Нова ядрена доктрина на САЩ: Повече оръжия в арсенала

Проектът за нова ядрена доктрина на САЩ, подготвен от Министерството на отбраната, вече е готов и предстои обсъждането му.

Обратно в новината

Коментари - Нова ядрена доктрина на САЩ: Повече оръжия в арсенала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имат оръжия достатъчно силни, че да унищожат света, и оправданието им е, че са твърде силни затова трябва да напраят още повече бомби, но по- слаби, за да са по- малка заплаха. А и на всичкото отгоре ще трябва да платят милярди! Прости хора колкот щеш.

ХАМЕРИКАНЦИТЕ СА ГРОГИ. Бай Тръмп хвърля къч напразно. Вярно, че беше обещал на военната промишленост нови поръчки

а ти хаганио си стои там в кенефария и не бери кахъра на американците

След като оръжията на САЩ са достатъчни да унищожат Земята, вероятно увеличението е за да унищожим и марсианците.

ОТВОРЕТЕ ИСТОРИЯТА: ЯДРЕНА НАДПРЕВАРА. ПОСЛЕ "СИЛНИЯТ" СССР СЕ ПРЪСКА. КРАСИВО! СЪС ЗВЪН!

късно ти либе за китка ама поне остана ха едните мечти.

КАКВИ МЕЧТИ БЕ, ТОВА Е ИСТИНАТА! СССР ГРЪМНА. ОЩЕ ТИ ЗВЪНТЯТ УШИТЕ ОТ ТОЯ ГРЪМ.

И се роди мощна Русия ... Сега е ред на САЩ ДА СЕ ПРЪСНЕ КРАСИВО, СЪС ЗВЪН!

РУСКАТА МИЗЕРИЯ ЛИ ИМАШ ПРЕДВИД? МОЖЕ И ДА СИ ПРАВ, ЗА НЯКОИ Е КРАСИВО, ЧЕ РУСИЯ Е В МИЗЕРИЯ.

Значи ако Северна Корея прави ядрени бомби - ЛОШООООООО. Ако САЩ прави ядрени бомби - ДОБРООООООО. Е те това е демокрация по американски.

САМ НЕ СЪЗНАВАШ КОЛКО СИ ПРАВ! ХИХИ

Всички "вождове" по света трябва да изкарат задължително курс по ядрена физика - възможности и последствия. Иначе светът е обречен. Защо трябва да увеличаваш ядрения арсенал 10 пъти, след като и сегашният ще разцепи Земата 10 пъти. И задължителни редовни психотестове от независими психиатри.

Просто си представих как обясняват на Дъмби ядрената физика и последиците от ползването на "голямото копче".

Руснаците създадават мощна водородна бомба през 50-те години на миналия век, като отговор на америКанските заплахи за света с ядрено оръжие. Проблемът бил как да се транспортира тази ОГРОМНА БОМБА до територията на САЩ. Със самолет било трудно. Един от вариантите бил с подводница без екипаж. Тогава вицепрезидент Никсън веднага пристига в Москва и предлага договор за разоръжаване.Американците винаги действат така - като видят по-голям ..., подвиват опашка. Към по-слабите, американците са безпощадни.

И НАКРАЯ СИЛНИЯТ СССР СЕ ПРЪСНА. КРАСИВО! СЪС ЗВЪН!

хитър ход за тогавашните управляващи ссср.Ама днес както личи по всичко пръснатите са ФАЩ и техните подлоги-спукан катун с ръжда.А Русия на Елцин я няма -мъкаааааа и сега си прави каквото си поиска.

И се роди красива и мощна Русия

Прав е чичо Тръмп, като се има предвид кой стои отсреща.

Има различни видове заблуди.А най-неприятните са ако последиците от тех са необратими.Една такава заблуда е че една евентуална война може да бъде държана под контрол. Само некой ама наистина глупав човек може да си мисли че това е възможно.А бе нещо като през всв когато американците бомбардирали манхайм ама заобикаляли заводите на BASF.Погрешно е да се смята че сегашен военен конфлик между еврейската собственост русия и не еврейския цивилизован свят може да се нарича с думата война.Като в тази дума се влага познатия до сега смисъл.Днес такова нещо като война е невъзможно.единственото възможно днес е изтребление и слагане край на човешката цивилизация.И тези идиоти които сега приказват тези глупости-ше удряме с малки бомбички и ше Фнимаваме,даже нема да могат да ни кажат:"о съжаляваме,грешна преценка.Ние ква си я мислехме,тя ква стана".Дори да почне с малките бомбички,в първия момент в който едната от двете страни реши че губи,ше почне такова замеряне с 200 килотонни чe... Да си мислиш,да допускаш и за миг че една такава война днес е допустима е много страшно. Всъшност аз не мисла че тези които днес управляват русия и живеат в америка и европа са толкова тъпи да направат такава война.Те просто шантажират света чрез своята собственост.Но една война може да почне и по грешка.Затова такава възможност която е най-реална трябва да бъде направена невъзможна.

Много си зле с граматиката, неевреино! Това е белег за простотия. А от простотията до изтреблението, за което се мъчиш да пишеш, има само една крачка...

Стандартните руски ядрени глави са 750 (800 според Уикипедия) килотона тротилов еквивалент. На старите ракети Сатана, са с 10 такива и 4 позиции за фалшиви. Имат и стари големи за тях по 18 мегатона и 2 отсумарно 25 мегатона тротилов еквивалент. Общата сумарна мощ е в гигатони тротилов еквивалент. На САЩ главите са по 300 и 475 килотона тротилов еквивалент. Ракетите са нещо като ТИР - носят главите. Сатана носи 8.5 тона. Новата Сармат някъде 10 тона. Но има поне 15 предимства пред старата.

Чудесно!Издумкват една по софия.нема лошо.Аз съм пътник.Много важно.Немам комплекси.От софия не остава нищо.Само че как ше кажат на радиоактивния-нема да се връщаш,там ше си седиш.Или вече са го научили да е послушен.И като БГ стане необитаема те за кво ше идват тук.То тук нема да става за живеене..Земята нема да става за живеене.Да кажем за тарикатите има бункери.И чий ше държат в бункера.На вън нема да е за хора...

НЕЩАТА СЕ РАЗВИВАТ ПРЕКРАСНО, ЗАПОЧВА ЯДРЕНА НАДПРЕВАРА, ФИЛМЪТ ВЕЧЕ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ ПРИ ПРЪСВАНЕТО НА СССР.

свърши зле за едните, добре за другите, а всички останали духахме супата...

СПОКО, ТОЯ ПЪТ СМЕ ОТ ПРАВИЛНАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА. БЪЛГАРИЯ Е В НАТО И РУСИЯ Е ВРАГ.

На руснаците повече оръжия не са им нужни. Природата се е захванала със САЩ и тя ще ги довърши. Студ, урагани, торнадо, наводнения, пожари ... И природата не обича американците

АУУ, В СИБИР КОЛКО Е ТОПЛО.

стой ти на тая...не им ли помогнеш, току виж СССРто се разпаднало пак

За жълтия камък ли намекваш?

рашките искаха враг, създадоха си и сега пак ще ядат коренчета, за да отговорят на военната доктрина на САЩ, докато се разпаднат, като ссср.

15 години все "коречнета ядат и фалират" по медиите всеки ден че и по два пъти .Оттогав обаче направиха от запада само усмивки от старител ленти с назначени афроарабаски губернатори.

Прав си, но иначе няма алтернатива. Досега Русия отдавна да я няма. Руснакът не е българин за да се подлага според посоката на вятъра. Аз се чудя, защо все се занимаваме с Русия, а не си виждаме нашия хал. Затънали сме до гуша, но 2021 подаянията от ЕС свършват. И тогава започва шоуто. The show must (will) go !

ИМА СИ СТАТИЯ НА РУСКИ В УИКИПЕДИЯ .... Статус-6 Материал из Википедии ... С КАРТИНКИ И ГРАФИКИ - НА 92.5 КМ ОТ ЕПИЦЕНТЪРА ЦУНАМИТО ЩЕ Е ВИСОКО 46 МЕТРА - 15 ЕТАЖНА СГРАДА :))0

Проектът, известен като Статус-6 се видя в кратък кадър от репортажа, заснет през рамото на началника на Главното оперативно управление на Генщаба ген.. Андрей Картнаполов. Във видеото се вижда как той държи схема с концепцията и сроковете за реализиране на разработка с гриф "Строто секретно". Разработчик на океанската многоцелева система Статус-6 е конструкторското бюро "Рубин", едно от водещите в бившия СССР и Русия в областта на поводниците, включи елно на новите "Борей". Предназначението на системата е "да поразява важни обекти на икономиката на противника в крайбрежните райони и населението с гарантирани невъзстановими щети за територията на страната чрез създаване на зони на обширно радиоактивно заразяване, непригодни за извършвани в тези зони на военна, икономическа или друга дейност в продължение на дълго време".

Столтенберг от НАТО се оплакваще, че от 2014г. руснаците имат 13 нови подводници - май Борей. Те са по големи от най-големите американски Охайо. Хем са 2 пъти по-малки като водоизместимост от съветските Акула - имат 6 от тях. "Акула" май са с 20 отвора за излитане на ракети. Ако са като тези на Борей Булава, то те са с 6 глави. Или може на залп да излетят 20 ракети и после да се отделят 120 глави, само от една подводница.

При съвременното ниво на въоръженията няма оцеляване на която и да е страна. Страх лозе пази - това е целта на новите разработки. Лошото е, ако на власт дойде някой идиот, който да си въобрази нещо, например че е безсмъртен. Ако Русия беше останала в епохата на Елцин, или на онзи наивен олигофрен с петното, досега да са я изяли акулите. Както се изказа един високопоставен англичанин: "Ако допускахме, че 9 години след Горбачов на власт в Русия ще дойде Путин, щяхме да го крепим дълги години. Изпързаляхме го стопроцентовия наивник и сега вече връщане назад няма".

ей тоя ще взриви планетата!

Сахаров предлага да пусне срещу САЩ мощна цунами, като до бреговете на САЩ ще бъде взривено суперторпедо. Той рисуваше картина сред картина гигантската вълна с височина над 300 метра настъпва откъм Атлантическия океан и се стоварва върху Ню Йорк, Филаделфия, Вашингтон, Пентагона, Белия дом. Друга вълна покрива западното крайбрежие в района на Чарлстон. Още две вълни ще се стоварят върху Лос Анжелис и Сан Франциско. Само една от тях е достатъчна на брега на Мексиканския залив да изчезнат Хюстън, Ню Орлийнс и Пенсакола. На брега ще бъдат изхвърлени всички подводници и самолетоносачи. Пристанищата и морските бази ще бъдат разрушени.

ама Сахаров може да е дисидент и икона на защитниците на човешките права навред по света, ама като ядрен физик е допринесъл за създаването на водородната бомба. И знаеш ли колко ме топли, че "в края на 50-те години на XX век Сахаров проявява загриженост за моралните и политическите последствия от своята работа. Политически активен през 60-те години, той се обявява против разпространението на ядрени оръжия. Настоява за прекратяване на ядрените опити в атмосферата и спомага за подписването през 1963 г. в Москва на Договора за частична забрана на ядрените опити. През 1965 г. се завръща към фундаменталната наука и работи в областта на космологията, като продължава да се противопоставя на политическата дискриминация.

Руска подводница може да предизвика гигантско цунами, което да унищожи крайбрежие, дълго (десетки) хиляди километра.. Я,каква добра идея,не се бяхме сетили за такова нещо,добре че са американците да ни подскажат,каква подводница да си построим...

Това е предложено като стратегия още 70-те години на предният век. Въпреки че за Статус-6 се говори основно за унищожаване на военни пристанища. И огромното предимство е, че няма ПРО срещу тях - под вода са. Имат и други стратегии. Например след разпада на СССР, развеждали техен бивш военен в САЩ американски военни. Та той видял една кула и казал. Ооо аз тази кула я знам. Защо се зачудили американците, тук няма нищо. Руснака казал, че тя е ориентир. Къде трябва да се ударят няколко ядрени ракети, че да разместят земните пластове така, че Калифорния да потъне под вода.

това ми звучи като фолклор от разни наскубани оттук и оттам легенди и фейк-изцепки.

21 век щеше да е векът на мира!! 21 век щеше да е векът, в който да се усети промяната в мисленето на хората! Векът в който щяхме да мислим едни за други и да градим едно много по добро общество от предишното,щяхме да покажем,че сме пораснали... Но явно не е така,дори 2 световни войни не ни научиха и не ни промениха напълно... 21 век започна с конфликти,терористични атаки,тропане на оръжия,въоръжаване,икономически кризи... И както е тръгнало 21 век ще е последния век за човечеството,ще се самоунищожим в името на материалното и парите. Светът в момента живее в една параноя,само парите са важни,пари,кариери,консуматорство!!! Отношенията между хората отидоха там някъде... Няма ли пари,няма отношения,няма любов! Това е съвременния свят! Харесва ли ви този свят,светът на парите,войните,престъпността,консуматорството,кариерите,болестите... Къде са отношенията между хората,къде са истинските семейства,къде са истинските хора,останаха ли такива?!?!?!? Остана ли изобщо някаква вяра в хората или всичко е пари???

Хората са си варвари и такива ще си останат до идването на Христа!!! А дали той ще намери вярващи в него за да ги спаси,тепърва ще видим...

"В документа се твърди, че Русия има такива оръжия с по-малка мощност и заплашва да ги употреби" буахаххахаах кравари психопати! важното е да се смъква кожата от гърба на данъкоплатеца!

Руска подводница може да предизвика гигантско цунами, което да унищожи крайбрежие, дълго (десетки) хиляди километра ;) Не е смешно, страшно е, че има хора, които вярват на това.

Как си правиш поста да излиза с фонов цвят ?

Регистрирай се!

Любимка е на редакторите освен регистрацията.

1953 Андрей Сахаров, предлага атомни подводници от проекта 627 да се въоръжат с гигантско торпедо за термоядрен 100-мегатонен заряд, примерно 6000 пъти по-мощен от бомбата, хвърлена над Хирошима. Според идеята на младия академик взривяването при бреговете на САЩ на такова торпедо ще предизвика цунами с невиждана мощ с височина 300 метра, която ще заличи американските градове.

искам да питам, щото не мога да разбера. Защо САЩ искат от СК да прекрати ядрената си програма, а самите САЩ искат да правят още оръжия ?

Защото САЩ са демокради, а КНДР не са демокради.

Трябва да си голям дебил,за жалост български за да се провикнеш ХА ХА ХА на това че започва ядрена надпревара във въоръжаването.Този ненормалник не го чета.Страшно ми е обидно ,че този мерзавец се нарича Българин.Кое му е смешното та си се захилил като че ли ти белят варено яйце.Маняк

от коментара. Абсолютно нищо.

САЩ носят само смърт и разрушение. Винаги е било така и винаги така ще бъде.

Винаги свършва до края на годината.

ChatGPT

Чакай бе... кви ядрени оръжия? Нали има споразумение да не се правят и използват такива?

Защо всичко лошо идва все от САЩ- от ядрените ракети та до доктрината за третия пол???

СТАТУС НА ИМПЕРИЯТА....Така ЛОВКО управляват светът ,да не се обедини,атомизиране на глобално равнище...

Докато коментирам под статии, че руснаците имат нови ядрени ракети и Статус 6 и следва тотално пренебрегване. Последното торпедо (почти подводница) е с мощност 100 мегатона тротилов еквивалент. За примера бомбата над Хирушима била 13 килотона тротилов еквивалент или около 7700 пъти по-слаба. Пренебрегваха това и, че САЩ има само 2 типа активни ядрени ракети. Минутеман 3 - модел 1970г. (реално преди ПРО) и последно произведена 1978г. Имали доста от тях - 460 преди да тестват някакви. Другите са Тридент 2 (заедно с Великобритания) - модел 1990г. Само новите от тогава на руснаците са на подводници Синева, Лайнер, Булава. На камиони и установки Топол-м, Ярс. Сега на влакове Баргузин, заместваща Молодец. Чака се дори вероятно тази година Сармат, която да замести досегашната ядрена ракета номер 1 Сатана. Развили са вече ядрени глави/слайдери Ю-71 и Ю-74 по проект Обект 4202. Дори Путин коментира, как за тях е трябвало да разработят нови материали, които да издържата на плазмата образуваща се при такава скорост в атмосферна среда. Може би имат и нова комуникация и може да променят къде да отидат. За примера на Минутеман 3 ги е било страх, да не попаднат под контрол и след изстрелване са неуправляеми. Само че на САЩ тези неща ще излезнат много по-скъпо. Там просто всичко е по-скъпо. Коментираха, че ще им трябват 1.3 трилиона долара до май 2030г., като половината са само за подръжка на досегашните ракети. Точно заради цената са се отказали преди. Иначе САЩ и Русия имат споразумение за намаляване на ядрените оръжие и вървят към една бройка. Само че САЩ вече се отметна при Буш-младши от договора за неразпространение на антибалистичните ракети, така че не е ясно дали и този няма да падне.

живи да ги ожали човек, като те чета. това нямали, онова нямали, имали, ама не е като чуждото, имали намерение за по-технолгично, ама им излизало скъпичко и т.н. ами те са си направо папуаси с лъкове и стрели горките... много мъка имало по тоя свят, да... а междувременно на 18 януари 2018 г. САЩ одобриха продажба на антибалистични ракети за Япония заради заплахата от Северна Корея... за да се защитава тя срещу нарастващата ядрена и ракетна заплаха от страна на Северна Корея, предаде "Ройтерс", като се позова на представител на американския Държавен департамент.

Това се случва декемри 2001г. - преди 16 години и месец. Не знам каква заплаха тогава е била Северна Корея? Цитат преди да излезне от статия: Администрацията на Джордж Буш скоро ще обяви официално, че САЩ се оттегля от Договора за противоракетна отбрана /ПРО/, съобщиха снощи конгресмени от Републиканската партия. Според пожелали анонимност правителствени източници във Вашингтон, най-вероятно днес президентът Буш ще оповести това решение. Така президентът на САЩ ще задейства клаузата за шестмесечно предизвестие за оттеглянето на една от страните от подписания през 1972 г. между САЩ и СССР договор

Тръмпи прилага същият номер на Русия, какъвто приложи чичко Рони на СССР. Залага им кор капан. Започне ли нова надпревара във въоръжаването, резултатът е ясен отсега - баба Меца ще фалира и ще пукне от глад. Щото навремето целият соцлагер помагаше на СССР във въоръжаването, а сега са сам самички. Е, не броим Северна Корея и Венецуела.

Русия е в най-голямата икономика на света - комунистически БРИКС

Само дето Русия не са спирали да си развиват ядрените ракети. А САЩ тепърва ще почват. И започват от страх, че много изостават.

нали Русия беше миролюбивата, пък САЩ - агресора?

Не е ясно на какво точно се смееш, но не е точно същото: 1. Не целия соц.лагер помагаше на СССР, а СССР издържаше целия соц.лагер. 2. Ако прочетеш внимателно статията ще видиш, че САЩ тепърва се готви да разработва нещо, което Русия вече има и то ще им струва трилиони. Т.е. САЩ първо има да настига и чак след това евентуално да се "надпреварва". 3. При Рейгън тази стратегия беше съчетана с удар по петрола до 25USD, само че сега тоя номер не минава по ред причини, основната от които е, че сега САЩ е 3 по добив на петрол и газ като се очаква в скоро време да задмине Саудитска Арабия и изкуственото понижение на цената си е самоубийство. За справка - при Рейгън САЩ е основен вносител на петрол и 25USD за барел перфектно ги е оправяло, сега този номер е единствено в полза на Китай. 4. И най-накрая основната причина за рухването на СССР и източния блок не беше великата стратегия на Рейгън, а простотиите на Горбачов и сие. Затова и сега Горби не може да припари до Русия/не че не се помоли няколко пъти/ и си седи на заточение в САЩ.

Откакто на Бай Тръмпоки томаховките му изпадаха като гнили круши в Сирия , нещо стана още по-нервничък ... Що тъй ???

ха ха ха ...и как ще спрат цунамито с тези ядрени бомби ли ...??? болни мозъци ...

Сегашните са достатъчни да унищожат Земята, какво и Луната ли ще нападат?

А сега кои е АГРЕСОРА?????? Пак Путин ли е ??

Ядрената стратегия на САЩ се изчерпва да сентенцията: да си намерим повод да изхарчим едни трилиони, дет ги нема!!!

Тотално изтрещели....и то ЖЕНИ......,,ПОВЕЧЕ ВАРИАНТИ,,,при по-нисък,кво ти---НАПРАВО НЯМА ПРАГ ЗА УПОТРЕБАТА МУ!!!!!!И пак с Русия се оправдават!!!!!КАКТО ВИНАГИ......Това е ,,избереш,,ОЛИГАРХ ЗА ПРЕЗИДЕНТ......Шибаното смесване на ПОЛИТИКА И БИЗНЕС чрез ,,отворените врати,,....

Защото да унищожиш света два пъти подред не е достатъчно,за туй нека да е десет пъти подред.

американският слон-най големият слон от картон ,здрав почти колкото шпертплат

Америка е силна като бик , и почти толкова умна.

От статията останах с впечетлението, а САЩ имат намерение ДА ИЗПОЛЗВАТ ОМП, а не само да притежават, като сдържащ фактор.

забележи колко са тъпи доводите - тия изперкали дърти началници-генерали начело с тоя откачен егоцентрик пет пари не дават за това, че ще ликвидират света.

НАШАТА ДОКТРИНА Е СУПЕР ! ... РАЗПОЛАГАМЕ "МАЛКИ ЯДРЕНИ РАКЕТКИ" В БЪЛГАРИЯ , РУМЪНИЯ , ПОЛША И ПРИБАЛТИКА И УДРЯМЕ С ТЯХ РАШКИТЕ .... А РАШКИТЕ ЩЕ УДАРЯТ ПЪК С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ БЪЛГАРИЯ , РУМЪНИЯ , ПОЛША И ПРИБАЛТИКА И ЩЕ ИМ СВЪРШАТ РАКЕТИТЕ ЗА ЛЬО РАЙХА И АМЕРИКА :))

поредните документи, доклади и вицове на сената на департамента на конгреса и само лозунги на пълна безхаберна безпомощност.Преди да започнат да правят нещо по вискокотехнологично както Статус-6 е по добре да първо почистят остатъците от шпертплата на дървените къщи от урагана харви марви и пенчо.

its

Изроди!

САЩ винаги са били сила, с изключение годините когато меките демократи начело с Обама свиха знамена. Тръмп удря здраво. Браво.

Сащ са най голямата сила от картон и малко в холивудските фантазии

Глупако, държави като България първи ще го отнесат. Но много му пука на Тръмп, който дори не може да намери България на картата. Само умствено-недоразвит може да възхвалява лудия клоун.

За този думата умствено никак не приляга!

освен да се гръмнат самички и целия свет да им се смее на простотията друго няма да стане с тоя туитър мен

Както казва един човечец: ТРУДНОТО Е ДОКАТО ОТКАЧИШ, ПОСЛЕ ВЕЧЕ Е ЛЕСНО

Тъпи КОПЕЛЕТА са това Американците! Дължат пари на половината свят, в същото време обясняват колко били давали, но май повечето отиват за въоръжаване така че, никой да не посмее да си поиска парите по някое време......

Наглите Краваристан най-накрая ще ни вкарат в световна беля ! Как пък не си седнаха на газовете, тия помияри каубойски ??! Няма и кой да ги озапти, че човечеството да си отдъхне най-накрая !?!?