Арестуваха 145 ”недоволни” на протести в САЩ

Около 130 души бяха арестувани вчера в Чикаго и 15 във Филаделфия при демонстрации, вдъхновени от движението срещу "системата" и икономическото неравенство "Окупирай Уолстрийт".

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха 145 ”недоволни” на протести в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Според критиците обаче движението няма ясни цели." прави са критиците.трябва всеки да има цел.като например "кадафи да бъде убит" ясна и точна цел.

ДВИЖЕНИЕТО ИМА МНОГО ЯСНИ ЦЕЛИ- искат тотална политическа промяна- ФЕД да бъде отделен от държавата и нейното управление. Но това става с ПОЛИИТЧЕСИК РЕФОРМИ, а в САЩ реформи не се правят с народовластие т.е народът да го поиска от партии и те да ги извършат когато са на власт, а зависи само от благоволението на управляващата партия. Двете партии републиканци и демократи не са дали и повод да се мисли, че ще провеждат подобни реформи. Предчувствувам вътрешна война в САЩ.

А дано да си прав!!!

Ако знаеш колко си далеч от истината. Я по-добре почни да пишеш за пенсионерите, защото политиката ти е много слаба област.

Добре , де, когато в Русия арестуваха Каспаров - писък на демократите от всички западни страни, и най-вече от САЩ стигна до Хималаите. Сега да ме посочат къде е нюанса в демократични и не демекратични арести

Нюансъте , че тях ги арестуват не заради това, че протестират, защото го правят нарушавайки общественият ред, най-често слизайки на улицата или пречейки на движението. Има разлика с това да арестуваш някой само защото говори против властта.

Host, по западният ти ник си личи,че четеш предимно и единствено англосаксонските "напълно" независими медии,защото иначе щеше да знаеш, че шайката на Каспаров,наброяваща стотина души, има много често разправии с московката полиция,точно за неспазване на законите и обществения ред. При разрешен митинг,примерно,на Манежния площад,той целенасочено го прави на Червения площад,като се подготвя за гарантираното стълкновение с органите на реда чрез поканване на главните англосаксонски медии да присъстват на събитието. Какво да се прави,информационна война... Воят на тези медии е до небесата....

Рускиньо, нюанси между САЩ и Русия отдавна няма. И двете са олигархични авторитарни държави, без грам демокрация и без изгледи да се демократизират. Впрочем,, Русия точно преди 22 години възприе олигархичния неолиберален модел на САЩ благодарение на топа на КПСС- Горбачовци и Елцинци.

За да е най-успешна, биха могли да помолят руснаците да им размразят Улянов, и той ще приключи по-бързо, отколкото се туткаха в една малка Либия.

Не ми стана ясно защо ги арестуват тези хора?! Нали не са вандали и не чупят нищо, само на демонстрации са излезли!?

"Арестуваха 145 недоволни на протести в САЩ" И миналият път още повече... и така! Това не им е за първи път на демокрадците в САЩ, да хвърлят в затворите инакомислещите! -

Казвам и на моята Килъри, че тук ни запари под краката, ама тя не може да се откъсне от Либия и роднините на Кадафи. Там и е хвърлен пъпа.

Това е лицето на американската "представителна демокрация", в която народът/гражданите нямат никаква власт да управляват държавата си и разпределяне общественополезния продукт, а тя е единствено привилегия на политическия елит настанил се там не с избор от тях, а с назначения отгоре..

Кое е отгоре, драги? Дядо Боже? Хайде, холан, говорим за Президент и неговата администрация, не за Папата.

Отгоре са частните банки на ФЕД, големите военно промишлени корпорации и частните застрахователни фондове. Преди да реши нещо Обама, е длъжен да пита Бернаке и сие и да иска разрешение от тях. Просвети се за тази функция на американското държавно управление, свери го с това на европейския модел welfare state и после затайвай въпроси тук.

Холан, отдавна Президента на САЩ е само една марионетка на олигарсите!