Куба и САЩ си размениха затворници

Куба и САЩ освободиха взаимно затворници, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Раул Кастро и Барак Обама ще направят едновременно изявление.

Обратно в новината

Коментари - Куба и САЩ си размениха затворници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

james

Защо се смята, че ембаргото е ужасно притискане на малкия от страна на големия? Просто не ги харесват и не искат да търгуват с тях. Какво насилие видяхте тук? Не са им направили морска блокада, не са им запушили пристанищата или нещо подобно. Просто не търгуват с тези, които официално са се самообявили за техни врагове.

Кралицата на Велика Британия-Елизабет се отказва от престола! Да видим в полза на кого? Много промени в света за Коледа! Да се надяваме ,че ще е за добро!

Най -после ,пада ембаргото срещу тези нещастни хорица!

Не пада!

В началото на тази година бях в Куба за десетина дена. На излизане, гранична полиция едвам ме пусна да се кача на полета за (капиталистически) Париж, защото съм с български паспорт! А бях пристигнал именно с полет от Париж. Тези хора са просто ненормални. Да не говорим за двете валути, които имат - песо и конвертируемо песо. Разбира се, простолюдието работи и получава заплати в песо, а не в конвертируемо песо. Интернет изобщо няма, дори и в затворените хотели, където влизат само "западни" туристи. Усещането е като за България от 70-те и 80-те - хората не смеят изобщо да говорят за политиката, за ситуацията в страната, за роднините в САЩ, за трудностите. Бяха безкрайно благодарни, когато преди заминаване им подарих всичките си лекарства, които бях взел за всеки случай. Бяха направо просълзени.

Два пандиза си разменили затворници! Звучи ми като: Влиза Ханс в бараката и казва: -Днес ще сменяме чаршафите!... Първа на втора, втора на трета, трета на първа барака...

Бях в Куба две години.Мога определено да кажа,че на кубинците им липсват много от нашите материални неща,общо взето по-зле са образовани,може да се каже ,че са неподготвени и за доста неща в живота.Но това ,което би трябвало да се опитаме да вземем от тях е чувството за чест и собствено достойнство,при това от потомците на роби,представете си .В Куба е доста популярна мисълта на Хосе Марти/национален герой от колониалната епоха/-"Нашето вино е горчиво ,но е наше!"Добре е също така да може да се направи сравнение от последиците от урагана в Ню Орлеан и Куба,ураганът ги удари по един и същи начин.Ако съдим по това бих казал,че изостаналата и варварска държава са САЩ!...Ето затова Куба издържа на американското ембарго вече 50 години!

Чувал съм че Кубинците/ките имат Воистине-Добро отношение/мнение за Нас Българ(к)ите ... Е ли вярно, Колега ?

Моят-руска нагайка и съдран, твоят американска паламарка и е...ан!!! П.П. Това на кратуната ти нова каска ли е?? На глинена мяза......

To в Куба и електронен часовник да вкараш, пак може да те заподозрат за извънземен агент...

При 15-20$ на месец заплата там - изчислявайте що-Нещо бихте купили с един Тисо ил Ролекс .. Отделно - имат Воистине-Сериозни проблеми с : - гориво за индустрията по захарна тръстика - козметика, домашна химия/препарати.

dionisiosd@yahoo.com

Не мери нещата така.... Я гледай малко Майкъл Мур,да видиш какво става с лекарствата примерно.....

След час-два - Интернет брифинг между Барак и Раул. (Казвам ви аз-сиромахът да Се позабързаме с Двустъпковата, Колеги ....ама вие все едно-таковаМеТаковате...:-)

Хуу де - ако поради Очевидния СРИВ у Кремль/Лубянка просто Вече И Интернет нямате --> Воистине Не мож ви се помогне, кккрасньie.

Много ми се иска да събера пари, за да посетя някой ден Куба. Аз се интересувам от пътувания. За България почти нищо несе знае. В западноевропейските книжарници я намерите 1 книга за България и то ще е почи винаги само за черноморието. Но за Куба ще има поне 5-6 справочника за пътуване. Цените на почивките са поне 1-1200 евро и нагоре. А за България по 250 евро. И май повече има пътуващи на почивка в Куба. Родили са се с късмет, по пари ходят. Изведнъж ще забогатеят, ако може да го използват оща малко по-добре,

Бих предположил че имате Близки роднини в Америка, Колега... - отивайки-им на гости с Наш паспорт - за 500-600 долара Ще имате 7-дневна почивка в 4-5 звезден в Куба (всичко Включено, че и транспорта) ... Колкото до курортите/туризма у Нас - първо Трябва да се пооправим с 'наште' бизнес-незнамквиси и Поразиите които 'натвориха' върху Майка-Природа.

Голяма радост,само че има ли някой,да каже с какво помогна това ембарго толкова десетилетия?? Или за още един път трябва да бъдем благодарни на силния,защото спря да бие с камшик,и да махнем с ръка?? Във всеки случай,браво на Обама,че намери сили,да преодолее тая гнилоч около себе си,и да почне да променя нещата!!

Обама се опитва да обвързва Куба. Няма да му се получи. Страх го е че при войните , които спретват по цял свят и особено срещу Русия, някоя подводница да не клекне в залива. Сега ще иска да пази и Куба от агресора.

dionisiosd@yahoo.com

О.К. И така да е,поне не се опитнва като предишните идиоти ,с изнудване....

Около 1979-1980г.американски медии -вестници и телевизия-бяха взели голямо интервю с Ф.Кастро-2-3 часа . Въпрос на американски журналист "Г-н Кастро ,твърде малко държавни ръководители имат брада.Вие защо носите брада" Ф.Кастро-"Моята брада е историческа,свързана е с исторически събития.Но ако САЩ вдигнат ембаргото от Куба,аз ще се обръсна!" САЩ наложиха тотално ембарго на Куба през 1962г.То продължава и до днес!Демокрацията е велико нещо,особено когато трябва да се смачка една държава 30 пъти по-малка/или по-слаба/ от САЩ!

Защото е такова желанието на Йорданка Христова

Америка започна да се натиска за да не бъде изпреварена от русия; Страхът да не бъде разположено Руско ядрено оръжие на Кубинска територоя кара Америка да се преструва на добра. Но мисля че вече е късно Путин току така не опрости грамадния заем на Куба. Сега е мястото да се търси двоината игра.И вълка сит и агнето цяло. Студената воина започна а черният президент ще влезе в историята като наи слаб президент в Америка

Ще разположат, какво ще разположат? Те скоро хляб в магазините си няма да могат да разположат.

Слаб, слаб, ама натика в кучи г...з, най-успешния според Вас руски президент! А представяте ли си, ако Рейгън беше президент сега???

Тя и Хилари щеше да го смачка кремълския гном, нищо че е от демократическата партия.

Се Се Сере ? - м'чи тъй кажете я.

Най-сетне! Браво! Това си е направо исторически момент

путин и в куба няма да го искат .

Крайно време беше. В 21-ви век да стоят рекливи от студената война е безумен абурд. При разумни политици размразяването ще е от изгода не само за двете страни.

Леле, как са го закъсали американците... Клекнаха най-накрая! С кубинците шега не бива :)

размразяват се отношенията между двете страни

...благодарение на Путин

Нещо,като наср...н го пишеш батка.... Ама-викаш-глупаво се получава а?? К`во да пишеш`че американците са "комунисти"и"путинкистанци" ли?? Не върви,нали.... А и от Посланика,няма такива инструкции.... Абе-конфузно,както с ИДИЛ и там подобни!! Кога терористи,кога патриоти.... Ама свикнахме вече,`щото и с Иран така бе!Преди е бил в оста на злото,а от един месец е потенциален партньор....

ама как само ги роиш тия глупости ...уникум !!