Хакерската атака срещу ”Мосак Фонсека” била подета в Европа

Следите на хакерската атака, довела до проникване в компютърната система на панамската юридическа фирма "Мосак Фонсека", водели към Европа, предаде АП.

Обратно в новината

Коментари - Хакерската атака срещу ”Мосак Фонсека” била подета в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Администрацията на президента Хуан Карлос Варела се ръководи от принципите на прозрачността и нулевата толерантност към нарушенията, е заявила Сейнт Мало де Алварадо:". Няма как да има "прозрачност" и да няма нарушения щом си приел законодателство, което да дава възможност на територията на страната ти да има офшорни зони и в тях да перат пари престъпници от цялото земно кълбо... Пълна лъжа и лицемерие е това изказване!

Ало модератора, като почнеш да триеш постове с изрази като еврогейове, тогава ще имаш моралното право да триеш и моя коментар. Дотогава израз като педеруски подлоги е напълно резонен израз.

"Фонсека е казал също, че неговата фирма предпочита да няма работа с граждани на САЩ. С това се обяснява незначителният брой имена на американци в т.нар. "Панамски документи", публикувани преди няколко дни от Международния консорциум на разследващи журналисти. Юристът поясни още, че той и неговият партньор Юрген Мосак по традиция работят с клиенти от Европа и Латинска Америка."

И няма нищо общо с това че през 1989 година 82-а Въздушно-десантна дивизия на САЩ окупира Панама ;)

не беше ли идно таквоз за бродиране ...и шапки разни ...а също и пождмандатна територия на Кравария около канала...тюююю кък щяф дъ забрая начи

че има ли още съмнение, нека позная - от личния компютър на Путин е започната ...хи хи смотани пИдали еврогейове и пиндоси

А може би историята около създаването на Панама и особено операция Правилно действие е истинската причина в Панама да няма точно американски офшоркаджии...

1. Първоначалната версия беше, че лицето, предало документите, бил служител на фирмата. Сега се оказа, че не би служител, а хакер, проникнал незаконно. Дали не е човек от ЦРУ, а? Значи той е подбрал какво да пусне не немския вестник и кое не. 2. "Фирмата избягвали клиенти-американци", затова няма такива в списъка. И защо ги е избягвала? За да не печели от тях ли? Странни капиталисти има в Панама, ей Богу! Отказват на клиенти!!! Такива плитки обяснения, че чак вече стават смешни!

тоест все по ясно става, че това е АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ на САЩ. Какви са крайните му цели - ще видим. Освен удар по Путин и Русия, явно има и други. Ще става нещо по-сериозно.

За Путин, не знам, ама исландския премиер го удариха ''като с мокър парцал'' в лицето, с тези файлове, съкратиха му политическата кариера : ) Британският премиер, Дейвид Камерън и той след дълги увъртания, призна, че има офшорни акции, а баща му - Иън Камерън, бил дългогодишен клиент на Мосат Фонсека. They are all at it! : ) Във Великобритания, предстои референдум, предложен от консервативната партия на Дейвид Камерън за излизане на Великобритания от ЕС. Дали, пък, не му се отмъщава и за тази му стъпка към свободни и независими пазари и намаляване на централизираната власт на ЕС, който от икономически, взе да се превръща в политически съюз и да се меси във вътрешната и външната политика на държавите членки ; )

Градската прокуратура на Кьолн преди повече от година е започнала наказателно дело срещу собствениците на панамската адвокатска кантора Мосак Фонсека, което е много преди да бъдат публикувани Панамските документи за офшорни компании на 3 април, съобщи вестник Süddeutsche Zeitung, който е провел съвместно разследване с телевизионните канали NDR на WDR, предаде ТАСС. Делото срещу Юрген Мосак и Рамон Фонсека е било започнато след като властите на Северен Рейн-Вестфалия закупили за 1 милион евро диск с поверителни данни за хора, укривали данъци. link

САЩ са виновни Шорош е виновен Европейците са виновни Марсианците са виновни Предаде Уикилийкс-ТАСС

тъпо куха плитко скроено ...ама и те горките на козяк с такъв мат'рял им е работата завалийките....

Добре че е от Европа, че щяха пак да набедят московията.

Не, пак щяха да набедят САЩ

по- малко кола и пуканки , че ептен че ти се изглади мозъка - ще си като билярдна тока...мечтата на краварите де

Дори и парите в тези кухи фирми да са идвали от незаконна дейност, панамската фирма не ен направила нищо незаконно. Ама нищичко! Такива са законите им - така работят. Аман от зомби. Подхвърлят ви коричка и вие си мислите, че са ви поканили на вечеря.

Естествено, че от Европа ще се подеме, тази атака То само в РБ, се навъдиха 50% от крадците в Света И ,са се научили, да БИЯТ на избори и да управляват

АБЕ, ТЕЗИ ЗА ГЛУПАЦИ ЛИ НИ СМЯТАТ!!!!! ВСИЧКО Е ТОЛКОВА НАГЛАСЕНО, ТА ЧАК ПРОЗИРА!!!!!

Особенно за селския идиот

Да бе да ..... хахахахахаах, ей чак толкова, че сме прости прости сме ама чак толкова....разправяйте ги тия на ония зад океана....те президента си не знаят ти за Панама ще им говориш !!!!

За какво им е Панама на американците като си имат данъчен рай в Делауеър?

Данъчният рай в Делауер е, ако не развиваш никаква дейност в САЩ. Много съществена подробност. Важи за всички офшорни фирми - минават почти без данък, само годишна такса, но с условие дейността им да е извън границите на офшорната зона.

Хъ мъ ъъъ краварски имена в списака няма ясно е кой е порачителят! Това в контекста на организираната от ЦРУ миграндска вълна дава ясен отговор какви са целите на "панамските харти"!

Е и какво от това, че някой е влязъл и изобличил хора, които не искат да си плащат данъците в собствените страни, а се правят на патриоти? Даже много хубаво е направил! Ама в Европа! Това означава, че има все още будни хора с морал, които са годни да зашлевят плесник в лицето на обществото. Това е един здравословен шамар, след който всички участници трябва да се оттеглят от обществени длъжности и да престанат да участват във формирането на общественото мнение.

Точно така, гума ! Да се отеглят, и да поемат към Гробарите, искам да кажа Структурите на ПП ГРОБ .

Дребен цитат: "Шест от най-големите технологични корпорации в света Apple, Microsoft, IBM, Cisco Systems, Hewlett-Packard и Google се наредиха сред топ компаниите в публичния сектор, които използват сметки в чужбина, за да си спестяват десетки милиарди долари от данъци и такси. ..."