Тръмп ограничи закона за здравната реформа ”Обамакеър”

Часове след като встъпи в длъжност, новият президент на САЩ Доналд Тръмп подписа указ срещу закона за здравната реформа, известен като "Обамакеър".

Обратно в новината

Коментари - Тръмп ограничи закона за здравната реформа ”Обамакеър” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До тук добре. Ще го видим по нататък.

Не разбрах едно нещо... В България като протестират, според комунистите Сорос го плаща. В САЩ пак ли е той, или е друг плащачът. Понеже Сорос е световният деспот, както в ДИР постоянно се говори. Това Сорос, онова Сорос, само дето аз даже не бях чувал за СОрос, като теглех дебели попържни на БСП и то с пълно основание. Но се оказа, че Сорос искал това от мен, та за това аз... Казва го така, защото няма доверие на себе си, вярвам преди всичко на комунистите - тхтните лидери и те самите НИКОГА не лъжат и НИКГА не внъшават небивалици. При тях всичко е точно! Перфектни са! Даже вярвам, че 4-те кризи, които оставиха след 4-те си управления, като от тях 3 икономически спада - са най-полезните за България и са напредничав подход за влизане на България в бъдещето. Разбира се в контаст в ГЕРБ, които при 1000 лева средна заплата и 7,3% безработица, при 1,5 милиарда излишък и 14 милиарда резерв, при 30% ръст на износа и 3.1% ръст а индустрията - връщат България назад. Заедно със Сорос, за когото казват, че съм го познавал и съм получавал пари от него. Не помня такова нещо, но щом казват, как да не вярвам?! БСП никога не лъже. НИКОГА!!!! И Нинова не лъже, и Станишев, и Манолова и... да ги таковам в мошениците долни помияри...

Тръмп е не само тъп като буш, той е и луд и не няма да направи нищо добро за никого освен себе си. Обама за пръв път създаде здравна каса като в европа отивате в болницата да ви лекуват. а тръмп върна старата платена система с която счупен крак е $5000 и ако не платите за операция ви вземат къщата. Улиците са пълни с бездомници, спрете да пишете за неща които не сте преживели.

за тези които не знаят за какво ставе въпрос в статията. обама реформира здравната система, така че всички да са здравноосигурени. в резултат на тази реформа, бедните получават застраховка на ниска-достъпна цена, тази ниска достъпна цена се компенсира с по висока цена на здравната осигуровка на по богатите. сега тръмп отменя тази реформа, и по бедните пак ще умират като кучета, както беше преди, а по богатите ще им намалее цената на здравната застраховка - както беше преди.

не се вдигнаха застраховките на по- богатите, а на всички, които имат работа. Демек пак го отнасят всички тия дето работят и плащат данъци

Докъде се докара бай Тръмп - всички известни му отказаха да пеят на клетвата, та си покани мормонски хор...

"всички известни му отказаха да пеят на клетвата, та си докара мормонски хор" С което Тръмп им казва:"И без петел ще съмне"

До meto - икономистО един въпрос: ако има 4лв в цялата икономика и те са в ръцете само на един милиардер, това как се нарича!? Всички кризи в света произлизат от садистичните форми на капитализма, за които важат законите на физическата елиминация в името на мегапечалбите и свръхконтрола в лична полза

алчността води цивилизацията напред. алчността кара хората да работят повече и да изобретяват повече. комунистическият режим разчиташе на изобретенията на капиталистическият да напредва. на запад измислят компютер, 10 години по късно нашите го разглобяват, разучават и почват да го произвеждат. -- а и не очакват да ме разверет, очаквам да ми напишете много минуси ):: . лека вечер на всички.

в българия богатите сигурно имат към десетина милярда. ако им ги вземем и ги раздадем на всчики поравно, ще ше дигната доходите с 20 процента за една година. въпросът ми е какво правим следващата година - седим отново с 20 процента по малки доходи. с други думи национализацията не може да реши проблема. може да ти го реши висок ръст на икономиката, коит се постига само при капитализъм.

Тръмп е печално недоразумение.

Бо Бо

Независимо от действията на Тръмп, в Америка винаги ще има протести и ексцесии защото политиката на САЩ се гради на изкуствено създадени външни за президенството сили. Защото президентската институция е кукла на конци, а тръмп показва, че не може да бъде манипулиран (поне засега) като предшествениците си.

Това е капиталиста у тръмп, отказа се от заплата като президент, но като работодател се подсигури да не покрива здравните вноски на служителите му в частните му компании със заплатите, които им плаща. Сметнете на година колко милиона ще пести от здравни вноски на служителите си, много повече от 400 000$, колкото му е годишната президентска заплата. Това е капиталист да ви упраелява Хахахаха

Радвайте се на нелекуван диабет и сърдечно-съдови болести нещастници, прехранващи се с макдоналдс хахаха

Очевидно имаме разделение на американския и световен политически и икономически елит. Досега управляваха тези, които налагат еднополови бракове, детски права, толерантност към всякакви деструктивни за обществото явления, политкоректност - и то не само в САЩ, но и в ЕС, където несъстоятелността на тази политика може да се види най-ясно. Примерно, по отношение на т.нар. "бежанци" и други малцинства, които застрашават да унищожат европейските народи чисто демографски (духовно тези процеси са в много напреднала фаза). Докато Тръмп и хората, които стоят зад него искат да спрат в някаква степен тези процеси на развала, преди да са станали необратими (ако вече не са станали). Защото иначе нито Америка, нито Европа биха имали бъдеще. Очевидно има връзка между кръговете зад Тръмп и руския елит, докато Китай е считан за враг. Зад Китайското чудо стоят именно неговите опоненти и доколкото разбирам, планират Китай да стане новият световен хегемон, инструмент в ръцете на същите хора, които използваха Америка. И които доведоха България до това положение с колониалната си политика в последните 20 години. Ще видим доколко Тръмп ще спечели американския народ на своя страна, но можем да очакваме в Америки всякакви протести и ексцесии, подобни дори на Виденово време, когато изкуствено външни за правителството фактови ни сринаха банковата система и ни обезцениха валутата.

"изкуствено външни за правителството фактови ни сринаха банковата система и ни обезцениха валутата" - това е наи-голямата глупост която можеш да напишеш. обезценката на валутата се дължи на печатане на пари, увеличение на парите в обръщение. представи си в икономиката има са две ябълки и нищо друго и имаш 2 лева в обръщение. всяка ябълка струва по 1 лева. сега си представи че централната банка отпечата още 2 лева и ги вкара в обръщение и обхсто парите в обръщение са 4 лева. сега всяка ябълка струва по два лева. преди печатането с 1 един лев си можел да купиш 1 ябълка, след печатането с един лев се купува половин ябълка. това е 50 процента инфлация. по същия начин виденов печаше пари за да се плащат заплати в нереформираните, губещи, и фалиращи държавни предпряятия. в резулат на увеличеното количество пари в икономиката, се получи хиперинфлация и една ябълка, която струваше 50 стотинки почна да струва 500 лева. другите неща които си написал няма да коментирам - то си е лично мнение.

Прав си и не си защото тези процеси не могат да станат за няколко часа от 1500лв на 3000 лв. за долар...но все пак добре си слушаш на лекции браво...

Досега Тръмп изпълнява обещанията си. Не разбирам защо го наричат полулист и лъжец??! Явно от страх, че обеща и неща, които са във вреда на политическата класа.

Обамакеър беше единственото хубаво нещо, което урода обама направи. Това решение на Тръмп не го разбирам, но не ми друса, ако това е цената да се спрат войните на америка и нато по света

Най накрая ще спра да плащам на някой друг осигуровките и да ме наказват за това че работя

Много правилно! Стига бонуси за черни и латиноси.

Скоро ще се види че е истински въздух под налягане , като се види че всичките му химери са само химери!!

Това е моят президент ,стига сме хранили надрусаните престъпни чернилки и чиканоси които през живота си не са хващали работа и се занимават само с престъпления и дрога ,разбира се това не се отнася за малката част достойни работещи и образовани черни .

Не е казано в какво се заключава указа и какви са последиците за американската здравна система. Статията е пълна с вода.

Тръмп изпълнява едно от предизборните си обещания и то много бързо. Съмнявам се, че пишещите във форума познават здравноосигурителната система в САЩ.

Започна връщането на властта на народа.

Първата стъпка е отнемането на здравеопазването на бедните.

Защо отнемане. В нашата страна много "дяволи" не плащат или плащат много малко, а ползват наравно с тези които плащат както трябва. Особено за децата. Родителите хвърлят по 5-6 лв. само за обяд , но да платят за детето нещат. И карат скъпи коли.

Сега Тръмп ще свали и данъците, а у нас БСП иска да ги вдига?! Чудя се на простия редови русофил, кога ще разбере,че Тръмп на практика е българския Бойко Борисов, а Корнелия Нинова е Хилари Клинтън?!

И след това Америка ще се превърне в България.

Тръмп е националист и се гордее с това. ББ бяга като дявол от тамян от подобна квалификация, страхува се от близки връзки с местните националисти поради пълното му послушание на "началниците" от ЕС. Тръмп е решителен, ББ - имитира решителност. Не искам да продължавам, става ми мъчно. Сравнението ти е смешно за съжаление.

И коя казваш е първата грижа на местните националисти? Ако си си отговорил - ще разбереш че са и толкова националисти...(санкциите с/у Русия, плюенето по Украйна...). Та защо с тях да се отъждествява?

С отмяната на този закон Тръмп кара най-бедните да си плащат здравните ЗАСТРАХОВКИ'' , нещо което до сега правеше държавата? Да не би да искаш да кажеш, че в България трябва да спрем достъпа до БЕЗПЛАТНИ лекарства за пенсионери и социално слаби? Ако трябва да се поучим от Тръмп, то трябва да забраним БСП и левите политики у нас! Това прави Тръмп!

Реформата субсидира бедните според техните доходи, тоест не е задължително да покрива целите им разходи. Освен това има множество различни механизми с множество различни цели, има и тъй-наречените пазари за застраховки. И тепърва тази година се очакват и 500 млрд. долара приходи от тази реформа, защото тя не е обвързана само с разходи. Разбира се, всичко това едва ли го разбере някой тук.

То и сега субсидията е според дохода. И сега има пазари за застраховки. Не е ясно какви са точните последици от подписания адмистративен акт. От къде дойдоха тези 500 млрд. приходи и за кого са. За държавата от намалени субсидии или за застраховтелите които ше намалят покритието на застраховките.

САЩ може да се възстанови, само ако извади производството си от Китай и забрани/ограничи силно вноса на стоки от Китай и ЕС! Само, че това ще смаже и ЕС и Китай, след което Русия буквално ще фалира, защото ще продава в пъти по-малко петрол! С тази отмяна Тръмп влиза във война с най-бедните американци, Не знам дали такава война някой политик може да спечели?!

Все повече си мисля, че целта на Тръмп е да дестабилизира САЩ?! Защо го прави можем да предполагаме. Риба се лови най-лесно в мътни води! Жалкото е,че маса недоволни американци си го набиха, както много англичани се самоубиха гласувайки за брекзит.

Тръмп ще гу бутнат или хората, или корпорациите, защото интересите на двете групи са противоположни.

откажи се. Що за титанична мисъл си сътворил - президентът на страна 1 в света по всички показатели ще се стреми да я дестабилизира? Обратното е, Тръмп вижда застрашаване на това първо място и се стреми да предотврати набиращия скорост процес.

Г-жа Хилъри ги е пратила да буйстват. Загуби избарите и сега е ядосана . А новия е луд за вързване ,казва че ще бутне всички джамии а мюсулманите ще върне в тяхните си страни. Това може поне да събуди Европа

Американците се възпротивиха на глобализацията. Управлението на Обама не им реши проблемите с безработицата,бедността, продължаващата задлъжнялост. Дали Тръмп е популист,дали ще успее да помоге на народа си предстои да видим. Ясно е обаче че предстоят интересни времена в целия свят.

Глобализацията идва от корпорациите и парите. Чий представител е Тръмп, който ще оправя глобализацията?

в този объркан свят....95 млн.безработни американци се надяват.

Корпорациите изнасят работни места, за данамаляват разходите и да увеличават печалбите. При корпорациите единственото важно нещо са печалбите, а не хората. Тръмп е представителна извадка на корпорациите.

Корпорациите правят всичко възможно, за укриват данъци. Както винаги тук има хора, които изобщо не знаят, че зад глобализацията са интересите на корпорациите - нови пазари, по-евтина работна ръка, повече укрити приходи, по-корумпирани политици, повече войни, повече оръжия и т.н.

Обама свали два пъти безработицата до 4,5%. По-нататъшното и сваляне не е благотворно, не е възможно да е като при "социализма" - 0%.

Който не вярва колко е скъпо здравеопазването в САЩ, нека дапотърси в Гугъл: "Astronomical $55,000 bill for appendicitis operation goes viral after it is posted online by patient outraged at cost of U.S. healthcare" Статията е от английското издание Дейли Мейл, което за първи път е издадено още през 1896 г.

евтино, след като всички американски граждани са били осигурени. И двата модела имат предимства и недостатъци. На въпроса, кои ще се лекуват, богатите, които са имали възможност да си платят осигуровките, или болните, според потребностите. Вторият вариант напомня за комунизма.

Я отиди се прегледай, че нищо не ти се разбира от коментара, освен че искаш да забогатяваш на чужд гръб. Това е едночасова процедура с 4 часов болничен престой.

От човек, не харесващ господин Тръмп, колкото повече слушам речите му, толкова повече почвам да го харесвам, каквото и да пишат разни негови противници. И колкото повече гледам кои и какви провеждат протести тук и там срещу него, толкова повече се убеждавам, че новият президент на САЩ е на прав път. Дано успее в намеренията си! А повечето европейски политици трябва да се поучат от него, иначе Европа ще се сгромоляса окончателно. Все още не е късно да бъде спасена с адекватни мерки.

Българо/руски комплексар за когото култа към личността е , опората в живота!

сега се възхвалява Тръмп, ама почакайте, ще се възхвалява цяла Америка. Ще се забрави, а то вече се и забрави - да сте срещали някои да говори за "краварите", за соросоидите Е, сега вече ще си отдъхнат комунягите - сега вече ще е чест и гордост децата ти да учат в САЩ. Досега се свиваха, мълчаха гузно когато им напомняха че децата на Бокова, на Курнелия, на новата президентша учат в същ - сега вече ще го казват с гордост

част ат кампанията на Тръмп. Едва ли хората са гласували за него, за да плащат повече за здраве. Има неща които тук не се говорят,и си ги знаят само там ..американците.

Една апендектомия в САЩ струва около 50 хиляди долара. Има го документирано в английска медия от пациент с приложения копия на документи. В много случаи застраховките покриват сам част от тези разходи, а останалите са засметка на пациента. Целата на "Обамакеър" е да намали тези пари и да направи тази процедура достъпна за всички хора.

Путин каза, че Тръмп е добър , а Обама е лош! Ние простите невежи вярваме на Путин:))

Леко неточно- Обамакеър направи така, че от всеки да може да се вземе 50,000 за тази процедура- т.е. не намаляват цените на процедурите и лечението, а тези, които не могат да си позволят застраховки, ги получават на намалени цени. Допълнителните средства идат от допълнителни данъци за работодателите и работещите

нямат ни срам, ни очи комунетата. Ама как така се преобразиха - за няколко месеца, как така от най-злия враг само, че Тръмп казал добри думи за Путин и - ура-а-а, Тръмп наш приятел, той добър, прекрасен. Това могът да го кажат само хора без достойнство, за мен - селяния, която няма семейна чест, не са ги учили първите седем години да устояват семейните традиции.

Аз не мисля, че някой в България изобщо има идея колко неща покрива "Обамакеър" и как е реализиран. Това е цялостна здравна реформа с множество цели. Едни от най-важните цели в нея са по-достъпно здравеопазване за всички, по-добро качество на здравеопазването, по-евтини застраховки с по-добро качество. В щатите здравеопазването е много скъпо. Най-евтината индивидуална здравна застраховка е някъде около 5000 долара на година. Преди да влезе в сила здравната реформа на Обама, около 20% от населението на САЩ е здравно неосигурено. Тепърва населението има още доста да протестира, след като Тръмп отнема социални придобивки и иска да ги връща назад, вместо да вървят напред. Тръмп е олицетворява властта на парите и корпорациите. Олигарсите никога не оправят проблемите на обикновените хора. Американския модел на здравеопазване не е добър. Канадския и европейските са значително по-добри. В Канада няма лишени от здравеопазване, независимо плащат или не. Там има обществена солидарност. В крайна сметка някои хора май отдавна са забравили какво означава по дефиниция общество и защо тази група от хора основава държава.

Да трябваше да добавиш, колко се чака в Канада да те лекуват, ако не си плащаш яко. Листата на чакащите, наркомана я взаимства именно от тях, но е добре, че реално не успя да я внедри.

Много ми е смешно, когато някакъв неграмотен простак от България, форумен плъх, започне да обяснява какъв бил Обама. Ти имаш ли идея колко класи над теб и цялата ти фамилия е този човек? Аман от простаци в най-бедната и непросперища страна! Заради такива като теб България скоро няма да бъде велика страна!

Чака се с месеци ! Нямам нищо против соц. и обществото, но когато разни римляни живеят на гърба на обществото и то защото ги мързи не ми харесва... Българина има една хубава поговорка: "Който не работи не трябва да яде !" А тези които са инвалиди държавата да се погрижи за тях. А римляните като не ги вземат на работа да си налягат парцалите и да учат и да се образоват това е !

Само ,че тук пристия българин не мисли, вярва на опорните точки на Моксва. Каквото каже Путин за Тръмп, това е закон за руснака, апропо и за наивния русофил. А Путин е казал, че ''Тръмп е от нашите'';)

но пък имаше 8г да направи това. Защо сега в последният момент? Да си я беше направил преди години като му е зор за бедните

По-голяма глупост не можа ли да изръсиш?Да не би той да решава сам???

Глупака се възхищава, че Тръм се е възстановил 4 пъти след фалит/ банкрут , и никога не си задава въпросът '' Защо Тръмп 4 пъти е допускал да фалира? Не знам дали някой се замисля, дали Тръмп ще има шанс да възстанови САЩ, ако само един път доведе държавата до традиционния за него банкрут?:)))

може да се сгромолясаш,но само способните са в състояние да се изправят. Не подхождай по най-тъпия пропаганден начин...както нападаш например..БСП.

Способния не пада/фалира цели 4 пъти, разбери го! Мутрата оцелява винаги но това е ЗА СМЕТКА НА ДРУГИТЕ И НА ЗАКОНИТЕ!

Трябва да чуете едно интервю на откачалника Тръмп от 1985 г./по спомен/! Да, още преди 35 години Тръмп си дъвче мантрата, че в ''САЩ има разхищения на пари''! И този моралист който 4 пъти фалира и се възстановява , само и единствено с нечувана бруталност, сега ще ''НАХРАНИ ВСИЧКИ'' американци! Абе вие луди ли сте! Тръмп написа няколко книги в които Ви обяснява как да оцелеете финансово, НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ЗА СМЕТКА НА ДРУГИТЕ! Как си представяте тази теория приложена от бруталния Тръпм да заработи на практика върху ЦЕЛИЯ АМЕРИКАНСКИ НАРОД?

какво предстои,за сега коментираме какво артикулира пред народа си. Но да го нападаш априори,и то у нас, ми се вижда доста преднамерено.

Вероятно си прав, обаче по какво се различаваше Клинтън от него. Светът е пред прегряване и е по-добре, че дойде по-миролюбивия политик, поне на думи. Колкото до американците, те имат нужда да излязат от американската си мечта, която сега се е превърнала в американска лъжа. Нека възродят онова общество, състоящо се от велики писатели, музиканти, от протестиращи срещу войната, несправедливостта, расовата сегрегация и тогава вероятно ще се появят и по-добри политици.

У нас няма никаква информация за здравната система на Америка. Те, журрналистите нямат понятие и за българската. За сега само и единствено алоизмамниците печелат от това медийно затъмнение.

Ал.1 и единствена: Ако нямаш коса и кожа с цвят на президента- Би си майкта манго нещастен.

в тяхната здравна каса. Става въпрос за клиничните им пътеки.... Тай даваше пример за нещо си...че парите предвидени за лечение са като да те е блъснал танк! Няма намерение да лишава хората от здравеопазване, не оставяйте погрешни впечатления.

Точно така си е, там цените за какво ли не са в хиляди долари или десетки хиляди за операция. За обикновен човек е непосилно без луди вносни за застраховки.

Тръмп кара всички американци да си плащат повече , за да се лекуват. България трябва да се поучи от Тръмп, защото Тръмп е приятел на Путин!

трябва да го чуеш какво говори,говори че се разхищава.