Тайнствени ”бакшиши за Исус” заляха САЩ (снимки)

Мистериозни добродетели оставят огромни бакшиши в американски ресторанти от септември насам. Щедростта достига понякога 10 хиляди долара.

Обратно в новината

Коментари - Тайнствени ”бакшиши за Исус” заляха САЩ (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

link

честито на печелившите и Бог да благослови шедрите благодетели! дано някои хора вземят пример от това и да започнат да оценяват по-щедро труда на хората, които работят да се грижат за тях.

Мда, познат сценарий и тук имаше раздавания само че на куфарчета. ФЕД явно е решил да не допусне фалит на държавата и е включил машините за печатане на долари на МАКС, 40% от US парите се намират в чужбина, по тоя начин притежателите на тази валута се издояват в името на държавата (нещо подобно 37-ма година направиха , като прибраха златото от американците). Явно някой от носачите на парите е решил да ги пласира по забавен за него начин. Съвсем се побъркаха!

за сценярия с куфарчетата в Бг може и да си запознат, но за другите "сценарии" хич не си наясно. само да те светна, че раздаването на бакшиши (монякога и в големи размери) е нещо нормално в Америка още от памтивека. някои професии в обслужващата сфера печелят именно от бакшишите, колкото и странно да ти се струва, и наистина има много Християни, които са изключително щедри в даването на бакшиши. така че тук не виждам нищо общо с твоите конспиративни теории за някакво печатане на пари за бакшиши и някакво "прибиране на златото от американците през 37-ма"

Toва не са конспиративни теории, а е просто реалната история. Ати преди да почнеш да се кръстиш , погледни , че тоя на снимката не е Христос, а е Сатаната.

"Мистериозни добродетели". Нещо много ми куца в тази "новина". Тея да не са били с маски? Или са били невидими докато ги сервират? При наличието на камери навсякъде в америката и куп сканиращи образи програми - при техния комунизам е изключено някой да е анонимен... Само не мога да разбера за какво ни я подхвърлят тази пушилка../пък и какво ли ми трябва да си търкам мозъка :) /

Според богатите американци Христос е Федералния резерв!Пълно е с долари!Трудно е да ги раздадеш но се стараят хората!

В България четири години давахме бакшиши на Буда. То май и продължаваме. Само дето не го пише изрично в сметките.

шантаво е ,но е готино

Тайно подозирах че Исус е "бакшиш"

Това да не ти е БГ бе другарю...

Колега ! - абе не Го знам Матея/Mat-Thew : --> бихте ли Го поканили да Го препитаме ЗА Равноправен и Равноотговорен в Работните Групи ?

Поканете Го. Да Го препитаме Всички-Ние-Заедно. И ! - ако Го намерим ЗА Равноправен и Равноотговорен - да Заповяда !!!

Само в Америка! Не знам колко са "тайнствени" бакшишите, обаче са големи. С Исус или без него, но огромните бакшиши са факт!

Jack Selby, a former PayPal vice president and millionaire venture capitalist, is the man who left a $5,000 tip on an $84.05 bill at a South Bend, Ind. sports bar, says Gawkers Valleywag.

С тaзи снимкa по целия свят е нaпрaвенa реклaмa нa Aнтихристa, зaщото той е с дефектно око. Божия син си имa две очи и на всички икони е рисувaн с тях.

А всчки икони представят човек който би се набивал на очи по ония географски ширини. А според библията Юда е трябвало да го целуне, за да го "маркира" за пред римляните. Къде си видял русокос с бяла кожа в Палестина ? По-скоро е бил мургав, в черна коса, крив нос ... какъвто всъщност го описват в някои от пасажите, ама е спорно дали става дума за исус или за някой друг.

Нa много от иконите Исус е с тъмнa косa. Когaто е изобрaзявaн Христос - съществото, което се въплъщaвa в човекa Исус - тогaвa е със светлa косa.

Ако позволите : А. В момента Свободните си изкупуват Вътрешно дълга. Вече 'изтриват' по Няколко Годзилиарда. Месечно ! ... Та - има Необходимост И от пари в Реалните Данъкоплатци. Б. Съобразно мойте-скромни Книги - у америчко под tip се Разбира - И бакшиш И Насочване/Подсещане.

Тези хорица, които раздават хилядарки на сервитьорите, защо не вземат да закупят няколко тона храни и да ги изпратят в Африка за гладуващите африканчета, например...

Защото познават системата. Нищо няма да стигне до гладуващите, така както средствата в Агенцията за Чуждестранна Помощ в България в началото на прехода. Всичко ще потъне в джобовете на посредниците. По-добре, че е направил добро директно и без да се помайва.

mda, ti si otgoworil, samo ne razbrah "4udja se" dali ne e ot nekoq agenciq. }oto wsi`ki otdawna widqha kakwo stawa s pomo6tite i takyw wyprost e neumesten

Откъде знаеш, че не са го направили? И защо смяташ, че само в Африка има нуждаещи се? И накрая - Не си ли режем сами клона върху който седим с този стремеш да спасяваме и издържаме всичко, което се е родило? Още колко хора може да поеме планетата Земя и кой да храни и издържа тези, които спасените с храни и други помощи раждат? Не е ли безотговорно да се раждат деца, които е ясно че не могат да се изхранват?

Проблемът Не Е Ни в броя на хората по Тази Планета, Ни в Наличните Ресурси.... А ! - в Начина на Разпределението И на двете Дадености.

това с глад в африка се изтърка, там се множат като хлебарки и оцеляват на поразия, Сомалия от 7 млн през 2000 г до 10 млн през 2012, да не говорим за Нигерия, тия се удвояват на всеки 15 години, нас няма кой да спаси, след 40 години ще са 2 млрд., ще дойдат и ще ни изядат с парцалите

На земята има достатъчно ресурси за нуждите на хората, но недостатъчно за алчността им. Мисля беше от М. Ганди

"Защо пък да не зарадвам няколко души по Коледа? Имам пари - давам ги с удоволствие като коледен подарък ." Jack Selby, бивш вицепрезидент на PayPal

Гнусни американски идиоти си правят гаргара и с християнската вяра, но жестоко ще си платят за това.

А в бг как е, а?

Снимкaтa не прaвилнa! Aнтихристa ще бъде с едно дефектно око, а не Божия син.

Правилна е, щото се очаква Антихристът да се направи на Христос в началото.

Длъжен съм да ви кажа. Това е безумна подигравка с Божия Син. Дано се осъзнаят и Бог да им прости, защото не бих искал да съм на тяхно място. Нито на мястото на тази, която е публикувала това в ДИР-а.

Що тогава ще кажеш че да оставиш пари в църквате е подиграфка :D

Що подигравка бре ? Човекът иска да покаже че върши добрие дела понеже е религиозен...

ТИ ПЪК КОЙ СИ, че да казваш ??? Аз не виждам подигравка, а доволни бедни сервитьори, ти работил ли си някога като сервитьор , А ?

И каква ТОЧНО е подигравката ?

В САЩ някой раздава хиляди на сервитьорите за коледа, а в русия и украйна полицията бие по улиците за коледа

Зависи каква преса четеш. В про-американската нещата са така представени, в про-руската са "Подигравка с коледните ценности в САЩ" и "Безредиците бяха овладяни от силите на реда".

Интересно е дали могат така да се шегуват с други религии? Асоциация на Исус с пари? За забавление? Ако парите бяха мои бих ги дал в подкрепа на някаква благотворителна кауза.

И като как ще остане неизвестен като плаща с карта? А и за суми от 10 000 долара,заради закона ротив прането на пари, трябва да се докладва на правоохранителните органи.

Да,така е,но има държави,в които при плащане с карта не изискват и личната карта за удостоверяване,не знам как е в Америка,но ако и там е така как ще го установят?

На лицевата страна на всяка кредитна или дебитна карта нали пише кой е собственикът и, айретен че на гърбът и има подпис за удостоверяване самоличността на владелецът и. В страна в която се работи предимно с безналични пари,и измамите стях съответно са големи, едва ли който и да е продавач няма да направи сверка в регистъра дали подадената му карта е валидна и не е открадната когато става въпрос за несъразмерни плащания, щото иначе може и него да подгонят за нарушаване на един куп закончета.

Неизвестен е само на авторката:) Интересно е, че го е разпознал индийски студент по моден маркетинг Аруж Даван, описан в статията. Крайно време е авторката да си допише "новината".

Някои искат да си почешят собственото его.Ако искат да помогнат на някого защо да даряват бакшиши в ресторантите ,а много просто могат да дарят средсва на стотиците бездомни и гладни хора.

Мистериозния добродетел отдавна е разкрит - Jack Selby бивш вицепремиер на PayPal. Авторката е преписала малко стара новина ;)

вицепрезидент на PayPal. Сори.

Глупости на търкалета ! Никой сервитьор не е луд да си показва бакшиша , щото мястото му ще изстине ! А и дадените бакшиши са дадени от някой , който , по описание на сервитьорите , ще бъде идентифициран ! Някой си прави реклама или майтап/другото название на ташак/.

На моите сметки пише "In God we trust"

милиардерите и милионерите в сащ си имат нова форма на развлечение, но тази е поне приемлива, а не е някоя изгъзица вредна.

Вероятно трябва да се преведе "заради". Тогава става "Бакшиш (подарък - прев. от турски) заради Исус" и става мисля доста ясно особено пък и покрай блготворителността на Рождество и идеята за анонимното добро/подарък (поизкривено днес в дядо коледа)

На такава позитивна новина БЪЛГАРИНЪТ няма какво да каже. Съвременният БЪЛГАРИН е озлобен, прост и мрази, МРАЗИ жестоко всички и всичко ... дали мизерията ни направи такива или добродетелите ни са просто един мит???

Споко, пич, самия факт, че има и други коментари освен твоя те опровергава. Гледай небето, слушай птичките и дишай щастливо :) Ако искаш мога да пратя и Чопър да те развеселява.

Ако такова чудо се случи у нас щастливеца едва ли ще се похвали а ще се постарае никой да не разбере за да не научи шефа му и да му го вземе.

И как точно ще му го вземе? Ще прати мутри ли? Или ще го извика и ще му каже, че ще му изстине мястото, ако не му ги даде? Така наизуст най-добре се говори.

Сигурно "бакшишите за Исус" са получени все от сервитьоти мюсюлмани?

Те мюсюлманите също почитат Исус!