МВФ: Всеки седми в САЩ преживява под чертата на бедността

В САЩ под чертата на бедността се намира всеки седми човек според данни на Международния валутен фонд, оповестени от Би Би Си и агенция «Фокус».

Обратно в новината

Коментари - МВФ: Всеки седми в САЩ преживява под чертата на бедността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Съединените щати за бедни се считат хората с годишен доход около $17000. Минималната заплата е между $8.25 - $12/ час. във зависимост от щата. Ако имате постоянна работа, може лесно да вземете кредит за жилище с фиксирана лихва от 3% за 15 год. Можете също така да си купите нов автомобил с 72 мес. 0% лихва т.е. безлихвен лизинг. Ако нямате образование и не Ви мързи да работите, можете да карате камиони например, където заплатите са между $4000 и $6000, но разбира се първо трябва да вземете професионална книжка. Искам още да кажа, че българите са / сме /доста работливи, когато отидат на запад и си докарват прилични доходи, дори и за американския стандарт. Или просто казано: "You should not be afraid of hard working".

Благодаря. По-добре са от нас, това е ясно. Би ли ми обяснил как хем безработицата е най- ниска, хем все повече хора живеят под прага на бедността и разчитат на хранителни купони. Като тенденция, това всеобщо забогатяване ли е или всеобщо обедняване?

Допълнение: И ако това се случва в най-богата и могъща страна -САЩ, дали не се случва и в цял свят? Каква е причината да обеднява целия свят? Нали парите не могат да се изпарят ей така? Къдеса отишли тогава? Благодаря предварително.

Тук има много хора, които предпочитат да живеят от социални помощи, осигуряват им се дори и жилища, но и в БГ- то е така. Естествено, че ако те мързи да работиш ще си на минимума. Просто зеленият кеш не расте по дърветата и трябва да си го изработиш.

Да опитам аз да отговоря. Познавам няколко български семейства - току що пенсионирани или им предстои пенсиониране, които са решили да се върнат да живеят в България. Много свестни и интелигентни хора, които ми обясниха, че не искат да останат да живеят в Америка с пенсиите си, защото ще им е трудно, но в България (където си имат хубави къщи и пр.) с по около $ 2,000 долара (или малко повече или малко по-малко, не съм се интересувал) ще могат да живеят така, както те смятат за много добре. Едни от тях, мои приятели, ми казаха, че искат да останат в Америка, но просто не могат да си го позволят - застраховки, сметки и пр., и не искат да се притесняват. Давам този съвсем конкретен индивидуален пример за да може да прецените сами. Обърнете внимание на ПРАГА НА БЕДНОСТТА, това е ключовото понятие тук - когато става въпрос на конкретни цифри, би трябвало да оставим те да говорят, а не да спекулираме и да се отдаваме на чувства и на емоции. И освен това искам да добавя, че по мое скромно мнение и в Америка, както и в България "средният" американец НЕ Е С ОСОБЕНО ВИСОКА ФИНАНСОВА КУЛТУРА, ноне мога да не отбележа, че все пак при американците тя е по-висока по съвсем понятни причини, отново напомням и наблягам, ВИЗИРАМ "СРЕДНИЯ ГРАЖДАНИН"!

Добре е, че си си направил труда да представиш някои конкретни и правдоподобни цифри, защото когато цифрите говорят и комунистите и лекетата трябва да замълчат. Тук има някои кресливи предубедени лумпени, които бързат да демонстрират невежеството и омразата си срещу всичко, що не е Путин и руско, но не си струва да ги коментираме.

Е, и?.. У нас всеки втори е под прага на бедност, ама това не притеснява МВФ...

РАДВА ГО !!! ТОВА МУ Е ЦЕЛТА !!! НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА ТРЯБВА ДА СЕ РЕДУЦИРА И ТОЛКОЗ !!!

КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ!!! ТОЧНО МВФ СИЛНО ЗАГРИЖЕН ЗА БЕДНИТЕ ?!НЕ ИМ ВЕРВАЙТЕ,ТЕ СА РУПОРЪТ НА НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД! НЕСЛУЧАЙНО ОРБАН ГИ ИЗГОНИ ОТ УНГАРИЯ!!!

Естествено е на 42 месечна възраст да не разбираш, че не е важно колко получаваш, а какво можеш да си купиш с тези пари. ПОНИМАЕШ БОЛВАН!

Ето първия ТРОЛ се обади! Пиле и аз според западната статистика съм под прага на бедността, но ми стига да си пия домашната ракийка с шопската салата от личната ми градина и съм здрав и се чувствам щастлив. А това МВФ не го отчита. Той отчита неща като дали имаш последния модел АЙФОН. Е аз го нямам и затова съм по-щастлив от най-щастливия богат хамериканец. ПОНИМАЕШ БОЛВАН!

Аз

Направо ме изумяват подобни статии. Пита се в задачата - защо ни е на нас да знаем тази информация - какви изводи бихме могли да си направим, при положение, че: 1. Хабер си нямаме по какви критерии се оценява кой е беден, кой - богат. Какво ще се получи, ако приложим в САЩ нашите критерии, а тук - щатските? Е... знаем какво. 2. Дори и да се ползват еднакви критерии за две страни, нещата пак са несравними, заради различния начин на живот и ценности. Например в САЩ е нормално да нямаш собствено жилище и да живееш под наем. В развита страна това е по-удобно, защото си по-мобилен, пък и като ти втръсне, просто сменяш квартирата. У нас е обратното - несигурността и традициите карат всеки да се стреми към собствено жилище. Помните ли как Костов убеждаваше бабите, че са богати, независимо, че умираха от глад? И как в САЩ през 2007-2008 предизвикаха кризата, когато банките УСПЯХА да убедят собствениците, че са богати. И какво - кой е по-богат - собственикът в България, или американецът, живеещ на една заплата разстояние от възможността да се окаже бездомник? Та... Металика са го казали точно: SO WHAT?!

(под линията на бедността) карат скапани коли, имат стари хладилници, печки и телевизори и не могат да си позволят да играят голф и скуош. Задоволяват се само с баскетбол и футбол...

ли чувал че всички в америка живеят виртуално във всяка една област,ако си с малко акъл ще проумееш- печати си лв или евро без покритие и ще бъщеш милиардер-но само че това да е легално както е в америка

за САЩ данните са обезпокоителни. Много по-ниското заплащане обаче, в страни като Русия и България се приема за нещо нормално. С ниския си жизнен стандарт тези народи са свикнали откак ги е победил комунизЪмът (в Русия - от залповете на "Аврора") Измъкването от мъртвата хватка е болезнено и продължително.

Като гледам измъкването в условията на демокрацията е докато остане последния да загаси лампата. А по времето на "гадния" социализъм хората живеейки "зле", достигнаха 9 милиона и произвеждаха компютри и имаха космонавти.

че да хвалиш социализЪма е престъпно спрямо по-младите, които не го живяли, защото им увреждаш мозъците! И това трябва да се забрани конституционно, защото е равностойно (даже много по-лошо!) на пропагандирането на фашизма! А преходът ни е такъв (бавен и мъчителен) не защото демокрацията и капитализмът са лоши, а защото превратът през 1989 г. го извършиха строителите на комунизма за да превърнат политическата си власт в икономическа след тоталния икономически и идеологически банкрут на соцстроя. И точно те станаха за една нощ строители на капитализма.

В САЩ са въвели много странен метод на статистика ,за да не изглеждат нещата чак толкова зле и така е във всичко....Знаят ли тук хората ,че безработицата там се измерва ,като се отчитат регистриралите се само за последната година и реалната безработица е над 20% ,а не "4.7 "! В САЩ хора работят за около 10 долара на час и тези заплати стигат за покриване наема на някое мизерно жилище ,евтина храна ,и сметки ...нещо като да взимаш 700лв у нас и да живееш под наем ..50 милиона нямат достъп до здравеопазване и много повече имат здравни застраховки ,които покриват малка част от здравните услуги ,а останалите се заплащат...По време на кризата през 2008 г 3 милиона човека буквално останаха на улицата и много от тях още живеят в палатъчни лагери и бараки в горите близо до големите градове ..Има още купища негативна статистика за която тук хората изобщо не знаят ,защото в Холивуд -филмите не я показват разбира се..

глупости редиш! Но като ти гледам ника - то и друго не може да се очаква от теб.

Много ясно ти го обясни колегата Т-14. Затова много не се връщат от САЩ. Защото нямат пари да го направят или няма къде да се приберат (тук са продали всичко) и продължават да мият кефи и да разнасят пици. Тези пък които се връщат или не говорят или почват с лъжите, че видиш ли там било хубаво, ама не можели да оставят бабата, стринката и тем подобни лъжи. глупости. ПОНИМАЕШ БОЛВАН!

статията е за америка-коментарите са за русия........

в САЩ е 7,25 долара на час. В някои щати е доста по-високо. Всеки може да смята и да сравнява с Русия, с България и с когото си поиска. Човек там не може да е безработен ако иска да работи. А ако има и някаква квалификация - няма абсолютно никакви проблеми! Затова и мераклиите за зелени карти са толкова много. В САЩ са бедни само лузърите и мързеливците. Горе-долу същите групи хора у нас подкрепят Атака и БСП...

Е ГОЛЯМА,НЕ СЕ ОПЛАКВАМ! ТОВА-ВЪВ ВРЪЗКА С ЛУЗЪРИТЕ...ПРОСТО МИСЛЕНЕТО МИ НЕ Е КОКОШКАРСКО,НЕ Е ДО НИВО-ПЪЛЕН ТУМБАК,МИСЛЯ ПО-ГЛОБАЛНО,ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ!ИМАМЕ ДЕЦА ВСЕ ПАК...

Дали (някои от) тези 7% няма да решат да се завърнат в родната на предците им Африка ?

Всеки 7-ми не е 7% от населението ,а почти 15% ,а при истинската статистика над 25% !!

Аз

С пряко мерене, директно в десятката, баси...

В САЩ е добре, но трябва яко да се бачка.А на българина това много не му се нрави.

бе всички чакат за зелени карти и за америк.виза-ПР акция на фондациите в стил 90-те години на мин.век.Обаче освен цветнокожи ,араби и латиноси друг не чака.Пълен кьорфишек.

Козяшките тролове вечно ни упрекват и хвалят САЩ като връх на сладоледа. НО ИМ ГО ЗАБИХА техните хора от МВФ!!!!!! Много боли от свой НАЛИ ТРОЛЧЕТА! Очаквам да се оправдаят, че Путин диктува докладите на МВФ. Тогава ще се смея от сърце!

При такава ниска безработица,излиза,че не работят само мързеливите.Така е по-добре за тях-на помощи и други облекчения.Страшно е у нас,трябват много дебели връзки и подкупи,а колко са и т.н.работещи бедни.Без протекции много он квалифицираните кадри са също работещи бедни.Позор!

а в Русия всеки втори!

А в България е пълно с бедни прости ,лаещи по-форумите една и съща пропаганда

може и така да е. но според вас Русия е изостанала азиатска държава, а сащ- лидерът на свободния свят, най-голямата икономика и световен хегемон. само че и там нещата май не са чак толкова розови, колкото ги изкарват. ето още малко статистика: 17% от бездомните в америка са ветерани от войните (50 000 души през 2015) 54% от бездомните ветерани имат различна степен на инвалидност 1.5 милиона ветерани са в риск от това да загубят домовете си Почти половин милион (467 877) се затрудняват да плащат наема си и плащат повече от 50% of доходите си за наем. Повече от половината ветерани в тази група (55%) са под нивото на бедност, а 43% получават купони за храна Почти 45% от 1.6 милиона ветерани от Афганистан и Ирак претендират за компенсация за инвалидност. Средният срок на чакане за разглеждане на молбата е 8 месеца. Плащанията са от 127 долара на месец за 10% инвалидност до 2769 долара на месец за 100% инвалидност. Гледам и на ветераните не им е лесно в Америка. Но за сметка на това те могат да са доволни, че са донесли демокрация и просперитет на Ирак, Афганистан, Либия...

не е всеки втори -в Русия -13 % от населинието.В САЩ -25 %, в ЕС-17 %.Изследваният са публикувани в Инвестор БГ цитирани от аг.Блъмбърг.

Само Русия ви е в очите. Пък може и на друго място да ви е.

Който не е бил в сащ и не се е разходил извън лъскавите улици знае че не всеки 7 а може би всеки 3 е беден, получава някакви помощи за преживяване, затънал е в кредити както цялата им страна ама понеже това е приет начин на живот - на кредит не им прави впечатление

Всеки седми - това прави малко под 15 % от населението! А колко ли са в Русия , България и други с държави с русофилски наклонности?!? Май доста повече, а ?

Незнам от какво ви е болен мозъка ама дори за слънчево затъмнение да е статията вие пак Русия ще коментирате. Ясно ми е че за да коментираш нещо трябва да можеш да го прочетеш и разбереш но при вас правилото е ''каквото са ми казали защото за това ми плащат'

Във вашето семейство, 100%.

Каква е линията на бедност и дали МВФ е дал някакви съвети на БЪЛГАРСКОТО правителство?

В Русия всеки втори. Та чак стигат до канибализъм. Пенсионерката баба Тамара преди време я арестуваха когато изхвърляше кокалите ,че си е сготвила редовно други руснаци.Май е признала за 20 руснака. Тва руснаците ако има повече санкции сами ще се изядат..ха.ха

ами върви в русия да си похапнеш бургер с деликатесно месо нещастик

искам да съм бедна в Америка.

Да спиш под Бруклинския мост с неграта и да ти подават сиренясалите ланги!

ще си мисля за гениалността на Волен Сидеров.

Ами бегай незабавно в Америка бе! Нямаш никакъв проблем да си бедна там, ще се присъединиш към бедните американци, които са над 60 милиона. Щом искаш, какво чакаш още?

Олеле,внимавайте какво си пожелавате бе,хора!Моли се да не попаднеш на мястото на беден американец,не е шега работа! Всеки си мисли,че тревата другаде е по-зелена,но не е.Още ми е смешно,като се сетя за онази песен "искам да съм н.... в щата алабама....абсолютна простотия.

Какво значение има къде си вехтошар, в САЩ, в Русия или какъвто е случая с теб, в България?

САЩ нямат пари и за това има бедни!А доларите дет' ги печатат са фалшиви и не струват!Колите им например харчат много,а пък има много коли щот има много пътища.Тоеа е да могат американските монополи да си продават бензина и да пичелят пари!А пък армията им? Пхе!Според проучване на една агенция платено от Путин Русия в рамките на 60 часа шъ прегази Америка!И тогава вече няма секи седми да е беден ами сичките шъ съ бедни и ....пияни!

Извън големите урбанизирани центрове, си е яко мизерия там.

Братя и сестри, дайте да съберем помощи за САЩ! Одеяла, бисквити, каквото трябва. Нима ще оставим хората в нужда!? ;) Ако там са бедни, в останалата част на света не знам какви са! А за нас да не говорим!

''Искам да съм негър, негър в Алабама.Негър, негър, негър в щата Алабама.''

Американската мечта е един розов мит. Реалността е нация от полуидиоти, генерираща безкрайни грабежи и убийства по цял свят от 1789 г. до днес.

От самото й заграбване, е изградена, и досега си е, територия, населена от замогнали се престъпници и роби.

С по-голяма сила казаното важи за Русия!

а наще комунисти-демократи взимат и ни налагат ВСЕ от там примери за "демокрация и иконом.растеж" А ние чакаме да се оправиме НИКОГА

Че има бедност навсякъде няма спор но критериите за бедност са твърде различни за всяка държава. Целта е според мен да ни внушат че ние тук с 300-400лв заплати на месец сме едва ли не супер а те горките хамериканци колко зле били. Само дето не споменават че храната и бензина са в много пъти по евтини там от тук и ако работиш каквато и да е черна работа получаваш на час много повече колкото тук за цял ден. Така че по мизерия и ниски доходи малко и то само черни африкански държави ни бият, ударили сме дъното от всякъде.

Би ли те заблазнила перспективата, да изживееш целия си живот при хазаи, на които си вечен длъжник? Май у нас, жилищната осигуреност, още продължава да е реклама на социализЪма, а?

панелките почнат масово да се сгромолясват. Срокът отдавна им е изтекъл, а и строени по социалистически с почти нулев контрол върху качеството и защитата на заварките - не ми се мисли каква ужасна катастрофа се задава.

И каква ми е ползата от собствено жилище след като 10г вече не мога да направя ремонт нито да купя нови мебели по простата причина че не мога да отделя пари за това. Да през соца дадоха на всеки да направи или закупи жилище за да те закрепостят , аз също не съм изключение.Но при сегашният живот когато не можеш гледаш семейството си нормално с мизерната заплата която вземаш и се чудиш как да свържеш 2-та края наличието на собствено жилище според мен не е никакъв критерии и повод за радост. Живял съм и работил 8г зад граница на квартира и бях много по щастлив от колкото тук в собственото ми жилище с 200евро заплата на месец.

Що ве толкова малко ли ви плащат от кремъл?Ба си!Сигур по стара комунистическа традиция Шаренкова и Нинова в и опапкват доларягите и на вас колкото да не умрете от глад!Ама вие мрете от простотия!

Бензина е доста по-евтин, както и самите коли. Но манджата - не е.

МВФ доста е преиначило истината! А тя е, че всеки 5-ти в САЩ живее под чертата на бедността. Този факт е известен от години и според независими организации през последните 5 години там има ясна тенденция за увеличаване броя на крайно бедните, вкл. и работещите бедни.

Под тази новина ще се развихри пулерастията!

Та соросодомията отдавна си е надвила на масрафа! Аз както знаете съм ви донесъл кофичка с мас от неизчерпаемите си запаси, тъй като проявявам високохуманна загриженост за изхода на храносмилателната ви система.

Сучи Пула ве путлерас смотън!Твойте кремълски господари крадат и обират милиони от България!

Поредната манипулация на джуджака срещу Запада. И друг път сме виждали КГБ да инфилтрира международни организации.

Ма то и МВФ било негово! Пък ние си мислехме, че сме се отървали от него!

МВФ веднага трябва да се реформира, а когато шефката му Кристиан Лагарт отиде в САЩ да се арестува за някой секс скандал или защото е заплашила националната сигурност на САЩ (например превключвайки в хотела си някъде в Европа телевизионните канали е гледала за 6 секунди руска телевизия на англииски). Как може да се критикува нашата икона, знамето на свободния свят, единствения истински борец за демокрация!

Aмериканците живеят на ръба - поне когато става дума за финансово планиране. Приблизително 62% от жителите на САЩ имат по-малко от 1000 долара депозит, а 21% дори нямат спестовни сметки, според ново проучване на Google

someone

америка не е социялна държава, като в западна европа. там е добре за здрави, работещи много хора. ако си болен/безработен трябва да искаш помощ основно от от роднини/приятели, от държавата ще получиш много малко помощ, за разлика от западна европа, където ще получиш много помощ под форма на дългогодишни соцялни помощи, много общински жилища, безплатен лекар.

при социализма беше още по.

А колко от ях имат ненужни къщи с дворове, като нашите по селата?

someone

така е. много малко българи го разбират, мнозинството мислят, че всички американци са милионери. в америка има милиони американци, които живеят в бедност като роми в ромски квартал - и бели, и черни. има бездомни, има, които живеят в каравани, има просяци, има всякакви.

Нали сме гледали по телевизията, колко пищни са "Оскар" -ите? Защо ни заблуждаваш? Аз лично, там не видях зле облечен човек. Даже и полицаите им са негри и владеят властта. А ние тук, като знам колко бедни цигани имаме... Не ме лъжи. Няма бедни в Америка. Има само богати и долара е световна валута. Аха!

someone

ами и в българския парламент в софия са облечени със скъпи модерни костюми и имат пари - това не значи, че целия народ е като тях.

Николовв

Май не ти хващат сарказма :)

що за глупава манипулация?Бедния в САЩ е много богат в сравнение,например,със заможния руснак!Бедните американци не могат да си позволят луксове,но са напълно социално осигурени и нахранени,нямат грижите на руснаците и българите!

да бе да иди им го кажи на онези дето ровят по кофите и спят под мостовете

Казвал съм им го! И пак са горди че са американци, защото за много от тях това е вече нормално. Имат много приюти социални патронажи които ги хранят и обличат безплатно и за тях това е достатъчно.

имат право да пътуват свободно -Ха-ха-ха!

Ни можи да бъди. В земята на свободните и домът на смелите има само преуспяващи. Бедните са в Русия, ако може да си оправят статистиката МВФ. Майчинство не е необходимо, защото раждайки в Америка ти вече си богат. Самото ти стъпване там те прави заможен.

дрОгарко.

ПЕСЕНТА Е ЗА ЗЕМЯТА НА СВОБОДНИТЕ И ДОМА НА ХРАБРИТЕ ..... НИКЪДЕ В НЕЯ НЕ СЕ ПЕЕ ЗА ТАТКОВИНАТА НА УМНИТЕ :)))

... татко ти... не ще да е бил мн. умен... откъде да се пръкнеш умен и ти?!?

им е чертата на бедността?..

Да бяхте казали къде е чертата на бедността, щеше да има някакъв смисъл от материала.

Ниската безработица се дължи на факта, че Обама прие закон според който всеки трайно безработен (повече от 6 месеца) отпада от статистиката - един вид не си търси работа. Но това с липсата на майчинство е направо безобразие.

В МОМЕНТА ПРИ НАС СА ПОПУЛЯРНИ ШОУ-ТА ПО ДИСКЪВЪРИ И ХИСТЪРИ ЧАНЪЛС КАТО ALASKA BUSH PEOPLE ALASKA THE LAST FRONTIER MOUNTAIN MEN SWAMP PEOPLE КЪДЕТО ДАВАТ КАК ХОРАТА МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ ПО ТАЙГАТА И В БЛАТАТА "ЩАСТЛИВ ЖИВОТ" БЕЗ ДА СА БОГАТИ И ДА ИМАТ ТОАЛЕТНИ БЕЗ ТЕЧАЩА ВОДА :)))

ПАК СМЕ ПО-ДОБРЕ ОТ БЪЛГАРИЯ КЪДЕТО ВСЕКИ ВТОРИ Е ПОД ЧЕРТАТА :))) ....