САЩ изстреля мистериозен ”космически самолет”

"Космически самолет" на военновъздушните сили на САЩ беше изстрелян на мистериозна мисия в Космоса, съобщиха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - САЩ изстреля мистериозен ”космически самолет” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро може и да настигнат СССР

Не може да настигнат Русия,руснаците толкова са изостанали, че никой не може да ги настигне.

брато ти ме уби

мозете ли да обиясните с каква цел променихте дизаина си. преди мозеше да се принтира цялата статя с всички постинги. после разделихте постингите на отделни страници, а накрая разделихте и статята от постингите. така не мозе да се принтира всичко наведназ, а на части. праската пари, за да развалияте това, което имате. сасипали сте добрата стара система. да си искате парите от некадарните програмисти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

еиии глеи кви са тапи бе.тцтцтцтцт.абе за кво не зеха на6ия боко и приближени на тая екскурзия ама с еднопосо4ен билет.тцтцтцтцт.еиии кви са амааа

Стига бе, човека не се прави, той си е.........!

Жалко, че е безпилотен. Трябваше да натоварят на него Ого, Дедо Йоцо и пр., за да хранят кучетата и да не пипат нищо.

Ти по-ставаш!!!

Не го закачай, ОЗИ е исносител-демократ, изнасящ огромното промишлено свръхпроизводство на демократизираната ни Родина. Без него сме капо....

Каквото и да си приказваме истината е една - американците работят над високо-технологични проекти, руснаците - над техника от 60-те години. Тук прочетох поредните глупости на русофили-неграмотници, който продължават да считат че "Луноход" е единственото нещо кацало на Луната. А истината е друга - американците имат 6 успешни пилотирани мисии до Луната с осъществено кацане, и още 2 с обиколка на Луната, т.н. Flyback. Руснаците нямат ни една. Или поне нито една с оживял космонавт. Причините за това са много. Ако си направите труда да прочетете книгата на съветския дисидент Леонид Владимиров, "Советский космический блеф", ще ви се изяснят много от причините. Но най-в3ажната, най-фундаменталната е ужасяващото технологично озоставане на СССР а после и на Русия след 1966 г. На практика Русия в момента използва техника модел 1963 г. - почти 50 годишна. Което е ужасно много време за космическите изследвания. Совалката "Буран", която имаше само един полет и то в автоматичен режим, само показа поредният резил на съветските технологии. Американските совалки наптавиха повече от 30 години стаж и навъртяха по 40-ина полета в пилотиран режим. летенето със совалките се превърна в рутинна процедура. А руснаците все още са на изследователския етап. Китайците ги задминаха. Американците не ги мислете - те знаят какво да правят, имат пари и хора да го направят и достатъчно акъл да го използват. А другите - след 30 години може и да ги настигнат. Евентуално.

Най-после американците с "мистериозния си космически самолет" успяха да повторят успеха на Буран,постигнат преди повече от 22 години!

какъв успех?!

това не беше ли марка стара саветска прахосмукачка?

Затова ли американците вече разчитат на руската техника за да ходят на МКС?

Колко си неграмотен, бедничкият Совалка бе изоставен проект след разпадане на СССР, скъсване на връзки между украински, руски и други технологични линии. Второ руски ракети продължават да бъдат наймощни в света. В Боинг двигателите се разработват с руски проекти и руски инженери. Лунният проект е бил закрит , защото от ЦК КПСС мъслеха само за политически еффект. Интересно е че след малко ще видим какви са били разработки за лунния проект, щото леки двигатели ще бъдат пуснати в експлуатация, все още найдобри, и няма защо да не ги използват. А кво за американци, работят си хората, само да не е за първият етап на космически войни, уж се договаряха да не извежда никой оръжието си в космос.

За лафа че Буран е резил на технологиите може да вземеш някоя награда за хумор. Тази мини совалка повтаря Буран 23 години по-късно и е в мащаб 1:5. Вярно е че в в Бурана пооткраднаха някои технологиики, ама който можал крал. Едва тази мини совалка можа да повтори технологиите на Буран от преди 23 години. Ако си мислиш че управлението на космически апарат от компютър в космоса и в земната атмосфера до приземяването е лесно, защо и Чалънджърите не летяха в автоматичен режим. Всъщност си прав, че Буран е резил. Само,че не на руската технология. А на КГБ. Защото от 20 пилота на Буран жив е само един. И хангара се срути върху единият Буран и въобще твоите адаши се орезилиха доста. Ама туй е друга история дето няма нищо общо с космоса.

Колко пари имат Хамериканците? Колкото им е външния дълг от незнам колко си хиляди милиарди доларе, напечатани от частния ФЕД хартийки...

Американците имат един "проблем" постигнали са всичко което искат защото имат качествата - чест, честност, зачитане на правата, зачитане на бизнеса на всеки, и т.н каества който ние българите сме доказали че нямаме и едиственото което ни остава е да докажем че сме по-големи тарикати., е доказвали сме го сто пъти, но като гледам джобовете са ни празни в крайна сметка!

никои тук не знае точната цел на проекта. няма смисал да си хабим приказките...а иначе америка има страшно много проблеми. и никои не ги крие. но и никои не си губи времето да псува другите страни по форумите и да избива комплекси...

да може да пускаме коментари и в Корнер и тн или пак тия от чужбина сме прецакани

Престанете вече, бе! Разбрахме от таз Теди, че хамериканците са стъпили на Луната, а българите - в лайната. Айде залязвам, че петна ми излязоха по макияжа.

моля,моля ...не съм казвала нищо за американците на луната......скромна съм , не ми приписваите заслуги, които не са мои.......

Има поръчка от Пентагона и CNN за предавания на живо от ударите на НАТО в Либия :)))))

Нали, то ракетка се подготвя и изстрелва за два дена....

ПАК ЩЕ СПАСЯВАТ НЯКОГО, ЩЕ ГО ДЕМОКРАТИЗИРАТ И УМИРОТВОРЯТ. ВЕРОЯТНО ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА. БУМ! И СМЕ СПАСЕНИ.

Смях се от сърце. Поздравления.

Тя, Теди вярва, че американците наистина са стъпвали на Луната. Емигрантска тъпотия, какво да правиш....

Ого толкова комплексирано човече си човек! Само нападки към хората които са си взели живота в ръцете!Казах ти и в един преден коментар-пии си хапчетата за потентност и за главата-ТАМ са проблемите ти и за това си така узлобен

Приятелю, няма начин с Узлобяване да си вземеш живота в ръцете. Можеш нещо друго да си вземеш. Във форума влизат не само емигрантини, но и културни хора. Това все пак не е чалга клуб.

и винаги Чичката Сам може да я прекъсне аок рещи че не са "демосратични" и тогаз те ще си имат система , пък ти шъ дуаш супътъ...смешник!

Не мисля , че има нещо мистериозно. САЩ имаха една амбициозна програма за замяна на совалката с космическите летателни апарати от серията х ,тествуваха различни възможности. Неуспехът на Х -33 ,наложи съкрашаване или преустановяване на експерименти от програмата. Като Х - 37 беше купен от военните и пригоден за техните нужди. При военните всичко е секретно и това обяснява мистериозността. Но е възможно, военните да удрят едно рамо на усилията на частните компании в процеса на търсене на заместник на совалката.

не ги оставям.........признах си без бои..........само не схващам от какво на кретеноидните комуноиди ще им стане по-добре/и по-добър живота от това/.......но след като са оплюли и заклеимили прогниващата америка , и предрекли как сме фалирали- и днес,могат с удовлетворени да си легнат с достоино чувство на изпълнена анти-вражеска мисия .........

"Далеко виждаш в бъдещето ти,лисиче"!А ние сме си едни обикновени хорица,лишени от твоята свръхвъзможност!Поради тази просташка наша неспособност,я светни ни ти лисиче,от кулата на надареността си,като каква ще да е тази цел /допускам мръсна някаква/,хамериканска!Хайде действай лисо!

Нема п,об.емл чакай да те светна веднаж между очите

Е целта е ясна да убиват.

Ама една научна дискусия се вихри във форума : ) Мен ме интересува целта на совалката , ама истинската цел , която подозирам няма нищо общо с прогреса или с добруването на нашата планета , да не говорим за наука . Със здраве .

Абе кво ви пука ве. Ние на земята не моеме се опраиме, камо ли и космоса да намешме. Сичко е пари, секс и зрелища.

Ей кво нещо е прогресът! САЩ изстреля мистериозен космически самолет, направи вятър на бабите във форума и в България веднага обявиха жълт код, заради силен вятър. Живее ми се, бе Велко!

Атлас е конструирана от Дженерал Дайнамикс (в последствие Локхийт Мартин) А последнити Атласи са дело на Бойнг

Та какво стана с американските полети на Луната, да питам аз "знаещите" тук ...? А през тези години американските космонавти колко пъти се разходиха и "гостуваха" на руската космическа станция? И ние, а не само руснаците, сме едни наивници, та чак до простотия ни избива!

Никакво съмнение няма, че те избива на простотия

аз съм простак ама многоискам "да развея" БГ знамето на луната ...смехурко...

ама какво да ги избива, те руснаците и българите са си прости.....затова са и на това плачевно дередже...даи им да пиянстват, филофостват, крадат и завиждат.....далаверки, тарикатлъци,перчене,това онова и накрая оле мале кои ми а.ка в гащите....хем некадърни, хем с огромно самочувствие.....хем не могат да се поберат в кожите си че американците са на светлинни години от тях, и като потенциал, и като постижения, и като научно-техническа мисъл и като стандарт....а наи-вече като ценности и манталитет.

Оле, оле, олеле - посмали манго! Много ти е къса паметта да ти припомням кой беше първи и кой последен и кой имаше лидерството дълги години. Това лидерство не се поддържа с технологии от "60-те години", както един малоумник тук твърди! Нищо не ви е ясно, нито имате представа на какво ниво е руската космическа наука! Нали руските космически станции са 100 пъти по-добри от американската Spacelab, за какво им е на руснаците совалка - скъп и енергийно неефективен космически апарат, пригоден максимум за 1 седмица престой, докато на руските орбитални станции можеха да стоят година и повече! Не напразно МКС се снабдява с руските космически кораби Союз!

Ами ако питате някой , как стигнаха американците луната, най загубените ще ви кажат,че те не са стигали там. По сериозните ще ви кажат,че американците са използували двигатели ,работещи с течен водород и кислород и това им е дало предимство. Истината е обаче , че американците са стигнали там най - вече с пари и то много пари ( долари). И понеже не им се давха долари, беше конструирана совалката с надеждата да се направят икономии и да се задоволят с ниска околоземна орбита. Оказа се , че совалката е много скъпа. Винаги след Аполо ерата е имало проекти за модернизиран вариант на Сатурн 5. И гледах един такъв проект , създаден в началото на 3 хилядолетие беше на предполагаема стойност 2.3 милиарда долара. Та излиза , че два полета на совалки струват ,колкото един полет до луната. И тогава лесно може да се направи сметката,какво пречеше на американците да си летят до спейслаб с аполо и сатурн 1 и да не прекратяват полетите до луната. Ами някои казват грешка. Но ако се намер някой , който да даде доларите компанията спасех, твърди , че тя може да осъществи такъв полет на много по ниска цена и за сравнително кратък период от време! Въпрос на пари !

Тука някой спомена за американските КОСМОНАВТИ ами да господа соцялисти комунисти издавате се ,но не е там проблема .Не знам защо но когато стане дума за лунната мисия всички вие които обичате съветския съюз ви избива на завист и злоба .Защо така бе другари защо се радвате в редките моменти когато америка е сполетяна от нещастие или пък по някакъв повод отричате успехите и .Аз в гледната си точка на най обикновен човек с десни възгледи примерно се радвам че руснаците в качеството си на космически пионери успяха първи да изпратят човек на луната все пак това е успех за цялото човечество както и американската мисия това е голямо постижение не за самия американския народ а за всички хора .Ако пък ще злобеем ами да погледнем нещата от друг ъгъл колко технически разработки са откраднати от щатите всички вие които сте заслепени от руското могъщество имате ли си идея навярно не ами аз и не желая да ви убеждавам но не бъдете тесногръди а гледайте мащабно всяко откритие в името на човечеството е велико и няма страна няма народ няма партия и религия то е от човека за човека .

`Руската` космическа станция е международна и си нямаш и на идея от модулите на колко много страни е изградена. Да се беше разходил до палатата по космонавтика във ВДНХ или поне до Кейп Канаверал за да видиш за какво става въпрос и да не плещиш глупости.

Явно си млад човек и не знаеш,че първата орбитална космическа станция беше руска и се наричаше МИР. За да може да бъде посещавана от американски космически апарати,руснаците им изготвиха съответните стиковъчни механизми. Беше потопена в океана през 90-те и послужи за прототип на новата МКС,като основно беше използван руският опит за продължително пребиваване в космоса...

ама как можахте да развалите деня на ого и иоцо?......те откога чакат америка да фалира, а те, лошите американци с техния прогнил капитализъм си позволяват да изпращат последно поколение космически самолети......лоши, лоши американци!...хи хи хи ........

кой спрял да мие чинии и не е в Macy's на разпродажба...

ох,вече се уморих да ти казвам, тука има едни полезни изобретения на западната техническа мисъл, казват им съдомиялни, има ги във всяко домакинство..............та то мие чиниите.......за меисис,никои не чака на опашки, поръчваме си всичко по интернет , доставят ти го в къщи и наи-вече непокътнато-никои не ти го краде......хаиде да измислиш нещо ново?

Теди, ти по-добре почни да се готвиш за инвазията на "ВАШАТА МИЛА АМЕРИКА" в Либия и да приготвиш тубите за петрол, че Вие сте най-големите смукачи- и на ПЕТРОЛ и на КРЪВ!

можем-смучем, вие като не можете какво сега да правим-и ние ли да мизерстваме като вас?така де, които сам каквото си направи, друг не може да му го направи......хубава бг поговорка

Като толкова мразиш Българите и България защо постоянно си във Българските форуми? Забрави за нас и за гадния си произход и пиши само в US форуми, остави ни тук в мрак и тъмнина , в мизерия и невежество!

имам свободно време, пиша и в български и в американски саитове.....защо, не знаех че е забранено?

защо едни народи и държави- теглят напред света в технологично, икономическо и духовно отнвошение, а други само консумират плода от техните достижения , НО МРЪНКАТ, НЕДОВОЛСТВАТ, ЗАПЛАШВАТ И най- вече УМИРАТ ОТ ЗАВИСТ. първите- САЩ, Япония, Англия, Германия, вторите- Русия, разни арабски държави, Китай, ние в България и нам подобни завистници и мързеливци. И в живота ни е така-някои успяват, прогресират, други им завиждат и ако могат да ги ограбят. Държавите (народите) са като огледало на нашите човешки нрави.

Ало, Хюстън, намали малко чалгата да не изпотрошиш чиниите!

ало ,ганчо, престани да се обаждаш като на всяко гърне мерудия......успокои се там с малко пърцуца че любимите ти руснаци за чеп за зеле не стават.......

Ние пък изсреляхме тъмни мистериозни емигранти в западна Европа.

Преди време новите ни братя хамериканците направиха майката на всички бомби с маса 7 тона не се мина много време и Русия съобщи че е създала бащата на всички бомби с маса 9 тона .... та в задачката се пита каквоще отговори в случая нашият идеологичен враг и кръвен брат Русия.

бомби, бомби и пак бомби, няма да измисли телефон, интернет или компютър я, затова са вече 140 млн, а САЩ 300 и един ден и те като настигнат запада както нас ще са два града и половина

бе те 300 ама бели колко ли са от тях???? ми сега ?? греда а??)))))

Маанете се от това пиене, прошката се иска вечерта, а вие ще сте "излетели" у всемира до тогава! Четете какво са писали другите и съблюдавайте писанията си с казаното преди! Тези прости правила ще ви позволят да не се излагате... често!

Нали това и аз казвам: крокодилът Миша и Путинашка ще подобрят жизненото равнище и ура, и да живей и вечна дружба!

И после - до, ре , ми, фа, сол и тралала на рожден ден ела!

На някои ни го подобриха жизненото равнище, на други ще го подобрят, ама вие нама да сте от тях.

Завиждам на "От Флорида"за възможността да гледа излитането на американската совалка!Преди 2 г.бях на посещение в НАСА край Хюстън!Забележителна техника,откритост и коректност има у американците към всеки дошъл да се запознае с успехите на голямата страна в Космоса!Добре е,че САЩ продължават успешно да атакуват всемира и навярно не е далеч денят,когато жителите на Земята ще се разселят и по други планети!Дай боже и други страни да се присъединят към тях!

ти ни си в ред

Много си компетентен, бе. Сигурно си имаш личен психиатър, че си толкова на ясно кой е в ред и кой не. Човекът ти говори за неща, коите е видял. А ти по-далеч от носа си не виждаш.

след втората световна е имало руска космическа технологя срещу немска - не е имало америцанска. пурвите америцански космически ракети са едно кум едно като немските, единствената разлика е че махнаха пречупеня круст от тях. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей, направо ме разплака от умиление. Ревнах в горък плач като магаре, омокрих си ризата АРМАНИ!

Америка е най-готиното място за развитието на един човек ! А тези които пишат глупости за Америка и чеп за зеле не става от тях !!!

Тук няма две мнения. Но замисли се как постихнаха това и каква цена плаща по-голямата част от човечеството...

Много интересно какви глупости пишем за Америка? Да не би американците да са цъфнали и вързали? Нима там няма недоволни и неразбиращи, нима няма опозиция, социални проблеми? Как интелектуалният колос Буш спечели втория си президентски мандат? Нима американците бяха доволни от това? Николов, и ние сме били в Америка, но за разлика от теб не надуваме циганска чалга в колите си. Това не пречи да пишем за американските глупости. Не забравяй, че най-добрите филмови уестърни не са направени от американци.

Покажи държава без социални проблеми, държава, в която всички са единомишленици, държава без недоволни и т.н. Такава страна няма, защото Хомо сапиенс е така устроен и слава богу, че е така. Иначе няма да има развитие и прогрес, а ще се стои на това идеално равнище. Така, че скъпи глупостите ги дрънкаш ти. Не разбирам какво общо има тук чалгата и какво значение има за света факта, че някой "надува чалга" в колата си. Същото се отнася и за уестъвните.

Америка е Меката на отрепки като теб.

има ли толкоз прости хора още????

Това нищо не е! Вчера руснаците изстреляха суперсекретна совалка тип ро-ро, с поредната пияна кучка на борда. Понеже е много, ама много секретна, никой нито я е виждал, нито я е чувал, но иначе се казва Мир и ще подобри неминуемо жизненото равнище на територията на цялата федерация, като и на тези територии, населени от идеологически верни челАвеци. Амин, тАвАриШи!

Внимавай! Един крокодил се прокрадва зад теб.

Крокодила да не се казва Ого?

Във Флорида няма крокодили;)

скоро ще плъзнат едни "мистериозни" вируси, но няма страшно вече има ваксина

разчуло се е че имам нов казан за ракия. Тези са спонсорирани от Jack Danilel's и фръчат сал да ми го видят казанът... ама нема да стане... аз от данъчните на Дянков съм го укрил, та от тези ли! Гледан отгоре казанът прилича на фитирия чесън, гредан отдолу е невидим! Бадива се пънат...ама нека се набутват ;-)

Евалата пич! Много ми хареса поста ти! Точно по темата :-D

jizast

Американците са далеч пред руснаците в космическите изследвания. Да не се учудите ако до някоя година извадят напълно функциониращ космически самолет. Руснаците все още се приземяват в голям метален буркан :-D

Не били ракети, а буркани. И не са ги изстреляли, ами са им ги върнали. Цяла страна сега вази гледа, хей вий хамериканските гавази!

jizast

С две думи искал си нещо да кажеш в яда си ама интелект не достигнал и само си изсъскал през зъби в омразата си към американците :-D

Да бе, и за това летят с руски двигатели.

Двигателите на Ариана 5 са Vulcain, съвместна разработка със субконтрактори от Франция, Италия и Швеция.

Така е.

И кога ще ходим пак на Луната?

Те, американците вече ходиха на Луната насън, сега дано го направят наяве. Ама може друга държава да ги изпревари.

Наистина са толкова далече че купуват руски ракетни двигатели от времето на Брежнев заради които висях един час по пътя за Шереметиево, докато дъртите Камази караха още по дъртите двигатели за въпросната ракета, за да може Руслана да ги закара на пиндосите да си пуснат совалката. А металните буркани за приземяване от космоса вече почнаха да ги произвеждат на конвеер като ширпотеба и струват колкото две гуми на шатъла. Какво да се прави и икономика?

Партньорството между руснаци и американци в областта на космическите изследвания е отдавна и всеки трябва да участва с нещо. Нали не смяташ, че всичко в съвместните програми е руско.

jizast, налага се да те поправя. Казваш,че САЩ скоро ще направят"... напълно функциониращ космически самолет. Руснаците все още се приземяват в голям метален буркан.." В голяма грешка си - преди 22 години руснаците точно това направиха с Буран - напълно автоматизиран космически безпилотен самолет! Със собствен двигател при приземяването,а не обикновен планер,като американските совалки! Едва сега с "мистериозния си космически самолет" американците повториха неговия полет,макар,че габаритите му са нищожни в сравнение с Буран...

на 1 април нашето правителство ще се качи на бьлгарската ракета и ще излети за нибиру за да приеме техните посланници и ще ги гощава с БОБи ЛУКАНКА СТАРА ПЛАНИНА

:-)

БАН ще осъществи контакта и всички подорбности

Е ха на добър път!!! P.S. Ракетета е еднопосочна, нали?

Сигурно щото руснаците си изстрелват секретните ракети от полигони на майната си където най-близкото населено място е на няколкостотин км. А не кат американците на няколко км от градовете да ги гледат всички кога изстрелват ракета.

Господине не знам какъв ви е проблема с американците-може би е личен,но- за да коментирате нещо такова, първо трябва да се чете на тази тема за да не испадате в ситуация като тази, защото явно не сте наясно откаде САЩ изтрелват совалките и космическите си кораби.

Наистина трябва четене.Защото сте поразително неграмотен.Това не ви пречи да давате акъл на грамотните.Пфу...

Все пак, не стана ясно, какво се опитваш да кажеш и защо!

Голям кеф е да гледаш излитането или кацането на совалката. Преди десетина дни гледахме излитането на Дискавъри.

път!!!

Wlado, от коментара ти личи,че не си наясно с въпросите на изстрелването на космически ракети. Те се изстрелват по посока на въртенето на Земята и по траекторията им не трябва да има населени места,с оглед осигуряване на безопасността им в случай на катастрофа. Поради тази причина американците ги изстрелват от нос Кенеди /Канаверал/ към океана,а руснаците - към обширни безлюдни пространства на материка. Но за да знаеш това,трябва да попрочиташ повече по коментираните въпроси...

да не сте написали нещо за руснаците хахаха