САЩ хвърлят $6.3 млрд. за сдържане на Русия

За 2019 година администрацията на Доналд Тръмп е планирала 6.3 милиарда долара за противодействие на Русия в Европа.

Обратно в новината

Коментари - САЩ хвърлят $6.3 млрд. за сдържане на Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

който каквото проси ,ще си го получи ,лошото е че България ще го отнесе заради шепа мекерета

Само не ми е ясно как нато ще сдържи Русия ако реши да тръгне,може би нато си мисли с 5000-10 000 да ги спре,това няма как да съане,това не им е ВС,че да се сръжават с автомати .

СЛАВА НА РУСИЯ !!!

СИГУРНО СИ ЗАБРАВИЛ, КОГАТО АМЕРИКАНЦИТЕ БОМБАНДИРАХА СОФИЯ. ЖЕРТВИТЕ И РАЗРУШЕНИЯТА.

Ето как Европа става задния двор САЩ

Заден двор, но със заплати от 20 д0 50 ПЪТИ по-големи отколкото в русия.

След като САЩ осеществят плана си - Европа отново да е в руини ще си ги носим тези заплати в гроба!!!!!!!!!!!!!!!!

Безгръбначен помияр и жалък чорбар, продажен нещастник сте Вие, драги ми господине - видно е, че за пари ще продадете и майка си ! Руснаците са бедни, но горди и НИКОЙ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА ГИ ПОКОРИ ! А ти се га зи за пет цента на краваристанските ти господари, жалка бълхо !

Доколкото ми е известно Русия си стои в границите,не изгражда военни блокове и не струпва въоръжение на границата с Мексико!Когато и да изригне Йелоустоун ще бъде късно!

Седи ама не седи. Питай украинците и тези в Крим.

Надявам се, че не са толкова много наивниците, които си мислят, че САЩ са много загрижени за Европа и съвсем безвъзмездно и алтруистично помагат на клетите застрашени. Самата цифра е достатъчно ясна причина защо се внушава мнима заплаха, ясно е и кой е най-големия печеливш.

А дали на повечето е ясно че руснаците не са се сбили с турците за да ни освободят, щото са били много загрижени за нас? Целта е била излаз средиземно море. Сега са го постигнали същото с вмешателството си в Сирия.

Едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ от мен! Браво. Веднъж американците ни отърваха от ссср, сега ще ни отърват и от руската агресия!

А междувременно Германия пусна Северен поток-2...

Ясно е вече!На всички е ясно! Световните земни армии срещу космическите войски на Руия!

Американците си знаят най-добре защо го правят,но е учудващо.Ако искат да предпазят Европа,това не са подходящите мерки.Напр. американците пратиха в Прибалтийските държави няколко танкови бригади - за да ги защитят!?И след това командващият американските сили в Европа,ако се не лъжа, ген.Маккиърън каза,че руснаците могат да превземат прибалтийските държави за 60 часа!!60 часа -ни повече ,ни по-малко!Въпросът е -трябва ли им на руснаците да ги превземат!?От какъв зор!?Мисля,че е съвсем ясно,че Европа не може да бъде превзета отвън,както и САЩ -това са огромни държавни образувания,империи!Те могат да се разрушат само отвътре-ето от това се опасяват американците и предприемат крайни репресивни мерки!Но дали ще се получи -ето това вече е голям въпрос!?

Хвърлят ги...на вятъра!

Още ли не сте разбрали, че всичкото зло на света идва от краваристан?

Тия докато не си строшат главите няма да мирясат!

Около Коледа мозъчен тръст от анализатори на НАТО установил, че САЩ са неспособни да противодействат на каквото и да е нападение от руска страна- идеологическо, електронно, физическо, химическо, по въздух, суша и вода! Кофти "новини" от своите....Малей- страх!

да бе, затуй отстреляха оня ден 600 руски зелени човечета, хохохо

Вече всички знаем, че това не е вярно. Лично министърът на отбраната на САЩ го опроверга. Стиха сте пълнили статията с шума.

Явно си гледал Иво Инджев, и сега му разпостраняваш новината, по-скоро ви се иска да е такава. как си представяш 600 руснака плюс още толкова други да бъдат избити? до сега при никоя бомбандировка операция или каквото да е там от руска или Американска страна не е имало избити повече от 50- 60 души... а сега само руснаци 600??.. фантазии, фантазиии...или мераци!

Хайде да изчакаме да мине месец март и после да коментираме къде, кога и как.

бог да благослови Америка

Аааа, не! Щом е против ИК, ние сме против него. Няма Бог!

Баси, колко много сме дебилите по света! Излиза Путин и казва, че ей ся почва да мести ракетите, прави две изненадващи учения по южния фланг и Тръмп одобрява 6 милиарда допълнителни за оръжие, генерали, нафта и керосин. Путин, в отговор на 6-те милиарда, одобрява нови милиард и половина за генрали, нафта, керосин и оръжия. Европа одобрява 2% от БВП за генерали, керосин, нафта и оръжия. Съответно Микоян, Нортроп Груман, Уралските вагоностроители, Боинг, Рейтиън, Еърбъс, Шел, Тексако и ЛУКойл бележат нов ръст в приходите.

Бъди обективен, всичко започна от агресията в Крим.

Толкова ли ти е паметта? Всичко изобщо не е свършвало, ти за започване ми говориш. Аха да се успокоят нещата след рухването на соц лагера и Ирак нападна Кувейт. Таман да се кротнат нещата и Саддам се оказал с едни складове с прах за пране, дето не миришел на Ариел. Тъкмо да се успокоим за малко и Кадафи не спазвал демократичните норми и тормозел африканците, които днес изнасилват германки, французойки, шведки и холандки. Ама ние сме дебилите, че търпим този фарс.

РИВЕТЕ РУСОФИЛИ, РИВЕТЕ! НАЛИ ПИХТЕ ШАМПАНСКО ЗА ТРЪМП? ХАХАХАХАААА

САЩ-исаните не могат да сдържат лудостта си.

Така САЩ просто си бетонират и без това отдавна бетонираната им плячка Европа. Това от 1943-та от десанта в Сицилия насам. С още бойна техника уж за защита на Европа от лошата Русия, САЩ окончателно стават окупатор, който не може да го помръдне нищо от владенията му. Всеки опит за това ще доведе до използване на оръжие за "защитата на демокраничните устои" в дадената страна или страни. Като прибавим и платените от Сорос протестъри, нещата добиват катастрофален вид.

ИСКА ИЛИ НЕ ПУТИН ВЕЧЕ Е ВЪВ ВОЙНА. НЕГОВИТЕ ВОЙСКИ БЯХА ИЗИТИ ОТ АМЕРИКАНСКИ И ИЗРАЕЛСКИ ДРОНОВЕ . ВИЖ КЛИПЧЕТО: "США Нанесли Авиаудары По Российским Военным В Сирии" ТО ГОВОРИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ВСИЧКО ДРУГО ОСТАНАЛО. ТОВА ВЕЧЕ Е НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ РУСИЯ! ПУТИН НЯМА КАК ДА ГО СКРИЕ! ТОЙ Е НА ХОД!

хаааааааааааааааааааааааааааааааахахахахаххахаххаа ами дй още някое клипче.Даже може и на луната да кацнеш с клипчета.

На този може да се вярва повече: But Defense Secretary Jim Mattis and other U.S. officials said they had no such information on casualties, and the Kremlin did not confirm any Russian deaths. U.S. officials also said the Russian government had lodged no complaint about its citizens being killed.

Ако цитираната бойна техника бъде продадена на Полша, Украйна и Румъния - нито крачка в страни от американската политика от последните десет години. Цел номер Едно - недопускане/съботеране на икономически съюз между Русия и Германия. Германия няма алтернатива - зависима суровинно и енергийно на почти 90% от Русия тя има два начина - изнасяне на производство в Русия и избягване на енергийните коридори през Полша и Украйна. А точно това се случва. Жалкото - ръководителите на цитираните три съседа на Русия плюс Прибалтика дотолкова са недалновидни, че предпочитат да са цели на бъдещите ядрени удари, за да извлекат лична изгода. За икономическа на държавите дума не може да става - справка Германия. И трето - САЩ ще шътнат иначе непродаваемите си танкове и с-ми Патриот, щото нещо Ю. Корея и Япония не искаха да ги купят, а балона на циркаджията Ким май вече не е актуален. Мое мнение, подкрепено от: Дънфорд-притеснява го превъоръжената на 70% с нова техника руска армия и експертния икономически доклад пред Конгреса, който каза, че Обама е излъгал за състоянието на руската икономика.

ВИЖТЕ КЛИПЧЕТО : "США Нанесли Авиаудары По Российским Военным В Сирии" ТО ГОВОРИ ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО ДРУГО. РАСТРЕЛА НА РУСКИТЕ СПЕЦОВЕ НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ КОМЕНТАР. ТЯХ ПРОСТО ГИ ТРЕПАХА КАТО ЗАЙЦИ! И АКО ТОВА НЕ Е ВОЙНА НА САЩ СРЕЩУ РУСИЯ здраве му кажи. А ШАЛОМОВ - ПУТИН мълчи Мълчи все едно нищо не е било и нищо не се е случило!

Търсих, търсих и ми прилича на измислена новина. Има няколко неща, които будят съмнение: 1) Руските колони винаги пътуват с въздушна поддръжка; 2) Руснаците си признават и си признаха предишният път когато загинаха 2-ма техни от бомбардировки на САЩ 3) Руснаците си връщат както си върнаха за 2-мата загинали, като разбомбиха "супер тайният" команден център на ЦРУ в който загинаха доста Израелски американски, Турски и Саудитски военни на терен....

Малко на клип от игра прилича нещо.... Под клипа ясно е написано

подажди, дрОгарю! та нали их там нет? товаришч путин сказал-ние в никакъв случай няма да участваме в сухоземни операции в сирия? няма как америкосите да са убили тия 127 ресские, щом тях ги е нямало там!

ТУЙ ДЕТ НЕ МОЖ ГО СДЪРЖА!

за предизвикване на война.

че САЩ искат войно щото след 10 години на стагнация влязоха в стагфлация /Алън Грийнспан ФЕД/,обаче какво мисли Европа и по точно Германия : в немските медии пише че вече са дадени всички разрешителни за строителството на северен поток-2, Мерцедес и БМВ отворили третите си заводи в Русия,а областта Бавария е прехвърлила в Русия за миналата година 21 млрд.евро инвестиции.Та кой ще се включи в тая война и на чия страна.Да не е както Турция член на НАТО дето се бият с американците на границата с Ирак за едно село.

А кой и какви пари ще хвърли, за да сдържи американското нахалство и присъствие в Източна Европа? Как ще се избавим от жидоянките, световните жандарми?!?

руското нахалство, дето се мъчи да създаде анклави от Гибралтар през Африка и Иран до изхода на Арабско море.

А бие ти от Марс ли си паднал, там ли има такава информация? Брей че новини. Я си извади зфизиономията от кенефа, че от замайвани си се овъртял вътре!

КАТО МОЖЕ ДА СА РУСКИ?

Чета руските сайтове. Гадна работа. Стотина убити. Направо са ги попиляли. Мога само да кажа: Путин помни! Руски герои! Какво става в последно време, руски самолети падат всяка седмица. На летището ги попиляха...сега във военна колона. Само това да не стане втори Афганистан! Предният път свърши зле за СССР :(

хихихиххии хахахахахха ами чети си руски сайтове писани от бай марин навалният или др.пеевски-собчак .Все тая.Все така ги попилявайте от смях тия руснаци.

Четеш грантаджийските руски сайтове. Министърът на отбраната на САЩ няма такава информация. До изборите в Русия, такива партенки ще се пускат постоянно.

В отделна реплика дадох цитат от Асошиейтед прес, дори не дадох линк, но ДИР-ниците много бързо я изтриха.

Случилото се с руснаците в СИРИЯ няма да остане без последствия. ПОЛИТИКАНСТВАНЕТО НА ЕВРЕЕНА ЛАВРОВ ПРИКЛЮЧИ. НА КАРТА ВЕЧЕ Е ЗАЛОЖЕН САМИЯТ ШАЛОМОВ - ПУТИН. В РУСИЯ ВРИ И КИПИ. НЕЩАТА НЯМА ДА СЕ РАЗМИНАТ БЕЗ ВОЙНА. ТЯ ВСЪШНОСТ ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛА!

Ври и кипи в главата ти, не и в Русия. Нормално на война да загиват. И то няколко човека. Успокой се, хапчета ако имаш пии. Нито в русия, нито на запад има такава истерия: "МОЛНИЯ: CNN публикует кадры удара ВВС США якобы по ЧВК Вагнера и Армии Сирии"

Евреина, ама ти се оля съвсем в лъжите си. Да не си избягал от някоя психиатрия. Или е нов опит на фейк нюз мейкърите, да видите с интензивно повтаряне на една лъжа, как ще я поеме населението. а после ще се пробвате по същата схема с третополовите. Бре идиотче :))). Грандновината дето ни уби, гръмна и застреля, просто отсъства като нещо важно и сериозно из медийното пространство, както в русия, така и на запад. И е съвсем различна от написаното от теб. Прилича твърдо на фейк новина, с която евреите си лекуват психиката след свалянето на самолета им. Вече разбираме, че те са имали основния принос по унищожаването на 600 нападатели, от които 700 руснака.

попиляха ги тия руски самолети и убити руснаци по филмите.Въпроса стиска ли му някой да отидет там едно на едно с тях.Щото като влязоха руснаците към днешна дата Сиририя е цяла и на 99,99 % под контрола на Русия и Асад е там.А ни разказваха още прди 4 години че ще я превземали и асад щл да си ходи.Едно са филмите друго е интенет клиповите трето е да си там едно на едно.Обаче при 1-1 САЩ са гол тумбак и ги няма никъде.И след поредната ликвидация на американски тна терорити в Сирия пуснали клипчета завалийките.Смяяяяяях

Заблуден. Май жидоянкината пропаганда бие с предимство Гьобелсовата!

Аз работя в Русия и такива новини НЯМА. Единствената новина е, че са почнали изфабрикуването на различни фалшиви новини с цел повлиаване на президентските избори. Не харесвам Путин, но хората си го харесват и Путин е в ПЪТИ по-добър от пияндето Елцин. По времето на Елцин запада се уби да краде и икономическото положение на руснаците беше много по-зле, чак се чудехме как работи метрото.

Бре, бре, палачинката се обърна. Едно време САЩ изтощаваше СССР с надпревара във въоръжаването, сега Русия ги бъзика. И май ще се окаже прав Петър Младенов: "По-добре да дойдат танковете!".

Светът се обединява срещу Асад.Русия се отегли - това са фактите!

НЕ САМО ЧЕ РУСНАЦИТЕ НЕ СА СЕ ОТТЕГЛИЛИ,АМИ ДОЙДОХА И КИТАЙЦИТЕ.

САЩ създадоха мощна военна индустрия която трябва да работи, а това става с високи военни бюджети за въоръжение.Русия разполага с много силно въоръжение и модерни технологии някои от които са водещи.Американците искат разсредоточване на руските бази и струпване на военни единици по границата с европейските съседи на Русия.Тези 6-7 милиарда са като "нарко зарибяване",сега уж са на аванта за "сигурноста ни" после къде ще идеш за подръжка и нова техника - пак при тях.Това удря и по западноевропейските държави,които както видяхме с "Грипен",няма да търгуват помежду си с оръжия и технологии.НАТО взима връх над военно икономическите отношения на страните в ЕС, а НАТО е САЩ.Това е.САЩ си е САЩ и втори Пърл Хърбър няма да допуснат,ако ще и света да се срине.

Това ще бъде полу военна операция.Никой не ги напада, но те се отбраняват.

Те онзи ден май в Сирия се сбиха САЩ и Русия. Някаква информация по темата имате ли? В руските сайтове има информация, снимки, видеа. В американските също публикуват... В няколко български леко се прокрадна. Тук ДИР-а мълчи?

Уфф продължавам да съм объркан. Сега пък ми набиха "минуси", а никой не ми отговаря. Какво е станало в тази Сирия, бе? Що не искате да говорите, бе?

пазят неутралитет. Данни има в руски и американски сайтове.

Дира мълчи защото още таи малка надежда вятърът да духне от изток!

Що, що. Щото петата ти колона е ИВО ИНДЖЕВ, пардон МИНДЖЕВ. И, той вчера при О Ризова, носеше от 9 сухи дерета в кофи без дъно вода и като исипеше кофите, вода няма. Но ти пиши, пиши. АЙДЕ, ПИШИ, ПИШШ.., ЧИШШ.., ЧИШШ.., АМА ТИ СЕ НА АКА, БЕ.

с тия темпове на джендъризъм и педерастия,Путин ще превземе Европа само с вибратори.

Точно казано. Аман от американска агресия. Добре, че са руснаците да ги спират. Ако не беше Путин, сега КРИМ и ДОНБАС щаха да са 53тия щат! но Пуин спаси всички и пордължава да печели територия за държавата си.

прави точно обратното на това, което говореше на предизборната си кампания! Типично по американски!Нагло и лицемерно! Ако това й е величието на нацията им, да им пикам на нацията!

Избиването на стотици руснаци в Сирия не е нещо което е забравно или подминато. САЩ и ИЗРАЕЛ ВЕЧЕ СА ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ и ИРАН. КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ ОТГОВОРА НА МОСКВА СЛЕД РАЗСТРЕЛА НА НЕГОВИТЕ ЧАСТИ В СИРИЯ Е ТРУДНО ДА СЕ КАЖЕ. ДОПУСКАМ САМО , ЧЕ НЕЩАТА В СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ СТАНАТ КАТАСТРОФИЧНИ ЗА РЕГИОНА. ЗА ИЗРАЕЛ Е ЯСНО - тази война вече е и негова и ще се води на неговата територия.

Има убити двама (2) руски граждани. Досега самите руснаци избиха в Сирия над 8000 руски граждани - чалми. Стига сте плещили глупости, щото нямате работа по цял ден.

ама тия "растреляни руски войнци"- на това даже СНН и Фокс нюз паднаха от смях и нарекоха фейк нюз.Друг е въпроса че на 07.02.2018г. на границата с Йордания баха ликвидирани с ракетно бобмен удар около 70-75 американски инструкрори от пентагона обучаващи своб.сирийски терористи по време на съвещание в едни склад-бункер.За прикриет на тази новина кота не енова и е нещо което се слувча за 3-ти път медиите пуснаха клипчета в нета за някякво убити руснаци при сражения.Нещо като хим.оръжие на Асад от белите каски

Тя и територията на Израел не е 100% сигурно дали е тяхна :)

накъде е тръгнала Русия, та трябва да бъде сдържана?

Пречи на говедата да се правят на велики.

Ами през Крим, Украйна, Полша, Балтика и така.

А говедата кво правят в Ирак и Сирия?

към Сомалия и Индийския океан за база на руски подводници. Един руски кораб картографира дъното от Средиземно море до Океана.

ако ще още 100 тлрн.да напечатат единстевото коет могат "сдържат" е до подържат памперсите си на тях и техните съюзници.Щото ако нещо случайно стане в Европа -Русия ще блокира и обезглави континента в рамките на 1-2 часа без грам ядрено оръжие , а ядрената война този път ще е на американският континент където ще са необходими още 2 часа.Обаче след това втори път Русия няма да спасява Европа.

А като Русия инсталира едни ракети в Куба през 60-те (дано не бъркам годината), защо ФАЩ са скочили като ощипани госпожици? Тогава СССР добре са ги сдържали :) И това е било при явни и признати от ФАЩ агресорски действия срещу Куба. От своя страна Куба е имала далеч по-близки дипломатически и военни връзки със СССР, отколкото Украйна има или е имала с ФАЩ. Изобщо - различен аршин от краварите, винаги!

трябва да се знае историята, за да може да даваш коментари. Куба, преди преврата, подпомогнат от ссср, е била в много близки отношения със САЩ. После ссср правят преврат и идва кастро на власт.

Е, какво от това? Лъжа ли е, че ФАЩ правят опит да дебаркират в Залива на Прасетата, когато срещат отпор от тогавашните управляващи в Куба? ФАЩ не са били викани от никого, просто не са могли да преглътнат това, че в задния им двор ще има нещо, което не контролират. И ядрените ракети, които СССР временно инсталира в Куба са с одобрението на властта там. Друг въпрос е как е дошла тази власт, но е била по онова време законна. Така че не мисли, че само ти четеш. Явно обаче имаш способността на интерпретираш нещата йезуитски, типично по краварски...

нещо като в Украйна!Добре е да се знае историята, но не едностранно!

Целта на САЩ е да вкара Европа във война с Русия. И после да "помага". Както сега "помага" на Сирия срещу ИД. Не че някой е искал помощта им де. На Ирак вече помогнаха. На Афганистан също.

Точно! Това им е номера. Освен това вече са с неснижаем дълг 21 трилиона. Спасява ги само световна война. Иначе нямат шанс за оцеляване. Дълговете им растат все повече и повече с всяка година.

номерът е да изпомпва евро за своите разходи.

каква е тази дума "сдържане" - психотерапия ли или банкет за утешаване на ниски страсти?

Те и 20 милиарда могат да хвърлят. Колкото си напечатат. А тихомълком Китай и Русия си увеличават златните резерви и минават на разплащания в юани.

Това злобата и омразата доста народ храни,но да знаят че и съсипва здравето.

Предполага се ,че сега Русия трябва да предвиди допълнителен финансов ресурс за противостояние. Само ,че дали вече Русия не е диверсифицирала подходите си в надпревара за въоръжаване?

ДИРА защо не напишат ,че военният бюджет на Русия за тази година е намален до 46 милиарда при около 60 милиарда за миналата година заради завършващата модернизация в руската армия !? Така американския военен бюджет става 15 пъти по-голям ,а с този от другите страни на НАТО ..става 20 пъти по-голям от руския бюджет !? Разбира се това не означава ,че бандитите от НАТО са способни да воюват с Русия ,но карай важното е да се усвояват милиардите..

Че то именно заради милиардите е тая русофрения! Най-лесно продава страхът!

Защото първо трябва да напише колко процента е руският военен бюджет от целият руски бюджет и все пак руснака трябва да яде и пие за да дига самолета! Не може само танкове