Филипинският президент: Не сме ”куче на каишка” на САЩ

САЩ не трябва да третират Филипините като "куче на каишка", заяви филипинският президент Родриго Дутерте преди да отпътува на посещение в Япония.

Обратно в новината

Коментари - Филипинският президент: Не сме ”куче на каишка” на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди това Филипините се управлявали от Акино.Всички членове на семейството на Акино са били американски марионетки.Това не се харесвало на обикновените хора..Родриго обаче ,за разлика от предшественика си не се проявява като мекотело.Схваща новото ,което трябва да навлезе в света.А то е:Когато всички народи,всички държави ,всички религии престанат да мислят ,че са в сила да оправят света ,тогава светът ще тръгне в правилна посока.

Да, но не сте щастливи като нас, българските кучета на американска каишка !

Филипините са бивша Холандска колония. Колко бивша е друг въпрос.Много богати са на петрол и заемат стратегическо географско положение.Щом и там започнаха да псуват американците, то това е началото на края на САЩ, които след разпада на СССР започна да се перчи като селянин в Мерцедес

И ние не бяхме ''куче на каишка'' на САЩ, ама ни вързаха, защото шепа хора - самоизбиращи се за управници, не могат да си контролират нагона за крадене. Де да имаше един такъв, силен националист, като Дутерте и за БЪлгария?! Ама и аз се размечтах...

И турци са ни налазили парламента, като мухи на ... Аз, да питам колко българи има в турския парламент?! та, нощем в тайна доба - ''претичкват'' нашите управници - ту към турското, ту към американското посолства, за да получат правилни инструкции : )

наистина се питам ,дали дутерте не е чужддопланетен ,не че нямаме путин и ки чен ун,но този ги надминава отдалече ?!

зло!! Няма по агресивна и злонамерена нация от тях !

Има, има-а-а и ти знаеш коя е

Хм, забелязвате ли тенденцията? Този човек е в Япония, открито говори против США, и въпреки това императорът го приема? При азиатците всичко е много нежно и отдалече, може би пък Япония е решила да се еманципира от США, крайно време беше

ти както се вижда не си се "еманципирал" от СССР, сталин, ТАСС и совхозите...

а ти си идиот

Защо се чудиш...въпрос на време е когато Япония няма да поднови договора на Фащ за военната им база там.

Български Дутерте!

както слънцето и въздуха за всяко живо същество

пред последната надежда на комунделите! ще свърши като предишните! глад, корупция,нищета и шуробаджанащина! и на историята в клоаката!

Браво! Дано да живее дълго и да има последователи по света, и да не го застига участа на Томас Исидор Ноел Санкара.

Дутерте вероятно вече е включен в тайния безсрочен разстрелен списък на империален Вашингтон. В който са още Патрис Лумумба (Заир), Мосаддак (Иран), Уго Чавес (Венецуела), Сукарно (Индонезия), Жювенал Хабиаримана (Руанда), Салвадор Алиенде (Чили) Муаммар Кадафи (Либия), Ал-Башир (Судан), Фидел Кастро (Куба) и т.н.

Кореа Еквадорски още ли не е намерил място в списъка. Доста петролни корпорации изрита от Еквадор, а и на МВФ-то мръсен номер извъртя. На всичкото отгоре имА наглостта да вдигне стандарта на еквадорците с левичарски мерки. МИсля, че си е заслужил място в топ10.

о да..много им го вдигна стандарта:))) многохилядните демонстрации на изгладнели и озверели хора явно са някаква соросоидна кампания:)))) кретен!

браво на такива като този, Орбан, Путин и др. достойни мъже не като нащи продажни палета

Не съм преполагал че крайния популизъм може да бъде толкова опасен и дори да отнема човешки живот. Предстваете си също, в САЩ Тръмп за президент, като този на Филипините и и на други места. В Украйна - неонацисти. Света ще се превърне пълна лудница.

Браво на филипинският Президент .ЛИДЕР.

Ние сме куче на каиш на САЩ дето един визов режим не желаят да премахнат, не плащат за една база, никакви американски инвестиции, а само кражба, от нас-гражданите!!!

Ние сме едно дръгливо,бълхясало псе,вързано от шепа дупедавци в разградения двор България,и де кой мине го рита и си лъска обущата с него,то не бяха турци,то не бяха руснаци,то не бяха кумунисти,сега американци,в бъдеще мангали може би???.......Ама псето не му дреме,чеше се от бълхите,рупа си оматчето..................ако има кой да му подхвърли..........

christolg

Поредният нещастник!!!След пет години никой няма да е чувал за него!!!

А за теб след пет дни...

Бати, ама, моето момче, ти нещо - следиш ли политика, новини, как въпросният тип се справя с нарко трафиканти и как целокупното филипинско население му се радва? Включително и какво прави с някакви мюслюмански мюсли, които са с идеи да разцепват Филипините на държави? Та - какво дрънкаш като видимо си тотален неграмотник?

Georgi Dimov Dimov

само че му се радваха преди да разкрие плановете си да се дели от америка. според мен вече одобрението за него е паднало поне на половина. филипините имат големи икономически преференции с америка. икономиката им ще затане, ако се разделят с тях.

И нашия чехъл и той не е :)

Чест и почитания!!!

Ако и държавите от ОНД го кажат, тогава ще е истински чест и почитания! Ясно на кого да го кажат :-)

black_mask79@abv.bg

Ние сме куче на каиш на САЩ!

Лидери-идиоти с "д": дутерте във филипините доналд в америка (тоя поне е само кандидат) доган в турция джонсън във великобритания дупин в...

Дълбоката у нас...

"С нетърпение очаквам времето, когато няма повече да виждам никакви чужди сили или войници в моята страна, с изключение на филипинските войници"

Ще отстъпи на Китай спорните, богати на ресурси райони. Така ли се отстояват национални интереси ?

Хахаха, е добре, щом предпочита китайски войници... Както са казали китайчетата, дано ти се сбъднат всичките желания... :)))

Изглежда той ще е следващият, който САЩ ще атакуват.. я ще спретнат някоя измислена война, я някоя нова терористична организация.. я ще пратят ИДИЛ там..

Филипинският президент: Не сме куче на каишка на САЩ --- да не сте! ние сме кучето! а сега като турят и маика ни за президент ще станем " дамата с кучецето на каишка!"

САЩ не трябва да третират Филипините като "куче на каишка", заяви филипинският президент Родриго Дутерте докато обядваше кучешка яхния в традиционен филипински ресторант.

Поздрав Родриго, абсолютно съм съгласен с Теб - поздрави на любимата им ХХХ американската им мама!!!

няма да ви третират. Те ви знаят що за стока сте още от ВСВ.

иска да станат куче от китайско меню, щом им харесва...

Хубаво е,че има вече избор.

за някои има, за други "другари" няма

Ами така е: след толкова години на колониално робство, на хората са им останали по един чифт гащи, сега с Дутерте удвояват икономиката на всеки 5 години, имат младо население и такива като тебе ще ги папат за закуска скоро.

Ха, че той още и година не е изкарал. От кое ще расте икономиката - от безразборни убийства и псувни ли?

Хан Путку !

Може да имаш и 5000 заплата, ама живота като е скъп, заплатата ти заминава.

Все повече държавници започнаха да надигат глава срещу САЩ ,това значи че тази велика държава губи влияние и сила.

Стандарта ти е много по нисък от този на БРИКС, защото там е страшно евтино, както беше евтино у нас при комунизма. 1 билетче за автобус - 6 стотинки, при средни заплати по 250 лв.

Поредната нагла лъжа. очевидно ти се мешат годините, заплатите и цените.

Кое е лъжа бе ??? Айде, мислите че можете да манипулирате хората, но ние, които сме живели тези години отлично помним какви са били заплатите и цените !!

Те ако не са ние СМЕ.

Или както каза Виктория Нулата- Fuck the EU....А Дутерте каза: Fuck The USA!! Хахахахахахахахах

Около 75000 американски войници умират при освобождаването на Филипините от японците, които пък избиват над 500 000 филипинци...

3 млн филипинци са наркомани заради "освободителите " си.

Този ме кефи. По много категоричен начин подкара наркотрафикантите във Филипините -без да се съобразява с правата им. А преди няколко дена от Китай в едно интервю нарече за втори път Обама, " син на к*рва"

Виж какво моето момче, можеш ли да обясниш какви са "правата" на наркотрафикантите? Правото им е едно : бесило или куршум ! Това го знае и Тиквата !

Така е, но в България престъпниците имат права, а жертвите не. А този започна да ги избива безмилостно и като взеха да му се месят разни правозащитници, образно казано им показа среден пръст. А по отношение на критиките на Обама за тези му действия, го нарече така както съм написал-тогава беше първия път.

Тоя все едно ме е слушал, като коментирах, как разни са като кучета на каишка, които ги командват. Поне в това отношение сме на едно мнение, как се държи САЩ. А за ЕС мога да се изкажа по-дипломатично като Нюланд! ;)

Филипините имат среден годишен ръст на БВП от 7 %, не знам каква сев. Корея те гони.

Ккаъвто ръст трябва ние да постигаме, за да се доближим до европейския стандарт, преди повечето от нас да са се гътнали. Вместо това, 2-3 % ги броим за извънземно постижение..

Севернокорейците си харесват живота, а ти си едно жуже спрямо 3 милиарден БРИКС !!

.... АЗ СЪМ ПАРТ ТАЙМ АМЕРИКЪН ... ФУЛ ТАЙМ БЪЛГАРИН И ХРИСТИЯН КОМУНИСТ :))

щатите са като джудже спрямо 3 милиарден БРИКС, който държи цялата реална световна икономика .

целата световна икономика... смех до пръсване.

Цялата РЕАЛНА икономика + 90% от природните ресурси.