САЩ разполагат ПРО в Румъния близо до България

САЩ и Румъния се споразумяха за разполагането на елементи от бъдещия американски противоракетен щит в румънската военна база Девеселу, в южната част на страната (близо до границата с България).

Обратно в новината

Коментари - САЩ разполагат ПРО в Румъния близо до България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 3917 Не се тревожи руснаците са 140 милиона и 100 да останат пак стигат. По малко хора по лесно се изхранват /същото е като с големите и малки семейства/. Друго трябва да имат впредвид, да се пазят от алчни хиени като САЩ. Предполагам, че имат обеца на ухото след Втората световна война. Трябва да имат достатъчно ядрено оръжие с което със сигурност да могат да унищожат цялата земя, ако някой се опита да ги пипне дори с пръст. Да те преваря с евентуалния ти въпрос за многото китайци, японци и други подобни. Руснаците и в момента ги канят да се заселят в Сибир, където дори имало свободни къщи от изселили се руснаци, но при условие, че научат руски и се натурализират, както имигрантите в Германия , САЩ и т. н. Тоест Русия и Китай могат да живеят в симбиоза и те са го разбрали. Така, че не ги мисли.

Лагерите в Сибир вече "къщи" ли ги наричат?

Държавният глава заяви, че Русия, ако е необходимо, има готовност да разгледа възможността да предложи работа на японци в Сибир и Далечния изток. Сега трябва да се обмисли като цяло за използването, ако е необходимо, може би, на част от трудовия потенциал на нашите съседи, особено в слабо населените райони на Сибир и Далечния Изток каза Медведев на среща в руския Съвет за сигурност.

Гледай и ние натам да не тръгнем някой ден, когато Европа окончателно стане Еурабия!

Не си чешайте езиците с ПРОто. Това е ... пропаганда на Путин да се преизбере за президент!:-) Иначе ПРО слагаха и в Полша и в Чехия. важно е да има напрежение и ... да сте пред компютъра докато ви вдигат цените на храните, тока и всичко останало. Иначе току-виж сте излезли на улицата да се правите на умни и бабаити. Тук всеки знае всичко и не може нищо!

Добре казано!

ЧЕ КОЙ ИМ РАЗРЕШИ НА ТИЯ МАЛОУМНИ КОМПЛЕКСИРАНИ ЯНКИ ДА СЕ РАЗПОЛАГАТ С НАШИТЕ ЗЕМИ . НАШИТЕ ЗЕМИ , ИЗВОЮВАНИ С КРЪВТА НА НАШИТЕ ПРАДЕДИ .АБЕ , БЪЛГАРИИИ , СПИТЕ ЛИ , ОКОПИРВАТ НАШИТЕ ЗЕМИ , КОИТО С КРЪВТА СМЕ ГИ ИЗВОЮВАЛИ .ТЕЗИ , ТУКА ВЪВ ФОРОМА АМЕРИКАНОФИЛЧЕТА , КОИТО НЕ СТИГА , ЧЕ СА МАЛЦИНСТВО , АМИ СА И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ , ДАЙТЕ ГИ НА НАС . ХУБАВО ЩЕ ГИ ОБРАБОТИМ , ТАКА , ЧЕ ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ СЕЩАТ ЗА САЩ .ХОРАТА ПО ЦЯЛ СВЯТ СА ПРОТИВ САЩ , ТУКА СА СЕ НАМЕРИЛИ РАЗНИ 5- 6 БРАДАТИ ПРЕДАТЕЛИ ... НАЛИ ВИ ВИДЯХМЕ ПРИ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПУТИН - ПОВЕЧЕ ОТ 10-15 ЧОВЕКА НЕ МОЖАХТЕ ДА СЕ СЪБЕРЕТЕ . ТАКА , ЧЕ НАЛЯГАЙТЕ СИ ПАРЦАЛИТЕ ДОЛНИ АМЕРИКАНОФИЛЧЕТА- НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ , ЗА ДА НЕ ВИ ДВЕТИМ МАСЛОТО НАБЪРЗО .

ххаххаха не че нещо ,само не разбрах на кои вас да ги дадем ?:)

На над 90 процента от българският народ , който е американофобски настроен , т.е против САЩ . Аз не съм против обикновенните американци , аз съм против завоевателната им и агресивна политика , оято е свикнала да раздава правосъдие и ненужна полицейщина в света . Ами , че кой са САЩ , НЕЩАСТНА ДЪРЖАВА С 200 ГОДИШНА ИСТОРИЯ . тЕ НИТО СА ЕТАЛОН , НИТО СА КРИТЕРИЙ ЗА ЖИВОТ . НАД 90 ПРОЦЕНТА ОТ СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ , НЕ ГИ ПОНАСЯ .Така , че да си свиват опашката , да си гледат себе си , и да не раздават нежелано правосъдие на планетата , щото , ако всички се обединим , им у спукана работата . Когато България е имала собствена държава , тия тъпи янки са били в Ташкенд .

А Иван Вазов, Христо Ботев, Захари Стоянов, Васил Левски .... и те ли са "американофили"?

И те ли участват във форума?

И кои сте вие, на Бат Ого солташаците ли? Смешник.

А-ааа! То затова значи има натиск върху общественото мнение с цел да не се строи АЕЦ Белене! Понеже точно в този район край Дунав американците ще си ПРОто! Заради техните военщини ние да нямаме АЕЦ! ЧЕЗ направо ни тероризира - последните месеци от 300 лева ток по-малко не плащаме, а харчим както винаги. Ще взема да си изпращам сметките за тока лично на Расмусен - той да ми ги осребрява.

В момента Шевролет -Волт го включваш в контакта нощно време да се зарежда. И Форд имат такъв модел...Този ток се произвежда от ядрени електроцентрали. Така че това е бъдещето ...ти с дърва ли се топлиш ?

Ядрените централи вървят с уран. Уранът е суровина.

Чета по надолу разни русофобски изказвания от които изпитах потрес и реших да се изкажа. Рано или късно бъдещето ще е на Русия. Ресурсте свършват. Разните бля-бля, че ще отрият нови енергии са глупост. Тези слънчеви и вятърни централи са все едно да събираш слънчева енергия с шепи. Никога на земята няма да има по евтина енергия от природния газ и нефта. Русия ще бъде последната държава в която те ще свършат, сиреч нейното производство и стоки ще бъдат най евтини от което следва, че тя ще бъде господар на света. Не е нужно много акъл да се разбере какво губим като се отказваме от държавата която винаги ни е имала за братя. П.П. Освен това се очертава Русия да стане житницата на света, има и много големи запаси на питейна вода. Какво повече и трябва ? Бъдещето е нейно.

плюс 10 мнения в твоя защита.

ами трябват и хора ,а не пияндета

те имат, споко. виж, хомосексуалните и наркоманите наистина са неизлечими.

То светлото бъдеще си е нейно отедин векнасам, ама виж докъде стигне технологически - върна се още с толкова назад. Русия не е суровинно- бананова република и трябва да върви нучно-технически напред без твоите подкрепаджийски лзунвги!

Нали за това са всичките инсценирани циркове за "терористите", за "световното зло", за всеки пореден ужасен "враг на човечеството", с който само те, САЩ, са призвани (понеже така са сънували), да се справят. Иманно заради това - да могат да имат какъв да е претекст да разполагат навсякъде ракетите и мръсните си оръжия. Целта е тези, избрани от тях терирории за разполагане на мръсните им оръжия, да са по-далеч от собствената им страна, че да дават фира само въпросните територии. Т.е. слугите им, които предоставят държавите си за това. Ако има терористи в света, то те са създадени нарочно от самите САЩ и са два вида - едните наистина откровено се жертват, за да мъстят за безчинствата на янките по чуждите държави; другите са "професионални терористи", отгледани специално от самите янки - за оправдание на всяка "кауза" на САЩ за "спасяване на света" и повод за поредната им завоевателна война в чужда държава. Надежда за света може да бъде единствено самият американски народ, обикновените американци, на които им е писнало от собствените им правителства. Само че, те са поробени да бачкат от сутрин до вечер, за да избута живота си на лизинг из картонените си къщички, каравани и фургони (не броим няколкото процента магнати) и едва ли имат време да прпедприеме нещо, за да промени нещата.

Истината за про на САЩ е, че нарушава ядрения баланс и съответо неговия възпиращ ефект. Целта е САЩ да имат възможността да нанесат масивен превантивен ядрен удар, а ПРОто да елиминира ответния удар - затова се прави близо до Русия - балистичните ракети са най-уязвими веднага след изтрелването - когато са бавни. Който се интересува, неко провери - САЩ са опасали изцяло Русия и Китай от юг и изток със системи за ПРО, такива има и в Канада. Остава само Европа и обрачът ще е пълен.

и след това трябва само един негро с промесиански маниери и нобелова награда за убийства да натисне бутона.

Според мен, американците много закъсняха с тяхната ПРО в Европа и сега тя няма смисъл, тъй като Русия - срещу която е насочена американската ПРО в Европа - успя да реализира много технологични малки революции във военните си технологии. Примерно, Топол-М и РС-24 вече са квазибалистични мобилни ракети, които няма как да бъдат "спрени" с това, а и следващото поколение американска ПВО. Пък и Русия може да разпложи нейната си ПВО в Куба и Колумбия, примерно.

добра новина и за Румъния, и за региона. Както се вижда, другарите п...каят газ. Това също е добра новина. Дано САЩ по-дълго време да останат "пъдарят" в селото, иначе светът ще гръмне заради луди диктаторчета и провалени евро-азиатски империи. А това, какво пишат няколко платени драскачи-левичари в един български форум, не е имало и няма да има никакво значение :)

Май ти си платен, а като ти чета простотиите - много ти плащат спрямо резултата :)

Аз искам американски ПРО в България. През Тошово време никой не ме питаше, харесвали ли ми или не.Тъпи комсомоски, болшевишки, червени цървули.

За България няма никаква полза от американското ПРО.Американците дразнят РУСНАЦИТЕ, което е опасно.

Нема ли некой кйто да назове действителни ползи за България, щото и на мен ми писна от идеи, глад и мизерия! Вече толкова десетилетия!

не дразнят руснаците,а ще идват на морето да си пекат таша..те

От много "идеи" за България, през последните 60-70 години, се видя докъде стигнахме! Хайде без идея, а с мисъл за ползи за България, а не за явно подчертано червени интереси, прикрити зад заблуждаващи лозунги! Дайте по-позитивно и сериозно, тъжно е иначе.

На Европа (и България) не им трябва нито ПРО на американците, нито ПРО на руснаците! Двете ПРО са само и единствено за обогатяване на военнопромишлените им комплекси, които диктуват парада в двете страни, станали почни близнаци, с почти еднакви политически системи. Политическите елити на Мамалигите и ориенталска България са се поставили в положение на най-прилежни слуги на американските олигарси в Европа!

Тук някои подозрителни хора си мислят, че щитът на великите демократизатори от САЩ е срущу Русия. Ами лъжат се, защото САЩ "нямат никакъв интерес към природните ресурси, общирната територия на Русия и експлоатирането на руския народ". Нима е трудно да се види как САЩ и приятели не са спряли да носят демокрация на десетки страни като поредните в дългия списък Ирак, Егитет, Либия? Такава демокрация най-чистосърдечно желаят и за Русия. Но ракетният щит все пак е против марсианските терористи, защото напоследък нещо много са се развихрили.

Наистина "марсианците" в последно време много са се активирали. За тях тези противоракетни щитове са детска игра. Циклонът, стоварил се в сряда върху южните щати на САЩ отнел живота на повече от 300 души вече не игра , а истинска война . Материалните загуби се изчисляват на милиарди долари. Поради аварийното спиране на АЕЦ в щата Алабама около един милион души са останали без електроснабдяване (никой не споменава какво сава с тази централа). Да не говорим за реколтата и зърното, които няма да пожънат нашите другари от САЩ. Каква ли ще е цената на зърното и на петрола след този удар ??? КОЙ СПЕЧЕЛИ И КОЙ ЗАГУБИ ??? Светът не е това което беше вчера и оръжията не са тези с които си играят "братята" ни от САЩ. Подобни "новини" са за успокояване на американските слугинажни правителства в Румъния и България. Спете спокойно деца. САЩ Ни пази, но него няма кой да опази от "марсианците".

Следващата стъпка към финализирането на новия световен ред...Паяците си плетат паяжините на модерните си глобални оръжия и ще ни изненадат съвсем наскоро. Който има очи да вижда и да разбира. Четете и не бъдете като хамириканския и други народи манипулирани и заблудени.

Както винаги в хилядолетната ни история, ние се колебаем и не знаем на чия страна да застанем! И винаги заставаме на грешната! Румънците отново са пред нас! Нещастен народ, тъжна държава!И Русия се присъединява, но ние оставаме последното островче на болшивизма!

Много точно си го казал !

Не го е казал съвсем точно. Русия е готова да се присъедини към европейска /неамериканска/ ПРО само при равни начала,на което хамериканците няма да се съгласят. Това е ясно и на руснаците,но и двете страни се правят,че преговарят по въпроса,за да не усложнят положението на Обама пред републиканците,тъй като успехът му в "презареждането" на отношенията с Русия ще претърпи провал...

ЦИТАТ: "Президентът на Русия Дмитрий Медведев заяви днес, че се обмисля предложението на НАТО Москва да се включи в разработвания от САЩ проект за противоракетен щит в Европа." Сега вие, русофилчетата, няма ли да млъкнете и спрете да пишете глупости?

ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ИЗКАЗВАНЕТО НА ДАВИД АРОНОВИЧ МЕНДЕЛ ИМА НЯКАКВО СТОЙНОСТ. Русия не представлява изибщо това което си мислят подобни на теб и тези които им опонират. Нещата са в крехко динамично равновесие, при което новина като тази, само налива вода в мелницата на тези които в Русия се възприемат като националисти. По важното е, че в Русия изборите за президент са през 2012, а позиционирането на техни комплекси в Куба и Венецуела е въпрос на кратко време. Изнесената информация е тъпа и работи не в полза на Медведев (Мендел).

Русия отдавна предложи Габала за цели на щита. Военни доказаха че тя се намира на най изгодно за целта място. Дали спомняш как се шашардиса Буш , когато Путин направи това предложение. Започна да се върти като змия на тиган. Е ако нямат нищо срещу Русия , защо не са използвали предложение?

О, не срещу Русия, срещу дебелия ми дирник е насочен щитът!

Знаех си аз, че дирникът ти е дебел! И главата също. Или то е едно нещо?

КОЙТО Е СЪС САЩ Е ПРЕДАТЕЛ И СЛУЖИ НА АНКАРА!!!ВСИЧКИ РУСОФОБИ СА ТУРЦИ, ЦИГАНИ ИЛИ НАЙ МАЛКОТО ЧЕРНИ БЪЛГАРИ С НЕЩО ТУРСКО В КРЪВТА! САЩ СА СВЕТОВЕН ТИРАНИН!! И КОЙТО СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ Е МНОГО, МНОГО НАИВЕН!

Който е с Русия е предател и служи на Москва! Всички русофили са мекерета, хомосексуалисти и рубладжии.

Лека му пръст на Бин Ладен, голяма загуба за демократичния свят.

Педофилите и педерастите не са на почит в Русия. Нещо си объркал щатите.... а за мекерето - ти знаеш най-добре.

Спасибо, Иво!

Спокойно бе, хора! Те утре руснаците ще сложат ПВО да бранят Канада от Латинска Америка и всички ще сме квит :)

По добре хиляда пъти русофил и да симпатизирам на държавата която ни освободи и ни е помагала винага, като ни приема като равни, отколкото еврейска подлога и да ни имат за колония, в която американския посланик казва какво да стане!!!! Изключително са ми неприятни и агресивната политика на САЩ и българските подлоги, които постоянно им прислужват!!!!!!!!!

Ами прав си, аз винаги съм била против агресията и то в името единствено на печалбицата. Нека всички мрат а ние да печелим. Човешкият живот най-важен.

Русия не ни е освободила нито 1 път за да бъдем свободни а за да ни притежава. Не гледа на нас като на равни а като на своя собственост и руските енергиини проекти го илюстрират много точно. Руснаците откакто са се пръкнали като държава ни мразят и поробват.

Русия няма губернатор тук. Продадоха ни за фалшиви долари.

Те турците през 1878 сами си тръгнаха, а през 79 на Берлинския конгрес Европа ни подари пълна свобода в реални територии! Жалък и смешен си!

Спокойно! Теб не те е освобождавала Русия. Тя само българите е освобождавала. Както и гърци, сърби и румънци.

ТОЗИ ЩИТ Е ПРОТИВ РУСИЯ!!! И ВСИЧКИ, КОИТО СЛУЖАТ НА САЩ ГИ ОЧАКВА СЪЩОТО КАТО ИРАК И ЛИБИЯ -БИВШИ СЪЮЗНИЦИ НА САЩ! ТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ ПРИЯТЕЛСТВО, А ПАРИТЕ!

Спасибо, Иво! Членство в Нато дает Болгарии почетное право отправлять по нуждам НАТО своих сыновей на убой...

А мы вспоминаэм 1967г и Чехословакий. А так же и Варшавский договор.Извините меня за плохой мой язык.

Поредния който си милси че в голямата политика има приятество и братство а не интереси

КАКВИ РАКЕТИ КАКВИ ПРОТИВОРАКЕТНИ СИСТЕМИ ИМ СЕ ПРИВИЖДАТ И НА РУМЪНЦИ И НА РАЗНИ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТИ. Остава някоя второразрядна руска медия да пусне новината, че Русия разполага ракетни комплекси в Куба и Венецуела и на другия ден американците ще са кацнали в Москва за обяснение. ЩЕ ПРИПКАТ РАЗТРЕВОЖЕНИ ДА УТОЧНЯВАТ ТОВА ИСТИНА ЛИ Е ИЛИ Е ПОРЪЧКОВ МАТЕРИАЛ. Играят си като на покер, а ние наблюдаваме лудите изпълнения на някакви президенти на измислени държави, които умират от страх за бъдещето си.

Американците ги беше страх в Грузия да кацнат, пък ти в Москва искаш да кацнат. Руснаците им отмъкнаха Северна Грузия под носа за 3 дни. Нали Грузия беше кандидат за НАТО?! Защо САЩ не се намеси?! Нали според теб са толкова "силни че ще кацнат в Москва и ще искат обяснения"?! Те скоро в Детройт няма да могат да кацнат...

Ще кацнат,но някой друг път! Американците са гола вода на земята.Спешат ли се,ще бягат и пред грузинците! На тях им дай да сипят бомби и ракети отвисоко и отдалече,след което да бягат!Като бомбардировките им над София. А англичаните са били в потрес от неопитността на американската пехота по време на световната война и са ги учели на азбуката на сухопътните операции. Същата история се повтори и потрети в Корея и Виетнам,където ядоха як пердах от жълтолиците. Но най големият провал бяха огромните човешки жертви,дадени по време на инвазията в Гранада - микроскопична държавица,без редовни въоръжени сили! Беше страхотен конфуз! Да не споменавам и фиаското с десанта в Залива на прасетата в Куба...

Всичко, което публикуват медиите е вятър и мъгла и прах в очите, за да не се усещаме какво става в действителност. САЩ и Русия никога няма да се изправят един с/у друг и да воюват. Ако все пак това стане... стягайте се да се заселваме на друга планета. Проблемът на Русия е Китай. Опасността (една от опасностите в световен мащаб) идва оттам. Двете държави по географски/ геополитически причини са естествени съперници и китайците са на път да повторят опита си от миналато да се настанят в Сибир. И им трябва още няколко години въоръжаване, за да станат конкуренти на САЩ и Русия във военно отношение. (Направиха обаче грешка с построяването на онзи огромен язовир...)

Всичко, което публикуват медиите е вятър и мъгла и прах в очите, за да не се усещаме какво става в действителност. САЩ и Русия никога няма да се изправят един с/у друг и да воюват. Ако все пак това стане... стягайте се да се заселваме на друга планета. Проблемът на Русия е Китай. Опасността (една от опасностите в световен мащаб) идва оттам. Двете държави по географски/ геополитически причини са естествени съперници и китайците са на път да повторят опита си от миналато да се настанят в Сибир. И им трябва още няколко години въоръжаване, за да станат конкуренти на САЩ и Русия във военно отношение. (Направиха обаче грешка с построяването на онзи огромен язовир...)

Червените тиквички от БСП ще се изядат от яд при такива хубави новини. Който не служи на Руските национални интереси все "подлога" го наричат А те какви са?

Урааа ! Ама това наистина е най-хубавата новина! Да вземем заедно да си спретнем един купон по случай великото радостно събитие ....... Абе b, ти тъпанар ли си ?!

Ами хубава си е новината. Какво й е? Сега сме по-защитени.

Много комунисти има в тази тъпа България!

Обиждай си комунистите колкото искаш, но НЕ позволявам да слагаш обидни квалификации пред името на МОЯТА РОДИНА!

Добре, много тъпи комунисти има в тази наша прекрасна България! Така по-добре ли е?

Каква родина бе, това е мащеха ! Най-бедната и корумпирана, най-тъжната и мръсна държава от бившия соц. лагер ! Стига с тези розови очила, без да се назовават нещата с истинските им имена нищо няма да се оправи !

Ето как ми звучи новината ,погледната от друг ъгъл: "Днес правителството на Куба се договори с това на Русия за разполагане на ракети на територията на първата.И двете държави заявиха,че ракетите не са насочени срещу Северна Америка!?!" Сега го свържете с днешната новина ,и сами си направете изводите...А най-важното е ,че като се замлатят двете суперсили,първо ще изгорят Румънците и ние. Заради това раболепие да слугуваме ,и да правим каквото ни кажат ,за да се харесаме,загърбваме независимостта си.Дерзай народе!!!

Ти какво предлагаш ???

Виж сега, ние имаме нужда от ПРО и като не можем сами да си го осигурим, по-добре да позволим на щатите да го направят, нали са ни съюзници. А война между супер сили няма да има по простата причина, че по настоящем има само една суперсила.... познай коя е. Руснаците във военно отношение вече са доста назад, да не говорим за икономика, демографски потенциал, технологии и т.н.

Ами колко "назад" са руснаците?! Построиха си стелт изтребител от 5-то поколение, пуснаха на конвейер Су-34 (поколение 4++), нови бойни хеликоптери - Ка-50/52, Ми-28Н, построиха си изцялно нова технологична ПВО (С-500, Тор-2М, Панцир), нов танк Армада, нови корвети на конвейер, нови самолетоносачи и фрегати, нови подвоници, нови ракетни комплекси в стратегическите им сили. Преоборудване на армията за 600 милиарда долара и т.н., и т.н. Явно, нямаш представа от тези неща.

Да разположим, ама да почнат да ни дават визи за САЩ Че опита от кампанията през 1999 спечелихме едно членство в нато, което на носа ще ни излезе

За какво са ти визи за тази гнусна страна ? Да живееш в палатка ли искаш ? Прекалено много гледаш ционистки телевизии ми се струва !

Yankee go home! И предателите/подлогите вън! Аман от империализъм!

Аман от американски, или аман от руски империализъм? Или и от двата вида?

Навсякъде в Европа на власт са продажни американски подлоги, включително и в България.

Гоце, Oбществото не трябва да бъде "информирано", а ПИТАНО!!!!

Абсолютно! Така е! ДА се пита, а не да се лиже.

Ама и вие сте едни разбирачи... Заради такива като вас държавата е в това положение. Повече и не заслужавате.

Румънците са пичове, а не руски подлоги като нас

Нали , те са американски подлоги. Не разбирам хора като теб, които искат да бъдат нечия подлога.:)))

Ох, усещам как съветската полюция с БГ произход ще се излее тук! Айде комунисти и коплексари, вие сте.... аххаах

Комплексара май си ти, даже съм сигурен в това.:))))