Ердоган остро разкритикува САЩ за подкрепата им за кюрдите

Остра криза се разрази между Анкара и Вашингтон, основни съюзници в НАТО, заради различията по отношение на сирийските кюрди.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган остро разкритикува САЩ за подкрепата им за кюрдите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Работата на амуджите стана чурук,САЩ и Русия се разбраха и сега амуджите ще видят-домуз куйрук татлъ му!!!!!!!!!!!!!!!!!

Откога говоря,че края на Турция предстои и първата стъпка за това е създаването на независим Кюрдистан!Тия в Анкара си създадоха илюзията, че са нещо голямо и важно а чуждестранния капитал у тях и голямата армия на редовна служба. Обаче грешно си правят сметката и скоро турците ще правят сврки наред със забучени бахури в заниците! Хак им е за всичката мръсотия на света извършена от тях!

Ердоган раэчиташе на съюэниците си и сгреши. Следват негативните последици.

да си спомним предсказанието на монаха от Света Гора:Турция ще я разрушат нейните съюзници....

за горния коментар изтрит - нито една обида или цинизъм не съдържа.

Ердогане... га яди кифтета не рева, ъ" а сега ривеш" за съжаление и самите турци не искат да живеят по този начин. хората искат да се забавляват, искат западаен начин на живот, но и при тях както при нашите пнесионери, хората от селата гласуват за Ердоган, както пенсионерите за Станишев и Миков, и си мислят че нещата ще се оправят. младите и образованите искат друг начи на живот. искат да се забавляват. не искат бурки и 5 пъти на ден да бият челото в земята. дано да го свалят от власт тоя човеко подебен киртак Ердоган

И както в България, така и в Турция не само пенсионерите, ами и емигрантите гласуват за Ердоган. Аз съм в чужбина и имам няколко колеги турци. Като говорят за него - мед им капе на устата, а в държавата им - гражданска война. Нямат си и на идея какви чудесии стават по анадола, но нали Ердоган вдигна производството и има страхотна пропагандна машина за емигрантите. А в Германия има 10 милиона турци, които имат право да гласуват, въпреки, че са родени на немска земя. Та колкото важи за нас, толкова и за тях - лошо е но - прост народ, слаба държава! Това е!

Ердоган казал, ФАЩ викнал, а ние тук си ляляме вместо да вземем ещата в свои ръце и да се оправим измитаики около себе си боклука от лош политически материал които дори не е съвсем български. Някви евреи, цигани, руснаци и мелези продажници тука ни дърпат конците а ние още не сме ги сготвили на бърз огън. И друго е по-важното. Време е да схванат хората не факта които им се набутва от медиите а онзи които те пропускат да осветят и за сметка на него ни разсейват с официалната си манипулативна версия. Това е 100 от 100. Искам всеки да мисли когато чете че сме на 100++ място по свобода на словото като дори и да го освободят то пак няма да е смисленно защото нашите преписвачи нямат собствен акъл, мнение и релна представа на кои служат и докъде би ги докарало това.

Снощи ме трихте като черна дъска само защото споменах Мелиха . Кажете нещо за murat , или той е от вашите ?

ЦИРК! Американците искат да привлекат на своя страна кюрдите и да ги отдели от руснаците. Как може да стане това? Като уж се скара заради тях с враговете им - турците! И Ердоган добре си играе ролята - шапка му свалям!

Няма за какво да му сваляш шапка или какъв да е друг атрибут. Усарите го напутаха в конфликта с Русия, намамиха го жестоко, че стоят зад гърба му. Смешника се взе мнага на сериозно и започна да изнудва всички наред. И в един чуден момент доскорошните му усарски приятули го изиграха. На евреи не може да се вярва, има българска поговорка " Казана дума , хвърлен камък" а евреите са лъжливи боклуци.

голям кеф,откога го чакам.ефенди ердоган,ще има курдска дурзава и още как.те са много по свестни от вас.та да видим колко е хубаво да имаш местна етническа партя,суща като дурзава сусед, курдистан.както ние си имаме турска партя.

Принципно е точно така от турска гледна точка и интерес, обаче нас техния интерес не ни интересува и силно се разминава с нашия, така че проблема на давещия се е на първо място проблем на самия давещ се. Етническото прочистване е двустранно и смея да твърдя, че Турция го започна в случая.

ерСдуханчо още лани, когото счупи любимата играчка (СУ-24) на "Мечока с ушанката", ти казах, че настъпи яко мотиката - цитирам: >Имам "обосновано предположение", че ердоганчето с един куршум успя да убие поне четири заека, от които поне трите са си от неговите: 1. Су-24 - основна и на пръв поглед единствена цел, но: 2. Атомната си енергетика - собствен заек, и то златен! 3. "Турски поток" - още един собствен заек и също златен! 4. НА ПРАКТИКА ГАРАНТИРА ПОЯВАТА НА НЕЗАВИСИМ КЮРДЕСТАН! (Вай, Вай завала) Нефта и ел-енергията от Русия просто не ми се коментират, ама нефт и петролни продукти (на тънки цени) от ИДИЛ - нанай! Така става, когато първо "пуцаш", а после мислиш за последствията! Бих му (на ердоганчето) припомнил една негова родна поговорка: "Сега ще видиш, как се пърди в джамия и вика ли се на ходжа пезевенг!"< Ама ти - НЕ - ще се правиш на мъж! Е време е да си плащаш си масрафа тогава.

Абе Ердоган не е глупав никак, и хич не ми е ясно как може при проблематичните му отношения с Русия, да си влошава отношенията и със САЩ... мъти се нещо там

НИКАКВИ 3 МИЛИАРДА ЕВРО ДА НЕ СЕ ПОДАРЯВАТ НА ТУРЦИЯ ЗАРАД БЕЖАНЦИТЕ. ТУРЧИНА ЩЕ ГИ ВЗЕМЕ И ПАК ЩЕ ПУСКА БЕЖАНЦИТЕ КЪМ ЗАПАДНА ЕВРОПА....

Чудя се, самите турци как го търпят с тая измекярска политика....защо не го свалят от власт? Не виждат ли, че само беди им навлича, а те се вторачили цялата им преса за името на нищожната протурска партия на местан.

Е, що да не го търпят? Да не мислиш, че са по-различни от него. Неграмотността, диващината и вродената тъпота се ширят в Турция. Те никога няма да се социализират. Ще си останат със забрадките и малоумните писания в корана. Сал един Ататюрк се опита да ги цивилизова ама то говедата им стига акъла само до там да носят ножове и да избиват. Те и българските мюсюлмани не са по-различни.

Каквото и да си говорим, колкото и да им се иска на турците да крещят, че САЩ/НАТО е с тях са в голяма грешка. Залъгват ги ама нито САЩ, нито Русия ще заемат страна на мюсюлмани. Кьорави ли са, че скритата политика САЩ-Русия създава конфликти в мюсюлмански държави, оставя ги да се избият и пръста си не мръдват. САЩ били на страната на Турция - друг път. На тяхна страна само, за да защитават собствените си интересите. Предизвикат ли конфликт, тогава ще лъсне, колко САЩ е на страната на Турция.

Големия дипломат ердоган пъл*ди против Русия, против САЩ, против ЕС, в частност против България и Гърция, против страните от арабския свят. Е то не остана неокаден, само той е най-прав. С лъжите и наглостта си най-много да си докара някоя бомба...търси си го.

Ердоган си е ислямист с параноичен характер , което при светска настройка на половината Турция и светски официално съюзници от НАТО си е голям проблем. Дано по-скоро да мине в миманса.

 "...Етническото прочистване в Сирия и Алепо, целящо да остави след себе си само поддръжници на режима..." Ако е така, прочистването е политическо, не етническо. "...Всеки бежанец, който ние приемем, помага на тяхната политика на етническо прочистване, но ние ще продължим да приемаме бежанци..." Ако първата част на изречението е вярна, то втората означава, че и Турция помага за етническо прочистване...

запали чеергата!!! А сички знаем какво става с бесните кучета нали?! Теглят им куршума...Независимо дали куршума ще е 5,56мм НАТО или 7,62мм Руски.

Най после, добри новини от туркестан!

Те турците само на беззащитните кюрди могат да се репчат, да ги изтребват и да шантажират цивилизованите еврочиновници. Иначе се понасраха от ответната реакция на Русия след свалянето на самолета. Голяма пачавра е Турция. Върти се всякак за да си постигне нейното, но когато се стигне до крайни действия са меки и страхливи. Щом българите, които са наброявали заедно със жените и децата колкото едитн голям турски град са ги били 1885-та що за империя се пишат?

Какво искаш от анадолска свиня?

свине сте вие и то мазни български свине,само нож за вас

Можем да екстрадираме всички кюрди в Сирия, както искат САЩ

ще им отделите място да си възстановят държавата. Като Косово, например.

Не не искам, няма как да стане. Това не е демократично

Мелиха, ти от позицията на каква се изказваш-нали си българка, защо казваш ние. Обременена си и такава ще си останеш под турско робство до края на дните си. Ти никога няма да се освободиш от оковите на турския поробител, сигурно както си българка всеки път гласуваш по презумция за "наще"-дпс, В голяма грешка си и затова ще търпиш душата ти да е подтисната от турчина ердоган. Избирай, все още имаш време! И да те питам защо не ходеш при "вашите" малко по-на юг от България, като си толкоз загрижена за тях, а дали те са загрижени за теб?

турсото правителство усилено подкрепят ислямистите, защото и те самите са такива, не им изнася някой да им казва истината,лошото е че в цяла европа имат създадени от тях дремещи ислямиски клетки,най многов германия, това етяхната политика за превземане на европа изаличаване на светския начин на живот, искат на всички да наложат исляма, дано и нашите политици го проумеят, защото клетки има и у нас

Абе няма ли най-после някой да застреля това лудо куче Пердоган и да го избави от мъките му?! Напримерно руските ВКС..Въпреки че и лудите крави от Краваристан вече почватд а се нерват на бившия си съюзаник който е излязъл извън контрол и не им се подчинява!!! Както изглежда Пердоган е решил да става Султан Пердоган владетеля на Неоотоманската империя!!!!

на американците им е много чудно, как се правят лади и москвичи... След като срине долара, по образец на рублата тръмп ще национализира всички печеливши предприятия... сноудън ще хапне малко полоний и следва сближаване с ким чен ун. Вива САЩ

Ердоган е престъпник който осъществява геноцид над кюрдите под ръководството на сащ

Голям проблем за Русия е членството на Турция в НАТО. И добре че е така щото иначе щеше да има голяма война покрай България. В България цари заблуждение , че НАТО няма да подкрепя Турция при атака от Русия. Защото сме свикнали да си лъжем по навик.

Я прочети пак заглавието на темата!И кой ще я подкрепи?

Айде да му духнат под опашата на тоя ислямистки помияр и член на ДАЕШ. Ако американците са превърнали региона в локва кръв то този скапаняк с пълни шепи гребе и пие от тази кръв. Не може да има 30 милиона гонени и преследвани от 4 държава и пръснали се по целия свят. Сега просто те надигнаха глава да си търсят правото, а другите държави ощетени от Турция - Армения,България,Гърция,Сирия ( по азбучен ред) и те трябва да се обединят за защита на националните интереси. Сега му е времето след като големите вдигнаха ръка от тези поганци.

Русия предложила на САЩ спиране на огъня и военните действия в Сирия на 01 Март, силиците на матрьошките се изчерпаха значително по рано отколкото се предполагаше, те и преди това се опозориха 140 милионна Русия трябваше две изтощителни войни с миниатюрна Чечения да проведе докато временно ги усмири, и янките многократно са доказвали неумението си да воюват и не само във Виетнам, докато босфорският аскер е професионален боец, потомък на славните османци завоювали за няколко месеца навремето 12 християнски страни и дълги векове се старали безуспешно да ги цивилизоват, и днес са си същите тъпунгери и подли предатели както тогава.

Османската империя е символ на безпросветност. Арабите преди завладяването им от османците са развивали наука в известна степен. След това пълен йок. Няколоко века йок и са докарали нещата до кривата круша. А сега проблемът им дойде от големите мечти и лакомия.

Исмаиле, трябва да уважаваш християнските ценности, смени феса, потурите, обръсни си брадата, забрави за бурките - живееш в България, в Европа. Няма да се възвърне Османската империя. Недей ядосва руснаците и американците, защото с едно натискане на копчето ще изтрият Турция от лицето на земята.

Ако искат през следващите столетия да бъдат управлявани от Високата порта нека опитат!

Резняк скапан , на такива като тебе трябва да се изрежат главите,а на братята ти в Турция са необходими 3-4 ракетки,които да ги докарат до естественото им състояние-пепел и газ.И тогава ще създадете велика османска пустош.

Смаиле...ква значима победа имат турчилята последните 200 г. бре? Май никакава. Само надуфки и шамари ядат. Но сега ще ядат и хурката.

аферин исмаил,много добре си го казал,а домузина,дето е направил коментар отдолу,да го духа,ако арабите бяха толкова развити в науката,как османците биха ги завладяли и къде им останаха научните гени,днес са гола вода,същото се отнася и за гърците,ако бяха наистина потомци на ахил,херкулес и леонидас,как би великият мехмет ги превзел.... цялата им история е измислена,има само една истинска,това е историята на тюрките и великата османска империя

Донякъде си прав, идиотче. Но само до някъде. Всъщност, гръцката история не измислена а доста взаимствана/крадена от тракийската. Всичко друго казано от теб е тотална безсмислица.

Великата е клала, безчинствала и отродявала както никоя друга в Азия и Европа... Равни по жестокост са само испанските и португалските завоеватели, които не са считали коренното население за хора! НЕ Е ВЕЛИКО да прави векове наред етническо прочистване! НЕ Е ВЕЛИКО да живееш в миналото, илитерат! Мурат +Исмаил= Хафъзов

Ти от групата на Хафъзов илитерата ли си или ти плащат от МИТ за тролене по форумите.

Ако Ердоган продължава в същия дух, най-вероятно ще бъдем свидетели на поредния военен преврат в съвремената турска история....

Изключително нагъл и глупав циганин , смята се за велик играч и че може да поставя условия.

Краварите и тях нещо ги засърбя, ще се наложи и тях да ги начешат както със злощастния чекистки кукурузник Су 24, ако турците проведат наземна операция, мурзилки и янки ще си припомнят как са яли бой във Виетнам и Афганистан връщайки се оттам с огромен брой жертви и опозорени завинаги в историята.

Чок салам сюнет сюргюн мюргюн!

ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ!!!

Като ти гледам името и ми е ясно какъв си и за какво се бориш :) По-добре ходи и се взривявай, докато не са ликвидирали господарите ти, че после ни девственици ще има кой да ти обещава, нито ще има кой да ти плаща.

Интересно, защото историята показва, че турците се разбягват, като мишоци, при вида на равностойна войска(а нито руската, нито американската ще е равностойна с турската). Иначе да колят, бесят изнасилват беззащитни хорица - нямат равни.

ами защото циганина си остава циганин,когато са 10 са ербапи,като нариташ някого и всички се пръскат като пилци от сокол.няма значение колко пъти викаш шибаният си мохамед на ден и какъв фес носиш,страхливица и под турско знаме си личи.

Я разкажи, как турската армия яде пердах вече колко години от кюрдите!!!

Ишмаеле, със свинско по Великден да предозираш дано :-)

Егаси долния наглец - граби чужд сирийски петрол, бомбардира кюрдите на сирийска територия, открито иска да нападне сирийски граждани на сирийска територия, декларира че изпраща войски да обучават кюрдите в Ирак без да уведомява иракските власти, сваля руски празен бомбардировач без да уведомява съюзниците си от НАТО Това да не му е Османската империя. Руснаците вече са му дигнали мерника, но вече взе да омръзва и на американците и на европейците с ислямските си номера и подкрепа за ИД. ИД= Турция Ислямиста Ердоган не му дреме за европейските ценности.

Да добавим, че от години Ердоган влияе и на българската политика чрез внедрените от него турски партии в България и платените от него ходжи и джамии. Така се опитва да заграби и български територии и да възстанови ислямската Османска империя.

Подозирам че баба Меца скоро ще активира и обединението на Кипър. Чергата на Ердоганя гори от всякъде. Колкото по- бързо го махнат военните, толкова по малко загуби и страдания за турският народ. Кемализма няма алтернатива в тая държава. Светско управление. Ислямизма и имперските интереси -аут!

Стой и гледай като кибик и не се прави на Нострадамус щото не е ясно дали на баба Меца няма да й спретнат нещо. Ако пострада Турция ползите са нас , но нищо не е ясно.

Ердоган щом критикува САЩ, значи е приятел на Путин и на нашите атакисти.

Няма по голям ислямист от Ердоган. Турция трябва да бъде поставена на мястото си.

Явно само Ердоган още не е на ясно, че ще има Кюрдистан, и той ще включва и части от Турция...

Ооо, напротив. Много добре го разбира. И му е ясно, че това е неговият край.

Хаха, този наистина е добър, признавам го. Успя да сдърпа конците с руснаци, а сега и с американци :)) Този незначителен човечец дърпа държавата към дъното...ще бъде интересно да се гледа тоя сеир..:))

Бе не знам какъв сеир ще гледаме като се има предвид, че сме съседи. Да не ни палнат чергата...

Ми те турците имат опит с етническото прочистване..... За "справка" арменския геноцид и не само това.А великото НАТО как защити навремето Кипър от турските мераци?

ЕРДОГАН ЩЕ ОБЯВИ ВОЙНА НА САЩ, ЧЕ НЕ МУ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА ЗА ЗАВЗЕМАНЕ ТЕРИТОРИИТЕ НА КЮРДИТЕ И ТЯХНОТО ЛИКВИДИРАНЕ ?! ВРЕМЕ Е ДА МУ СЕ НАБИЕ КАНЧЕТО НА ТОЗИ НАГЛЕЦ !!!

Помиярът Местан и Хафъзов прокламират нова протурска ердоганистка партия ДУС. в превод от турски Приятели, а дослук Приятелство. Ба си!

А Хафъзов доста интензивно пише във форума вместо да рендосва пейките на бургаския затвор за национално предателство.

ко стана бре джанъм

" Държавният департамент провежда тайно разследване.Кой е дал космическите данни на Ердоган за СУ-24 и кой е дал разрешение за свалянето му. Оказва се, че Обама не е информиран.Разследва се Виктория Нуланд

Съвремената турска държава е мултиетническо формирование, което, чиито исторически корени можем да търсим още в годините на Османската империя. Т.н Възродителен процес беше реакция на властта срещу провокациите на тогавашното НАТО и Турция в частност - струпването на турски войски по границата ни и засилената активност сред българските мюсюлмани. Без да защитавам позицията на Турция, защото настоящото турско ръководство ми е изключително омразно, но се вижда, че САЩ продължават да провеждат отколешната си външна политика на създаване на локални конфликти и установяване на разделение между хората на различни принципи - етнически, верски и т.н. Всички знаем, че рибата се лови най-лесно в мътни води. Русия е много добри отношения с ръководствата на най-големите кюрдски организации и именно те не се сражават срещу режима на Асат, а срещу ДАЕШ. Колкото и да плюем по Русия и ръководството, външната й политика в момента прилича на морския шах, когато можеш да отбележиш т.н. двоен шах. Може би сделката е стабилност в Сирия, но огън в Турция? Ще разберем...

мултиетническо формирование, което, чиито исторически корени можем да търсим още в годините на Османската империя. ----------------- това важи и за русия :)

...отварям една скоба - за Русия не важи, важеше за СССР. Вече има Украйна, Молдова, Беларус, Казахстан, Туркменистан, Узбекистан, Азербайджан, Грузия, Армения др., все ДЪРЖАВИ според международното право!

ТУРЦИЯ Е С ПРЕТЕНЦИИ НА РОЛС-РОЙС, НО С ВЪЗМОЖНОСТИ НА ФИАТ !

Крадецът вика "дръжте крадеца"у по времето на султануването на Ердоган, само той и военните си знаят колко кюрди са избили..........

относно влиянието на чужди държави върху България: в КТБ участваше ВТБ турчинът доган подкрепи москва за свалянето на самолета България предложи кандидатурата на путин за шеф на ООН

Добре. Нещо друго? Ако няма, бягай да си лягаш

ChatGPT

"Турчинът Доган подкрепи Москва" Значи опита на един политик да предотврати по сериозен конфликт е чуждестранно влияние, а когато САЩ прави безплатно свои военни бази у нас не е?

Сирийските кюрди откриха вчера първото си задгранично представителство в Москва, не във Вашингтон. Това е удар на Русия и срещу Турсия и срещу САЩ

Квичат османистите! Нека квичат. А междувременно баба Меца тапицира територията северно от Алепо. Наред с това вече се обсъжда предложение за денонсиране на договора от 1921 г. между Русия и Турция, а резултатът е връщане на територии южно от Батуми на Грузия и града Арарат на Армения. Лошо Седларов,лошоо...Който се дърви на Мечока винаги яде хурката...

Да, ама тогава мечката гризли не се е намесвала........ И моля, стига защитавали турците. Нека сме в добросъседски отношения, но да не забравяме, че България 5 века изостава от европейските държави, благодарение на робството.

Гризлито да си седи в хралупата...Зад голямата локва. Никой не ги закача. А къде видя защита на Турция?

Смелчага е резака. Едновременно критикува и САЩ и Русия. Разчита на българската армия, като член на НАТО да го пази. Вай серсем!

ChatGPT

Скараха се с Русия, скараха се с ЕС, скараха се със САЩ.... само с нас не са ма то тъй България+Турция=ВНЛ (от 14 век) Ня'ам думи... ако сега българските политици не видят що за "съюзник" е Турция - значи са наистина безмозъчни

Баце нали се е разбрал с Ахмед...Пуснаха емисалите да дерибействат из страната и да ислямизират българските турци с училища за имами,ходжи и прочее ... а турското разузнаване да вербува агентира и послушници.

Да не забравяме,че ДПС отдавна ухажва и се опитва да мюсюлманизира циганите. Това е очевадно особено при избори. Нищо чудно, след като държавата открай време няма, ама никаква политика спрямо това малцинство, като резултатите от това щраусово поведение са налице и нанасят огромни щети на населението в цялата страна!

Фабриката РЕЗАН ТРОЛ е на линия. ИЗПАДАТЕ СТРЕМГАЛВО

Вчера в Москва беше открито официално представителство на кюрдската партия Демократичен съюз. Същата, която САЩ поддържат в Сирия. Същата, която Ердоган бомбардира в Сирия. На това му се казва тролене, а не на нашето тук :)

B Mосква закъсняха , но това няма да изплаши турците .B Tурция също има открити федераци на свободните чеченци.

Това онези свободни чеченци, дето ердоган праща в Сирия да се бият на страната на ИД, нали. За тях знаем.