Путин: САЩ причиниха бежанската криза в Европа

Руският президент Владимир Путин заяви във Владивосток, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана и е била предизвикана от САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Путин: САЩ причиниха бежанската криза в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще доиде време когато Русия ще не приема като мигранти.

Аха, сега пък се бил базикал. ти не помниш какво си приказвал преди 5 минути, а се бил базикал. Що не потърсиш специализирана помощ ?

Ти изглежда имаш мозъче като на гущер. Въпреки неопровержимите доказателства, че в западните държави се продава оловен припой, все още не можеш да схванеш за какво става дума. Нали по твоите твърдения не се продавало оловен припой, Е, продава се както виждаш, и ти го доказах. Кой е тъпия, а кажи ?! Производителите пазаруват както от Ebay , така и от alibaba, тъй като те са на световния пазар,особено alibaba и лидерската роля на Китай. SMD - само тъп идиот като тебе спори за неща, от които понятие си няма. Оловният припой работи при по ниска температура, и оттам се намалят вредните емисии от другите компоненти, като флюса и пасти. Което е от огромно значение за безопасността на работниците, тъй като поемат по малко изпарения при по ниска температура, както е при оловния припой. За двоичната система ти казваш: "Като за теб - доичната система има 10 възможни състояния" - Няма такова нещо, това може да го напише само някой кретен, който не е помирисвал математика. Т.е не можеш да брои даже до 10. Ти си точно такъв случай.

Ето, че казаното от Путин бе потвърдено и от Австрия...

ти пиян ли си ? Първо казваш 200 ватови поялници имало САМО у нас по съветски проект. После твърдиш, че те НЕ БИЛИ САМО у нас. Какво казваш всъщност ? Да не страдаш от раздвоение на личността ?

Ха ха, ти си прост като галош бе ! Нямало оловен припой в напредналите страни ??? Я отвори ebay, потърси lead solder, фитрирай само доставчици от щатите и да видиш колко оловен припой се продава там!! Пак ти казвам, не бъркай безоловен припой с безоловен бензин !!! SMD машините могат да се настройват както за оловен, така и за безоловен материал, температурата, времето за обработка се различават... ти въобще виждал ли си SMD машина на живо, не нали?? И с последното вече напълно ме уби: дВоичната (а не доичната, тук няма нищо за доене) система имала 10 възможни състояния ???????? ХА ХА ХА !!! Отдавна не бях чувал такава идиотия !! Запомни: ДВОИЧНАТА Система има само 2 знака :0 и 1 ХА ХА, паднах от стола от смях !

Не е така. Китайският клон на IBM е основният разработчик на технологията. А там работят китайци. Не случайно китайските продукти с в пъти по евтини от западните, защото са измислени, разработени и произведени в Китай.

пак глупости ръсиш. потърси това в гугъл: 200 Watt Soldering Iron или American Beauty 300 Watt Soldering Iron 300 ватов американски поялник, съвецки били само викаш а ??? Съвсем си изкуфял :)

Ха ха, кой ти каза, че тинола бил безоловен ?? Вярно е, че има и безоловен, но все още оловния се ползва доста. Ти май го бъркаш с безоловния бензин !! SMD машините се настройват дали да работят с оловен или безоловен материал бе , ти и това ли не знаеш ????? Бройни системи - двоична, осмична, шестнайдесетична десетична, айде обясни коя каква е, кога се ползва, основни свойства и т.н. Намираш в гугъл някакви термини, от които нямаш и понятие, и се правиш че знаеш нещо. но веднага лъсва празноглавието ти.

гледай си там 200 ватовия поялник дето става за калайдисване на съдове, запоявай си платките с поялника (внимавай за късо) и остави високите технологии. Не са за тебе.

И аз да нопомня, че най напреднали са китайците, с разработката на 7 нанометрова технология, и са лидери в света. Става дума за IBM в Китай.

Учил бил китайците от коя страна се държал поялника, и какво било резистор, и какво било ИС - това е ако си учил 10 годишни лапета бе, това е смешно !! Китайците са тези, които произвеждат компютрите в света, той тръгнал да ги учи ха !!!! Ти искаш да се правиш на много учил и да учиш какво било ядро, програмен модел, инструкции, регистри и подобни. Айде, карай подред, що се хвана с последното в моя списък . Айде де, почвай ! Винтчета, гайки, жички - това ти е набора от познания. А да, чувал си и за запояване, поялник, тинол, съотношение калай-олово, колофон. Дотам са ти познанията !

САЩ причиниха бежанската криза и този факт може да отрича само безмозъчно същество. За бъдещето на Европа жизнено важно е европейските лидери да намерят отговора на два основни въпроса: 1. Защо богатите мюсюлмански съседи на Либия и Ирак не приемат бежанци ? и 2. Кой насочва този бежански поток, защото той очевидно е насочван от един или няколко центъра ?

Купи гавно и поддержи Руссию! Купи гавно, ведь тьй же патриот!

маркиран ,като трол американски

Експертният съвет на руския Фонд за развитие на промишлеността (ФРП) одобри отпускането на кредит на Байкал Електроникс за започване масовото производство на руските процесори Байкал-Т1, пише link. Руските чипове Байкал-Т1 съдържат две ядра и работят при тактова честота 1,2 GHz. Използвана е MIPS архитектура, а според производителя, чипът отговаря на най-съвременните изисквания към производителността и консумацията на електрическа енергия. Използван е 28 нанометров технологичен процес, а в чипа са интегрирани контролер за DDR3-1600 памет, 10 Gb Ethernet, 1 Gb Ethernet, PCIe Gen.3, управление на SATA 3.0 и USB 2.0 портове.

Ти съвсем се обЪрка бе пич, първо обясняваш как си учил китайците да запояват,после то не било запояване,а било процесори. Не било компютри, а компоти. Затова и ти дадох за пример SMD технологията, ти ми даваш за пример как се запоявало с поялник, нещо което всеки средношколник може да направи. чипа ти е горял, защото си бъркал с поялника по платката и си предизвикал късо съединение. Моят чип защо не е горял ?? Айде, давай обясни ми за брой ядра, тип на процесора, скоростта, с която работи, размер и тип на включената в него кеш-памет, колко бита е шината за данни, колко битова адресна шина поддържа, допълнителни процесорни инструкции, които поддържа, тип на физическото свързване, което поддържа и много други за които и понятие си нямаш.

Нека Путин да погледне колко милиона имигранти приема всяка година САЩ и колко от тях са чисти руснаци или бивши руски граждани, пък тогава да бръщолеви небивалици!Защо никой не бяга към Русия,като е толкова "добре" ,бе идиот!?

Защото Русия не иска да приема боклуци от цял свят, просто е !

Епа то има ли повече боклук концентриран на едно място от Путинистан?

2000 коментара!

Като си пишеш и отговаряш сам може и 3000 да ги докараш :)))

1. Китай е номер ЕДНО 2. Китай , Индия, Бразилия - все страни от БРИКС. 3. Китай е комунистически, защото е управляван он Китайската Комунистическа Партия от средата на миналия век.

Не харесвам Путим, но това е много вярно, ако го е казал. Докога ще играем по свирката на тези гадни американци. Не може ли Европа да има собствена политика. Американците си движат военната индустрия с тези войни, черпят евтино гориво, а ние им сърбаме попарата. Защо никой не задава въпросите: кой създаде ислямска държава, кой купува нефта от джихадистите, кой ги снабдява с военна техника....още много въпроси които нито медии, нито политици смеят да изговорят. ДОКОГА- СЪБУДЕТЕ СЕ ПОЛИТИЦИ , ако наистина сте такива и мислите за народа си!!!

Абеее в ко праят руските петролни компании в Ирак и Либия и с кво са по-добри от американските? Кво правеха руснаците в Източна Европа половин век? Империи... империии и САЩ и Русия и руснаците с нищо не са по-добри от американците. Те като нападнаха Афганистан и 5 млн. афгански бежанци заляха Пакистан и Иран?

Я ми кажи знаеш ли колко училища, болници, пътища построи СССР за 8г. в Афганистан и колко САЩ за 14г.

Стига си лъгал бе бастун и ние сме живели тогава, нищо от това което говориш не е вярно, стига с тия лозунги...

И занапред да си знаеш, лопедиум му е майката!!! Хахахаха

Хвърли го тоя поялник и прочети някоя книга, все ще ти е от полза.

Оппаааааа, появи се и другият пудел!

Опппппааа мошонката па се укеза.!.за..ха

Ти Говнолюб или Говномир си?

Советское-победоносное!

Бая си унил... Свалил си гарда!

А днес комунистически Китай е номер 1, защото само той произвежда компютри !!! Ха ха

Ти явно не схващаш за какво става дума. Да запояваш е работа за среден техник, не за инженер. Смешно е, като обясняваш как си показвал как се работи с поялник на бъдещи инженери. Инженерната работа има много малко общо с запояването, освен ако не си инженер по SMD технологии. Които бяха развити преди 89-та в БГ, и имаше специалисти които да ги внедрят и поддържат. СМ600 не е изкопирана, а създадена в наш институт в БГ. Тя поддържа същия набор инструкции, както микропроцесорната фамилия MC6800 на Моторола. Но това, че поддържа същите инструкции, съвсем не означава, че е копие. Процесора например е една кутия, която приема входните операции, и трябва да изкара съответните изходни операции. Вътре в самия процесор може да има съвсем различна архитектура, важното е какво е на входа и на изхода. Но ти няма как да ги знаеш тези работи, след като си се занимавал с запояване на ниво средношколник.

Днес само добри новини!!! Браво!!! А мошонката мое да си разбие главата у стената.!.ха..ха Саркози предлага бежански центрове в България. Германия и Русия заобикалят Украйна със Северен поток 2 Хиляди се събраха на събора на приятелите на Русия

Само да добавя Денят на Москва, честват 868 години от основаването на града и нац. отбор по футбол на РФ наби Швеция в евроквалификациите с 1:0

И в момента има концерт на Черчения площад, преди малко се прибрах защото е хладничко +12 градоса е;) Исках да гледам Аеросмит ама не дочаках ,трябваше да облека по дебело якенце};-)))

Време е товарищ Путин да не се правиш на велик а да се обедини Европа и Русия, само тогава ще бъде силна и само тогава американците ще клекнат.

За да стане това еврогейския елит трябва да осъзнае, че действа срещу интересите на европейците. И да влезе в правия път.

Това казвам, той да не се прави на империалист и Европа да не са послушковци на американците, а да се обединят.

Уважаеми ганъо, Путин си е велик, цяла огромна държава управалява и на целия останал свят може да си позволи каквито си иска изказвания...а всичко което ти можеш да реализираш, за съжаление, е от дивана да филосовстваш, и да приемаш бежанци, защото от Европа така са ти заповядали..

О, кабелджията къде се загуби, доста пропусна! А в Ирак образователната система при Саддам беше образец за подражание и въпреки това западът унищожи страната, и сега образованието цъфти и върже...:)

Преди 30 години такива тези, ама същите, точ в точ, бяха много вървежни ! Имаше даже хора, които повярваха и доскоро все още се срещаха такива. Обаче някъде 2008-ма ли беше, влязохме в ЕС и оттогава никой не иска да ги слуша тези глупости. Но това, че никой не иска да ги слуша не значи, че не са останали хора, които искат да ги говорят...

Точно така, придобихме облика и станахме компютърна нация. И до днес сме такава. Някой да го отрича ? Точно германците, американците, европейците най-много ни признават. А как се прави компютърна нация без собствена микропроцесорна разработка и без собствен персонален компютър. А това е 1/1000 от това, което се произвеждаше - произвеждаха се централни процесори, ДЗУ, лентови устройства, матрични процесори, минимашини, системи за управление, страници няма да стигнат да се изброи. Но какви шансове има истината срещу 30-годишни пропагандни клишета ?

Уж САЩ и НАТО са лошите и бомбят Сирия, пък имигрантите пак там отиват - не щат у кочината на путлер

Шило

Не ви ли омръзнаха тези простотии? Сигурно и там има, но логично е да се пише за проблемите на ес и Шенген, нали сме там. Е, не сме в Шенген, де. Но проблемите на ЕС пряко ни касаят

12 000 са в РФ вече го написах.

Милите, колко ли съжаляват за този избор...

Никой, не желае( свободата) на Путин ... ха ха ха

Мошонка скоро ша се казваш Мехмед и ша издържаш още 2-3 Асановци и Махмудовци.!.ха..ха..ха

Аве те бежанците НЕЩО и в твойта кочина нещат щот била по МИЗЕРНА и от тяхната и както в тяхната нямало нищо.!.ха..ха

Къде са "приятелите на Сирия"? Къде е Николайчо Младенов, който ги събра на конушма в Правец, да поеме вината за вълната, която залива страната му и цяла Европа? Днес той се е устроил на синекурна длъжност в ООН, където отговаря за Ирак и резултатът от дейността му е виден: хаос, разрушения и смърт. Дори не се опитва да разбере защо иракското правителство, армията и коалицията, водена от САЩ, не могат да спрат ИД. А отговорът боде очите: защото Щатите, Турция, Саудитска Арабия и Катар не искат, а иракската армия не желае да се бие срещу една организация, създадена и подкрепяна от САЩ и толкова дисциплинирана и въоръжена, колкото всяка сериозна армия по света. ИД не е просто бандитска чета и една сухопътна операция срещу нея няма да бъде екзотична разходка. Пък и защо САЩ да воюват сериозно срещу ИД, като я използват срещу Башар Асад?Оправданията на Пентагона с "грижата" за цивилното население, са предназначени за наивници и евроатлантически "слепци с очи". Защото същите американски ВВС в Афганистан бомбардираха дори сватби, а в Югославия колони с албански бежанци. Няма никакво съмнение и в това, че оръжията за иракската армия и кюрдите, които "по грешка" хвърля американската авиация, попадат неслучайно в "правилните ръце" - тези на ИД. Други оръжия за ИД се прехвърлят по суша през турско-сирийската граница.

Не обръщай внимание на разни маргинали. След информацията, която изнесе все повече се убеждавам колко прав е Путин с това свое заявление. Поздравления и продължавай в същия дух да ни поднасяш информация, която е табу в БГ!!!

На норма ли си, или зад тебе седи милиционер с патлак :)))

Не позна, отново интелектуална немощ. Прав е колегата #savedonbas пълно е с маргинали!

Преди да пишеш направи си труда да разбереш коя е страната на Николайчо Младенов.

През август 2013 г. е назначен за специален представител на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун за Ирак и за ръководител на мисията на ООН там. Май драскаш само ей така, колкото да се намираш на работа?

Според доклад на Центъра за изследвания на имиграцията и политиката към университета Хаджеттепе (HUGO)/Турция/, пред 29-ия турско-германски семинар по журналистика, организиран това лято в Анталия от Турската журналистическа общност и фондация "Конрад Аденауер": 1. брой на сирийците, потърсили убежище в Турция 2 млн. души; 2. брой на регистрираните 1 милион и 758 хиляди; 3. дял на сирийските бежанци в Турция спрямо всички сирийци, напуснали Сирия -42%; 4. живеещи в бежанските лагери в Турция 258 000, или 14% от всички сирийски бежанци в Турция; 5. пребиваващи извън бежанските лагери 1,5 млн. души, разпръснати в 72 области, начело с Шанлъурфа (476 000), Истанбул (330 000), Газиантеп (253 000), Шърнак (190 000) и Хатай (204 000). Най-драматично е положението в Килис, където към едва 128 000-те жители на областта са се добавили цели 86 000 души сирийци. И също така, бежанците далеч не са толкова образовани и квалифицирани, за да се интегрират безпроблемно в турското общество. От регистрираните 1 милион и 758 хиляди, едва 10 на сто са грамотни, а делът на тези, които имат валидно образование и професия, е извънредно малък. Половината от сирийците са на възраст под 18 години. И въпреки това, броят на родените в Турция сирийски бебета е 100 000. Представяте ли си подобен "прираст" в България, а в ЕС?! Накрая, разходите, които Турция твърди, че е направила досега за издръжката на сирийските бежанци, възлизат на 5,5 млрд. долара.

Най-хубавото е, че тролове ,като тебе отвратиха Българите от путлерастката кочина... И всичко това е платено с пертодоларите на путлер- безценно, а :)))

Фактите за бежанците са страшни, нали?

некой бежанец да завие към Русия! На гости на Путин да отиде. Цял кораб с БТР и им прати вчера.

Тез бежанци Австрия не харесват, ти ги пращаш в рассията :)) Като са бежанци да не са луди...даже и нашите рубладжии не искат да ходят там

Не щат у путлерасткият рай и това си е... Що ли са се запътили към пропадналата Европа и лошата Америка?

Аз па си имам сАвеЦки комп! У другата стая е, и едва отварям прозореца...Големичък е и тежи около тон и триста кила. Ама пие малко ток, плащам около 350 лв. на месец за него, икономичен е. Не го гася въпреки, че зарежда бързо, за около 30-35 минути. Монитора е на голямата маса в хола, побира се. Клавиатурата е здрава, практически нечуплива. Жената я бутна оня ден и счупи паркета, ама нищо и няма, работи си! Абе супер си ми е системката. Марка "ПОЛЕТ", кво да ви приказвам. Само ме е яд, че като тръгне лампите примигват, а и съседите се оплакват от шума... И пише "ОКНО" на монитора, а не WINDOWS! Голяма работа, да знаете!

гавно, ама е на служба в пасола на кочината , така че е гавно с главно ''Г''

А енергията за това чудо откъде идва ? Не е ли от едни ТЕЦ-ове и АЕЦ-ове, дето са строени с руски реактори, турбини и генератори ?

Европа си плаща за наивноста спрямо путлер. И войните в Сирия и Украйна и бежанците са дело на путлер/роССия...

Терористичната организация "Ислямска държава" разширява своите владения в Ирак (в провинция Анбар с център град Рамади и в Северен Ирак с център Мосул), окупира половината територия на Сирия, прекъсвайки сухопътната връзка с Ирак, и се прехвърля в Северна Африка, особено в Либия. Най-нелепото е, че с нея водят "борба" държави, които я финансират, обучават и снабдяват с оръжие: САЩ, Саудитска Арабия, Катар и Турция. Неотдавна лидерът на сирийския клон на "Ал Каида", фронта "Ал Нусра", Абу Мохамед-Ал-Джулани (бивш преподавател по арабски език и ветеран от антиамериканската съпротива в Ирак, присъединил се впоследствие към "Ал Каида"), заяви в интервю за телевизия "Ал Джазира", че е получена заповед от лидера на "Ал Каида" Айман аз Зауахири: "Не атакувайте Запада, използвайки територията на Сирия!" Формалната причина за това нареждане била, че нападенията в чужбина срещу Запада отклоняват ресурси от главната цел завземането на Дамаск и свалянето на Башар ал-Асад. Значи, "странната война" с ИД не е никак странна: Западът е решен да позволи и даже да използва джихадистите за свалянето на Башар Асад. Поради което ще продължи да нанася въздушни удари по жилищни квартали и позиции, опразнени от силите на ИД, оправдавайки се с "грижа" за цивилното население и опасения чрез цивилните загуби да не предостави пропаганден материал в ръцете на ИД. При 4200 въздушни нападения досега са стоварени 14 000 авиационни бомби, при което са убити уж 12 500 джихадисти и "само" 120 цивилни.

Тоз рептил има главна заслуга за войната в Сирия, а сега прави помен с чужда пита...да си гледа кочината ЕС може и ще се оправи в тоз проблем

Макар че в историята няма условно наклонение, винаги когато се обсъжда въпросът за бежанците от Сирия, Ирак, Либия, Афганистан или Йемен, хората се питат какво би станало, ако Западът, най-вече САЩ, и някои страни от Средния изток като Саудитска Арабия, Катар и Турция не се ангажираха със т.н. "смяна на диктаторските режими" в региона. При това, всички до един светски: от Ирак, Тунис и Египет, до Сирия, Либия, и Йемен. В резултат на изкуствено предизвиканата "Арабска пролет", държави останаха само в Сирия, Египет и Тунис. Другаде, например в Либия, Йемен, Нигерия и т.н., бушуват конфликти на верска и етническа основа благодатен пазар за производителите и търговците на оръжие. И като следствие - причина за масовото бягство на десетки и стотици хиляди хора и превръщането им в бежанци... В стремежа си да рекламира "евроатлантическите ценности", включително и правото на придвижване и заселване, Европейският съюз стана съавтор на една бежанска криза, която може само да обсъжда, не и да я разреши. Всяко спасяване на бедстващи в Средиземно море корабчета и лодки, препълнени с бежанци, и настаняването на техния жив товар в бежански лагери из страните на ЕС, стимулира нови бежанци и имигранти да поемат по същия опасен път. А от това процъфтява бизнесът на трафикантите на хора. В районите, от които потеглят по суша или с корабчета и лодки бягащите от войната и мизерията азиатци и африканци, няма държавни институции, върху които да се упражни натиск за спиране на трафика на хора. Ето защо "хуманният" ЕС, съучастник в предизвикването на бежанската вълна, реши да потапя съдовете на трафикантите, преди да са тръгнали към Европа, или при пристигането им там.

Така войната в Средния изток, разпалена от САЩ, натовари Стария континент с един почти неразрешим проблем. Той, обаче, засяга само страните от Средния изток и Европа, а не САЩ, за чиито търговци на смърт войната, където и да била тя, включително в бивша Украйна или Приднестровието, е само възможност за пласиране на средства за убиване. А така също и повод за нови държавни оръжейни поръчки.

Вече не само пишеш , но и сам си отговаряш...сигурен съм ,че говеда като Вас се въдят само в пасола на кочината :))

Тук Путин е прав ! Америка предизвика този хаос и желае да разстрои Европа. Време е, Русия да влезе в Сирия и да смачка ИД - рожба на американската политика. Само така Путин ще се приближи отново до сърцата на българите.

Рушняците са роби и такива ще си останат докато имат Путлеровци за ръководители. Лошото е, че са пияници с промити кратуни. Инак не са лоши хора.

Може да не ми е от най приятните водачи , но в случая е прав! Лошото е че страните от ЕС сами вкараха вълка в кошарата като ги пуснахме на европейска земя! Трябваше държавите външни граници на ЕС да им дадат ясен и категоричен отпор на действията им и сега нямаше да я има тази критична за съюза ситуация , вече е късно - вълка е в кошарата!

Може да си учил много, ама нищо не си научил. Инженер да държи поялник ??? Трябва да знаеш, че много инженери даже не могат да запояват, защото дейността им по никакъв начин не е свързан с запояване, плюс това запояване с поялник е отживелица от 80-те години на миналия век. Кой запоява сега на ръка бе ??? СМ 600 си беше наша микропроцесорна фамилия, която си беше наша гордост, произведена изцяло в БГ. За съжаление с идването на т нар. "демокрация" всичко се окраде и съсипа - резултата на "демократичния" преход. Така че Made in Bulgaria си бече чиста истина, защото всичко беше проектирано и изработено в Институт по Микроелектроника в София. Същото важи и за Правец - всичко съсипано по време на прехода.

Без значение е какво ти харесва...

Липсата на демокрация, за което САЩ и ЕС обвиняват режима в Дамаск, е просто смокиновият лист, зад който се прикриват интересите на САЩ и бившите колонизатори на Средния изток Великобритания и Франция. А така също и на Турция, наследницата на Османската империя, която повече от всичко се бои от създаването по протежение на границата й с Ирак и Сирия на контролирана от кюрдите полоса, или дори само на независима кюрдска държава. Или на две кюрдски държави, всяка от които като магнит ще привлича турските кюрди. Ако Западът действително милее за демокрацията в Средния изток, би трябвало първо да се заеме с демократизирането на Саудитска Арабия и Катар, установявайки там, като минимум, парламентарни монархии. Защото, колкото и да обвиняват Башар Асад в диктатура, все пак той дойде на власт с избори, а не по наследствено право или с военен преврат както египетския президент генерал Абдул Фатах Ас-Сиси. При това неговите войски, заедно с кюрдските отряди за самоотбрана (YPG), пешмергетата на Барзани в Северен Ирак и подкрепяните от Иран шиитски бойци, воюват истински с терористичната групировка "Ислямска държава", за разлика от тях САЩ, Саудитска Арабия, Катар и Турция, които "воюват" по най-странния начин с джихадистите, снабдявайки ги с оръжие, финансови средства и обучени в Турция и Йордания попълнения.

Например "бунтовниците", които Турция обучава в Кършехир по програмата "Еит, донат" ("Обучи, екипирай") след обучението преминават в Сирия и се вливат директно в редиците на ИД. Но кюрдските формирования, ръководени от PYD (Партия на демократичния съюз на сирийските кюрди) и организирани в отряди за самоотбрана на населението (YPG), прогониха ИД от Джизире, Кобани и Тел-Абияд. Ако я прогонят и от Джераблус (между кантоните Кобани и Африн), ще стане възможно тези три кантона да се обединят под кюрдски контрол. Тогава ще възникне заплаха и за снабдяването на ИД от територията на Турция. А именно от там, според Сирийската държавна телевизия, са преминали колите бомби и терористите на ИД, които проникнаха преди време в Кобани, облечени в униформи на кюрдските отряди за самоотбрана (YPG)...

Тоя седи и злобее отстрани, но ако си мисли, че ще се смее последен

Хахахаха, не ти хареса нали?

Ами нямаш познанията, затова и да гледаш нищо няма да разбереш. То за такива като тебе си пише Made in China. За хора, които познават компютрите - всичко вътре е произведено в Китай. Пък и ме съмнява, че точно ти можеш да отвориш компютър, ти даже отвертка не знаеш как се държи.