САЩ предадоха на Аржентина документи за ”Мръсната война”

Вашингтон предаде на Аржентина първите разсекретени документи на американското разузнаване и Пентагона за т.нар. Мръсна война, съобщиха ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - САЩ предадоха на Аржентина документи за ”Мръсната война” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

САЩ подкрепяли ли са нещо, което не е оцапано или олято от тях с кръв?

..След 10-30 години ще изкочат подобни секретни доклади за "Мръсната война " война на САЩ на сегашните ръководства в Близкия изток...и Азия--Ирак, Афганистан ,Йемен.., Сирия..Украйнаа... и т.н. ...!?423

когато на власт там беше кървава военна хунта, подкрепяна от САЩ.

а колко милиони такива грами има от стотиците мръсни войни които последните 100 години тази извратена държава водеше и води по целия свят? лошото на Америка не е че е творила злини, а че продължава да ги твори без капка свян и разкаяние - толкова цинична и граблива страна не е имало никога през цялата история и това умножено с глобализацията и технологиите на 21 век е нещо страшно опасно

"Държавният департамент ще отпусне 1,5 милиона долара на Аржентина в помощ на реформите и програмите за борба с организираната престъпност и наркомафията." Нали се сещате, че толко струва една средна къщица някъде по островите на Хаваите... Така че Мафията само ще се почеше на едно място...

Кери щял да отпусне щедро 1,5 лн. долара за борба с нещо си. Нашата Гошка може да отпусне повече от жидоянкините скръндзи. И тя не знае все още за какво.

а пък ти само въртиш опашка и гледаш жално като помиярче, ама не се сещат проклетниците!

А международен съд ще има ли?

Драги ми прости и по прости, от тези "блажни залци" доста американци станаха милиардери а в по ново време и Сорос със своите 30милиарда а вие ручайте жабетата и ако може по кръстовките някой да ви даде 5 стотинки за хлебец и обезателно се бийте по гърдите че сте по демократи и от папата.

Това е демокрацията по американски, която за съжаление продължава да се налага и днес. Вълкът козината, ама нрава не

Имаше и демокрация (народна) по съветски - марионетни комунистически режими в държави, току-що разделили се с феодализма, а някои все още в него. Там пък се трепеха по-дребни и по-едри частни собственици, интелектуалци и др. врагове на народа. Демек, същото, ама с обратен знак, пък всеки да подкрепя според политическите си пристрастия.

Това иде да илюстрира, че ФАЩ "нямат нищо общо" и със золумите в Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, Югославия. Там те само са подкрепили демокрадцията, е какво са тук някакви си жертви, щом чичи Сам ще се накльопа мародерски с блажни залци?

Как да нямат общо САЩ със золумите в бивша Югославия? Та Милошевич дълги години беше главен външнотърговски представител на Югославия в САЩ...

Едните изнасяха революции до средата на седемдесетте и си научиха урока, че няма смисъл. Другите изнасят демокрация, ама още не са си научили урока. Да се надяваме скоро да спрат с износа, че да се кротне този свят.

А за България кога?

след около 40 години

Тая Америка няма гнусотия в света да е станала и да няма участие и тя. И вместо да им приемат извиненията, трябва всички да им го връщат.

Аз на това му казвам наглост. Да събориш правитество с работещ парламент само и само да си прокараш алчните интереси, да си отговорен за избиването на 30 000 души и след 20 г да им пратиш редактирани документи с мазна усмивка в знак на "ПРИаТЕЛСТВО". По -гнусни мизерници едва ли е съществало след идването на Хителр на власт. Утрепки гнусни.

кога има мръсно войни винаги САЩ е замесен! Колумбе иебем ти откритието!

То САЩ май бяха правили няколко преврата в Аржентина. Само трябва да се изрови като факти.

..."Мръсна война" наричат в южноамериканската република периода от 197ш до 198з г., когато на власт там беше кървава военна хунта, подкрепяна от САЩ. .... -- кога ша пуснат документите за мръсната воина срещу бг-то (за геноцида, де) в периода 1989-2016, а? ---

Чакат да свърши, ама не се знае кога ще е.