Уикилийкс разкри данни за инцидент в ”Козлодуй”

Доклад на американския посланик Джон Байърли от 19 май 2006 г., който разкрива подробности около инцидента в АЕЦ "Козлодуй" от 1 март същата година, бе разсекретен от Уикилийкс.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс разкри данни за инцидент в ”Козлодуй” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На ви руски реактори. За това руснаците не могат да продадът нито един реактор в Европа, а ние ще им отваряме вратата. Да ги пробутват на Индия и Китай(ама и те не са май толкова глупави).

Защо само ние трябва да сме прозрачни надупени??? Докога национални предатели ще ходят по света и ще ни карат да правим неща, които "демократичните" държави също си спестяват??? Този Касчиев се държи точно като глупак изгонен от работа. Ходи и плюва, може би срещу заплащане. Между другото, несработилите защити т.е механизми от защитата, са западно производство и са били инсталирани 90-те години.:)))))

Също, не знаем доколко тази информация е вярна. Все пак, западните държави имат интерес да продават енергия вместо нас и не си мислете, че са някакви "англчета", които никога не биха ни пуснали някоя мръсотийка. Забележете, че и Турция иска да строи АЕЦ близо до българската граница.

""Биволъ", който има споразумение с Уикилийкс за партньорство в журналистическата и експертна обработка на дипломатическите грами. " Интерестно, а дали от WL знаят, че имат такова споразомение??

Явно знаят. Нали решиха да дават инфо само на който няма да застраши живота и здравето на настоящи оперативни работници.

аз лично сам за атомната енергя...само че човешката лакомiя нiама граници...добре че света се спрiа на 1000 мва реаkтори, а не по-големи...реакторите трiабва да са малки за да бадат по-добре kонтролируеми, според мен 300-400 мва. при савременните теxнологii чте бадат малки и безопасни...а всички проблеми вaзникнали с атомните реактори досега са на 99% човешка грешка или простотiя...

Важното е икономически подем,възход,прогрес...и др.простотии да има,да се произвежда,да трупаме,да се затрупаме от стоки,да печелят алчните г...ве,нищо че на човек му трябва само една шепа храна на ден...иначе нас,хората кучета ни яли...нищо че много скоро ще хвръкнем във въздуха...с тия атомни бомби за мирните им цели...важно е днес тези тикви да имат,да се оплюскат, ...пък утре ...все едно.

Ха ха, жена се изаква по темата:))) Затова не ставате за ръководители жените, малък ви е потенциала.:))))

Уникално си тъп, Саше.

Много интересно ще бъде , ако някой напише , КОЛКО пъти са се "изправяли" някои косИ - още по времето на Тошо,и след това , когато НИВОТО на Дунав толкова е спадало, че НЕ Е СТИГАЛА водата за охлаждането и спешно са правени ДИГИ - напреко на реката , за да не "увиснат" отворите на помпите във въздуха ...))) КОЛКО ПЪТИ ???? ..:))))))))))) И това е , БЕЗ да има земетресения или , не дай си Боже- да паднат бентовете на " Железни врата" - в Сърбия..Тогава 6-10 метрова вълна по реката , няма да учуди никой ...)))

Ти си уникален, освен тъпотии друго не съм прочел от теб :))))) Какви диги, какви помпи??? Това ти писание показва колко не си запознат с АЕЦ-а:)))) Аман от тъпаци.

Много аварии в АЕЦ Козлодуй са били прикривани. Добре е да получаваме информация дори по-късно. Добре, че не е било фатално. Френската атомна централа Фесенхайм, която е на границата с Германия, е наричана от работниците там "централа на смъртта" - аварии много, много висока радиация. Дозиметрите били настроени специално на високи стойности, за да могат да пуснат работниците да си отидат след работа. Ядрената мафия навсякъде по света е еднаква.

ЕЙ" ДОНОСНИК"НЕ ТАКА ВСИЧКО АМЕРИКАНСКО Е ПЪЛНА ШЕСТИЦА СЪЩО КАТО ДИПЛОМАТА ИМ НО САМО КОГАТО СИ Е ИЗПИЛ ХАПЧЕТАТА ИНАК СИ Е ШЕСТ

А ти защо не си пиеш хапчетата?

викилийкс е машина за дезинформационна боза контролиана от САЩ. Да кажат какви са реакторите във Фукушима! Американски са, стари и некадърни, сега изхвърлят десетки хиляди тонове заразена вода в океана.

харесва ми коментара

Явно ОВчия пак е лъгал на едро...! КАТО ВИ КАЗВАМ ,ЧЕ НА КОМУНИСТ НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ИМА ДОВЕРИЕ...ВИЕ НЕ МИ ВЯРВАТЕ! Те са престъпници---чиста проба! Взеха на хората имотите , парите, работата....сега с тия АЕЦ-ове ,ще ни вземат и здравето! Българи,разберете ...това са хора за бесене...в Унгария ги бесеха по стълбовете през събитията...!

АБЕ ЩО НЕ СИ ПАЗИШ АМЕРИКАНСКОТО РЕБЪРЦЕ А ДРЪНКАШ ГЛУПОСТИ ,И ЗНАЕШ ЛИ ДЕ Е УНГАРИЯ ИЗОБЩО ,ЕДВАЛИ НО ВИЖ ГЕРБ ГО ЗНАЕШ НАЛИ

ДЕДО ЙОЦО, умора немаш! Като навита пружина си! Предполагам, че никой не те навива.

НЕ ПОЗНАХТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩЕ СА ,АМА АЗ НЕГИ ЩА ЩОТО АВАРИИТЕ В АМЕРИКА СА ПО ЧЕСТИ ОТ ВСИЧКИТЕ В СВЕТА НО ТЕ СА АМЕРИКАНСКИ И ТЕХНИЯТ ПЛОТОНИИ Е ДЕМОКРАТИЧЕН Е МИСЛЕТЕ СИ АЗ И БАЗИТЕ НЕЩА РУСКИ НЯМАШЕ НЕЩА И АМЕРИКАНЦИ ТУК

А бе не знам има или няма аварии в Америка, но в България опитахме `братската` радиация съвсем реално.

Има ли някой да вярва, че уикилийкс не идва от там от където и Гугъл? А по въпроса, нищо не се споменава в статията, кой в държавата лобира за подмяна на руските защити с "евро"шведски, и колко бързо бяха върнати руските след инцидента.

Мдааа... уикилийкс, не знам колко изтича, но започва да издиша :) Или пък хамериканската хадминистрация е решила, че като не може да си опази информацията, трябва да я разводни с дезинформация. Все пак прави впечатление "точния" момент на утечката. Наистина "стара манджа" и то зле претоплена ;)

точен си брато +++++

НИЕ ОТ РЛЕВЕ. СМЕ ОК!

Този рев срещу белене ще вземе жертви. Това което е станало на реактора е все едно да загори яденето и да викнеш пожарната. Пълна глупост но явно америка иска да няма нито белене нито удължаване на живота на козлодуй. Се пак турция строи и както се полага нащо се затвара а те продават на нас. Сега идва ход на Меги-Кунева-Пръмова да ни дозакопае

лъжа, лъжа и пак лъжа. Всичко си беше 6! Ей на - аз имам само по 6 пръста вече.

А колко инцидента американците са покрили? Или англичаните или французите? Десетки, ако не стотици и то сериозни! Това защо не го пише посланикът и уикилиикс? Почвам да се съмнявам в неманипулативността на уикилиикс!

Новина за непомнещи! За тия, които следят какво става с българската енергетика, тук няма новина. Претоплят ни стари манджи. Само вижте как изтънко ни манипулират. Колко пъти е спомената думата СТАР по отношение на пети и шести блок! Два конкретни въпроса: 1. В края на краищата Международната агенция каква оценка е поставила на инцидента по седемсетпенната скала? 2. Ако блокове второ поколение, монтирани през 1986 - 1989 г са "стари", то кави са блоковете първо поколение, работещи повече от 40 г. в Британия, Франция, САЩ, Япония?

Много точно написано. Всички плюеха как се криеше информация за Чернобил. А сега с Фукушима какво става? Същото! Дори по-зле, защото сега явно ни тровят по-продължитено в опити да си спасят "новите" реактори.

Прав си. Точно си го казал.

Още преди 20-тина години Франция беше готова да ни продава електроенергия. Явно все още не са се отказали...

Вече съм твърдо убеден че Дир.бг е една тежко цензурирана и отвратителна и мракобесна интернет формация, която обслужва нечии антинародни интереси, най-вероятно на ДС, спира свободните мнения и пуска най-недостоверни "новини" изобщо ОТВРАТ. засрамете се!

напълно съм съгласен