Обама предупреди Иран: Не блъфирам за удар!

Президентът на САЩ Барак Обама направи най-ясното си досега предупреждение, че САЩ може да нападнат Иран, ако е необходимо, за да не му позволят да създаде ядрено оръжие, съобщи АП, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Обама предупреди Иран: Не блъфирам за удар! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

оффф к'во да коментирам и от къде по-напред.. омръзна ми от разните му там недорасли пишкомерчета.. оня незнам к'ъв ми бил, тоя пък к'во щял да му направи и т.нт., жалка раса на една нищожна планетка в покраинините на една с нищо впечатляваща галактика.. смешни са ми всичките кърлежи.. жално ми е за всяко едно родено дете в днешния мръсен свят!

Vandov

Разменил си ролите относно Карибската криза: Кенеди постави постави ултиматум На СССР да си изтегли ракетите от Куба и си постави армията в бойна готовност, Хрушчов призна и отстъпи, като съветските кораби с ракетите бяха унизително спирани за проверка на броя с ракетите!

jingiby

Да, американският империализъм се готви да нападне ислямския фундаментализъм. Обаче китайския комунизъм черпи много петрол оттам! Руския абсолютизъм също има интереси там. Дали пък няма да ги изненада еврейския ционизъм?

Америка е велика! Тя е като ББ в България! Америка ще победи...напред Рамбо, демократичните българите сме с теб,а червените хмери са с врага!

Господ да й е на помощ на Америка, ако е "като ББ в България"... . И между другото, Рамбо е филмов герой, т.е. не е истински... .

jizast

Защото са изтръмбушена държава с фанатизирани управляващи и защото не са доказали, че може да се разчита на тях.

Малее, баце, кооолко си неориентиран, неграмотен и изобщо - имаш ли някаква идея за Иран и кои са те? Остава да ми кажеш, че са араби:)

jizast

Ти мен ли ще учиш на история бе охльо. Мога да водя лекции на тема история на близкия изток

Ти си наясно, че в момента когато се употреби дори ЕДНА бомба, играта за голяма част от човечеството свършва, нали?

И то преди да е станало твърде късно

Впечатлява ме приемствеността в политиката на САЩ. Обама по нищо не прилича на Буш и въпреки това е готов за нови военни действия. Това е да служиш на страната си. Ако това беше у нас - Б.Б. щеше да стане пръв приятел с арабелите, само и само да направи мръсно на Станишката.

Всъщност американската конституция ограничава самостоятелните действия на федералния президент ,по същество той има право да се прави на главнокомандващ и да си играе на външна политика, за всичко останало като глава на изпълнителната власт трябва да агитира контролиращите го двукамерен парламент и върховен съд че направеното от него е в интерес на нацията, това е причината и повечето президенти да търсят вътрешна популярност чрез външни врагове.

Горкия пак напомни че кат Израел няма втори на света ей го и нашето Ники ,външния ни министър де, казва вечна дружба и много газ от братски Израел и трябва на България. А аз случайно се сетих за една скромна новина от отминалата тиха година,три от любимите на Обама държави ще строят газопровод че даже имат мерак и да изнасят пустата му газ за Европата.

Гледам че са отрязали частта с цитат от броя на Wall Street Journal от 25 юли 2011 та затова ще го напиша отново Иран, Ирак и Сирия са сключили договор за газопровод чрез който иранския природен газ да стигне до Средиземно море а от там и до Европа. Иранците твърдят че могат да произвеждат 600 милиона кубика газ на ден но ще изнасят само 37 милиона.

jizast

Ти май поради липса на публика, самичък си отговаряш...

jizast

Много правилно, за първи път Обама да се държи адекватно. Тарамбуките трябва да си знаят мястото.

А ние от кои сме, от "тарамбуките", или от богопомазаните? Добре, че нямаме петрол, щото никой нямаше да ни попита.....

jizast

Кувейт и ОАЕ като имат петрол, ходил ли си да видиш стандарта им умнико

Borissov

Бах мааму!

На мен нещо не ми стана ясно, Иран конкретно Щатите ли заплашват с тази бомба, или вече са им обявили война? Като какви се явяват американците в случая, и Иранската ядрена заплаха не се ли отнася по-скоро за Израел, примерно, или за НАТО в краен случай? Защо американците? Аааа, май почвам да се сещам, той и Садам май имаше химическо оръжие... После се оказа, че не е имал такова, ама го обесиха. Защо ли.... И какво им влизаше в работата на Хамерика? Това момче, па и предишното, какво са се настървили против арабите, нали уж няма расизъм?

Заплашват международната сигурност и то доста нагло. Жалко, защото Иран беше най-нормалната страна в тази част на света до преди 20 години. Иран, не са тарамбуки, а са перси и нямат нищо общо с арабите около тях, но САЩ са прави. Ако искаш мир, бъди готов за война.

Владо

И как я заплашват? Северна Корея кат взривява ядрено оръжие и тества ракети с голям обсег не заплашва ли? Ама да си чул някой да дрънка за тях?