е терорист, може да благодари на някой друг. Руснаците са го учили на космонавтика - на тероризъм са го учили други. А ако под умерена опозиция се подразбира именно умерена опозиция, която не воюва, това означава, че руския възпитаник е един нормален човек и няма какво да се търси под вола теле.

Сащ и НАТО,няма защо да се договарят с руснаците,които никога не спазват договорите,а да осигурят въздушна защита на опозицията ,воюваща с/у Асад,ИД и руската окупация!

От кога опозицията носи оръжие и не участва на избори?

От юни месец 1941 година когато е началото на партизанското движение.

Още по признания на Бисмарк, руснаците си спазват желязно договорите. Същото са демонстрирали и по време на Студената война. Всеки един договор е стриктно спазен от тях, Но според признания на западни анализатори, така наречения Запад често е нарушавал подписаното от него. Цитати искаш ли? Що лъжеш, бе глупак? Ние, в България да не сме идиоти? Вас, пропагандата, да не ви подбират по конкурси за идиоти?

Путя май се поуплаши...

Така е, направо трепери от страх...ейй, аман от кретени.

Направо се е посрал!

когато останеш сам срещу всички и се пъчиш, че те не са прави.

Сащ трябва да предоставят на руснаците координатите на всички бази на ИД в Сирия, в Турция, в Израел, в Ирак, в Катар, в Грузия, във вече бивша Украйна и в Саудитска арабия. За бомбардировки.

Пентагонът няма да дели с Русия разузнавателна информация за Ислямска държава

Значи изплува резултатът от страха от САЩ у руснаците. Търсят, горките, преговори. Памперси.

Има един виц за "пойнт оф вю"... накратко, когато приятелчето ти от розовата ви дружинка, проникне в теб, той има един ... едно нещо в ... теб и ти имаш един ... едно нещо в ... теб, но има определени разлики все пак. :)))))

Руснак сте нали?

Кретен сте, нали?

Прави ли ви впечатление, че в последно време руснаците, при това далеч не само официалните лица, които по рано просто се шегуваха или невинно се надсмиваха над неадекватността и безсилието на западняците, започнаха откровено да се гаврят с тях? Никога не съм бил фен на Запада, но в случая искрено съжалявам многобройните обекти на руските подигравки. Някак си не съвсем хуманно ми се струва. Но пък си давам сметка, че всяко търпение, дори и руското, си има граници. Очевидно тези граници са били преминати.

Че този запад вече тотално деградира. С всички тия ГМО и фармацевтични боклуци. В желанието си да контролират местната популация, Господарите съвсем целенасочено ги превръщат в глупаци. Но това влече много негативи. Няма адекватност на запад.

"Безотговорно и непрофесионално" - когато при завой настъпиш осовата линия, но е много отговорно и професионално когато по погрешка бомбандираш болница / Афганистан / и оставиш над 27 трупа!!!

Преди около месец ли бе, бомбандилаха и военен пункт на афганистанската армия. А сега се оправдават, че афганистанците са пожелали да се бомбандира болницата. А някакви телевизии опитали да скрият кой е бомбандирал болницата. Говори се за CNN, NYT и други.

Според обяснения, официално дадени от командващия на американската групировка в Афганистан, насочването на огъня е осъществявано от американска диверсионна група. Информацията е от новинарската емисия на БНР в 7 часа тази сутрин. Тези мекокитковци - НАТО(ЮеС)-вските славни воини, скоро ще започнат да се самоизбиват. Хич няма да има нужда руски специални части да щурмуват Белия дом и Сената. :)))))

Преговори само след като получим обяснение какъв го търси НАТО в Сирия.Ако не са поканени официално то значи са агресори. Да обяснят какво свършиха за 4 години срещу ИД-пускаха бомби,за да пълнят джобовете на корпорации за оръжие. Да обяснят какъв го търсят в Прибалтика, Черно море и Турция-излизане от НАТО на тези държави.В противен случай започваме да бълваме оръжия за Китай,Индия, Бразилия и Аржентина и Разполагаме техника в Куба.Даааа, бляд,такими пунтами.

Навигацията по дефиниция е слаба на руснака. Но това са нарочни инциденти. Руснакът пробва до къде ще го писнат.

по нечии информации руският самолет е държал на прицел двата турски самолета в продължение на 5мин и 40сек. Нямаше инфо за скоростта с която са летели, но дори да са 800км/ч, което ще рече, че ги е следил около 75 километра??? Защо ли ги е следил и предупреждавал? Дали гаджалианците не са смятали да навлезат в Сирийско пространство да погърмят кюрди???

Григовците да не заправят че докато бомбандираха сърбите, тяхна прецакана бомба падна в Горна баня. .... за болници и куп тяхни грешки.... какво да се каже?

Русия е пазителят на мирът и стабилноста в света а краварите са наглеци който посттяно създават гадости! Всеки ден се моля да успеем да попаднем в Евраазиският съюз защото това е последната спасителна възможност за БЪЛГАРИЯ!

Ами какво ти пречи да попаднеш в Евразийския съюз. Прав ти път Искаш ли да ти дам пари за еднопосочен билет? Имаш ли?

Значи си бивша комунистическа номенклатура щом париците ги немаш за нищо.

За теб е достатъчен половин пълнител. даже и това е много, но ей тъй за кеф бих те напълнил, резняк.

bmaleev@abv.bg

Пари имам пре достатачно аз съм заможен човек :) Просто искам родината ми да бъде българска а не г* халифат! Затова се надявам на Росия и Путин!

Обаче ме кефи тоя от нато Солтенбарг, тъпакат до последно разправяше, че Русия струпвала войски да нахлуе в Прибалтика, а то се оказа Сирия. Да ви таковам и на разузнаването...

Този Столтенберг при въпрос на американски журналист " кой е лидера на умерената опозиция в Сирия" - не можа да отговори!

Руснаците разпръснали картички над различните воюващи коалиции от терористи в Сирия. Съобщението било, кратко и любезно: ''Моля вървете си вкъщи'' - В.Путин

Днес ХЛО има рожден ден А дано му е последен. Амин Ей, Ваше Президентство Кремълско, гушвай здравеца и ритни камбанката. Стига войни и мръсотии

Епа недей така, че трее да си сменяш ника и ще останеш безработен )))

Как виждаш буквите с тая бурка, сигурно бая си спаружил ганглия под нея

Сирия, ИД, Иран, Обама и руснаците играят комбина в цялата тая каша и много скоро ще нападнат Европа!!

Сирия поиска писмено военна помощ от русия, а не от САЩ. При грешката на руските пилоти да навлязат в турското въздушно пространство не пострада никой, а при американската грешка загинаха десетки, в болницата от приятелски огън.

пуиския пилот е държал на прицел гаджалите поне 75 километра (5мин 40сек). За мен е ясно едно - предупреждавал ги е да не навлизат в Сирия с цел поредно изтребване на кюрди

каквито сте му поддръжниците на путин, такъв е и самият путин - смотаняк

Трябва да коментираш при анонимните пацииенти на доктор Фройд. Трудна ти е политиката. :)

никакви споразуменя с янките те не са от страната на законното правителство.да се махат от там. и никакви радари по самолетите. те ша сложат секретни чипове за следене. абе да го духат да се махат от там те нямат работа сирия.

по време на бой Су имат нужда от много място. спомням си по бай Тошо во време получихме 4 Сута, върахме ги защото България се оказала прекалено малка за да може да се ползват ефективно....

Говориш за МиГ-25.

Горките русняци те не знаят къде се намират обаче нанасят ювелирно точни удари ох и дано не се объркат да зацепят към израел че бързо ще занулят присъствието си на терена

Празни приказки !!! Американците да си бият дуспата и го холм

Здравей Снайпер-улови ли риба поне.

риба не можa, но ми улови к.ра

По случай рожденният ден на президента Путин, днес руските ВКС ще използват само термобарични боеприпаси, за да бъде зрелищно и тържествено...

Ние вече сме роби приятелю-Европа разреши на САЩ вноса на хибридни храни,подписа го и Б-я.Няма мърдане-в НАТО и ЕС -слушаме и се подчиняваме.Откак се помня за пръв български политик-Б.Борисов-тропна по тяхната маса-но и той е с вързани ръце-дано го чуят.

Какво да говорят. Те свършиха празните бункери който бомбандираха. Вече трябва да стрелят по руските войници в редиците на ИД. Путин призна за 5000. Колко ли са всъщност само той си знае. Както се вижда днеска нямаше бомби... защо ли?

И къде се намират тези: "Путин призна" и другото "5000 руски войници в ИД". Което са си малко стандартни пропагандни глупости.

В сайта в който тролиш моето момиче. Дир бг

ако при воденето на една война се самозаблуждаваш неменуемо ще я загубиш нека отнесем това към /мигрантска криза/санкции/сирия/украйна/финансова /новите съюзи/европейски контакти/саодитска арабия/ид/ес на върха/позиции/оон честно - много самозаблуждение е влезнало на мода - страшно много и загубите на всеки ,който си го позволи са непрекъснати и трудно възстановими ако има хибридна война - тя е просто да маскира бъговете в мисленето с две думи уврежда повече водещият е

Разберете-няма САЩ няма Русия-има световен икономически пазар.Във Сирия подобно на изложението в Париж се рекламират оръжията и на двете страни-следи се тяхната ефикасност.Показва се сила и мощ от двете страни,който надделее-печели световните оръжейни пазари-това е истината.

Статистика за "великите победи " на коалицията водена от фашстка Америка за "борба " срещу ИДИЛ в Ирак и Сирия за година и половина !....убити ислямисти -200 /официално-недоказано/ похарчени пари-1.5 млрд долара/официално -недоказано...може би става въпрос за многократно повече ,без да се знае за какво/ ..тоест за един убит джихадист са дадени 7.5 милиона долара !!!?? Когато Русия започна бомбардировките ,още в първия ден се предполага ,че са убити около 100 ислямисти ,като целите са били предимно складове за боеприпаси ,горива ,оръжие...

Курягин им го каза ясно: - или по покана от СТОПАНИНА (законно избрания държавен глава) - или с мандат на "оода" а те козоебите, пак не разбраки? тъй като у тях всяко бебе имало вместо "биба" по 10 колта --- им се струва, че били "каубойски стрелци", а на се усещат от какво им пожълтяват иначе белите гащи

Ще обсъждат, защото ако направят грешка, турците затварят Босфора и нищо руско не може да мине оттам , а оттам всичкото му арсенал загива в Сирия, демек в капан..

Не могат турците да затворят Босфора-има международни споразумения,които трябва да спазват още от ПСВ.

Нали виждаш колко се спазват международните споразумения - Крим. По тази логика Русия не трябваше да го взима, а САЩ и Великобритания като гаранти да я защитят....

Всичко е пари,политика и власт-защо САЩ,толкова бавно действат срещу ИД-защото нелегално продават петрол на по-ниски цени на американски компании.Защо Русия държи за Асад и Сирия-заради единствената си база в Средиземно море.Как пък все има талибани,терористи,ИД-има ,защото САЩ ги създава или най-малкото допуска да се създадат и после не може да ги обуздае.Кога най-после САЩ ще разберат ,че в тези демокрация не може да се създаде.Докъто съществуват коли с петрол-за САЩ износа на демокрация е удобно извинение да държат този пазар изкъсо.Но се оляха вече.

Pesh0

Това заяви в Италия пожелал анонимност американски официален източник, цитиран от Ройтерс и БТА. Официален или Анонимен? То бива Бива да пробутвате американски позиции ама те са толкова неадекватни . Може ли превод на БЪЛГАРСКИ Анонимен или Официален ?

То пък руските са най-адекватните. Умирам от смях.

Пресслужбата на руското МО цитира генерал-полковник Андрей Картаполов: "Нашата информация за районите, където са дислоцирани терористите от ИДИЛ в Сирия, многократно е проверявана и точна. Но ако у военното ведомство на антиидиловската коалиция има допълнителни сведения за терористи, молим да ни ги представят. Ние обезателно ще го отчетем при планирането на боевите задачи на нашата авиогрупа в Сирия." А така, сега ще видим кой, кой е! Нали се сещате какви ще бъдат изводите при отрицателен отговор на молбата?! Дааа, става интересно! Един вид - кажете къде е вашата опозиция, и къде ИДИЛ.

Аз, като данъкоплатец НЕ ЖЕЛАЯ Русия да ми се извинява за това, че СПАСЯВА Европа 3 пъти от пълно затриване! Нито за това , че е навлязла във въздушното пространство на Турция, която беше на наше пространство 5 века. Извинение искам от управляващите за недалновидната политика и липсата на перспектива!

Pesh0

А аз държа Плевнелиев , да ми се извини , че забрави да спомене руснаците на 3 ти март . Докато благодари на финландци румънци французи и китайци .

Конкретизирай. А аз искам Русия да ни се извини, че от 137 години ни е окрала три пъти и продължава да ни дои.

Шило

Ами крайно време е да се разберат. Русия -над Сирия, САЩ -над Ирак. А Ненчев- в запас.

фащ--- при садам и кадафи

Ако мимолетното нарушаване на въздушното пространство е най-голямото провинение при този мониторинг под лупа, за мен значи че Русия се справя в Сирия перфектно.

"Това заяви в Италия пожелал анонимност американски официален източник" Хем анонимен, хем официален?!?! :)))

Русия и риснаците са научени да разбират само и единствено от камшик. Така че сваляй руските тсралясници и бой по ушанките

така е , но те не са виновни . ани рожденние в рубашке !

тия "тсралясници" бе! Турция, САЩ, УК и НАТО нададоха вой все едно им бръкнаха с чадър отзад след като един такъв се показа за малко в турско въздушно пространство. Що не го свалиха големите мъже,а ревнаха, а? Че даже сънуват още един дето следял по 6 до 8 турски на куп.

От къде се вземат такива тъпанари по форумите - не знам, първо не знаеш какво значи фашист, второ - грамотен си като жител на Столипиново, трето - прочети история, а не бъди дебил и най-добре се скрий да не замърсяваш околната среда.

добре - ето ти две новини руснаците са поискали от останалите координати на терористи турците са поискали от руснаците създаване на постоянна военна работна група

Тъпи платени слуги,един коментар не можете да напишете,нали получихте инструкции как да го правите.Спирам да ви плащам даже,ще ви глобя с по-висок ток и горива,аааа

наистина си по тъп от майка си !

като го заяви Лавров да го направите новина,а? Анонимниците могат да си говорят каквото си искат, това не значи официална позиция. Прекалявате с дезинформацията.